בשעה טובה אתם עומדים לקנות אופנוע יד שנייה, מצאתם את הדגם שמצא חן בעיניכם ועכשיו רק נותר לבדוק שהכל תקין איתו. אז איך מתבצעת בדיקת אופנוע לפני קניה? מה המוסכניק יבדוק ומה כדאי לכם לבדוק? הדקו חגורות.. אממ... שבו יציב? קיצר מתחילים.
רגע לפני שאתם קונים אופנוע יד שנייה כדאי לכם לבדוק שכל המערכות שלו תקינות – הפנימיות והחיצוניות. לאופנועים יש סבירות גבוה מאוד של לעבור תאונות או שפשופים, ולצערנו שוק האופנועים פרוץ וכל אחד יכול להסוות את פצעי העבר של האופנוע. לכן כדאי לוודא שהאופנוע המדובר אכן טופל כראוי ועבר את כל הבדיקות השגרתיות.
קחו בחשבון שבדיקת האופנוע לפני הקנייה זה הליך חשוב שיכול לחסוך לכם גם אלפי שקלים על טיפולים לא רצויים בעתיד, לכן מומלץ מאוד להקפיד על שלב זה, לפני שאתם קונים אופנוע מיד שנייה.
למען האמת, חלק מהבדיקות יכולות להיעשות על ידיכם כבר ברגע המפגש הראשוני עם האופנוע, אבל את הבדיקה המקצועית עצמה היינו ממליצים להשאיר למוסכים, שידעו לבדוק את האופנוע בעוקצי תאנים לפני הליך הקניה.
הדברים הראשונים שכדאי לבדוק לפני קניה של אופנוע יד שניה, ותוכלו לבדוק בעצמכם, אלו הפרטים הטכניים:
מספר שלדה – הסתכלו על מספר השלדה שמופיעה ברישיון הרכב, ועל זו שמופיעה על האופנוע עצמו. המספר שונה? BIG NO NO. תגידו יפה שלום והיפרדו מהכלי. המספר זהה? המשיכו לשלב הבא.
קילומטראז' – הסתכלו ברישיון האופנוע מהטסט האחרון שנעשה, עכשיו הביטו במד הקילומטרים שמופיע על הכלי עצמו. הקילומטראז' על הכלי צריך להיות גבוה ממה שמופיע על הרישיון, או לכל הפחות זהה לו. אם במקרה מד הקילומטרים שעל האופנוע נמוך מזה המופיע ברישיון, זה צריך להדליק לכם נורה אדומה: כנראה מישהו שיחק עם הקילומטרים. על אופנוע כזה היינו ממליצים לוותר
תאריך היצרן של הג'נטים – בדקו את הג'נטים שיושבים על שני הגלגלים והשוו את תאריך היצרן שלהם. אם התאריך שונה, זה מצביע על החלפת ג'נט אחד בשלב מאוחר יותר. ההחלפה הזאת מסמנת, כנראה, שהאופנוע עבר תאונה.
בשלב הזה כדאי להתחיל לשאלות שאלות כי הרי מולכם עומד הבעלים הנוכחי של האופנוע וכמאמר הפתגם: "אמור לי מי הרוכב ואומר לך מי האופנוע" – כדאי ללמוד על הכלי ישירות ממנו. אלו השאלות שכדאי לבדוק:
כמה זמן האופנוע אצלו?
האם היו אירועים חריג לאורך השנים, תאונות או תקלות?
איפה האופנוע טופל? כדאי לבקש היסטוריית טיפולים מלאה
מתי בוצע הטיפול התקופתי (טסט) האחרון?
מתי הטסט של האופנוע?
בני כמה הצמיגים?
השאלות האלו נועדות כדי לבדוק עוד פרטים על האופנוע, אך בין היתר לבדוק אם המוכר מרגיש מספיק מהימן בעיניכם. אם הכל עובד כמו שצריך, הגיע הזמן ללכת למוסך לבדיקת אופנוע לפני קניה.
שלב בדיקת האופנוע אצל המוסכניק נועד כדי לבדוק את הכלי מבפנים ומבחוץ, לראות שלא התעסקו איתו יותר מדי וכדי לאמת את המידע שקיבלתם מהמוכר.
בין היתר, המוסכניק יבדוק את השלדה, את הגיר, נזילות שמן ברקס ומנוע, קומפרסור ומנוע. המוסכניק ייכנס למחשב של האופנוע ויסתכל על ההיסטוריה המכאנית שלו ויוודא שהכל תקין.
בנוסף, המערכת הממוחשבת של המוסכניק מאפשרת לו גישה להיסטוריית הטיפולים המלאה של האופנוע והוא יידע לזהות את כל נקודות התורפה של הכלי הזה ספציפית.
שימו : הרבה מוסכניקים יבקשו מכם, כבר בשיחת הטלפון, את מספר השלדה של האופנוע וירצו לבצע היסטוריית טיפולים בצורה ממוחשבת, עוד לפני שתביאו אליהם את האופנוע לבדיקה לפני קניה. כך, אם אכן יש משהו לא תקין בהיסטוריית הטיפולים, תוכלו לחסוך את ההגעה אל המוסך ולעבור לאופנוע הבא.
מחיר בדיקת אופנוע לפני קנייה נע בין 200-500 ₪
המחיר הזה תלוי בסוג האופנוע ונפח המנוע שלו ובהיסטוריית הטיפולים שלו – ממנה נגזרת רמת הדקדקנות הנצרכת בבדיקה - והוא כולל את בדיקת האופנוע במערכות כולן; המכאניות, החשמליות והטכניות. אבל לא את התיקון, במידה ויימצאו חוסרים.
על בדיקת האופנוע לפני הקניה נהוג שהצד הקונה משלם, אך לרוב תוכלו לבקש מהמוכר – עוד לפני שתלכו יחד לבדיקה לפני קניה – שאם יימצאו בבדיקה תקלות קריטיות, הוצאות הבדיקה יהיו על המוכר. מוכר הגון, שמכיר את האופנוע שלו ומעוניין למכור אותו, לא יפחד מהצעה כזו.
במקרה ובבדיקה ימצאו תקלות הניתנות לתיקון ואתם עדיין מעוניינים לקנות את האופנוע, תוכלו לבקש מהמוכר לשלם על התיקונים, או לקזז את זה חלקית ממחיר האופנוע.
בדקתם ככל האפשר שהאופנוע תקין ואתם סומכים על המוכר. זה השלב לקחת את האופנוע לבדיקה לפני קנייה אצל מוסך אופנועים מסודר. אבל מי בודק את הבודק? הופה, הנה פה אנחנו נכנסים לעניינים: בשביל שיהיה לכם ראש שקט, סידרנו לכם רשימת מוסכי אופנועים וקטנועים מומלצים, על פי חוות דעת של מאות רוכבים קודמים. ככה תדעו שאתם בידיים טובות לאורך כל הדרך.
לפני קניית אופנוע יד שנייה, עדיף לבדוק את כל מה שאפשר בשביל לוודא שהאופנוע טופל במוסכים מסודרים, כדי שלא תופתעו עם תקלות שיצוצו בעתיד.
אנחנו ממליצים לבדוק את כל הניירות של האופנוע, ולראות שהמספרים נראים הגיוניים ותואמים - ולאחר מכן לקחת את האופנוע למוסך מסודר בשביל בדיקת אופנוע לפני קנייה.
בהצלחה לכם!
בדר"כ בדיקת אופנוע לפני קנייה תנוע בין 200-500 ש"ח כתלות בסוג האופנוע ונפח המנוע שלו.
כדאי לבדוק כבר בשיחת הטלפון עם המוסך כמה תעלה בדיקה, לפי סוג הדגם והמודל.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.