25 נגרים למטבחים מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: בוצ'ר או שיש? אנחנו משפצים את המטבח ורוצים לבנות אי למטבח עם משטח עבודה. חשוב לנו שהמשטח יהיה עמיד וחזק, ומתבלטים בין בוצ'ר לשיש. על מה אתה ממליץ? נשמח לפירוט.
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לנגרי מטבחים עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 25 נגרי המטבחים משקל זהה.
עדיין לא השתכנעתם במה לבחור? תוכלו לקרוא עוד על בוצ'ר למטבח ושיש למטבח במאמרים הבאים.
בוצ'ר או שיש? המומחים עונים:
משטח עמיד, חזק ופרקטי הוא כמובן שיש, אבל המראה בתוצאה הסופית הוא יותר מתועש לעומת משטח סוג של עץ, לאו דווקא בוצ'ר. יש משטחים נוספים כמו פורניר אלון מודבק על סנדוויץ בירץ' כולל קאנט גושני מסביב. הוא נותן תחושה נעימה וחמה אבל צריך לשמור על המשטח על ידי הנחת משטחי פלסטיק לפני שמניחים צלחת או כוס קפה, כי אחר כך אין אפשרות לתקן נקודתית אם בכלל. אם חשוב לכם פרקטי וחזק ופחות מראה חמים, תעשו שיש. אם חשוב לכם יותר נעים ומראה יותר חמים, תעשו לעשות סוג של עץ.
הבוצ'ר יפה ונעים למגע בתצוגה, אבל הוא לא לשימוש יום יומי כמו שיש.
השיש עמיד לשריטות. הבוצ'ר יכול להישרט אבל אפשר לתקן.
שיש חזק יותר. בוצ'ר עם הזמן יצטרך חידוש ולמרוח עליו לכה. מים ודברים חמים מזיקים לו.
משטח לעבודה עמיד יותר לאורך זמן בשיש.
קודם כל אסביר את ההבדלים: משטח שיש הוא חזק ועמיד לאורך שנים רבות. בוצ'ר זה רצועות עץ קטנות המחוברות יחד. אם כבר עדיף לשים עץ לאמי בעובי 4 ס''מ שהמראה שלו יותר יפה. שני סוגי העצים גם יכולים להחזיק מעמד אם דואגים לצבוע אותם בצבעים שמתאימים למשטח עבודה כמו לכה לפרקטים. הם יחסית עמידים למים אבל כמובן הם יותר רגישים משיש. לכן כשאני מייעץ ללקוחות שלי על מה ללכת, אני קודם מברר מה המטרה של המשטח חוץ מהעניין של היופי. יש עוד פרמטרים שצריך לקחת בחשבון. יש משפחות שיותר מתאים להן שיש ויש משפחות שיותר יתאים להם עץ לאמי. לגבי שאלתכם על משטח חזק ועמיד יותר, אז כמובן שיש יותר חזק ועמיד.
ממש עניין של עיצוב. לפי התיאור שהצגתם, בטוח שהייתי ממליץ על שיש: הוא בהחלט יותר חזק, יותר עמיד ויותר קל לניקוי. לעומת זאת למשטח עץ יש את הקסם והיופי הייחודי שלו, ובמהלך השנים תמיד ניתן לפרק אותו לטובת שיוף וחידוש הצבע וחוזרים לנקודת ההתחלה. הוא יחזור להיות ממש הוא חדש כמו ביום הראשון.
בשביל משטח עבודה בעיקר, עדיף להשתמש בשיש שיהיה עמיד יותר מעץ מבחינת מכות, שריטות ועמידות למים.
שיש לא דורש תחזוקה
בוצ'ר עמיד, נותן יופי, נותן חמימות למטבח. כל זה נכון במקרה ואין כיור באי, במקרה ויש כיור עדיף שיש.
הבחירה שלי לשיש יותר עמיד וחזק- בוצ'ר נשחק במשך הזמן וצריך לחדש את הלכה, שיש לא.
זה משתנה בהתאם לצרכים ולנפשות הפועלות בבית, וכמובן זה עניין של טעם וסגנון. בוצ'ר מוסיף מראה כפרי אך פגיע לשריטות וחום.
משטח בארון האי, כשהוא שמש לעבודות בישול ורחיצה, מומלץ לבחור בשיש. כשהוא משמש לאזור דלפק אירוח ואוכל בלבד, מומלץ לבחור בעץ בוצ׳ר.
מראה חם וכפרי ומאוד נעים לעבוד עליו. חסרונות של בוצ׳ר הן שהוא דורש תחזוקה
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
שיש | 12.3 | 72.9 |
אין הבדל, עניין של טעם | 2.8 | 16.4 |
בוצ'ר | 1.8 | 10.7 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
שיש | 18 | 72.0 |
אין הבדל, עניין של טעם | 5 | 20.0 |
בוצ'ר | 4 | 16.0 |
סכום מספר המשיבים הוא לא כמות המשיבים שענו מכיוון שכל מומחה יכל לבחר כמה תשובות נכונות בשאלה.
המידע המוצג כאן על "בוצ'ר או שיש?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.