122 חשמלאים מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: האם כיריים חשמליות צריכות תלת פאזי? אני מתכנן התקנה של כיריים חשמליות עם ארבעה גופי חימום. רציתי לברר, האם כיריים חשמליות צריכות תלת פאזי במקרה כזה או שמספיק חיבור רגיל?
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לחשמלאים עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 122 החשמלאים משקל זהה.
הרוב קובע! כ63.4% מהחשמלאים ענו כן. אז אם אתם שואלים 'האם כיריים חשמליות צריכות תלת פאזי?' - קיבלתם את התשובה.
האם כיריים חשמליות צריכות תלת פאזי? המומחים עונים:
במידה ונרצה להפעיל יותר משתי כירות בו זמנית, תלת פאזי. במידה ויופעלו עד שתי כירות, חד פאזי.
תלוי מה ההספק של המוצר וכמה חברת חשמל מספקת לכם בדירה.
לכיריים חשמלים עדיף תלת פאזי, גם יש אפשרות להשתמש בכמה גופי חימום במקביל, וגם חלוקת החשמל לא תיצור עומס של קפיצות חשמל.
במקרה של כיריים חשמליות, חיבור תלת פאזי מאפשר הפעלת 4 כירות בו זמנית מבלי לייצר עומס על תשתית החשמל.
עדיף תלת פזי כי זה מתחלק בין הפזות.
יש כריים חשמליות שעובדות גם על דו פאזי. חיבור רגיל לא מספיק בכל מקרה.
ל4 כירות יש עומס רב ולכן עדיף תלת פאזי.
ודאי שצריך תלת פזי, יותר עוצמת חום לכיריים, והם לא מתאמצות כמו עם חד פזי. אם אין ברירה והבית ישן ואין חיבור תלת פזי לדירה. אז יש כיריים מתאימות רק לקחת בחשבון שיש להן פחות עוצמה.
תלת פאזי מאפשר להפעיל את כולן ביחד.
עדיף תלת פאזי שיעמוד בעומס.
סוג החיבור נקבע בהתאם לדגם הכיריים. קיימים כיריים תלת פאזיים, וגם כיריים חד פאזיים. עקרונית עדיף תלת פאזי כך שהעומס מחולק בין הפאזות.
בעיקרון הכי רצוי תלת פאזי אבל גם חד פאזי יכול לעבוד עם שקע כוח ייעודי רק לכיריים.
לא חובה אפשר גם חד פאזי רק צריך לדאוג לחוטים תואמים.
מהניסיון שלי לא רצוי חד פזי. במידה וכן העומס יגרום לקצר חשמלי.
רוב הכיריים החשמליות זקוקות ל-2 פאזות בלבד, אך יש כאלו שדורשות 3 פאזות ולכן עדיף להעביר תלת פאזי. מה גם שאין הבדל בעלויות בין 2 פאזות ל-3.
תמיד עדיף שיהיה תלת פאזי. ההספק של כיריים חשמליות, במידה ורוצים להדליק את כל ארבעת הלהבות גבוה. לכן אני ממליץ על תלת פאזי.
בכדי לחלק את העומס על 3 פזות.
חיבור תלת-פאזי חיוני לשם איזון במערכת החשמל ולקבלת כוח חשמל מקסימלי. במקרים שבהם אין תשתית תלת-פאזית, ניתן להתחבר עם חיבור חד-פאזי, אך החיבור הזה מגביל את ההספק ומפחית את היעילות, ולכן לא ייתן את אותו ביצועים כמו חיבור תלת-פאזי.
רצוי תלת פאזי כדי לאזן את הצריכה, אם אין תלת פאזי יש לקנות כיריים חד פאזי 16 אמפר.
יש כיריים חד פאזי וגם תלת פאזי ב 4 להבות. שניהם יכולים לשמש אותך יפה, רק בחד פאזי תוודא שאתה מחבר לשקע כוח, לתלת פאזי יש יתרון גם ב 5 להבות וגם בחלוקת הכוח.
ראשית כל, תלוי בלוח החשמל. אם הלוח תלת-פאזי, אז עדיף כיריים תלת-פאזי. אם הלוח חד-פאזי, אז עדיף כיריים חד-פאזיות. דבר נוסף וחשוב הוא גודל המפסק הראשי בלוח. ישנם מקרים שבהם המפסק הראשי נמוך, וצריכת החשמל של הכיריים ועוד מוצר זולל חשמל עשויה לגרום לקפיצות חשמל בעקבות עומס. כמו כן, שקע רגיל כולל חוטים בעובי 2.5 מ"מ, ויש כיריים שדורשות חוט בעובי 4 מ"מ. לכן, לסיכום, יש להזמין חשמלאי מוסמך שיבחן את כל הפרמטרים בבית ויגיד מה עדיף.
עדיף יותר חזק.
אם רוצים להפעיל את כל הלהבות חייב תלת פזי.
תלוי בכיריים. יש כיריים שעובדים על 2 פאזות, ולכן צריך חיבור תלת-פאזי. בנוסף, ישנם כיריים חשמליות שהם חד-פאזי.
במידה ולבית יש רק חד פאזי, אפשר להתקין כיריים ולדאוג שרק 2 להבות ידלקו וכך למנוע תקלות בלוח החשמל.
נדרש תלת פאזי לחלוקת עומסים טובה.
בכירים חשמליות תלת פאזי יש חלוקה שווה של הפאזות ככה אין עומס.
כיריים חשמליות לרוב דורשות שתי פאזות לפעולה תקינה, או פאזה אחת בזרם של 32 אמפר. בבית דירות רגיל, זה כמעט ולא רלוונטי, כיוון שהחיבור הוא לרוב 25 או 40 אמפר. ברגע שתפעיל את הכיריים, תהיה מוגבל ולא תוכל להפעיל עוד צרכן חשמל, כי יהיה עומס על הנתיך הראשי ועל קווי החשמל. כיום, קיימות גם כיריים חד-פאזיות בהספק נמוך יותר, עד 16 אמפר, שמתאימות יותר לתשתית חשמל רגילה.
צריך לבדוק ולהתעניין בחנות/באינטרנט לגביי השימושים של הלקוח. בדרך כלל כיריים חשמליות בעלת 4 גופי חימום, שייכת לקטגוריה של התלת-פאזי, אבל זה לא מחייב, את התשובה המלאה תקבלו מהמוכר בחנות/בחברה שהכיריים שייכים לה. עם הנתונים הללו של החברה אתם מקבלים הנחיה לחיבור, ובדרך כלל הנתונים מופיעים על המוצר.
אכן צריך תלת פאזי .
כן לרוב כיריים אינדוקציה חשמליות צריכות חיבור הזנה תלת פאזי, היות ורוב הכיריים מגיעות עם שתי פאזות. אך ניתן להפוך אותם גם לחיבור חד פאזי , אך צריך לדאוג לגודל כבל מתאים.
לרוב עדיף תלאת פאזי, למרות שרוב האינדוקציות/כיריים חשמליות יכולות לעבוד גם בחד פאזי. פשוט צריך חיבור לא של שקע רגיל 3x16 אמפר, אלא שקע של 20-25 אמפר. לרוב בדירות יש חד פאזי סטנדרטי עם חיבור של 25-40 אמפר שזה יכול להווה בעיות עומס.
עדיף להשתמש בכיריים חשמליות עם תלת פאזי יוצר פחות עומס על מערכת החשמל. ופחות תקלות לזמן הרחוק.
רצוי חיבור תלת-פאזי על פני חד-פאזי, מכיוון שצריכת החשמל של כיריים תלת-פאזי גבוהה מאוד. בחיבור תלת-פאזי, החלוקה היא בין שלושת הפאזות, ולכן ניתן להשתמש במכשירי חשמל נוספים בבית. לעומת זאת, בחיבור חד-פאזי לא נוכל להדליק 4 להבות ועוד מכשירים חשמליים בבית, כמו דוד חשמל, מזגן או תנור אפייה, כי זה יגרום לעומס יתר על המערכת.
הספקי החום צורכים חשמל בכמות גבוהה, ולכן בדרך כלל מתחלק לשני פאזות.
כל כיריים חשמליות בנויים אחרת לפי הוראות היצרן.
כיריים חשמליות עם 4 גופי חימום חייבים תלת פאזי.
צריך חיבור תלת-פאזי, אבל יש אפשרות לחבר חשמל בתוך הכיריים ובעצם לעשות אותן תלת-פאזי. אבל כולן חייבות נקודות כוח מהלוח.
זה תלוי בהספק של הכיריים. רוב הכיריים החשמליות, עם ארבעה גופי חימום, צורכות הספק גבוה יחסית. במקרים רבים, הן דורשות חיבור תלת-פאזי כדי לעבוד בצורה מיטבית ולמנוע עומס יתר על המערכת החשמלית.
כן רצוי תלת פאזי בשל העומס החשמלי שצורכות הכיריים.
כיריים של ארבעה גופי חימום מצריכות תלת פאזי. יש כיריים חשמליות של 2 להבות שלא מצריכות חיבור תלת פאזי.
בדרך כלל, כיריים חשמליות צריכות חיבור תלת-פאזי. עם זאת, יש דגמים שמספיק להם חיבור חד-פאזי, אך אז יש צורך להגדיל את התשתית. בכל מקרה, עדיף לרכוש כיריים תלת-פאזי ולהתאים את התשתית עבורן.
עדיף תלת פאזי בכיריים חשמליים בגלל העומס שמחולק ואינו רק על פאזה אחת.
ההחלטה אם לחבר כיריים חשמליות תלת פאזי או חד פאזי תלויה בכמה גורמים, כולל הספק הכיריים ובמערכת החשמלית בבית שלך. לרוב, כיריים חשמליות עם ארבעה גופי חימום דורשות חיבור תלת פאזי, במיוחד אם ההספק שלהן גבוה (למשל מעל 7-8 קילוואט). חיבור תלת פאזי מאפשר חלוקה טובה יותר של העומס החשמלי ומפחית את הסיכון להעמסת יתר על הפאזות. אם ההספק נמוך יותר, ייתכן שניתן לחבר אותן גם כחד פאזי, אך זה תלוי גם במערכת החשמלית שלך ובדרישות היצרן. מומלץ לבדוק את המפרט של הכיריים ולהתייעץ עם חשמלאי מוסמך כדי לוודא שהחיבור יתאים לצרכים שלך ולדרישות הבטיחות.
כיריים חשמליות יכולות לעבוד עם פאזה אחת, שתים, או שלוש. ניתן לגשר את ההזנה.
כן צריך, ברגע שמפעלים את כל הלהבות יש צרכה גבוהה של חשמל. כשיש חיבור תלת פאזי הצריכה מתחלקת מתחלק ב 3 פאזות.
יש שלושה סוגים: חד-פאזי, דו-פאזי ותלת-פאזי. כל כיריים או אינדוקציה פועלים בהתאם לנתוני היצרן. ברור שעדיף שכבר תהיה תשתית תלת-פאזי, כי אז תוכל להשתמש בה לכל דבר. אבל, בשביל המענה הטוב ביותר, כדאי לדעת מראש מה אתה רוצה ובהתאם להתארגן. עדיף להשקיע בתשתית חזקה פעם אחת מאשר להחליף אותה בכל פעם עבור צורך אחר.
פחות עומס על המערכת, צריכה יותר טובה של חשמל, ורווח של הספק גבוהה.
כיריים חשמליות לרוב צורכות הרבה חשמל, מכיוון שיש בהן גופי חימום בדומה לדוד או תנור. חיבור תלת-פאזי מאפשר לפצל את העומס בין הפאזות ובכך מפחית את הסיכון לקפיצות חשמל עקב עומס יתר.
לא חייב תלת פאזי אבל צריך לפחות דו פאזי על חיבור שקע תקע תלת פאזי.
כיריים חשמליות צורכות 2 פאזות בפועל, אבל מתקינים בשביל זה שקע תלת פאזי.
ראשית התשובה שלי מתייחסת לכיריים אינדוקציה ולא חשמליות רגילות. רוב הדגמים הקיימים דורשים באמת 3 פאזי. יכולים כביכול גם להשתמש בחד פאזי, אבל חד פאזי של 25 אמפר לפחות שזה הרבה יותר משקע סטנדרטי שקיים בבית. קיימים בשוק כ 3 דגמים שכן יודעים לעבוד על שקע חד פאזי ביתי של 16 אמפר (לי אישית יש דגם כזה). העיקרון שם הוא פשוט שהכיריים מנהלות את הצריכה באופן חכם, שלא מאפשר לעבור את ה 16 אמפר בסך הכל. לפי דעתי השימוש הזה מספיק לרוב המקרים, שכן כמה פעמים באמת נדרש לעבוד על עוצמה מלאה בכל הלהבות?... אפילו אם נשווה לכיריים גז סטנדרטיות, גם שם יש להבה אחת או 2 חזקות ושתיים קטנות... נוסיף על זה שאינדוקציה בכללי הרבה יותר יעילה אנרגטית מגז, מה שאומר שלרוב אין צורך להשתמש בעוצמה המלאה שתהיה חזקה מדי.
במקרה הנ״ל תצטרך תשתית תלת פאזית ולשים מפסק מתאים, לפי הוראות היצרן של האינדוקציה.
גדול, עדיף להתקין כיריים תלת-פאזי מבחינת עבודת הכיריים. כך כל פאזה תתחלק לגוף חימום נפרד, ולא תהיה פאזה אחת גדולה שמזינה את שלושת גופי החימום. בנוסף, תלת-פאזי הוכח כחסכוני יותר.
האמת, תלוי במה שאתה בוחר. יש כיריים עם חיבור תלת-פאזי ויש כיריים עם חיבור חד-פאזי, הכל תלוי מה אתה קונה.
הכל תלוי בדגם של הכיריים. ישנים כיריים חד פאזי ותלת פאזי.
תלת פאזי.
יש סוגים של כיריים חשמליות שנדרש להן חיבור תלת-פאזי, ויש כאלה שלא. בכל מקרה, עדיף להכין שקע כוח ישירות מהלוח כדי להבטיח אספקת חשמל יציבה ובטוחה.
הספק המכשיר גבוה מדי, ולכן דרוש חיבור תלת פאזי.
ההספק הגדול שצורכים גופי החימום לא יכול להיות מוזן מפאזה אחת, כי זה יצור עומס רב שיקפיץ את המפסקים המגנים על הקו. לכן, צריך לחלק את העומס בין 3 פאזות.
יש צורך בחיבור תלת פאזי מכיוון שמדובר בארבעה גופי חימום. בחד פאזי הזרם יהיה גבוה, ומעבר לכך לא תוכל לנצל את הכיריים ברמה הכי טובה שיש.
רצוי להגדיל במידת האפשר בכדי לאזן את הצריכה בחשמל.
אם אין חשמל תלת פאזי בבית אז אפשר לחבר את הכיריים עם חד פאזי. אבל בכבל עבה יותר למשל, 6.3. ולעשות לו מא"ז בלוח 32 אמפר או פחות. תלוי בנתונים של כיריים ואיך מתכוונים להשתמש בהם.
כיום קיימים כיריים היכולים לעבוד בעזרת שקע רגיל עם מע"ז של 16A. כיריים אלו עובדים בשיטה שונה מכיריים תלת פאזי. הכול תלוי בשימוש של הלקוח/ה ובדרישה מהכיריים.
צריך תלת-פאזי בשביל שתהיה חלוקת עומסים טובה. אם תשתמשו בנקודה חד-פאזית, לא תצליחו להפעיל את כל הכיריים על נקודה אחת, מכיוון שיהיה עומס על הקו ויקפוץ לכם הלוח או, חלילה, ייגרם נזק לקו החשמל.
הכול תלוי באיזה כיריים מדובר, יש גם תלת פאזי, וגם חד פאזי אפשר לרכוש גם וגם.
כדי שכיריים חשמליות עם 4 גופי חימום יעבדו בשיא הכוח, צריך תלת פאזי.
כן צריך הכנה של שקע תלת פאזי, ומא״ז תלת פאזי בלוח 3*16. שקע חד פאזי לא מתאים לצריכה מבחינת אמפר לכיריים/אינדוקציה חשמלית.
כיריים חשמליות נחשבות כצרכן גדול עם צריכה גבוהה. במקרים כאלה היצרנים יבחרו בחיווט תלת פאזי, שבנוסף יקל על העומס הכללי (חלוקת העומס) על מערכת החשמל שלכם בבית או בעסק.
לא בהכרח. ניתן לחבר כיריים בחיבור חד פאזי במידה ובמפרט יצרן כתוב שכן. יתכן שצריך בכל מקרה קו זינה בחתך גבוהה יותר.
אם הבית מוזן מתלת-פאזי, כדאי מאוד להתקין שקע תלת-פאזי. אם הבית מוזן בחד-פאזי, מומלץ להחליף את השקע הרגיל לשקע סיקון.
בעיקרון יש כיריים חד פאזי שמתאימות לשקע כוח במטבח אבל צריך לקחת בחשבון שהם לא נותנות את אותה תפוקה כמו שהתלת פאזי נותן, אז תמיד עדיף את התלת פאזי.
כיריים אינדוקציה תלת-פאזיות נחוצות בעיקר בגלל הסיבות הבאות: 1. הספק חשמלי גבוה – כיריים אינדוקציה צורכות הספק גבוה מאוד (בין 7 ל-11 קילוואט בממוצע). חיבור תלת-פאזי מאפשר חלוקה של העומס בין הפאזות, מה שמונע עומס יתר על פאזה אחת. 2. תפקוד מיטבי – כאשר הכיריים מחוברות לתלת-פאזי, הן יכולות לעבוד בעוצמה מרבית ללא הגבלות. אם מחברים כיריים חזקות חד-פאזית, הן עלולות לעבוד בהספק מוגבל או להפעיל פחת לעיתים קרובות. 3. מניעת נפילות מתח וקפיצות חשמל – חיבור תלת-פאזי מונע נפילות מתח בבית, במיוחד אם יש מכשירים נוספים הצורכים חשמל רב. 4. חימום אחיד ומהיר – בכיריים חזקות, חיבור תלת-פאזי מבטיח שהמשטח יחמם בצורה שווה, גם כאשר כל הלהבות פועלות בו-זמנית. בבתים שבהם אין תלת-פאזי, ניתן להשתמש בכיריים חד-פאזיות, אך יש לוודא שהן מותאמות להספק הזמין ולמערכת החשמל בבית.
קיים בשוק כיריים חשמליות בחיבור חד-פאזי, אך הן חלשות יותר מכיריים בחיבור תלת-פאזי.
כיריים חד פאזי: לרוב מתאימות לבתים עם מערכת חשמל חד פאזית. יכולות להיות מספקות לבישול רגיל, במיוחד אם מדובר במשפחה קטנה או בבישול קל. כיריים תלת פאזי: מאפשרות יותר כוח חשמלי, מה שיכול להיות יתרון לבישול אינטנסיבי או לבתים עם מספר אנשים. יכולות להתחמם מהר יותר ולספק יותר חום בזמן קצר.
אם יהיה לך תלת פאזי, תוכל להשתמש בכל גופי החימום בו זמנית וזה שווה ונוח.
עדיף תלת פאזי, אפשרי גם חיבור חד פאזי רק שלא תוכל להדליק כמה גופי חימום במקביל.
ישנם כיריים שהם תלת-פאזי ומחברים פאזה אחת, אך אי אפשר להפעיל את כל הכיריים במצב זה.
זה תלוי יש 2 סוגים . בכיריים עם תשתית חד פאזי יהיה עומס על הפאזה ולא יהיה ניתן להפעיל עוד מכשירי חשמל כמו דוד,תנור וכו'. לעומת זאת, בכיריים תלת פאזי העומס מתחלק בין הפאזות ומתאפשר לשים כמה סירים בו זמנית. ההבדל בין כיריים אינדוקציה חד פאזי לתלת פאזי הוא שההספק החשמלי בתלת פאזי גדול יותר. לכן אפשר להפעיל יותר סירים (וגם לחמם יותר מהר).
לצורך הפעלה של ארבעה גופי חימום, כלומר ארבעה כיריים, יש צורך בחיבור תלת פאזי בגלל ההספק הגבוה שהכיריים צורכות.
כל דגם והחיבור שלו, יש כאלו שיכולים לקבל חד פאזי ותלת פאזי. מה שחשוב זה לוודא שהתשתית מתאימה לחיבור הנבחר.
היום כיריים חשמליות ניתן לכוון בין חד פאזי, דו פאזי, ותלת פאזי בהתאם לצרכי הלקוח ולפי נתוני והספקי מערכות חשמל ביתית.
בתנור עם 4 כיריים חד פאזי אי אפשר להשתמש בארבע כיריים, בתלת פאזי אפשר להשתמש בארבע כיריים באותו הזמן.
הכי טוב תלת פאזי שלא יהיה עומס על פאזה אחת ואז החשמל עלול לקפוץ.
מומלץ ביותר חיבור תלת-פאזי, אבל ניתן גם להשתמש בחד-פאזי וזה מתאים למי שלא מבשל הרבה.
לא בהכרח צריך חיבור תלת-פאזי. ישנן כיריים חשמליות שמתאימות למתח חד-פאזי, אך העוצמה וההספק שלהם נמוכים יחסית, בדרך כלל "פלטה" אחת או שתיים. ישנה אפשרות גם עם כיריים אינדוקציה לחבר למתח חד-פאזי, אבל עם הגבלה לעבודה של עד 2 "פלטות" מקסימום.
לא מחייב תלוי בסוג.
רצוי תלת-פאזי אם קיים בבית, אם לא, אפשר עם שקע כוח רגיל אבל יכול להיות בעיית עומס כאשר כל 4 הלהבות דולקות.
רוב הכיריים החשמליות דורשות חיבור תלת-פאזי. ישנם דגמים שדורשים רק חד-פאזי, אך הם בדרך כלל חלשים יותר. לכן, אם כבר מתקינים כיריים חשמליות, עדיף להשקיע בחיבור תלת-פאזי לקבלת ביצועים טובים יותר ולמניעת עומס יתר.
גוף חימום צורך הרבה חשמל, ומחייב אותך בתלת פאזי. אם תתקין חד פאזי זה יקפיץ לך את הלוח מעומס ולא יפעיל את ארבע גופי חימום.
תלוי בסוג הכיריים, אך ברוב המקרים תלת פאזי.
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
כן | 77.4 | 64.0 |
אחר | 35.2 | 29.1 |
לא | 8.4 | 6.9 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
כן | 75 | 61.5 |
אחר | 36 | 29.5 |
לא | 11 | 9.0 |
המידע המוצג כאן על "האם כיריים חשמליות צריכות תלת פאזי?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.