תקן זכוכית מחוסמת קובע את התנאים שבהם זכוכית מחוסמת צריכה לעמוד, כדי לקבל את הצל״ש - תו תקן ישראלי.
הנה מה שחשוב לדעת על תקן זכוכית מחוסמת:
תהליך החיסום - לפי התקן, הזכוכית צריכה לעבור תהליך חימום וקירור מהיר, ב 650 מעלות בערך. התהליך הזה הופך אותה למחוסמת - חזקה יותר מזכוכית רגילה. החימום צריך להיות אחיד, כדי שלא יהיו עיוותים בזכוכית, חלילה.
עובי הזכוכית - תקן זכוכית מחוסמת קובע גם את העובי המינימלי של הזכוכית – 4 מ״מ שמתאים בעיקר לשולחנות זכוכית ולחלונות עץ. אם מדובר בחיפוי זכוכית למטבח, עובי הזכוכית המחוסמת יהיה 6 מ״מ.
בטיחות - לפי התקן, כשזכוכית מחוסמת נשברת היא אמורה להתנפץ ולא להישבר לחתיכות גדולות. ככה, הסיכוי להיפצע ולהיחתך נמוך יותר.