מקבלים צמרמורת בכל פעם שמישהו פותח או נועל את הדלת בבית? יכול להיות שמנעול מגנטי הוא הפתרון עבורכם. מנעול מגנטי לדלת פנים מתאים למי שמחפש טריקה שקטה וחלקה אבל כדאי לדעת שהוא לא מתאים לכל דלת, או ליתר דיוק – מתאים רק לדלתות עץ עם הכנה למנעול מגנטי. אחרי שנעלנו את החלק הזה, מוזמנים להתקדם ולקרוא כאן על סוגי הנעילה של מנעול מגנטי לדלת פנים, המחירים והתקלות הנפוצות שמחכים לכם ממש מאחורי הדלת הזאת.
הוא אמנם חדש יחסית בשוק, אבל מנעול מגנטי הפך להיות הסטנדרט בכל מה שקשור לדלתות פנים, ומרבית החברות הגדולות כמו פנדור ורב בריח יציעו לכם אותו כשתגיעו לבחור את דלת חלומותיכם. העיקרון הוא פשוט – מנעול עם מערכת טריקה ונעילה שקטה שמתאפשרים הודות למנגנון המגנטי. בעת סגירת הדלת, לשונית הדלת המגנטית מתחברת אל מגנט שנמצא בתוך המשקוף הנגדי, מה שיוצר סגירה עדינה וחלקה. לעומת זאת, במנעול הישן (מנעול 101) לשונית הדלת היא קפיצית ולכן גם יחסית מרעישה בזמן הטריקה - שזה אולי טוב כשתרצו לצאת ברוח סערה מהבית, אבל פחות כשתרצו ללכת לישון.
למרות השקט שנשאר, יש לקחת בחשבון שעלויות ההתקנה והתיקונים של המנעול המגנטי גבוהות יותר בהשוואה למנעול 101. בנוסף, בגלל שהמנעול המגנטי יחסית עדין הוא נוטה לבלאי גבוה ולתקלות רבות יותר, לכן מומלץ לבחור מנעול מגנטי מתוצרת אמריקאית או אירופאית שצפוי להחזיק מעמד לאורך זמן ממושך יותר בהשוואה למנעול מתוצרת סינית.
המנעול המגנטי הוא איך לומר, קצת סנוב ולכן יתאים רק לדלתות פנים מעץ עם תשתית למנעול מגנטי. המשמעות היא שאם יש לכם דלת ישנה עם הכנה למנעול 101, לא תוכלו להחליף את המנעול הקיים במנעול מגנטי, מכיוון שמידות המנעולנים הן אחרות. בנוסף, המנעול המגנטי הוא עדין ולכן לא יתאים לדלתות מאסיביות כמו פלדלת או דלתות ביטחון.
לפני שנפרט על סוגי הנעילה השונים נציין שכל מנעול שתתקינו מותאם לאופן נעילה מסוים. המשמעות היא שאם חשקה נפשכם לעבור לסוג נעילה שונה, יהיה עליכם להחליף את המנעול קומפלט.
מנעול תפוס-פנוי: אופייני בעיקר לדלתות פנים של שירותים ומקלחות. כמו ששמו מרמז, מנגנון תפוס-פנוי מאפשר לכם לדעת האם החדר תפוס או פנוי, באמצעות סימון על הדלת. המנגנון נפתח באמצעות סיבוב פשוט, כך שכל רבע סיבוב נועל או פותח את הדלת.
מנעול מפתח אפס: בשונה מצילינדר, כאן דלת הפנים נפתחת וננעלת באמצעות מפתח אוניברסלי שמתאים לדלתות שונות עם מנעול זהה.
מנעול צילינדר: את המנעול הזה אתם מכירים מדלת הכניסה שלכם. כשמתקינים אותו, דלת הפנים נפתחת וננעלת באמצעות מפתח ייעודי ששייך רק לדלת הספציפית. שימו לב שאם אתם מעוניינים להחליף למנעול צילינדר, אבל במנגנון הדלת הנוכחי שלכם אין צילינדר, תאלצו להוסיף תשלום נוסף עבור הצילינדר.
המפתח לחסכון! שימו לב שבשונה מצילינדר לדלתות כניסה בו נחפש צילינדר איכותי במיוחד שיספק הגנה מקיפה לבית, בדלתות פנים תוכלו להסתפק בצילינדר פשוט וזול שעולה כ-250-300 ₪.
מנגנון מגנטי הוא עדין במיוחד ונוטה להחזיק בממוצע כ-3-5 שנים עד שהתקלות מתחילות לצוץ. החדשות הטובות? הרבה פעמים רחמים על הדלת מפני טריקות יסייעו להאריך את תוחלת החיים של המנעול. אלה התקלות הנפוצות שאולי המנעול שלכם עתיד לסבול מהן:
מנגנון נעילה תקול: אם סגרתם את דלת הפנים שלכם וכשניסיתם לפתוח אותה היא שיחקה אותה נעלבת וסירבה להיפתח, תחשדו במנגנון הנעילה. לפי 70% מהמנעולנים המדורגים באתר מידרג זו גם הסיבה הנפוצה ביותר למנעול מגנטי תקוע. במקרה של תקלה במנגנון הנעילה יש לבצע החלפה של המנעול המגנטי ולעיתים גם של המגנט הנגדי.
דלת לא מכוונת: אם שמתם לב שהדלת לא נסגרת כמו שצריך, יכול להיות שהיא פשוט לא מכוונת. בדרך כלל התקלה מתאפיינת בזה שהדלת יורדת למטה ולכן הלשונית לא יושבת מול המגנט הנגדי שלה בצורה טובה. הפתרון לכך הוא פשוט, כיוון דלת באמצעות מנעולן, או באופן עצמאי אם יש לכם את הידע והכלים המתאימים.
מגנט בלוי: כמו כל מוצר, גם המגנט בלשונית ובמשקוף הדלת סובלים מבלאי טבעי. גם במצב כזה תתקשו לסגור את הדלת כראוי ויש להחליף את המגנטים.
לפני שאנחנו נכנסים לאיך בדיוק מחליפים מנעול מגנטי לדלת פנים יש שני דברים שחשוב לדעת:
מיקום המגנט במנעול (הלשונית) לא זהה אצל כל היצרנים. בעוד שברוב המנעולים המגנט ממוקם בחלק העליון, ישנם מנעולים בהם המגנט ממוקם באמצע. ואם תהיתם למה זה רלוונטי – המגנט הנגדי במשקוף שמתחבר ללשונית צריך להיות מותקן במקביל אליה כדי שהדלת תוכל להיסגר כמו שצריך. אז אם החלפתם רק את המנעול ללא המגנט במשקוף, יש לוודא שהלשונית בו נמצאת בגובה המגנט.
לא כל מנעול מגנטי מתאים בהכרח לכל דלת מבחינת המידות. למשל, אם יש לכם דלת מתוצרת איטלקית שמותקן בה מנגנון איכותי במיוחד, בדרך כלל תצטרכו להתקין בה גם מנעול מגנטי יוקרתי מתוצרת אירופאית, ולא תוכלו להסתפק במנעול מתוצרת סינית שיהיה אולי זול יותר, אבל לא יתאים למידות הדלת.
תהליך החלפת מנעול מגנטי לדלת פנים די דומה בין סוגי הנעילה השונים. תחילה, יש לפרק את הידיות והפרזול (חלקי המתכת במנעול, ביניהם תושבת המנעול והברגים), ולאחר מכן יש לשלוף את המנעול החוצה. במידה ומדובר במנעול תפוס פנוי יש לפרק גם את הפרזול התחתון. לאחר מכן יש להתקין את המנעול החדש ולחבר שוב את הידיות והפרזול. כאשר יש בלאי של המגנט לעיתים יש צורך להחליף גם את המגנט הנגדי שבמשקוף.
מחיר החלפת מנעול מגנטי מדגם סיני נע בין 300-400 ש"ח + מע"מ.
מחיר החלפת מנעול מגנטי מדגם אמריקאי או אירופאי נע בין 400-600 ש"ח + מע"מ.
המחיר לא מושפע מסוג הנעילה שבחרתם, וכולל את עלויות המנעול וההתקנה.
במקרה שיש להחליף גם את הצילינדר תיגבה עלות נוספת של250-500 ש"ח כולל הצילינדר.
התמגנטתם לרעיון של מנעול מגנטי בבית? כאן תוכלו למצוא מנעולנים מומלצים להחלפת מגנט לדלת פנים. בסיום ההתקנה נתקשר לקבל חוות דעת על המנעולן ונעדכן את הדירוג אצלנו באתר.
שאלנו 42 מנעולנים באתר מידרג מה הסיבה הנפוצה ביותר לכך שדלת עם מנעול מגנטי מסרבת להיפתח. כ-73% מהמנעולנים הצביעו על מנגנון נעילה תקול כסיבה הנפוצה ביותר לתקלה הזאת. במקרה כזה יש לבצע החלפה של מנגנון הנעילה.
החלפת מנעול מגנטי נעה בין 300-500 ש"ח. כאשר ברף התחתון של המחיר תמצאו מנעולים מדגמים סינים, וברף העליון מנעולנים מדגמים אירופאים או אמריקאים.
המחיר כולל את המנעול ואת ההתקנה עצמה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.