איטום גגות אפשר לבצע במספר שיטות, במדריך זה נפרט על כל השיטות לאיטום גגות, איזה מהן מתאימות לסוגי הגגות השונים, מה חשוב לדעת לפני איטום הגג, ואיך להיזהר מקבלני איטום חאפרים.
לפני שנתחיל לפרט על השיטות לאיטום גגות, יש מספר נקודות שחשוב לקחת בחשבון עוד לפני האיטום:
תזמון איטום הגג
איש חכם אמר פעם שתזמון זה הכל בחיים – המשפט הזה נכון גם לגבי איטום גגות. הזמן הטוב ביותר לבצע איטום בגג, הוא הרבה לפני שאתם מרגישים את הטיפות על הראש בסלון. בחורף הביקוש לעבודות איטום עולה, והמחיר בהתאם. לעומת זאת, כששאלנו קבלני איטום מתי מומלץ לאטום גג, הרוב המליצו לבצע איטום לגג כבר בקיץ או בתחילת הסתיו.
חומרי איטום דומים נדבקים היטב
בניגוד למה שחשבנו, באיטום גגות הפכים דווקא לא נמשכים, אלא דוחים זה את זה. בתרגום לעולם האיטום: חומר ביטומני ימשך לחומר ביטומני, וידחה חומר פלסטי. באותו האופן חומר צמנטי (בטון) ימשך לחומר צמנטי וידחה חומרים ממשפחות אחרות.
לכן בבחירת שיטת האיטום שלכם, בדקו קודם כל מהי תשתית האיטום הקיימת על הגג. לדוגמא אם הגג שלכם עבר איטום בחומרים אקריליים לפני שנים, והיום מתחשק לכם לעשות איטום ביריעות ביטומניות, חבל על הכסף. החומר הביטומני לא יקשר היטב לחומר האקרילי ועם הזמן יווצרו ביניהם רווחים שיפגמו באיטום. בחרו בחומר ביטומני כמו זפת במקום. בהמשך נפרט יותר בנושא זה.
הכנה נכונה של הגג
לא משנה באיזה שיטת איטום בחרתם, ההכנה של הגג היא החלק הקשה והחשוב ביותר באיטום. הכנה לאיטום כוללת ניקיון יסודי של הגג ושאריות האיטום הישן, והרמה של כל הדודים, המרזבים והמזגנים מהגג. קבלני איטום חאפרים נוטים לחפף בעבודה בשלב הזה, ולכן נוצרים בחומר האיטום חורים, בועות אוויר, רווחים וגורמים אחרים שפוגעים בטיב העבודה.
באיטום גגות, החוכמה היא לא לבחור בשיטה הקלה ביותר או בחומר היקר ביותר לאיטום, אלא בחומר הנכון ביותר לאיטום הגג שלכם. איך תדעו מהו החומר הנכון? בשביל זה אנחנו פה. בהמשך תמצאו את חומרי האיטום הנפוצים ביותר והתאמתם לסוגי גגות שונים, עלויות האיטום והיתרונות והחסרונות שבכל שיטה.
איטום גג ביריעות ביטומניות נחשבת לשיטה המובילה והיעילה ביותר. למרות זאת, לא תמיד מתאפשר או כדאי ליישם אותה. האיטום מתבצע על ידי הלחמה של היריעות זו לזו, ולקצוות הגג, עד שנוצר מעין "שטיח" המכסה את הגג כולו. איטום גגות ביריעות ביטומניות נעשה בשלושה מקרים: על גבי גג שעבר זיפות בעבר, כשכבה נוספת של יריעות חדשות, או על גבי גג בטון חשוף וחדש.
אם אתם מתכוונים לרצף את הגג לאחר האיטום, אין חשיבות לצבע היריעות. אך במידה והגג יישאר כפי שהוא, שימו לב שקבלן האיטום משתמש ביריעות ביטומניות לבנות. היריעות הלבנות האלו הן בעצם אפורות, ומכוסות בחומר שנקרא אגרגט המגן עליהן מפני נזקי השמש.
מחיר איטום גג ביריעות ביטומנטיות תלוי בגודל הגג ובתוואי הגג. כלל שהגג גדול יותר, המחיר למטר ירד. כלל שעל הגג יש יותר מכשולים כגון מזגנים או דודים, אלו ידרשו חיתוך והלחמה מורכבים של היריעות ויעלו את המחיר.
עבור איטום גג ביריעות ביטומניות תקבלו לרוב עשר שנות אחריות.
הזפת השחורה שכולנו מכירים, אומנם נחשבת לשיטה מיושנת לאיטום גגות, אבל עדיין נפוצה. הזפת לא נחשבת שיטת איטום יעילה כיוון שצריך לתחזק אותה אחת לשנה. אמנם היא שיטה שיכולה להיות טובה במקרים מסוימים, למשל, הזפת תתאים כשצריך לאטום גגות שיש עליהם הרבה דודים, קולטי שמש מזגנים וציוד שונה. בגלל מחירה הנמוך יחסית, שיטת איטום זו נהוגה בבנייני מגורים גדולים.
עלות הזיפות נמוכה יותר בכ – 45% מהאיטום ביריעות ביטומניות, אך איכות האיטום בהתאם. עבור איטום גגות בזפת, תקבלו לרוב 5 שנות אחריות. החיסרון הגדול בזיפות הגג, הוא העבודה שנדרשת עבורו תחזוקה שנתית בכדי שיחזיק לאורך שנים. כששאלנו קבלני איטום כל כמה זמן כדאי לזפת את הגג הדעות היו חלוקות ונעו בין כל 3 ל-5 שנים. מכיוון שהזפת שחורה, היא דורשת סיוד שנתי בכל קיץ, אחרת הזפת תתייבש ותיסדק, והגג שוב יתחיל לדלוף. בפועל, עלות תחזוקת הגג לאורך השנים, מקזזת את החיסכון ההתחלתי באיטום על ידי זפת. בספו של דבר, בשאלה יריעות ביטומניות או זפת רוב קבלני האיטום הכריעו לטובת היריעות הביטומניות.
חומר איטום אקרילי הוא חומר פלסטי לבן שאפשר למרוח או להתיז על הגג. איטום בחומרים אקריליים מתאים לגגות קטנים או גגות בטון חדשים שלא נמרחה עליהם בעבר שכבת איטום קודמת. חומרים אקריליים נפוצים לדוגמא הם מולטיגג או מאסטר גג.
עלות איטום גג בחומר אקרילי זולה יותר בכ – 15% מהאיטום ביריעות ביטומניות, אך חשוב לשים לב כי שיטות איטום זו לא מתאימה למקומות בהם ניקוז המים לא מושלם – מכיוון שמים עומדים לאורך זמן יגרמו לחומר האקרילי להתקלף.
חומר איטום פוליאוריטני הוא חומר לא זול שיעלה לכם כמו איטום ביריעות ביטומניות ולפעמים אף יותר, אך לא בטוח שיוכיח את עצמו. שיטת היישום של החומר מורכבת ודורשת עבודה רבה. איטום בחומר זה נפוץ בעיקר במקרים בהם הגישה לגג מורכבת וקשה לבצע את הלחמת היריעות. איטום גגות בחומר פוליאטריטני נעשה בהתזה והיישום שלו פשוט ומהיר.
איטום בחומר פוליאוריטני מתאים עבור גגות מוצלים שלא חשופים לשמש ישירה – אחרת, החומר ניזוק ומתחיל להיסדק בגלל חום השמש. אם בכל זאת בחרתם לאטום את הגג בחומר פוליאוראיני, שימו לב שקבלן האיטום מיישם על גבי החומר שכבת הגנה מפני קרינת UV שתשמור על האיטום לאורך זמן.
כאן תוכלו לקרוא עוד על חומרי האיטום השונים
הנה כל המחירים לאיטום גגות:
מחיר איטום גג ביריעות ביטומניות - איטום של גג חדש ונקי ממכשולים בגודל 60 מ"ר, יעלה בממוצע בין 7,000 ₪ – 8,500 ₪. איטום גג ישן באותו הגודל ובעל דודים, מזגנים ואלמנטים אחרים שיאתגרו את ההלחמה ופריסת היריעות, יעלה בממוצע בין 9,000 – 12,000 ₪.
כלומר, תוספת על פינוי פסולת ודודים נעה בטווח של 2,500-4,000 ₪.
מחיר איטום גג בזפת חם - עלות הזיפות נמוכה יותר בכ – 45% מהאיטום ביריעות ביטומניות, אך איכות האיטום בהתאם. על איטום גג 150 מ"ר בזפת חם תשלמו כ-8,000 ₪ למ"ר לעומת 13,500 ₪ על גג שיאטם ביריעות ביטומניות.
מחיר איטום גג בחומרים פוליאוריטנים - עלות איטום גג בגודל 60 מ"ר יעלה כ- 7,200 ₪.
מקרה שקרה לדוגמא בירושלים הגשומה מספר על בניין שקיבל שתי הצעות מחיר לאיטום הגג הדולף, כשאחת הסתכמה ב - 10,000 ₪, ואילו השנייה הייתה זולה בחצי! הדיירים כמובן בחרו בקבלן הזול וניפנפו את היקרן. הקבלן המוזל הגיע לבצע זיפות בגג, חימם חבית זפת, ביצע את האיטום והלך לדרכו.
בחורף הראשון גילו הדיירים שהגג דולף. נדרשו להם שני מומחי איטום ומהנדס שיקבעו כי כלל לא נעשה איטום בגג, אלא נשפכה מעט זפת מעורבבת עם חומרים אחרים ונצבעה בלבן. הדיירים שילמו לא רק על הבדיקות והתביעה נגד הקבלן החאפר, אלא נאלצו גם לפנות לקבלן האיטום "היקרן" והמקצועי יותר, שיבצע את האיטם מחדש.
באיטום גגות, כשהמחיר נשמע טוב מידי מכדי להיות אמיתי – הוא כנראה כזה. חשוב להבין שחומרי איטום אינם זולים, והעבודה גם היא לא קלה. לכן, מי שמציע לכם איטום גג במחיר זול, לא מתנדב לאטום לכם את הגג בחינם, אלא כנראה חוסך בחומר או מבצע עבודה גרועה.
באיטום בכלל, ובאיטום גגות בפרט, איכות העבודה נבחנת לאורך שנים. לא חסרים מקרים בהם קבלני איטום ביצעו איטום גגות ונעלמו לאחר שנה, יחד עם האחריות המובטחת.
איטום גג דורש מאיתנו הוצאה לא קטנה של כסף, ולכן חשוב שנפנה לקבלן איטום מומלץ ומנוסה שלא יעלם לנו עם החורף הראשון. איך נדע איזה קבלן איטום יישאר בסביבה גם לאחר עשור? נשאל את הלקוחות הקודמים שלו כמובן, זה בדיוק מה שעשינו.
אבל אנחנו לא מסתפקים בחוות הדעת שניתנות על קבלני האיטום מיד לאחר עבודת האיטום – כשהגג נראה חדש. כדי להיות בטוחים שקבלני האיטום באמת עומדים בסטנדרטים הגבוהים שלנו, צוות אתר מידרג מבצע בקרת איכות חוזרת לחוות הדעת שניתנו עליו לאחר שנה מהאיטום ושוב, לאחר שנתיים!
אתר מידרג יוצר קשר עם הלקוחות, ומאפשר להם לשנות את חוות הדעת והדירוג שלהם אודות איטום הגג. כך שאם במשך שנה אחת זכו הלקוחות לחורף יבש, אבל בחורף שלאחר מכן נאלצו לפזר דליים בבית - הציון של הקבלן ישתנה בהתאם.
בקרת האיכות החוזרת על קבלן האיטום תורמת לדירוג מדויק יותר של כל קבלן, אבל חשוב מזה - לעבודה איכותית יותר באיטום הגג. כשקבלן יודע כי גם בעוד שנים יבדקו את איכות האיטום שהוא מבצע, הוא ללא ספק ימנע מעיגול פינות באיטום הגג שלכם, ישתמש בחומרים איכותיים, וגם יעמוד בהבטחת האחריות שלו.
כדי שאיטום הגג יעבור בהצלחה וגם יחזיק שנים רבות, חשוב לפנות לקבלן איטום שלא רק מעניק אחריות, אלא גם לוקח אחריות מלאה על עבודתו לאורך שנים. לכן, ריכזנו עבורכם עבורכם רשימת קבלני איטום מומלצים המתמחים באיטום גגות, על פי חוות דעת של אלפי לקוחות קודמים. ההמלצות של הלקוחות מתקבלות רק בשיחה טלפונית עם לקוחות אמיתיים שקיבלו שרות מקבלני האיטום שברשימה.
איך תמנעו מקבלני איטום חאפרים?
באתר מידרג ריכזנו רשימה של קבלני איטום מומלצים, שקיבלו את חוות הדעת והציונים הטובים ביותר מלקוחות קודמים. לאחר כל איטום גג, צוות האתר, מתקשר ללקוח ומקבל ממנו דירוג אודות המתקין כך שהציון שלו כל הזמן מתעדכן באתר. לחצו כאן, על מנת לעבור לרשימת קבלני איטום מומלצים המתמחים באיטום גגות.
בחורף הביקוש לעבודות איטום עולה, והמחיר בהתאם. כדאי להתחיל את האיטום לגג כבר בקיץ או בתחילת הסתיו, ולחסוך המון כסף ובעיות.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.