24 נגרים למטבחים מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: איזה עץ הכי טוב למטבח? אנחנו רוצים לבנות מטבח חדש, ורוצים שגוף הארונות יהיו מורכבים מעץ איכותי וקשה, עמיד ללחות ועומסים כבדים, שיחזיק מעמד לאורך זמן. איזה עץ הכי טוב?
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לנגרי מטבחים עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 24 נגרי המטבחים משקל זהה.
הרוב קובע! כ68.4% מנגרי המטבחים ענו סנדוויץ' ליבנה (בירץ'). אז אם אתם שואלים 'איזה עץ הכי טוב למטבח?' - קיבלתם את התשובה.
אם השתכנעתם וגם אם לא, תוכלו ללמוד עוד על ארונות מטבח במאמר הבא.
איזה עץ הכי טוב למטבח? המומחים עונים:
סנדוויץ' אדום אוקומה הוא הכי צפוף, הכי חזק, והכי מתאים ללקויות בברגים או לעומסים כבדים, ככה יש לו יתרון של להחזיק לאורך שנים רבות שבהן הגוף יהיה יציב, חזק ומתאים למזג האוויר. לא פחות חשוב זה הבנייה של הארון: כשבונים את הארון צריך לבדוק שהגב שמחזיק את הסנדוויץ' יהיה מוחזק בזווית של 90 מעלות עם סיכות וברגים כדי שיחזיק לשנים רבות.
הבחירה שלי לעץ הכי טוב למטבח היא בריץ' ליבנה. זה עץ חזק, עמיד בעומסים וישר מאוד. זה לוח שעבר קליברציה (עובי מדויק). זה הלוח הכי טוב שאני מכיר, שווה את ההשקעה.
כל הלבידים מצופים דו צדדית בפורמייקה, עם מגוון צבעים לבחירה, אטומים כמעט לחלוטין. כל הלבידים רגישים ללחות ורטיבות - יש לשים לב לזה ולבדוק מהיכן הרטיבות מגיעה ולטפל. רצוי מאוד להרחיק ארונות מטבח מהקיר ב-3 ס"מ, לשים לב לנקודת הניקוז במטבח (משם הכול מתחיל) וכן לצנרת המים, לשים לב שהתקנת השיש טובה ולפי הכללים - חשוב מאוד כי לחות וחלחול מים עושים נזק, והכי חשוב זה עבודת הנגר - ניסיון אמינות ומקצוענות. לא לשים לב רק לשורה התחתונה של המחיר. גם סיבית הוא לוח מעולה אם יודעים לעבוד איתו. המחירים של חומרי גלם אלה והפערים לא מאוד משמעותיים. הכי חשוב זה האמינות המקצוענות והניסיון של בעל המקצוע.
למען האמת כל סנדוויץ' מתאים למטבח. ליבנה הוא החזק ביותר והיקר ביותר. האוקומה והטווין שניהם מאוד נפוצים ומצויינים למטבח.
ליבנה הוא הסנדוויץ' האיכותי ביותר אך גם יקר יותר. יש הרבה סנדוויצ'ים אחרים באיכות מספיק טובה אז זה שיקול כלכלי בלבד
העץ הכי טוב למטבח הוא סנדוויץ' ליבנה, זה סוג הסנדוויץ' הכי טוב שקיים.
הבחירה שלי היא סנדוויץ' אוקומה אדום אבל אפשר גם סנדוויץ' ליבנה, שמחירו יקר, הוא כבד מאוד ולא גמיש להרכבה.
זה העץ הכי טוב שנמצא בארץ ועמיד לאקלים שלנו, ולכן ממליץ עליו למטבח.
כמובן שיש סוגים שונים של חומר הסנדוויץ': בירץ', אוקומה אדום, טווין. בסה"כ כולם בסדר לייצור גופי המטבח. רוב הנגרים היום עובדים בצורה של בניית יחידות יחידות בארונות המטבח, כך שהכל די חזק למשך זמן רב.
לרוב, החומר המקובל ושהכי נוח לעבוד איתו הוא סנדוויץ' טווין שמגיע במגוון צבעים. נכון שאוקומה אדום נחשב לחומר יותר איכותי אבל הוא יותר יקר ולא מצדיק את המחיר. סנדוויץ' ליבנה הוא לביד חזק, קשה ויקר, פחות נוח לעבוד איתו ואני לא מוצא הצדקה לבנות איתו גופים לארונות: הוא מייקר את העבודה ואין הצדקה לדעתי.
במקרה כזה הבירץ' היא הבחירה הנכונה. הוא מאוד איכותי, יותר דחוס וכבד מסנדוויץ' רגיל, יותר עמיד ללחות ולמים. וכמובן גם יותר יקר. ברוב המטבחים בהחלט מספיק להשתמש בסנדוויץ' מסוג טווין או אוקומה, אך אם יש חשש שתהיה לחות או רטיבות כלשהי באזור המיועד כן רצוי לבנות את גופי הארונות מבירץ'.
סנדוויץ' טווין עמיד מאוד אבל אם רוצים תוספת חיזוק, אני ממליץ לבחור בסנדוויץ' בירץ'.
ליבנה עץ איכותי מאוד למטבח, אבל אפשר גם סנדוויץ' אוקומה אדום.
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
סנדוויץ' ליבנה (בירץ') | 17.7 | 68.4 |
סנדוויץ' אוקומה אדום | 6.3 | 24.3 |
סנדוויץ' טווין | 1.9 | 7.3 |
סיבית | 0 | 0 |
עץ אחר | 0 | 0 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
סנדוויץ' ליבנה (בירץ') | 17 | 70.8 |
סנדוויץ' אוקומה אדום | 4 | 16.7 |
סנדוויץ' טווין | 3 | 12.5 |
סיבית | 0 | 0 |
עץ אחר | 0 | 0 |
המידע המוצג כאן על "איזה עץ הכי טוב למטבח?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.