דחיתם את פינוי הרהיט שחוסם לכם את הסלון כבר כמה שנים, והחלטתם שהגיע הזמן לפנות מקום לדברים חדשים? פינוי רהיטים זה כבד ואפילו קצת מבלבל – איפה ומתי מותר לזרוק רהיטים (תתפלאו – זה משתנה בין עיר לעיר), מי מתעסק בפינוי רהיטים גדולים ומה יהיה מחיר החוויה? אל תפנו לשום מקום, כל מה שצריך לדעת על פינוי רהיטים נמצא פה
מה הבעיה לשים את הספה הישנה של סבתא ליד הפח הקרוב לבית? שמחים ששאלתם. אז ככה - במדינת ישראל אין חוק מסוים שמסדיר איפה זורקים רהיטים או פסולת גדולה (לפינוי מוצרי חשמל דווקא יש), מה שמאפשר לעיריות ומועצות מקומיות לחוקק חוקי עזר שקובעים לאן מפנים רהיטים או פסולת חריגה. לרוב חוקי העזר קובעים שיש ימים מסויימים בשבוע בהם מותר להוציא פסולת גדולה לאיזורי פינוי, משם העירייה תדאג לפנות אותה (הרבה פעמים זה שירות חינמי, במיוחד בערים גדולות כמו תל אביב או חיפה). תוכלו למצוא את יום פינוי הרהיטים החגיגי בעיר שלכם באתר של הרשות המקומית.
שימו לב שיש עיריות שמפנות פסולת גדולה רק בתיאום מראש. ודאו שאתם עומדים בכללים כי לפנות רהיט במקום לא מתאים או ביום הלא נכון יכול לעלות לכם בין 750-3,000 ש''ח קנס.
הבנתם שצריך לפנות את הספה והארון למקום מסוים – עכשיו איך אתם מרימים את ה-100 קילו שעבר זמנם? יש כמה אפשרויות:
פינוי עצמאי – אם בחרתם לפנות את הרהיט בעצמכם או בעזרת חברים שאפו על המוטיבציה, רק שימו לב שאתם מפנים ביום ולמקום שקובעת הרשות המקומית שלכם.
פינוי בעזרת מפנה דירות – מפנה דירות יוכל לפנות כל דבר – גם ארון מוצמד לקיר או שולחן שאתם לא מבינים איך הוא אמור לעבור בפתח המשקוף. היתרון המשמעותי של מפנה דירות הוא כמות העובדים שלו והניסיון בפירוק הרהיטים, ככה שאתם לא תצטרכו לעשות שום דבר. עם זאת, מפנה דירות הוא לא הרקולס – ואם יש רהיטים ענקיים שלא עוברים בדלת ולא ניתנים לפירוק הוא ייעזר במנוף. לפעמים עדיף להשתמש במנוף גם בפינויים מקומות גבוהות בלי מעלית – כשפינוי במדרגות יקח זמן רב ויהיה יקר מאוד (פירוט על מחירים בהמשך).
פינוי רהיטים לתרומה – אם הרהיטים שלכם במצב טוב, תוכלו לתרום אותם לעמותות שונות, כמו פתחון לב או בית השאנטי, שיפנו לכם את הרהיטים בחינם וימצאו להם בית חדש ואוהב.
מחיר פינוי רהיט גדול נע בין 200-500 ₪. המחיר מושפע מהרבה גורמים (ממש עוד רגע נפרט), אבל הינה כמה דוגמאות למחירי פינוי רהיטים נפוצים:
מחיר פינוי מקרר קטן - 250 ₪.
מחיר פינוי מקרר ושידה קטנה - 350 ₪.
פינוי ספה - 380 ₪.
מחיר פינוי מכונת כביסה ותנור אפיה - 400 ₪.
מחיר פינוי מקרר, תנור ושולחן - 700 ₪.
שימו לב – מפנה דירות יגבה מינימום של 200-300 ₪ להגעה, אז כדאי להזמין אותו כשיש לכם יותר מרהיט אחד לפינוי, או רהיט גדול ומסורבל במיוחד.
מה משפיע על המחיר?
אם יש צורך בפירוק של הרהיט כדי לפנות אותו מחיר הפינוי יעלה ב200-300 ₪.
שימוש במנוף הרמה לפינוי יעלה את המחיר ב-400 ₪ לשעת עבודה איתו (רוב מפני הדירות עובדים עם קבלני מנופים ולא תצטרכו לתאם עם מנופאי בעצמכם).
פינוי במדרגות מעל קומה שלישית יעלה את המחיר ב100-500 ₪, זה תלוי במשקל הפריט וכמה סבלים צריך כדי לפנות אותו.
מפנה דירות שמפנה רהיטים קרוב לאזור בו הוא גר יגבה פחות כסף, כי הוא לא צריך לדאוג לנסיעות וחנייה - לכן מומלץ לחפש מפנה דירות קרוב אליכם כדי להוזיל מעט את המחיר.
אם הרהיט שלכם במצב טוב ומפנה הדירות יוכל למכור אותו, הוא יוכל להוריד את מחיר הפינוי ואולי אפילו לפנות אותו בחינם או לקנות את תכולת הדירה.
שווה לבדוק אם תוכלו לחדש את הרהיט הישן שהתכוונתם לזרוק – זה ידידותי יותר לסביבה ואם לא תתאהבו בו מחדש תוכלו אולי למכור אותו.
וודאו שהמפנה שלכם מודע לחוקים של האזור בו אתם גרים ויפנה את הרהיטים בהתאם אליהם. במקרה של פינוי רהיטים שלא לפי הוראות העיריה הקנס עדיין יצא מהכיס שלכם כי אתם הזמנתם את המפנה.
נסו לפרק את הרהיטים לפינוי בעצמכם – גם אם לא תצליחו לסחוב לבד את הרהיט למתחם הפינוי, פירוק הרהיט לבד יוזיל את מחיר הפינוי.
אם אתם כמו רוס גלר והחברים שלכם לא מוצלחים במיוחד בסחיבת רהיטים כבדים – הגעתם למקום הנכון (PIVOT!!!). תוכלו למצוא כאן מפני רהיטים מכל הסוגים שקיבלו חוות דעת ממאות לקוחות קודמים. לאחר פינוי הרהיטים צוות המוקד יתקשר גם אליכם כדי לקבל חוות דעת, וכך הציונים באתר נשארים תמיד מעודכנים. שיהיה בהצלחה 😊
מחיר פינוי רהיט גדול יתחיל מ-200 ₪ ויכול להגיע גם ל-500 ₪.
כדי להוזיל את מחיר הפינוי, תוכלו לפרק בעצמכם את הרהיט לפני הגעת המפנה - זה יחסוך לכם כמה מאות שקלים.
אם הרהיטים שלכם במצב טוב, תוכלו לתרום אותם לעמותות שונות, כמו פתחון לב או בית השאנטי, שיפנו לכם את הרהיטים בחינם וימצאו להם בית חדש ואוהב.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.