17 מסדרות בתים מומלצות ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: איפה לאחסן תבלינים? יש לנו כ-15 תבלינים במטבח בצנצנות זכוכית ואנחנו משתמשים ברובם באופן יומיומי. איפה כדאי לאחסן את התבלינים כדי שיהיו הכי נגישים? נשמח את תפרטו.
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר למסדרות בתים עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 17 מסדרות הבתים משקל זהה.
הרוב קובע! כ79.7% ממסדרות הבתים ענו מדף או מגירה קרובים לגז. אז אם אתם שואלים 'איפה לאחסן תבלינים?' - קיבלתם את התשובה.
אם לא הסתדרתם עם הסדר בארון אספנו לכם את הטיפים הכי מוצלחים בכל מה שקשור לסידור ארונות מטבח.
איפה לאחסן תבלינים? המומחיות עונות:
חלק מהתבלינים יש לשים במקרר על מנת שלא יהרסו. את החלק האחר רצוי לאחסן במגירה ליד התנור על מנת שיהיה נגיש ונח לשימוש. רצוי לשים מדבקות על הצנצנות על מנת שיראה נח יותר בעין.
אני ממליצה לשים תבלינים ואת כל האביזרים שקשורים לבישול כמו: רטבים, שמנים, סירים ומחבתות הכי קרוב לאזור הגז. חשוב שהם יהיו נגישים ופעולת הבישול תעשה בצורה הכי נוחה ונעימה.
המטבח הוא הלב של הבית, וארגון נכון שלו יביא לנוחות ונעימות בהכנת האוכל, כך שכדאי לאחסן את התבלינים, שתפקידם לתבל לנו את התבשילים, בסמוך לכיריים. בהנחה שהדבר אינו אפשרי, מוצאים פתרון יצירתי אחר, בהתאם למטבח הספציפי.
אם יש לכם מקום ליד הגז - במגירה או מתקן חיצוני הכי שימושי לאחסן שם את התבלינים. במגירה ניתן להשכיב את הצנצנות (אני מניחה שאלה צנצנות סטנדרטיות עגולות).
אני ממליץ לאחסן תבלינים בסמוך לכיריים, במגירת תבשילים ייעודית או במדף צר ונוח. ממליץ לכתוב בצד החיצוני את שם התבלין בבהירות, כדי שיהיה נוח לזהות ולשלוף. ארוחה טעימה ומזינה מתחילה בתבלינים. כשהתבלינים נגישים, הבישול זורם והארוחה משובחת.
לדעתי הבחירה האידיאלית למיקום התבלינים תהיה במגירה סמוכה לכיריים. אם אין מגירה כזאת, וזה בסדר (גם לי אין), אפשר לסדר בסלסלה בינונית בארון, גם אם הוא מעט רחוק יותר. כך ניתן לשלוף את הסלסלה עצמה לידכם ברגע של בישול רציני ומתובל יותר. אופציה נוספת היא תליית מדף צר בקרבת הכיריים ולהניח עליו את התבלינים. אם תבחרו באופציה הזאת, רצוי לרכוש צנצנות זכוכית אחידות שיעניקו מראה יותר נקי ואלגנטי ופחות "מבולגן" לעיניים.
כשאנחנו מתכננים מיקומים של חפצים, תמיד נרצה שהם יהיו כמה שיותר נגישים ע"פ תדירות השימוש. לכן, גם בתבלינים שהשימוש בהם הוא יומיומי, רצוי שיהיו קרובים לגז כך שיהיה נוח לשלוף אותם בזמן הבישול. העדיפות היא ליד הגז ולא מעל על מנת למנוע התחממות מאדי הבישול.
אני ממליצה לשמור תבלינים במקרר בקיץ בגלל החום הישראלי, תבלינים אומנם לא מתקלקלים בחוץ אבל יכולים להיכנס חרקים. אפשר להשתמש בקופסת פלסטיק שקופה במקרר עם תבלינים שלא יתלכלך המקרר אם תבלין נשפך ולהשתמש בצנצנות שקופות עם מדבקה שרשום מה יש בכל צנצנת.
בסופו של דבר התבלינים משמשים אותנו לתיבול תבשילים ומאכלים שאת רובם אנחנו מכינים על הגז. הכי נוח ויעיל שהתבלינים יהיו נגישים לנו במקסימום האפשרי. אני ממליץ לשים את התבלינים במדף ייעודי או מגירה ייעודית שקרובה לגז.
הכי קרוב לבישול, נגיש ובסלסלה. ולמה? בגלל שאם הם מתפזרים / נשפכים זה נשאר בסלסלה ולא מתפזר בתוך המדפים / מגירות. בנוסף, ניתן לשלוף את כל הסלסלה, לבחור מה שנדרש ולהחזיר יחדיו.
נגישות = נוחות. הרי לא ניגש למקרר בכל פעם שנרצה כורכום או פפריקה, ולכן אני ממליצה להשתמש במדף או מגירה קרובים לגז.
אם צריך לבחור אפשרות אחת איפה לאחסן תבלינים, אז כמובן ליד הכיריים, איפה שהכי צריך אותם. אבל הכל תלוי בבני הבית, ברצונותיהם וצרכיהם.
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
מדף או מגירה קרובים לגז | 16.4 | 79.7 |
במקרר | 2.9 | 14.2 |
במזווה | 1.3 | 6.1 |
במקפיא | 0 | 0 |
ליד התנור | 0 | 0 |
על מתקן ייעודי בשולחן האוכל | 0 | 0 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
מדף או מגירה קרובים לגז | 14 | 82.4 |
במקרר | 2 | 11.8 |
במזווה | 1 | 5.8 |
במקפיא | 0 | 0 |
ליד התנור | 0 | 0 |
על מתקן ייעודי בשולחן האוכל | 0 | 0 |
המידע המוצג כאן על "איפה לאחסן תבלינים?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.