גם אתם שמעתם על מהפכת הסיבים האופטיים? התקנת סיבים אופטיים הופכת לפופולרית מיום ליום בזכות היתרונות שלה. הדבר הראשון שחשוב שתדעו הוא שהתקנת סיבים אופטיים אפשרית רק אם קיימת תשתית סיבים באזור המגורים שלכם ושיש הבדל במחיר ההתקנה אם אתם גרים בדירה או בבית פרטי. זהו לא תעתוע אופטי, כל מה שצריך לדעת על התקנת סיבים אופטיים - כאן!
לפני שנתעמק בסיבים, נבין קודם כל מהם סיבים אופטיים. סיבים אופטיים הם כבלים דקים עשויים זכוכית או פלסטיק, המשמשים להעברת מידע באמצעות אור. הם פועלים על ידי שליחת פולסים של אור דרך הסיב, כאשר כל פולס מייצג פיסת מידע.
סיבים אופטיים נחלקים לשני סוגים:
חד אופן (למרחקים ארוכים)
רב אופן (למרחקים קצרים).
ההבדל ביניהם הוא באופן תנועת האור בסיב. סיב חד אופן יקר יותר ומשמש לתקשורת בין עירונית או בין מדינות, סיב רב אופן זול יותר ומשמש בבניינים ורשתות מקומיות.
התקנת סיבים אופטיים מתבצעת לרוב על ידי חברות התשתית או ספקיות האינטרנט עצמן. החברות הן אלו שפורסות את התשתית של הסיבים האופטיים בשטח, ובהתאם לכך הן גם אלו שמחברות את הלקוחות לתשתית הזו.
חברות התשתית דואגות לחיבור של הסיבים האופטיים, אבל טכנאי רשתות הוא הבנאדם שידאג שהכל יעבוד חלק בבית או בעסק שלכם. הוא יתקין את הציוד, ידאג שהרשת הפנימית תהיה מסודרת וטובה, ויפתור כל בעיה שתצוץ. בקיצור, הוא זה שידאג שתהנו מאינטרנט מהיר, יציב ובטוח - בלי כאבי ראש.
בשונה מכבל רשת מסורתי, לסיבים אופטיים יש כמה יתרונות:
מהירות גבוהה: סיבים אופטיים מסוגלים להעביר כמויות מידע עצומות במהירויות גבוהות מאוד, הרבה יותר מאשר כבלי נחושת.
רוחב פס גדול: סיבים אופטיים מציעים רוחב פס גדול, המאפשר להעביר מספר רב של אותות בו זמנית, מה שתורם לביצועים טובים יותר.
אמינות גבוהה: סיבים אופטיים עמידים יותר לנזקים סביבתיים ותנאי מזג אוויר קיצוניים.
חשוב לדעת שכדי להתקין סיבים אופטיים, צריך שתהיה תשתית סיבים אופטיים מוכנה באזור שלכם. תשתית סיבים אופטיים כוללת:
פריסה של כבלי סיבים אופטיים: חברת התקשורת צריכה לפרוס כבלי סיבים אופטיים מהמרכזייה שלהם לאזור שלכם. זה כולל חפירה באדמה, הנחת כבלים בתוך צינורות או תעלות, ולפעמים גם התקנה של ארונות תקשורת.
חיבור לארון תקשורת: הבניין או הבית שלכם צריכים להיות מחוברים לארון תקשורת מרכזי, שממנו יוצאים הכבלים לכל דירה או בית.
הדרך הטובה ביותר לגלות אם יש תשתית סיבים אופטיים באזור שלכם היא פשוט לפנות לספק האינטרנט או לחלופין, לשאול את השכנים כי תמיד הסיבים של השכן מהירים יותר .
התקנת סיבים אופטיים זה עסק מורכב שמצריך ידע וציוד מקצועי. לכן, הכי טוב להזמין טכנאי רשתות מוסמך כזה שמנוסה בהתקנת סיבים אופטיים. אבל כדי שתבינו בערך איך זה עובד, הנה סקירה כללית של התהליך:
בדיקה ותכנון: הטכנאי יסתכל על הנכס שלכם ויחליט איפה הכי טוב להתקין את הסיבים. הוא גם יתכנן את מסלול הכבלים ויבדוק שאין בעיות בדרך.
התקנת הכבלים: הטכנאי יתקין את כבלי הסיבים האופטיים מהארון הראשי של ספק האינטרנט לתוך הנכס שלך. הוא עשוי להשתמש בצינורות קיימים או ליצור חורים חדשים בקירות במידת הצורך.
חיבור הציוד: הטכנאי יחבר את כבלי הסיבים האופטיים לציוד הקצה, כמו מודם או נתב. הוא גם יגדיר את הציוד כדי לוודא שהוא עובד כמו שצריך.
בדיקות: לבסוף הטכנאי יעשה בדיקות כדי לוודא שהסיבים פועלים כמו שצריך ושהאינטרנט בבית עובד, מהיר ויציב.
התקנת סיבים אופטיים בדירה: בבניינים, לרוב קיימת תשתית סיבים אופטיים עד לנקודה מרכזית בבניין, כמו ארון תקשורת. משם, הטכנאי צריך לחבר כל דירה בנפרד. בבניינים ישנים, העניין קצת יותר מסובך. לפעמים אין בכלל תשתית או שהתשתית הקיימת פשוט לא מתאימה לסיבים אופטיים. במקרים כאלה, הטכנאי צריך להיות קצת יצירתי ולמצוא פתרונות, כמו להשתמש בצינורות של החשמל או ליצור חורים חדשים בקירות. בנוסף לכל זה, לפעמים צריך גם אישור מוועד הבית או מבעל הבניין לפני שמתחילים בעבודה.
התקנת סיבים אופטיים בבית פרטי: התקנת סיבים אופטיים בבית פרטי יכולה להיות מורכבת יותר מאשר בבניין, בגלל שברוב הבתים הפרטיים אין תשתית מוכנה להעברת סיבים אופטיים כמו צינורות או תעלות, ולכן הטכנאי יאלץ לחפור או לקדוח כדי להעביר את הסיבים. בנוסף, המרחק מהתשתית הראשית יכול להיות גדול יותר, והגישה לנקודות חיבור מתאימות בתוך הבית עשויה להיות מוגבלת.
מחירי התקנת סיבים אופטיים משתנים בהתאם למספר גורמים, כגון אורך הסיבים, סוג הסיב (חד-אופניים או רב-אופניים), מורכבות ההתקנה והספק המבצע. טווח המחירים יכול לנוע בין כמה מאות שקלים לאלפי שקלים.
התקנה בבית פרטי: עלות ההתקנה בבית פרטי עשויה להיות גבוהה יותר מאשר בבניין מגורים, בעיקר אם יש צורך בחפירות או בהנחת כבלים חדשים. טווח המחירים להתקנה בבית פרטי מתחיל ממחיר של 900-1200 ש"ח, לא כולל מע"מ.
התקנה בבניין מגורים: בבנייני מגורים, עלות ההתקנה מתחלקת בין הדיירים, ולכן היא עשויה להיות נמוכה יותר. טווח המחירים להתקנה בבניין מגורים נע בין 700-1,000 ש"ח, לא כולל מע"מ, עבור כל דירה.
אחרי שהחלטתם להצטרף לעולם הסיבים האופטיים, הגיע הזמן למצוא את טכנאי הרשתות שיעזור לכם להגשים את החלום. טכנאי רשתות יש בשפע וכדי שנוכל לחבר אתכם אליו אספנו בשבילכם רשימה של טכנאי רשתות להתקנת רשת סיבים אופטיים עם חוות דעת קודמות מלקוחות ממש כמוכם. רק מסיבים את תשומת לבכם שאחרי השירות ניצור קשר לבקש את חוות דעתכם ונעדכן אותה באתר. אז שיהיה בהצלחה!
סיבים אופטיים הם כבלים דקים עשויים זכוכית או פלסטיק, המשמשים להעברת מידע באמצעות אור. הם פועלים על ידי שליחת פולסים של אור דרך הסיב, כאשר כל פולס מייצג פיסת מידע. יש 2 סוגים עקריים של סיבים אופטיים: חד אופן ורב אופן.
סיבים אופטיים הרבה יותר טובים מכבלי רשת רגילים, כי הם:
מחירי התקנת סיבים אופטיים משתנים ותלויים באורך הסיבים, סוגם, מורכבות ההתקנה ונותן השירות. טווח המחירים נע בין מאות לאלפי שקלים. התקנה בבית פרטי יקרה יותר (900-1200 ש"ח ומעלה) מאשר בבניין מגורים (700-1000 ש"ח לדירה), עקב הצורך בחפירות והנחת כבלים. המחירים לא כוללים מע"מ.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.