אריזת דירה עלולה להיות סיפור די מתסכל, ובדיוק בשביל זה הכנו עבורכם מספר טיפים שיהפכו את אריזת הדירה שלכם לקצת פחות מסורבלת. מי יודע, אולי בסוף עוד תהנו מהפרוייקט הזה. הכינו את הארגזים, מתחילים לארוז!
את אריזת הדירה כדאי להתחיל בין 4-2 שבועות לפני מועד המעבר. כולנו גם עובדים ורצים ממקום למקום עם הילדים, לכן חשוב לוודא שיהיה לכם מספיק זמן לארוז את הבית בצורה יעילה שתקל עליכם את הפריקה בבית החדש, זאת אומרת שכדאי שתפנו קצת זמן לנוסטלגיה בערבים והתחילו לעבור על מגירות כמה שיותר מהר.
עם זאת, אל תתחילו את אריזת הדירה מוקדם מדי. לנווט בתוך מבוך ארגזים במשך שבועות לפני המעבר ולגלות שארזתם דברים שאתם עוד צריכים להשתמש בהם יכול להיות ממש מעצבן.
תוך כדי אריזת הדירה, במידה ולא הזמנתם גם שירותי אריזה,עברו על החפצים השונים בבית ומיינו אותם. ככל הנראה לא תצטרכו את כל מה שיש לכם גם בבית החדש, ואפילו תתפלאו כמה חפצים, בגדים וניירות אתם לא צריכים כבר עכשיו.
המוטו הוא לזרוק כל דבר שלא עשיתם בו שימוש בשנתיים האחרונות. וכן, אנחנו מדברים גם על הג'קט ששמרתם מהניינטיז.
כדי לדעת מה לזרוק ומה להעביר, מומלץ לארוז את הדירה על-פי קטגוריות ולא על פי חדרים. לדוגמא, ארזו את כל הספרים בדירה, לאחר מכן ארזו את כל חפצי הנוי, ואחר כך את כל הבגדים. כך תוכלו לקבל פרספקטיבה על תכולת הבית שלכם וככל שתתקדמו בתהליך אריזת הדירה, תדעו מה אתם צריכים ומה לא.
אם תתחילו לארוז את בגדי החורף בקיץ, למשל, לא תהיו בלחץ מזה שלאין לכם מספיק סוודרים וסוף-סוף תעזו למסור את סוודר הניאון שקניתם בצרפת, בידיעה שלא באמת תלבשו אותו.
בנוסף, כמו שלא הולכים לעשות קניות בסופר רעבים, לא אורזים קודם את הדברים היקרים לנו. כאשר אנחנו אורזים דברים שאנחנו קשורים אליהם או משתמשים בהם הרבה, אנחנו נוטים לא לזרוק אותם מתוך תקווה שעוד נשתמש בהם. על כן, כדאי להתחיל למיין ולארוז קודם את הדברים שרחוקים מאיתנו רגשית. כך תוכלו לקחת איתכם באמת מה שאתם צריכים ובכמות הראויה, ועד שתגיעו לדברים החשובים לכם תדעו בדיוק מה אפשר לשמור ומה אפשר לזרוק.
כדאי להתחיל את אריזת הדירה מהחדרים שהכי פחות נמצאים בשימוש ולהתקדם לחדרים המרכזיים יותר. לפיכך, כדאי לארוז קודם את המחסן למשל, להמשיך לחדרים שאינם בשימוש יומיומי ואז ולסיים באריזת הסלון או חדר השינה.
בואו נחשוב מחוץ לקופסא: פשיטה על הקרטוניה הקרובה לביתכם לא תיתן לכם את מלאי הקרטונים המספיק לאריזת הדירה. כמה ארגזים צריך למעבר דירה אתם שואלים? משפחה ממוצעת צריכה בין 70-100 ארגזים באריזת הדירה. את כמות הקורטונים הזו תוכלו לקנות מהמוביל שלכם, לקחת מחברים שבדיוק עברו דירה או אפילו למצוא בפייסבוק בקבוצות מסירת רהיטים ופרסום דירות.
זכרו שהכלל המנחה הוא לא לארוז קרטונים כבדים מדי: גם הפועלים הם בני אדם וגם כדי שהארגזים לא יקרעו בדרך מהבית למשאית ולהיפך. על כן, ספרים נארוז בקרטונים הקטנים ביותר, כלי המטבח בבינוניים ובגדים וצעצועים בקרטונים הגדולים יותר.
את הדברים השבירים בבית כדאי לארוז בנייר לבן ולא בעיתון, שעלול להשאיר כתמי דיו. תוכלו להשתמש גם בפצפצים או במגבות מטבח. את הארגזים המכילים דברים שבירים סמנו באופן ברור ובולט. מומלץ לא רק לסמן בכתב אלא גם בסמל המציין בבירור שתכולת הארגז שבירה, לטובת הפועלים שלא בהכרח קוראים עברית. אם אתם תוהים איך לארוז כוסות וצלחות, דעו שהדרך המומלצת ביותר היא בעזרת נייר אריזה.
אחד הדברים שיכולים מאוד להועיל ביום המעבר הוא לרשום במחברת מסודרת את פירוט התכולה של כל ארגז. כמו כן, במהלך אריזת הדירה, מומלץ לסמן את הארגזים לפי חדרים במדבקות צבעוניות או בסלוטייפ צבעוני, ולא לשכוח לסמן את הדלתות בדירה החדשה בהתאם. כך המובילים ידעו לאן להוביל כל ארגז.
המחברת תעזור לכם לפרוק את הדברים באופן מסודר ומהיר כך שבמידה ותרצו להוציא את ממיר הטלוויזיה כי הטכנאי הקדים לדוגמא, תוכלו לדעת היכן הוא נמצא במהירות בעזרת המחברת.
חשוב לתכנן את מיקום הרהיטים לפני שמגיעים אל הדירה החדשה. תוכלו אפילו לכתוב "ספה חומה צמודה לקיר החלון בסלון", כך כשהמובילים יביאו את הרהיטים לחדר תוכלו להגיד להם בקלות היכן להניח את הרהיטים. למה לא לחסוך מהמובילים ומעצמכם כאב גב מיותר בהזזת רהיטים הלוך ושוב?
במהלך אריזת הדירה, חשוב מאוד לא לשכוח ולהשאיר בצד מזוודה לימים הראשונים לאחר המעבר. במזוודה תארזו בגדים, מצעים, כלי רחצה, ציוד לתינוקות במידה ויש, תרופות, חפצים יקרי ערך סנטימנטלי או כספי שאתם רוצים לשמור קרוב וכל דבר אחר שלא תרצו לחפור בארגזים כדי למשות החוצה.
בנוסף למזוודות, הכינו מספר ארגזי SOS עם הדברים החשובים שצריכים להיות זמינים לימים הראשונים, אותם ידעו המובילים לשים במקום מרכזי כדי שתוכלו לפרוק אותם דבר ראשון.
למרות כל הטיפים המצוינים שנתנו לכם, אתם לא חייבים לעשות הכל לבד: תוכלו לשכור את שירותיהן של מסדרות בתים שיארגנו לכם את כל החפצים בארגזים בסדר מופתי. בדיוק מהסיבה הזאת ריכזנו לכם רשימת מסדרות בתים מומלצות, על פי חוות דעת של לקוחות קודמים.
כדי שהמעבר יעבור חלק, וודאו שלחברת ההובלה יש ותק בשוק, ניסיון קודם ושורה ארוכה של ממליצים. זה בדיוק מה שעשינו כאן באתר מידרג: חברות הובלה מומלצות.
לאחר שתקבלו את השירות, ניצור איתכם קשר על מנת לקבל את חוות דעכם וציונים אודות השירות שקיבלתם. כך רשימת מסדרות הבתים והמובילים המומלצים מתעדכנת כל הזמן.
אפשרות סבירה ויעילה היא לשכור חברת אריזה שתארוז לכם את הבית במקצועיות ובזריזות. רוב מסדרות הבתים לוקחות בין 100-150 ₪ לשעה (יש גם יקרות יותר), ויש כאלו שיתמחרו לפי מספר הארגזים. מחיר לארגז נע לרוב בין 20-30 ₪. רוב המשפחות צריכות בערך יומיים ימי עבודת אריזה לדירה בגודל ממוצע, ככה שאפשר לומר שכל האריזה אמורה לעלות בסביבות 1,500 ₪.
טיפים נוספים של מסדרות בתים מקצועיות באתר מידרג תוכלו לקרוא ממש כאן.
עצה טובה היא להתחיל מהחדרים בבית אשר נמצאים הכי פחות בשימוש במהלך היומיום. יותר קל לנו למיין ולזרוק דברים שאינם קרובים אלינו רגשית. אם נתחיל מהחפצים בחדרים שאנחנו פחות משתמשים בהם, עד שנגיע לחפצים היקרים לנו נדע בדיוק כבר מה לזרוק.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.