יש לכם מוטיבציה להתקנת פרקט למינציה? הרכבנו לכם את כל המידע על מחיר פרקט למינציה כולל התקנה. אנחנו לא חסרי תקנה, ולכן לא נשאיר אותכם סקרנים: מחיר פרקט למינציה כולל התקנה נע בין 140-250 ₪. מה זה כולל, איזה סוגי פרקט למינציה יש ומה תהליך ההתקנה? כל המידע כאן
טווח המחירים של פרקט למינציה כולל התקנה נע בין 140-250 ₪ ומשתנה לפי סוג הפרקט והיבואן.
מחיר התקנת פרקט למינציה לא עמיד במים נע בין 140-170 ₪ למ"ר.
מחיר התקנת פרקט למינציה עמיד במים נע בין 190-250 ₪ למ"ר.
מעבר להתקנה ולפרקט יש עוד כמה דברים שמחיר פרקט למינציה כולל:
חיתוך והתקנת פנלים וספי אלומיניום.
קיצור הדלתות שיתאימו להגבהת הפרקט.
הזזת הריהוט בבית - אם הבית שלכם מרוהט בריהוט קבוע וכבד, שצריך להזיז או אפילו לפרק – יכול להיות שתשלמו תוספת למחיר ההתקנה. אז זה הזמן להיפטר מהקומודה הכבדה שקיבלתם מדודה עמירה. אם עברתם לבית ריק, זה לגמרי יום המזל שלכם.
נגישות לבית - מחיר התקנת פרקט למינציה משתנה לפי הנגישות לבית שלכם. אם מדובר בקומה גבוהה ללא מעלית, שאפו על הספורט. אבל, תצטרכו לשלם תוספת על מחיר פרקט למינציה.
אם אי אפשר להכניס את הפרקט דרך הדלת, יובילו אותו עם מנוף הרמה. זה לגמרי מגניב, אבל תצטרכו לשלם תוספת של 400-800 ₪ לשעה.
גובה הפנל - בכל בית, גובה הפנלים של הריצוף שונה. (אל תסתכלו על שלכם עכשיו, שלא תראו את האבק 😊). פרקט הלמינציה החדש שלכם יצטרך לכסות את כל הפנל. ככל שהפנלים גבוהים יותר, מחיר ההתקנה יעלה.
קראתם כבר על מחיר פרקט למינציה כולל התקנה. אבל מה זה בכלל פרקט למינציה? פרקט למינציה עשוי מחומר סינתטי דמויי עץ, ומורכב משלוש שכבות. כמו עוגה, רק שאותו בבקשה אל תאכלו. השכבה הראשונה היא הלמינציה השקופה, שמגנה על הפרקט ומעניקה לו גימור. השכבה השנייה והשלישית עשויות מלוחות עץ דחוסים בשם HDF.
עובי פרקט למינציה: עובי פרקט למיציה נע בין 6-12 מ"מ. ככל שהפרקט עבה יותר הוא עמיד יותר והמחיר יקר יותר – אז קחו בחשבון את המחיר. אם מדובר בבית או דירה, המומחים ממליצים על עובי פרקט למינציה של 8 מ"מ.
רמת שחיקה: רמת השחיקה של פרקט נעה בסולם AC שבין 1-5. ככל שרמת השחיקה נמוכה יותר, ככה הפרקט עמיד יותר. לכן, כדאי להשתמש בפרקט למינציה שברמת שחיקה AC 4 או AC 5, כי לעמידות אין מחיר.
יש שני סוגים של פרקט למינציה: פרקט למינציה רגיל ופרקט למינציה עמיד במים. ההבדל היחידי ביניהם הוא תוספת של שכבת חומר איטום בשם הידרוסיל, שנותנת לו את התכונה של עמידות במים.
טיפ: אנשי פרקטים מומלצים מספרים שכדאי לבחור בפרקט למינציה בתוצרת בלגיה או גרמניה.
חשוב לדעת: מחיר פרקט למינציה עמיד במים כולל התקנה יהיה גבוה יותר (מפורט למעלה).
אז על פרקט למינציה דיברנו, וגם על המחיר. מה נשאר? לדבר על ההתקנה. לא שכחנו כמובן, הנה שלבי התקנת פרקט למינציה:
בדיקת הרצפה - בשלב הראשון מוודאים שהרצפה ישרה כמו פלס, כדי שלא יהיו בעיות אחרי ההתקנה. רק אחר כך, אפשר להתחיל בהתקנה. שלא תאשימו את הרצפה שהיא עקומה 😊.
אחד היתרונות של פרקט למינציה וההתקנה שלו (חוץ מהמחיר הנמוך יחסית) הוא שאפשר להסיר אותו בלי להרוס את הרצפה. מי אמר בלי חרטות?
הכנת התשתית - איש הפרקטים יניח תשתית של ספוג שחור בעובי 2 מ"מ, עליו יישב פרקט הלמינציה. התשתית הזאת מבודדת חום, קור ואת רעשי החיכוך של הפרקט.
הנחת הפרקט - בשלב הזה, מניחים את הפרקט ומחברים אותו בשיטה "הקלקה". מחברים את הלוחות אחד לשני, צד שקוע לצד בולט, ממש כמו פאזל. אחר כך, מדביקים את הפנלים.
להניח את הפרקט לאורך או לרוחב? שאלנו מתקיני פרקטים מומלצים מה עדיף, והם ענו שזה תלוי בטעם האישי שלכם. תוכלו לקרוא את הפירוט ממש כאן.
מרכיבים את הפרקט במרחק שבין 8-10 מ"מ מהקיר, כי הפרקט מתרחב.
קיצור דלתות - להתקנה הקלה של פרקט הלמינציה יש גם מחיר. פרקט הלמינציה מוסיף כמה ס"מ לרצפת החדר. לכן, צריך לקצר את הדלתות ככה שיתאימו לגובה החדש, בדרך כלל בס"מ אחד. מזכירים, קיצור דלתות כלול במחיר.
התקנת 80-100 מ״ר של פרקט למינציה לוקחת בין יום ליומיים.
אחרי שקראתם על פרקט למינציה מחיר כולל התקנה, על התקנת פרקט למינציה ואפילו על פרקט למינציה נגד מים, הגיע הרגע! הכנו לכם רשימה של אנשי פרקטים מומלצים להתקנת פרקט למינציה.
המחיר נע בין 140-250 למ״ר. יכולות להיות תוספות למחיר על חוסר נגישות לבית, ריהוט כבד ופנלים גבוהים.
העובי המומלץ להתקנה בבית פרטי הוא 8 מ״מ.
תוכלו לבחור בין פרקט למינציה רגיל לבין פרקט למינציה עמיד במים. הכל תלוי בשימושים שלכם ובתקציב.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.