11 טכנאי רשתות מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: איזה כבל רשת מומלץ? אני עובד רוב הזמן מהמחשב ורוצה להתחבר לאינטרנט עם כבל רשת כדי שהחיבור יהיה יותר יציב. מנסיונך - איזה כבל רשת מומלץ לשימוש? ומה ההבדל בין הכבלים השונים?
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לטכנאי רשתות עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 11 טכנאי הרשתות משקל זהה.
אז נראה שלשאלה 'איזה כבל רשת מומלץ?' יש תשובה די ברורה - רוב טכנאי הרשתות, כ- 52.2%, בחרו בCat7. עם זאת כדאי לשים לב גם לתשובה Cat6 שבחרו בה 26.7% מטכנאי הרשתות, נראה שגם היא אופציה טובה בהחלט.
איזה כבל רשת מומלץ? המומחים עונים:
נכון, מותגים איכותיים חשובים במיוחד כדי להבטיח את הביצועים והעמידות של הכבל לאורך זמן. כבלים מנחושת מלאה כמו טלדור, HCS, ו-W.W נותנים תוצאות אמינות ויציבות.
כבל איכותי מאוד, בעל פוטנציאל מהירות של עד 10 ג'יגה ביט, מה שמאפשר מהירות גבוהה בהרבה ביחס לכבלים מסוג קט 5 וקט 6. בנוסף, כבל זה מצויד בסיכוך כפול, שמפחית הפרעות ושומר על איכות האות, מה שחשוב במיוחד בסביבה עם הרבה מכשירים אלקטרוניים או רעש אלקטרומגנטי.
חשוב להשתמש בנחושת מלא ולא מצופה נחושת, כי זה נותן ביצועים גבוהים יותר ומתחמם פחות.
לשימוש ביתי, מומלץ להשתמש בכבל Cat6 עשוי נחושת מלאה, שכן הוא מספק ביצועים מצוינים עבור חיבורי אינטרנט במהירות ג'יגה.
כבל CAT 6 מנחושת מלאה מספיק לעבודה ביתית מהמחשב. הכבל מעביר גיגה בייט 10/100/1000 ויותר מכך.
כבל רשת בוחרים בהתאם למכשיר או לפרויקט הרצוי. כל כבל נועד לשימוש מסוים. למשל, במצלמות אבטחה היצרנים קובעים כי השימוש בכבל CAT5e/CAT6 מסוג UTP הוא המומלץ ביותר, וכשמדובר בתקשורת מחשבים, הכבל המומלץ הוא CAT6/CAT7, הכול תלוי במרחק הנקודה מארון התקשורת. בנוסף, יש את עניין המהירות שנכנס גם כן לתמונה ואיכות הכבל עצמו (אלומיניום/נחושת מלאה). כל אלה ישפיעו על הצרכן הסופי.
כבל CAT7 הוא המומלץ ביותר. במידה ומתאפשר, אני תמיד ממליץ לחווט אותו, כי הוא יותר מסוכך, יותר איכותי, הגידים בו עבים יותר, וכל זוג גידים מוגן יותר, ובכך מונע הפרעות. גם קטגוריות יותר נמוכות יודעות להעביר מהירות של ג'יגה, אך ה-CAT7 יותר יציב ואמין. זה מתעצם עוד יותר כאשר המרחק הוא גדול, ואז הוא שומר על היציבות והמהירות של המידע. יש חשיבות גם לסוג הכבל והיצרן.
CAT7A הוא הכבל האיכותי ביותר שאפשר להתקין. גם בגלל רוחב הפס (מהירות העברת נתונים) שהוא מסוגל להעביר, עם קצבים מהירים יותר, וגם בגלל עובי גידי הנחושת והבידוד המסוכך שבו. הם מסייעים למניעת הפרעות (איטיות או ניתוקים) בנקודת הרשת שלנו. אך גם כבלי CAT6 (עד 1 ג'יגה), CAT6A ו-CAT7 בהחלט יעשו עבודה מצוינת.
הכבל הזה מסוכך ויש לו מספר הגנות שמספקות עמידות גבוהה יותר לעומת כבלים אחרים. הנחושת בכל גיד מתוך השמונה עבה יותר, מה שמסייע בשיפור איכות האות. כבל זה יכול להתמודד בצורה טובה יותר עם השראות חשמל והפרעות שונות, מה שמבטיח חיבור יציב ומהיר במיוחד.
תלוי, בשימוש ביתי אין יתרון מורגש ל-Cat7 על Cat6, שניהם יתמכו במהירות ג'יגה, שזאת המהירות המקסימלית שרוב חברות התקשורת מספקות. לרוב השחלת כבל Cat6 קלה יותר, ועלות הכבל והמחברים זולה יותר, כך שאפשר לחסוך את עלות ההתקנה ולקבל תוצאה זהה.
נכון, הכול תלוי בשימוש ובדרישות הספציפיות של הלקוח. אם מדובר במשרד, בניין, או חניון, ייתכן ש- CAT7 יהיה הבחירה המומלצת, במיוחד כשיש צורך להעביר כבלים באורכים של מעל ל-40 מטר. לעומת זאת, בבתים פרטיים, בדרך כלל כבל CAT6 יספיק היטב, שכן הוא תומך במהירויות של עד גיגה ומספק ביצועים מצוינים. תמיד מומלץ להתייעץ עם איש תקשורת מקצועי לפני קבלת ההחלטה, כדי להתאים את הכבל בצורה מיטבית לצרכים הספציפיים של הפרויקט.
לך על כבל רשת מסוג Cat6 – הוא מציע מהירויות גבוהות (עד 10 גיגהביט לשנייה) ומתאים גם לעבודה מהבית וגם למשרדים, עם בידוד טוב יותר נגד הפרעות חשמליות. מה ההבדל בין הסוגים? Cat5e – מספיק לרוב השימושים הביתיים, עד 1 גיגהביט. Cat6 – מהיר יותר, מבודד יותר, שדרוג מצוין לטווח ארוך. Cat7 – יקר יותר, לרוב אין צורך בו בסביבות ביתיות או משרדיות רגילות. לסיכום – Cat6 הוא הבחירה האידאלית היום לרוב המשתמשים.
מcat5e עד CAT7 של טלדור מומלץ ביותר. כל הכבלים הנ״ל יודעים להעביר מהירויות של ג׳יגה ומעלה ( כבל יקר ואיכותי ומונע תקלות עתידיות).
אם מדובר בהתקנה מתוכננת וללא מגבלת תקציב, הבחירה המומלצת היא Cat7, המציע ביצועים מעולים גם לשימוש עתידי. כבל זה מספק מהירויות גבוהות יותר ורוחב פס רחב, מה שהופך אותו לאידיאלי במיוחד עבור רשתות עם אפשרות בעתיד להשתמש בכבל זה לפיצול לכבלים נוספים דרך Switch. למניעת הפרעות בתקשורת, מומלץ לבחור בכבל מסוג S/FTP לפחות, אשר מספק סיכוך מתקדם לשיפור היציבות. במקרים בהם התקציב מהווה שיקול, Cat6 מהווה חלופה משתלמת ומעולה, שכן פער המחיר בינו לבין Cat5e אינו משמעותי, והוא תומך במהירויות של עד 10Gbps לטווחים סטנדרטיים (בין ארון תקשורת לעמדות מחשוב) ומספק יציבות ורוחב פס מתאים למחשבים. חשוב לציין כי רוב כרטיסי הרשת במחשבים (וציוד תקשורת כלל) תומכים במהירות של עד 1Gbps, ולכן הבחירה בכבל צריכה להתאים גם לחומרה הקיימת ואין צורך ממשי בשימוש בכבל המספק מהירויות מעבר לנ״ל.
Cat 7 הוא הכבל האיכותי ביותר שנפוץ ברוב עבודותינו (כמובן שאין סוף ותמיד יש משהו יותר איכותי). הייתי ממליץ עליו אם מדובר בעסק/משרד. אך עם זאת, אם מדובר בדירה לשם שימוש בסיסי, כבל Cat 6 יתן מענה איכותי שיענה על הצרכים וגם יוזיל עלויות.
תלוי מה השימוש של הכבל ומרחק.
לפני שממליצים על כבל רשת, חשוב להבין את ההבדלים בין סוגי הכבלים השונים, במיוחד את קצב הגלישה שהכבל יכול לתמוך בו. בהתאם לכך, אני יכול להמליץ על הכבל המתאים ביותר ללקוח. כמובן שזה תלוי בתשתית הקיימת של הלקוח, למשל אם מדובר בבית חדש שנבנה או בבית קיים שבו יש צורך להחליף או להעביר כבלים באותה צנרת יחד עם כבלים נוספים. הקצבים השונים של הכבלים הם: Cat5e – קצב גלישה של עד 1 גיגה-ביט לשנייה. Cat6 – קצב גלישה של עד 1.5 גיגה-ביט לשנייה. Cat7 – קצב גלישה של עד 2.5 גיגה-ביט לשנייה. ברוב הבתים, הלקוחות לא ירגישו הבדל משמעותי בגולש של 1 גיגה-ביט, ולכן כבל Cat5e בהחלט יכול לעשות עבודה מצוינת עבורם. אם יש מקום בצינור ואין בעיה בהשחלה של כבל נוסף, הייתי ממליץ להעביר כבל Cat7, שהוא הכבל המומלץ ביותר, מאחר והוא תומך בקצב גלישה גבוה יותר ונותן יותר יציבות ועמידות להפרעות בסביבה.
יש סוגים שונים של כבלי Cat7. חשוב להתאים את הסוג לצרכים הספציפיים של כל פרויקט.
לכל כבל יש יעוד ומטרה, לא תמיד cat 7 מתאים לכל תרחיש, ולעיתים אף גורם לנזק. יש לבחון כל תרחיש בקפידה ולבחור כבל בהתאם.
cat 7 מומלץ כאשר מעבירים מספר רב של כבלים סמוכים זה לזה. cat 6 מומלץ כשאר מעבירים גג 3 כבלים יחד, וזה גם תלוי בטיב הכבלים.
CAT7 יביא את התוצאות הכי טובות, אך לפעמים לא ניתן להעביר אותו. במקרים כאלו, אפשר להעביר CAT6 שייתן תמיכה ב-10 ג'יגה, אך בקצב רענון נמוך יותר. ניתן גם להשתמש ב-CAT6A שייתן קצב רענון כמעט כמו של ה-CAT7, אך יהיה דק יותר.
נכון, כבל CAT8 הוא הכבל המהיר והחזק ביותר כיום, אך אכן הוא יקר ומסובך יותר להתקנה. לכן, כבל CAT7 מהווה פתרון מצוין עבור רוב השימושים, כי הוא תומך במהירויות גבוהות ורוחב פס רחב, ומספק יציבות גבוהה יותר בהשוואה לקטגוריות נמוכות יותר. בנוסף, כבלים מקטגוריית CAT7 לרוב מסוככים ומוגנים יותר, דבר שמפחית את הסיכון להפרעות תקשורת.
הכבל המתאים ביותר תלוי בשימוש ובדרישות של המשתמש. כבל CAT5e מספק מהירות עד 1Gbps, והוא פתרון חסכוני אם לא דרושים מהירויות גבוהות במיוחד או עמידות גבוהה להפרעות, אך הוא פחות מומלץ לטווח הארוך, שכן עם השנים ייתכן שיהיה קשה להשיג תמיכה במהירויות גבוהות יותר. לעומת זאת, כבל CAT6 תומך במהירויות גבוהות יותר עד 10Gbps בטווחים קצרים ומספק יציבות טובה יותר לרשת. אם אתה עובד מהמחשב ורוצה חיבור יציב ומהיר לאורך זמן, כבל CAT6 או CAT6A (אם דרושים ביצועים גבוהים יותר) יהיה פתרון מצוין. כבל CAT7 תומך במהירויות גבוהות (עד 10 גיגה-ביט לשנייה) ומספק לרוב שכבת סיכוך נוספת, מה שהופך אותו לאידיאלי לשימושים הדורשים ביצועים גבוהים כמו גיימינג וסטרימינג ב-4K. עם זאת, הוא בדרך כלל יקר יותר.
כיום בזכות הסיבים האופטיים מהירויות האינטרנט מגיעות ל-1GB ואף ל-2.5GB. כבל CAT7 מסוגל להגיע למהירות של עד 10GB עד 100 מטר של כבל. בעת תכנון תשתית אינטרנט לבית/לעסק, נבחר בתשתית שתשמש אותנו לשנים רבות. כמו שלא מזמינים חשמלאי להחליף את כל תשתיות החשמל בבית כי יש מוצרים שדורשים יותר זרם, כך אין סיבה לשים כבל מסוג CAT5e ובעוד שנה שנתיים להחליפו כי הוא לא עושה את העבודה. כמו כן הכבל מגיע עם סיכוך דבר שמונע הפרעות בתעבורה וכן הקיסטון שלו נסגר בצורה מתקדמת יותר. דבר המבטיח פחות תקלות בסופית של הכבל. לסיכום: אמנם כבל CAT7 מעט יותר יקר מהדגמים הישנים יותר, אך מדובר בהשקעה חד פעמית לטווח ארוך של אף מעל ל-10 שנים.
קצת קשה לענות לפי הנתונים בשאלה, כי זה תלוי באורך הכבל ובמהירות הנתונים שברצונך להגיע אליה. לשימוש באורכים של עד 50 מטר, כבל CAT6 נחושת יספק מענה מצוין במהירות של ג'יגה. כמובן, זה גם תלוי בכך שמקור האינטרנט במקום תומך במהירות הזו.
התשתיות בארץ אכן מתחילות להגיע למהירויות גבוהות (רוחב פס). כבל CAT7 יודע לנצל את מלוא רוחב הפס הללו ולהתמודד עם מהירויות גבוהות בצורה מיטבית. בנוסף, כבל CAT7 גם מצוין לעתיד, כיוון שהוא מסוגל להתמודד עם רוחבי פס גבוהים יותר שיכולים להיות דרושים בשנים הקרובות.
עבור תקשורת במשרדים ומפעלים, אני ממליץ להשתמש בכבל Cat 7 ובבתים בדרך כלל Cat 6. ההבדלים בכבלים הם תמיכה במהירויות שונות ובהתמודדות שונה עם הפרעות סביבתיות כגון חשמל במתח גבוה. בדרך כלל בבית יספיק להשתמש בכבל Cat 6, כי הוא מגיע למהירות של עד 10 ג'יגה לשנייה (במרחק של עד 55 מטר). ובמפעלים ומשרדים לעיתים יש יותר הפרעות, ולכן כדאי להשתמש ב-Cat 7. ההפרשים בעלות הם נורא נמוכים.
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
Cat7 | 19.6 | 52.2 |
Cat6 | 10 | 26.7 |
אחר | 6.8 | 18.1 |
Cat5e | 1.1 | 3.0 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
Cat7 | 7 | 63.6 |
Cat6 | 4 | 36.4 |
Cat5e | 0 | 0 |
אחר | 0 | 0 |
המידע המוצג כאן על "איזה כבל רשת מומלץ?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.