חושבים איך לנצח את כוח המשיכה ולצבוע תקרה? תוהים באיזה סוג צבע נכון לצבוע אותה וכמה יעלה להזמין צבעי לצביעת תקרה בלבד? כאן תמצאו את התשובות לכל השאלות האלה וכמה טיפים שיעיפו לכם את התקרה
תקרה לא נוטה להתלכלך ממגע ידיים של ילדים ואין חפצים שנוגעים בה ומלכלכים אותה ולכן, עקרונית, צובעים את התקרה בתדירות נמוכה יחסית לצביעת קירות.
נהוג לצבוע תקרה כל 7-10 שנים בערך, לעומת קירות אותם צובעים כל 4 שנים בערך.
אתם בטח שואלים – אם התקרה לא מתלכלכת, למה בכלל לצבוע אותה? ובכן, חשוב לצבוע אותה מכיוון שלאורך הזמן צבע התקרה יבלוט לעומת צבע הקיר החדש שמתחתיה. אחרי שהקיר עבר צביעות חוזרות ונשנות יורגש ההבדל בין הקיר הצבוע לתקרה המוזנחת, או שתוכלו לנצל את ההזדמנות ואפילו לצייר עליה.
אם החלטתם לצבוע את התקרה, תתכוננו לגשם של צבע! סתם, לא גשם, אבל מדובר בעסק שדי מלכלך והתקרה כנראה תטפטף קצת, לכן מומלץ לצבוע את התקרה כאשר החדר כמה שיותר ריק. אולי תעדיפו לנצל מעבר לדירה חדשה ולצבוע את התקרה כשהרהיטים עוד לא נמצאים בה.
אם החלטתם לצבוע את התקרה והבית מלא בדברים – הזיזו את כל הרהיטים למקום אחד וכסו אותם היטב.
טיפ קטן מאיתנו: ממש מומלץ לצבוע את התקרה באותה הזדמנות בה צובעים את הקירות. למה? כשצובעים תקרה הקירות מתלכלכים בקלות, ולכן אם צובעים רק את התקרה חשוב לכסות את הקירות היטב, וזו מלאכה שלוקחת זמן. אם צובעים כבר הכול, פשוט מתחילים מצביעת התקרה ואז עוברים לקירות וכך אין צורך בכיסוי הקירות. כשנצבע את הקירות אחרי התקרה זה יעלים את כל הכתמים שנזלו ממנה.
יש שני סוגי צבעים שהצבעים נוהגים להשתמש בהם לצביעת תקרה –
צבע מבוסס על סיד - לצביעת תקרה מומלץ להשתמש בצבע סיד מכיוון שהחום בבית עולה. מדובר בצבע נושם שסופג מינימום לחות ולכן הוא הצבע המועדף לצורך צביעת תקרה. לעומת זאת, את הקירות מומלץ לצבוע בצבע אקרילי מכיוון שמצד אחד הלחות פחות מגיעה אליהם, ומצד שני הם מתלכלכים וכך ניתן לרחוץ אותם.
צבע אקרילי - מדובר בצבע רחיץ, כלומר אפשר לשטוף אותו במים ולנקות אותו מלכלוך. בנוסף, מדובר בצבע לא נושם, בניגוד לצבע סיד, אבל כשזה מגיע לצביעת קירות (שלא בחדר אמבטיה) החשיבות של דחיית לחות נמוכה.
שימו לב - חשוב מאוד לדעת באיזה סוג צבע התקרה שלכם צבועה כרגע. למה? כי צריך לצבוע תקרה (או קיר) באותו סוג הצבע שהיא נצבעה בפעם האחרונה.
אם התקרה נצבעה בצבע אקרילי, יש לצבוע אותה שוב בצבע אקרילי ואם היא נצבעה בסיד יש לצבוע אותה שוב בסיד. אם רוצים לשנות סוג צבע (לצבוע סיד על אקרילי או להפך) יש למרוח קודם שכבת בונדרול (מעין חומר שעוזר לצבע להידבק היטב לקיר). זה חשוב מאוד! צביעה של סוגי צבע שונים זה על זה בלי שכבת בונדרול היא טעות נפוצה. במקרה כזה, אחרי כמה שבועות הצבע יתקלף ותצטרכו לקרוא לצבעי שיתקן זאת.
איך תדעו אם התקרה שלכם צבועה בצבע סיד או אקרילי? תעבירו יד על הקיר/תקרה, אם היד מעט מתלכלכת מצבע, מדובר בצבע סיד, אם היא לא מתלכלכת, מדובר בצבע אקרילי.
שימו לב שצביעת תקרה או קירות בחדר האמבטיה הוא סיפור שונה לגמרי. אמבטיה צובעים בצבע מיוחד – "אקרינול" של חברת טמבור או "נירלט לאמבט" של, ניחשתם נכון, חברת "נירלט".
מדובר בצבעים אקריליים שמעורבבים עם נוגדי פטריות ועובש. במאמר הבא תוכלו לקרוא עוד על צביעת חדר אמבטיה.
אנחנו ממליצים לצבוע תקרה בצבע לבן. אם גוון הקירות בהיר, אפשר לצבוע גם את התקרה באותו הגוון של הקירות.
שימו לב - כנראה הקירות שלכם צבועים בצבע אקרילי (זוכרים?), ואם תרצו להתאים את גוון התקרה לזה של הקיר, כדאי לכם לצבוע גם את התקרה בצבע אקרילי.
מדוע? פשוט כי קשה להתאים את גוון צבע הסיד לגוון הצבע האקרילי, גם אותו הגוון בדיוק ייראה שונה אם לא מדובר באותו סוג הצבע.
עוד מידע על בחירת גוון הצבע שמתאים לבית שלכם בסרטון הבא:
את התקרה יש לצבוע בשתי שכבות אך לפעמים ניתן להגיע לצבע הרצוי גם באמצעות שכבה אחת. בין השכבות, חשוב מאוד להמתין כשעתיים עד שהצבע מתייבש, מכיוון שעם ההתייבשות הצבע הופך בהיר יותר. לכן צבעו שכבה אחת, המתינו לפחות שעתיים ואז רק תחליטו אם אתם צריכים בכלל שכבה שנייה.
את גופי התאורה כדאי לכסות בניילון ולצבוע בזהירות מסביב. מי שבדיוק עובר דירה וגם מחליף גופי תאורה, מומלץ לשים "פנדל", כלומר גוף תאורה פשוט שיאיר רק במהלך העבודה ואת גוף התאורה להתקין רק בסיום הצביעה.
שימו לב, לפי חוק כל תהליך הסרה והתקנה של גופי תאורה חייב להיעשות בידי חשמלאי מוסמך בלבד.
צביעת תקרה בצבע שמבוסס על סיד – לכל 10 מ"ר של תקרה צריך כ-2 ליטר פוליסיד של טמבור, היפרסיד של נירלט או סופר סיד של יעקבי.
צביעת תקרה בצבע אקרילי – עם הצבע האקרילי של טמבור, סופרקריל, תצטרכו ליטר צבע לכל 10 מ"ר. כל ליטר של הצבע האקרילי של נירלט, נירוקריל אקסטרה, יכסה לכם כ-13 מ"ר, ואילו הסופר גארד של יעקבי הוא החסכוני ביותר – כל ליטר ממנו יכסה לכם 15 מ"ר.
מחיר צבע סיד לצביעת תקרה זול יותר מאשר מחיר צבע אקרילי אך צבע אקרילי מכסה פי 2 שטח לכל ליטר לכן בסופו של דבר המחיר דומה.
מחיר 18 ליטר של צבע אקרילי הוא כ-300 ₪.
מחיר 18 ליטר צבע סיד הוא כ-170 ₪.
מלבד אלמנט הגובה, צביעת תקרה מתבצעת בדיוק כמו צביעת קיר רגיל. אז הכינו מקל מטאטא וסולם קטן והצטרפו אלינו צעד-צעד לשלבי צביעת התקרה:
פנו את כל הריהוט שבחדר לנקודה אחת ומכסו אותם היטב.
אם אתם צובעים רק את התקרה, ממלץ לכסות את הקירות בקפדנות – הדביקו מסקנטייפ ברווח שבין התקרה לקירות והדביקו מתחת למסקנטייפ עיתונים או ניילון, למקרה שהצבע ייזל מהתקרה.
גרדו בשפכטל את החלקים המתקלפים וממלאו את הרווחים בחומר למילוי חורים.
צבעו התקרה עם רולר אחרי שחיברתם אותו למקל של מטאטא.
איך עושים זאת? אל דאגה – רוב הרולרים חלולים בקצה הידית בדיוק בשביל המטרה הזאת, כך שחיבור המקל אליהם הוא קל בצורה מפתיעה.
בשלב הזה המנעו מלהתקרב לקצוות התקרה במהלך הצביעה.
עלו על הסולם ועוברו על קצוות התקרה בעדינות עם מברשת.
המתינו כשעתיים עד שהצבע יתייבש והחליטו אם לצבוע שכבה נוספת.
מחיר צביעת תקרה בלבד (בלי קירות) בידי צבעי מקצועי בחדר בגודל סטנדרטי (כ-10 מ"ר) הוא כ-800 ₪ במקרה של תיקוני שפכטל מעטים בלבד. ובמקרה של הרבה תיקוני שפכטל או רטיבויות המחיר יעלה ועשוי לעבור גם את ה-1000 ₪ לצביעת תקרה.
ומה המחיר אם צביעת התקרה היא כחלק מצביעה כוללת של קירות הבית?
כמות חדרים/ חדר בדירה |
מחיר לא כולל צביעת תקרה |
מחיר כולל צביעת תקרה |
מטבח |
1,000-1,500 ש"ח |
1,200-2,000 ש"ח |
חדר אחד |
1,500-2,000 ש"ח |
2,500-3,500 ש"ח |
דירת שני חדרים |
2,000-3,500 ש"ח |
4,000-5,000 ש"ח |
דירת שלושה חדרים |
3,500-5,000 ש"ח |
5,500-7,000 ש"ח |
דירת ארבעה חדרים |
5,000-6,000 ש"ח |
6,500-8,000 ש"ח |
דירת חמישה חדרים |
7,000-9,000 ש"ח |
9,500-12,000 ש"ח |
עכשיו כשאתם יודעים בדיוק איך לצבוע תקרה, הגיע הזמן להחליט האם להזמין איש צבע טיח המתמחה בצביעת תקרה או להפשיל שרוולים ולהתמודד עם האתגר. כאן תמצאו רשימת אנשי צבע וטיח המתמחים בצביעת תקרה שישמחו לסייע במלאכה. בהצלחה!
רוב הצבעים יאמרו לכם שכן. הצבעים שמבוססים על סיד (פוליסיד של חברת טמבור, סופר סיד של חברת יעקבי והיפרסיד של נירלט) נחשבים לצבעים נושמים ולכן הם מתאימים לתקרה אליה עולה כל החום שבבית. עם זאת, יש צבעים שיטענו שהצבעים שיש היום שמבוססים על סיד הם באיכות נמוכה ובפועל לא מכילים מספיק סיד אלא בעיקר צבע אקרילי לא איכותי. אלה יטענו שעדיף כבר לצבוע את התקרה באותו סוג הצבע שצובעים קירות - צבע אקרילי, צבע רחיץ שאפשר לשטוף אותו במים.
תלוי אם בתקרה יש רטיבות ומה מידת הרטיבות. עקרונית, צביעת תקרה בלבד בחדר סטנדרטי (כ-10 מ"ר) בלי עבודות שפכטל מורכבות עולה כ-800 ש"ח. אם יש רטיבות רצינית שצבעה צהוב, המחיר נע בין 1,000-2,500 ש"ח.
את תקרת חדר האמבטיה צובעים בצבע מיוחד שנקרא אקרינול. מדובר בצבע שמכיל כבר נוגדי עובש ופטריות ומתאים בדיוק לחדר אמבטיה שהלחות בו גבוהה מאוד ומאיימת ליצור עובש בתקרה בכל רגע.
כן בוודאי. אפשר לעשות צביעת תקרה באופן עצמאי עם ההוראות שכתבנו פה מעל. אך תקרה עם רטיבות חמורה, כזאת שכבר בצבע צהוב, מצריכה עבודה רצינית של בעל מקצוע. אם מדובר בקצת עבודת שפכטל וצביעה, מדובר במלאכה אפשרית בהחלט.
חשוב לנו להזכיר גם שצביעת תקרה זה מאמץ פיזי לא פשוט. הצביעה כרוכה בהרמת הידיים למעלה ולכן מצריכה שרירי כתפיים וידיים חזקים. אנחנו ממליצים לקחת את זה כשיקול לפני שמחליטים אם לצבוע תקרה לבד.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.