הקיר שלכם ספג הרבה שינויים במהלך חייו הקצרים. פעם רציתם קיר בשני צבעים, פעם אפקט בטון ועכשיו אתם רוצים בכלל לבן פשוט. החלקת קירות בשפכטל תעלים את כל סימני הגלים, הבועות או הבדלי הגובה שנוצרו במהלך הצביעות ותשאיר אתכם עם קיר אחיד בגימור מושלם. איזה הכנות מקדימות צריך לעשות לפני שמחליקים קיר בשפכטל, על מה חשוב להקפיד ומה המחיר של החלקת קירות בשפכטל? תחליקו פנימה ותגלו את כל התשובות
שפכטל אמריקאי הוא השיטה הנפוצה ביותר להחלקת קירות וזה לא מקרי - הוא מתאים לכל סוגי הקירות הפנימיים, רמת הגימור שלו גבוהה במיוחד, הוא נוח לעבודה ומתייבש מהר. ולמרות כל המחמאות, שפכטל אמריקאי לא מתאים לכל הקירות. בשל הרגישות שלו לרטיבות וקור הוא לא יתאים לקירות חיצוניים או חדרי אמבטיה שחשופים ללחות. עוד דבר שחשוב לדעת זה שאם הקיר שלכם לא ישר או עם סדקים משמעותיים, השפכטל לא יהיה לו לעזר. במצב כזה, יש לתקן את הקיר קודם עם טיח גבס ורק אז להחליק עם שפכטל.
הערה בצבע מרקר: לפעמים החלקת קירות לפני צביעת קיר היא ממש הכרח. כך למשל, אם אתם מתכננים לצבוע את הקיר בצבע מסוג משי-משי. לצבע משי יש גימור יוקרתי במיוחד אבל עם זאת, מכיוון שיש לו גוון מעט מבריק, צביעה על קיר שלא עבר החלקה עלולה דווקא להבליט את הפגמים שקיימים עליו, ואז המראה כבר יהיה פחות יוקרתי.
החלקת קירות היא לא עבודה של "צבע וברח". לפני יישום השפכטל חשוב להכין את הקיר ולהוציא מסמרים, דיבלים וגם מסגרות של שקעים ולכסות את הרצפה. במקרה שיש סדקים בקיר לא כדאי להחליק על זה וחשוב לפתוח אותם כדי לפתור את הבעיה מהשורש. את הסדקים מרחיבים עם סכין יפנית או אזמל וממלאים בחומר על בסיס גבס כמו קליסמו או פרופיליה. במקרה של סדקים רציניים יותר, אפשר להדביק רשת ייעודית על הקיר שגם תמנע סדיקה של הקיר בעתיד.
לפני שמורחים את השפכטל ניתן ליישם קודם גם שכבת בונדרול – צבע יסוד על בסיס מים. בגדול, התפקיד של הבונדרול הוא לשמש כשכבה מקשרת בין השפכטל לצבע האקרילי (שהוא השכבה הסופית איתה צובעים את הקיר לאחר ההחלקה שלו). מכיוון שהבונדרול עוזר לחזק את תשתית הקיר לפני השפכטל, הרבה צבעים ממליצים ליישם אותו גם לפני וגם אחרי השפכטל.
שימו – אולי זה יפתיע אתכם, אבל גם בדירות קבלן חדשות עושים הרבה פעמים החלקת קירות כדי להגיע לרמת גימור מושלמת של הקיר. מכיוון שבקירות אלה לרוב אין גרגירי צבע על הקיר, גלים או כל צורה אחרת - בדרך כלל תוכלו ליישם את השפכטל ישירות על הקיר ללא הכנה מוקדמת.
עכשיו כשהקיר שלכם מוכן ומזומן, הגיע הזמן למרוח עליו את השפכטל. איך זה עובד? בארבעה שלבים – מריחת השפכטל, ליטוש הקיר, יישום צבע מקשר וצביעת הקיר:
כדי לכסות את הקיר בצורה מלאה מומלץ למרוח שלוש שכבות של שפכטל אמריקאי. אם מצב הקיר יחסית סביר, ניתן להסתפק גם בשתי שכבות. את השפכטל האמריקאי מורחים ובכן... עם שפכטל (כמובן הכלי ולא החומר) או מאלג' שהיא מעין מרית חלקה שנוחה יותר לאחיזה. זמן הייבוש של השפכטל תלוי בעונה. בקיץ בדרך כלל ניתן ליישם שתי שכבות באותו היום ובחורף יש למרוח שכבה אחת ולהגיע יום למחרת כדי להשלים את העבודה.
אחרי שהשפכטל התייבש, יש ללטש את הקיר כדי להסיר ממנו אבק ולכלוך שהצטברו עליו אחרי יישום השפכטל. לא כדאי לדלג על השלב הזה כי הוא גם ישפיע על המראה המוגמר של הקיר ועל כושר ההידבקות של הצבע הסופי. ניתן ללטש את הקיר באופן ידני, אבל הדרך המומלצת ביותר היא באמצעות מכונה עם שואב אבק מובנה שמאחסנת את האבק ומונעת ממנו להתפזר לכל עבר. כשמלטשים את הקיר חשוב להיעזר בפרוז'קטור כדי לוודא שלא פספסתם פגמים או שריטות על הקיר.
קצת לפני צביעת הקיר בצבע הסופי, חשוב להשתמש בצבע מקשר שיסייע למראה ועמידות הצבע לאורך זמן. או אם תרצו - כל שפכטל צריך בונדרול. מומלץ לחכות כ-2-3 שעות לייבוש של הבונדרול לפני שצובעים את הקיר.
עכשיו אחרי שאתם יכולים לעשות החלקרח על הקיר שלכם מרוב שהוא חלק, נשאר רק לצבוע איתו בצבע אקרילי עם רולר ומברשת, או באמצעות התזה. צביעה בהתזה נותנת את התוצאה הסופית הטובה ביותר לקיר מכיוון שהיא לא משאירה אחריה עקבות כמו סיבים של רולר או גרגירי צבע. מהצד השני, היא דורשת עיטוף של כל האלמנטים בקרבת הקיר, מה שיכול להפוך את העבודה לממושכת יותר. אם צובעים את הקיר בשיטה המסורתית עם רולר או מברשת, שתי שכבות צבע יספיקו. אם צובעים את הקיר בתזה, יש לשים שלוש שכבות מכיוון שבהתזה צריך לדלל את הצבע יותר.
זוכרים שבשנות ה-80' קירות שפריץ (אלו עם הטקסטורה של הקוטג'( היו הצעקה האחרונה? אז בשנות האלפיים קצת פחות. אם יש לכם קיר שצבוע בשכבת שפריץ או טמבורטקס דקה (בועות דקות) ואתם רוצים להחליק אותו, זה בדרך כלל יעשה עם שפכטל אמריקאי. עם זאת, מכיוון שהשפכטל האמריקאי מותאם בעיקר להחלקה של שכבת קיר דקה, הוא לא בהכרח ייתן לכם את התוצאה החלקה והמושלמת שחיפשתם. לכן, תמיד עדיף ליישם קודם טיח גבס ורק לאחר מכן להשתמש בשפכטל אמריקאי כפיניש הסופי. הדבר נכון עוד יותר במקרה של קירות שפריץ עבים, שדורשים גירוד של השפריץ (עם שפכטל או מכונת שיוף), יישום טיח גבס ורק לאחר מכן שפכטל אמריקאי. אגב, תמיד תוכלו לנסות לצבוע את השפריץ לפני שתחליטו להחליק אותו.
החלקת קירות בשפכטל מתומחרת לפי מטר או לפי עבודה, בהתאם לצבע שבחרתם:
מחיר החלקת קירות עם שפכטל לפי מ"ר הוא 80-100 ₪.
מחיר החלקת קירות עם שפכטל לחדר נע בין 3,500-5,000 ₪ בהתאם למצב הקיר ורמת הגימור שתרצו.
מחיר החלקת קירות עם שפכטל בדירת 4 חדרים נע בין 15,000-25,000 ₪ בהתאם למצב הקיר ורמת הגימור שתרצו.
גם אם ניחנתם בידי זהב ואתם הראשונים בבית לצבוע כל מעקה חלוד או סדק בקיר, חשוב שתדעו שהחלקת קירות עם שפכטל היא עבודה מאוד אבל מאוד ממושכת, שדורשת דיוק וציוד מתאים כדי שתשיגו את התוצאה הסופית שייחלתם לה. כדי שלא תטפסו על הקירות, אספנו עבורכם רשימה של צבעים מומלצים להחלקת קירות בשפכטל. בהצלחה!
מחיר החלקת קירות עם שפכטל לפי מ"ר הוא 80-100 ₪. מחיר החלקת קירות עם שפכטל לפי עבודה הוא כ-3,500-5,000 ש"ח לחדר אחד.
שאלנו לא פחות מ-60 צבעים המדורגים באתר מידרג על איזה שפכטל ימליצו לתיקון נקודתי של חורים בקיר בחדר שינה (לא גבס). התשובות של המומחים נטו לקליסמו, למרות שאחוז לא מבוטל מהצבעים בחר בפרופיליה. לפירוט המלא של הצבעים לשאלה קלסימו או פרופילה .
שאלנו את הצבעים המדורגים באתר מידרג איזה צבע מומלץ יותר לקירות - סד או אקרילי? ברוב מוחץ לפי 98% מהצבעים, צבע אקרילי הוא המתאים ביותר לצביעת קירות פנימיים בזכות העמידות שלו למים שמאפשרת לרחוץ את הקיר.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.