מהו אבחון רפלקסולוגי? מדובר בפגישה הראשונה שמתבצעת עם המטפל לפני תחילת הטיפול הרפלקסולוגי, במהלכה המטפל מאבחן את מצב הבריאות הכללי של המטופל. האבחון מתבצע באמצעות מישוש, לחיצות והתבוננות על אזורים שונים בכף הרגל, שמייצגים חלקים ואיברים שונים בגוף.
למה צריך אבחון רפלקסולוגי? כדי להבין מהם המקומות והאזורים החסומים בגוף שגורמים לנו לכאבים או לבעיות פיזיות ורגשיות, לזהות איזה מערכות בגוף זקוקות לחיזוק או איזון, ובהתאם לכך לתכנן את מהלך הטיפול.
איך האבחון מתבצע?
הסתכלות על כפות הרגליים - בהתחלה, המטפל יבחן את כפות הרגליים מבחינה כללית - צבע, צורת כף הרגל, מרקם העור, נפיחויות וכתמים. כל אחד מהסימנים האלו יכול להצביע לו על מצב בריאותי או על מתח באיברים ספציפיים בגוף.
מישוש ולחיצה על אזורי הרפלקס - לאחר מכן הוא יעבור ללחיצות עדינות על אזורים שונים בכף הרגל כדי לאתר נקודות רגישות, כאב או אזורים שבהם יש שינוי במרקם. אם יש נקודות רפלקס רגישות במיוחד זה יוכל להצביע על חוסר איזון במערכת מסוימת או על קושי גופני או רגשי.
שיחה - המטפל ישאל אתכם על אורח החיים שלכם, היסטוריה רפואית, רמות סטרס, הרגלי תזונה ושינה ועל התחושות שחוויתם במזן הלחיצות - כל אלו יעזרו לו להבין טוב יותר את המצב הבריאותי.
זיהוי דפוסים או חסימות - המטפל משלב את המידע מהבדיקה הפיזית ומהשיחה כדי לזהות דפוסים של חוסר איזון או חסימות אנרגטיות, וכך מחליט על מה צריך לעבוד.
למידע נוסף על טיפולי רפלקסולוגיה