איך עושים את הקסם הזה של ביטול דו"ח משטרה? גם נהגים זהירים עלולים לקבל דו"ח מהמשטרה. מה שנרצה לעשות לדו"ח באותו רגע זה לבטל אותו, להעלים אותו - שלום שלום ואל תבוא לי בחלום, או בדואר רשום. אז במה כרוך ביטול דו"ח משטרה, איך עוד אפשר להתמודד איתו, והאם אפשר לבטל את הדו"ח לבד או שחייבים עורך דין תעבורה? המדריך המלא לנהג הבדרך-כלל-מאוד-זהיר.
קיבלתי דו"ח! הצילו, מה עושים? אז קודם כל, מה לא עושים: לא מתעלמים. לא זאת הכוונה שלנו במילים ביטול דו"ח משטרה. דו"חות לא נעלמים כשאנחנו עוצמים עיניים חזק (וחבל… זה היה עוזר לנו פה ושם בחיים…). אם לא מטפלים בדו"ח בזמן, סכום הקנס יגדל ויתפח.
לפני שנדבר על ביטול דו"ח משטרה, נזכיר שהדרך הפשוטה ביותר היא לשלם את הדו"ח תוך 90 יום. עם תשלום הדו"ח, אתם למעשה מודים שביצעתם את עבירת התנועה שבעקבותיה נכתב הדו"ח. בכל דו"ח משטרה, חוץ מהקנס הכספי שתצטרכו לשלם, יופיעו בין 0 ל-10 נקודות, בהתאם לעבירה. כשאתם משלמים דו"ח, הנקודות שרשומות בדו"ח מתווספות אל הנקודות שצברתם עד עכשיו והן ימשיכו ללוות אתכם בהמשך דרככם. על נקודות תעבורה נרחיב עוד כמה נקודות בהמשך.
אבל לפעמים זה לא כזה פשוט. אולי הרכב שמצולם בתמונה של הדו"ח בכלל לא שלכם? או שמישהו אחר נהג ברכב באותו זמן? אולי לא בוצעה עברה בכלל? לפעמים תשלום הדו"ח הוא לא העניין ואתם מעוניינים בביטול דו"ח המשטרה באופן מלא, בעיקר אם צברתם יותר מידי נקודות ואתם ממש לא צריכים גם את הנקודות של הדו"ח הזה.
זה הזמן לסוג של הוקוס פוקוס ביטול דו"ח כזה. וכאן יש לכם כמה אפשרויות, כל אחת מתאימה למצב אחר:
בקשה להמרה באזהרה - נהג עם ותק של חמש שנים ובלי עבירות תנועה ודוחות בשלוש שנים האחרונות, יכול להגיש בקשה להמרה באזהרה. זה לא בדיוק ביטול דו"ח משטרה. אומנם הקנס והנקודות יתבטלו, אבל הנהג יצטרך להודות באשמה. שימו לב, לא על כל עבירה אפשר לבקש המרה באזהרה.
הסבת דו"ח משטרה לנהג אחר - הסבת דו"ח מתאימה למקרים שבהם הרכב הוא שלכם, אבל נהג אחר השתמש ברכב בזמן העבירה, ככה שהקנס והנקודות יועברו עליו.
ביטול דו"ח - הקסם שלשמו התכנסנו. אל כל הדברים החשובים שצריך לדעת לגבי ביטול דו"ח משטרה נתייחס בפסקה הבאה.
למרות שעל פי חוק אפשר להגיש למשטרה בקשה לביטול דו"ח מכל סיבה שנראית לכם מוצדקת, בפועל המשטרה תתייחס לבקשה שלכם רק במקרה שיש טעות טכנית בדו"ח. למשל, אם הרכב שצולם בדו"ח הוא לא הרכב שלכם, כבר עברה שנה בין ביצוע העבירה לבין שליחת הדו"ח, סוג הרכב הרשום בדו"ח לא תואם את סוג הרכב שלכם, וכו'. את הבקשה לביטול דו"ח משטרה אפשר להגיש בתוך 30 יום משליחת הדו"ח.
אם הדו"ח תקין מבחינה טכנית, אבל אתם חושבים שאתם או עורך הדין שלכם תוכלו להוכיח שלא עברתם שום עבירה, אפשר להגיש בקשה להישפט בבית המשפט. מדובר במשפט לכל דבר ואתם או עורך הדין תצטרכו להציג את הטענות שלכם.
אם תצאו זכאים ותגיעו לביטול דו"ח המשטרה - הקנס והנקודות יימחקו.
אבל אם תפסידו במשפט, בית המשפט יכול להגדיל את הסכום שתצטרכו לשלם ויכול גם לצרף אליו הוצאות משפט.
אפשר להגיש את הבקשות השונות לבד, דרך המרכז הארצי לפניות נהגים, בדואר רשום או באתר. היתרון של הדרך הזאת היא שאם הצלחתם בה, ביטלתם את הנקודות וחזרתם למצב שהייתם בו לפני שנשלח אליכם הדו"ח. כדאי לקחת בחשבון שביטול דו"ח משטרה עלול להיות הליך מסובך ומסורבל. בכל דו"ח צריך למצוא את הסיבות והטענות המתאימות כדי לבטל אותו או לצמצם את הקנס והנקודות הכרוכים בו. אפשרות נוספת היא לפנות לעורך דין תעבורה מנוסה, שבקיא בחוק וכבר הגיש בקשות לביטול דו"ח, על מנת שיסייע לכם. אם סכנת הנקודות מרחפת מעל רישיונכם, ייתכן ששווה להם להשקיע את הכסף כדי לבטל את הנקודות.
אבל מה זה הנקודות האלה בכלל? אז ככה. שיטת הנקודות היא אחת השיטות של משרד התחבורה להגן עלינו בכביש. לכל עבירת תנועה מוגדרות נקודות. למשל, על נסיעה ברמזור אדום, בנוסף לקנס תקבלו 10 נקודות, וכשלא תעצרו ברמזור אדום תקבלו 4 נקודות. על שימוש בטלפון 8 נקודות ועל נהיגה ללא חגורה 6. הנקודות נרשמות על שמכם ונצברות מעבירת תנועה אחת לאחרת. אם יש לכם 12 נקודות ומעלה, משרד התחבורה יכול לחייב אתכם ב:
קורס נהיגה מונעת- ששמו הרשמי הוא קורס נהיגה נכונה.
בדיקה רפואית במכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד)
ואפילו להוביל לפסילת הרישיון שלכם.
במידה ומספר נקודות התעבורה שלכם גבוה, ודו"ח נוסף עומד על הפרק, זה כנראה הזמן לפנות לעורך דין תעבורה לגבי ביטול דו"ח המשטרה, בניסיון להימנע מרוע הגזירה. עורכי הדין לתעבורה במידרג אמרו לנו שבמידה והייתם נהגים טובים נקודות חובה נמחקות אחרי תקופת זמן שלא עשינו עבירות תנועה חדשות, שזה נחמד, לא?
אפשר לברר את מספר הנקודות שצברתם בעמדות השירות העצמי במשרדי הרישוי ובסניפי סופר-פארם, או דרך המוקד הטלפוני 5678*. בנוסף, אפשר לברר גם דרך האזור האישי במערכת ההזדהות הממשלתית, תחת "נהיגה וכלי תחבורה" שם תופיע לכם האפשרות "תדפיס נקודות חובה".
גם אם אתם דחיינים מומחים, לא צריך להתייאש. אפילו אם עברו 90 יום מאז שקיבלתם את הדו"ח ולא שילמתם אותו, ובמקרים נדירים, גם אם כבר שילמתם את הדו"ח ועכשיו אתם רוצים להיפטר מהנקודות, עדיין אפשר להיעזר בעורך דין תעבורה כדי לשפר את מצבכם. זה תהליך יותר מסובך וארוך ועם סיכויי הצלחה נמוכים יותר. ובכל זאת, עורך דין תעבורה עם ניסיון יודע איזה פגמים אפשר למצוא בדו"ח או בדרך שבה הוא נשלח אליכם והוא יכול לנסות להביא לביטול הדו"ח או הנקודות.
חשוב לשים לב שלרוב תצטרכו לשלם לעורך דין הרבה יותר ממה שתצטרכו לשלם על הדו"ח עצמו, ובדרך כלל גם יותר ממה שתצטרכו לשלם אחרי שהקנס הוגדל אם לא שילמתם בזמן. אבל אם הבעיה שלכם היא לא הקנס, אלא הנקודות שיכולות לסכן את הרישיון שלכם, זה לגמרי הכיוון.
תודה רבה לעורכי דין תעבורה המדורגים במידרג, עידן וחנה, שעזרו לנו להביא לכם מידע מקצועי הכולל טיפים טובים.
ריכזנו לכם רשימה של עורכי דין תעבורה מומלצים לביטול דו"ח משטרה ע"י חוות דעת של לקוחות קודמים. אז עם רגליים בנעלים, עם שכל בראש ודו"ח ביד - תמצא את העורך דין שלך, תכף ומיד. הוא יכול ויודע, מוכן ומזומן, ואתם יכולים לבחור אותו כאן. אחרי השירות ניצור קשר לשמוע את חוות דעתכם ונעדכן אותה באתר.
כדי לבטל דו"ח משטרה, מגישים בקשה לביטול הדו"ח או בקשה להישפט דרך המרכז הארצי לפניות נהגים. את הבקשה ניתן להגיש לבד בדואר רשום או דרך האתר, או באמצעות עורך דין תעבורה.
הסבת דו"ח ניתן לעשות בקלות דרך האתר של המרכז הארצי לפניות נהגים. תצטרכו לצרף תעודת זהות של האדם שנהג ברכב, את רישיון הנהיגה שלו והצהרה חתומה שלו בה הוא מאשר שהוא נהג ברכב.
ניתן לפנות למוקד המידע הארצי של משטרת ישראל בטלפון 110, שלוחה 2. הנציג יבקש מכם מספר תעודת זהות, ולאחר מכן ימסור לכם מידע על הדוחות שעל שמכם. דרך נוספת היא באמצעות אתר האינטרנט של רשות האכיפה והגבייה, שם תוכלו למצוא את רשימת כל דו"חות התנועה הרשומים על שמכם, ואת הסכום הנדרש לתשלום.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.