הפרקט החדש והיפה שהתקנו, לפני שבע שנים, כבר ממש לא אותו דבר. הוא נשחק, נהרס והתנפח ועכשיו צריך לחשוב על תיקון של הפרקט. יש מקרים, שבהם התיקון יוציא אותנו עם נזק קטן לכיס ויש מקרים, שבהם תיקון הפרקט ייצא כל כך יקר, שכבר נעדיף להתקין פרקט חדש. בטיפ זה, נסביר מהן התקלות הנפוצות בפרקטים, כמה יעלה לתקן אותן והאם בכלל שווה לבצע את התיקון... נסביר כיצד תחזוקה נכונה של הפרקט, יכולה להאריך את חייו ואיפה נוכל למצוא בעל מקצוע מומלץ לתיקון פרקטים
מתכננים שיפוץ ורוצים לדעת כמה הוא יעלה? נסו את מחירון שיפוצים של מידרג
רוב התקלות בפרקטים, נגרמות בעקבות חדירה של מים אל עומק הפרקט. אין מה להילחץ. לא צריך להוציא סמרטוט כל פעם, שכמה טיפות מים ייפלו על הפרקט וגם אם הרבה מים נשפכו על הפרקט וישר ניגבנו לא אמורה להיות שום בעיה. הצרות יתחילו, אם המים שנשפכו על הפרקט לא התייבשו ועמדו עליו במשך זמן רב.
הפרקט רגיש יותר לשריטות, מאשר רצפת השיש ולכן, גרירה של ציוד על פני הפרקט - כמו ארון או כיסאות עם גלגלים – יכולה לגרום בקלות לשריטה.
פרקטים זולים, בעלי רמת שחיקה נמוכה, יישחקו תוך 3-4 שנים. אך יש לזכור, שגם הפרקט הכי איכותי, יישחק לאורך השנים ויאבד את הברק הטבעי שלו.
את התוצאות של התקנה לקויה, נראה באופן מיידי על הפרקט. מספיק שהמתקין, לא יישר את רצפת החדר לפני ההתקנה או שהוא לא עשה חציצה מספקת בין הקיר לפרקט, בשביל שייגרם נזק בלתי הפיך.
קל להאשים את המתקין, אך הרבה פעמים זאת לא באמת אשמתו. יכול להיות שההתקנה בוצעה בצורה מושלמת, אך לחות רבה ושינויי אקלים, הם שגרמו לבעיות בפרקט.
כל אחת מהסיבות, שהזכרנו למעלה, עלולה לגרום לנזק בלתי רצוי, כמו:
רוב חברות הפרקטים, יעדיפו לא להתעסק עם תיקון של הפרקט. כי מדובר בדרך כלל בתיקון מסובך, שיכול לקחת זמן רב ואחרי כל ההשקעה, עדיין אין לפרקט את אותו מראה מלהיב כמו בהתחלה. לכן, מחיר התיקון של הפרקט יתחיל לכל הפחות ב- 300 ₪.
נפרט בהמשך על גורמים, שעשויים להשפיע על עלות התיקון.
סוג הפרקט – קיימים שני סוגים של פרקטים, פרקט עץ ופרקט למינציה. פרקט העץ, מודבק באופן ישיר אל הרצפה ופרקט הלמינציה לא ולכן, פרקט עץ יעלה כמעט כפול לתיקון. כי לא רק שצריך להסיר את קורות העץ, צריך גם להסיר את הדבק ולבצע התקנה מחדש של העץ באותו קטע.
מיקום לוחות הפרקט הפגומים – ככל שהלוחות של פרקט הלמינציה רחוקים יותר מהקיר, כך יהיה יותר קשה להגיע אליהם ולהחליפם. בפרקט הלמינציה, הלוחות שלובים זה בזה, ולכן, נצטרך לפרק כמעט חצי חדר, בכדי להגיע ללוחות במרכז החדר. אנחנו כמובן, נצטרך לשלם, עבור זמן העבודה שייקח לבעל המקצוע לפרק ולהרכיב את החדר מחדש.
חומרת הנזק – כמה אריחים נפגעו והאם הם נמצאים באותו מקום או במקומות שונים בפרקט. ככל שיהיו יותר מפוזרים, כך הנזק יעלה יקר יותר.
איך תיקון פרקט למינציה יכול להיות כל כך מסובך אתם שואלים? הרי בסך הכל מדובר בנזק קטנטן – הפרקט התנפח קצת באמצע החדר. צריך רק להוציא את הלוח הפגום ולהחליף באחד חדש אבל כמו שציינו קודם תיקון הפרקט, יכול להיות תיק רציני.
קודם כל צריך למצוא את החברה ואת הדגם המדויק של הפרקט. לאחר מכן צריך לפנות את החדר, ולפרק את לוחות הפרקט, הפאנלים והסף במידת הצורך, עד שמגיעים ללוח או ללוחות, שניזוקו. במידה ומים חדרו אל הפרקט, יהיה צריך לחכות עד שהאזור יתייבש, ואז להחליף את ספוג הבידוד ורק לבסוף, מרכיבים מחדש את אריחי הפרקט, הפאנלים והסף.
אם הנזק היה יחסית קל ולבעל המקצוע לקח רק שעה עד שעתיים וחצי כדי לתקנו, טווח המחירים שנשלם עבור התיקון, יעמוד על 300 ₪ עד 500 ₪, כולל מע"מ. המחיר יהיה כפול ואף משולש, ככל שרמת הנזק תהייה חמורה יותר. כמו למשל במקרה של הצפה, שתדרוש מבעל המקצוע כמעט יום עבודה שלם כדי לטפל בבעיה.
אז אם מדובר בנזק קטן, נמליץ לכם על עציץ או רהיט יפה, שיוכל לכסות את הבעיה .
מאוד קשה לבצע תיקון מקומי של פרקט עץ, מכיוון שהפרקט מודבק או ממוסמר ישירות אל הרצפה. כדי להגיע לקורת עץ בעייתית אחת, צריך להסיר את כל הקורות שלפני וגם לגרד את הדבק שמתחתן. משימה שיכולה לקחת שעות וגם לרוב, לא תביא לשחזור יופיו המקורי של פרקט העץ.
ברוב הפעמים, כדי לתקן את הנזק יבצעו ליטוש או חידוש של פרקט העץ. נפרט על כך בהרחבה בהמשך.
טווח המחירים הממוצע לתיקון מקומי של פרקט עץ, שיש בו נזק קל באזור הצמוד לקיר יעמוד בדרך כלל בין 600 ל – 800 ₪, כולל מע"מ. כמובן, שהמחיר יעלה בהתאם למידת הקושי והזמן, שמשקיע בעל המקצוע בתיקון.
מומלץ לבצע חידוש של פרקט העץ אחת לעשור, על מנת לרענן את המראה של העץ. החידוש טוב גם למקרים שבהם הצטברו שריטות עמוקות או פגמים על פרקט העץ.
הפעולה, שמבצעים בחידוש העץ דומה לפעולת הפילינג על העור – הסרת השכבה הישנה וחשיפת שכבה חדשה.
חידוש פרקט עץ עולה לא מעט. טווח המחירים נע בין 150 ל- 250 ₪, כולל מע"מ עבור כל מטר רבוע. לדוגמא: עבור חידוש פרקט עץ בחדר בגודל ממוצע של 3**4 מ'=12 מ"ר, התחשיב הנמוך יהיה 12*150= 18000 ₪, והתחשיב הגבוה יהיה: 12*250= 3000 ₪.
במידה ויש שחיקה רק במקום קטן, ניתן לעשות גם ליטוש ברמה מקומית.
תחזוקה נכונה של הפרקט, תעזור לנו לעכב את התיקון או ההחלפה של הפרקט. זה בסדר, לא צריך להשתגע, ועדיין אפשר להשאיר את הנעליים כשנכנסים לחדר עם פרקט .
ניתן כאן 2 עצות לתחזוקת פרקט, שיידרשו מאיתנו מינימום מאמץ:
באופן כללי, פרקט עץ דורש פינוק רב יותר מפרקט למינציה. חשוב פעם בשנה למרוח את פרקט העץ בשמן פשתן, שיעזור להחיות את מראה העץ ויעניק לו הגנה.
גם שמירה על ניקיון נכון של הפרקט, תעזור להאריך את חייו. מיד נסביר מהו אמצעי הניקוי היחיד שדרוש לנו לניקוי הפרקט.
מטלית לחה היא אמצעי הניקוי היחיד, שנצטרך להעביר על רצפת הפרקט. נו טוב, אפשר גם מטאטא או שואב אבק אבל בשום פנים ואופן אסור לשפוך מים או חומרי ניקוי כימיים על הפרקט. לא רק שהמים לא ינקו את הפרקט, אלא הם גם יגרמו לנזק רציני, שיכול להוביל לתיקון במאות שקלים!
קשה למצוא בעל מקצוע, שיהיה מוכן לבצע תיקון לפרקט אבל עוד יותר קשה למצוא בעל מקצוע אמין וטוב, שיוכל לבצע את התיקון. בינתיים, שמענו רק סיפורים על מתקני פרקטים, שעשו יותר נזק מתועלת, שלא נדבר על המחיר המופקע, שהם ביקשו. לכן, אספנו לכם כאן באתר רשימה של בעלי מקצוע מומלצים לתיקון פרקטים - לפי חוות דעת של אלפי לקוחות קודמים. ההמלצות של הלקוחות מתקבלות רק בשיחה טלפונית עם לקוחות אמיתיים שקיבלו שרות מהמתקין שברשימה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.