אם אתם רוצים להיות הבית היחיד בשכונה עם אור בהפסקת חשמל, אגירת חשמל ביתית היא בשבילכם. כאן תוכלו לקרוא הכל על אגירת חשמל ביתית, למי זה מתאים, כמה זה יעלה (בערך 80,000 ש"ח) ולמה אגירת חשמל ביתית לא תעזור לכם להרוויח כסף אבל תציל אתכם בשעת צרה
אם אתם מתכננים להתקין מערכת סולארית על הגג, או שכבר יש לכם אחת, כנראה שמעתם על התקנת סוללות ושימוש במערכת הסולארית לאגירת חשמל ביתית. אגירת חשמל ביתית מגיעה עד 50 קילו וואט – מה שיכול להספיק לכם לשימוש בסיסי בחשמל ליממה בערך. אגירת חשמל ביתית מתאימה למצבים של הפסקת חשמל או במקרה חירום, לא לשימוש יומיומי, וגם לא למכירה לחברת החשמל.
איך זה עובד? בפשטות, מתקינים סוללות שמחוברות בעזרת ממיר לפאנלים הסולאריים. אלו עושים את העבודה שלהם ומייצרים אנרגיה חשמלית מאור השמש. חלק מהחשמל שכל פאנל מייצר עובר לסוללות ונאגר שם עד שתשתמשו בו (ללא הגבלת זמן). כל סוללה יכולה לאגור בין 5-10 קוט׳׳ש וניתן להתקין עד 5 סוללות - מה שיספיק לשימוש בסיסי בחשמל (אורות, מקרר, מאוורר, מטען לנייד) ל-12 שעות בערך, כשהזמן כמובן מאוד תלוי בצריכה שלכם.
אגירת חשמל ואנרגיה ביתית מתאימה לאספקת חשמל במצבי חירום. במקרה של הפסקת חשמל תוכלו להשתמש בסוללות, ואלו יתמלאו מחדש בשעות השמש (כן, בלילה זה לא עובד), גם אם יש הפסקת חשמל ממושכת. שימו לב שהאגירה מספיקה לשימוש בסיסי – להשאיר את המקרר עובד, קצת אורות ואמצעי קירור או חימום.
הסוללות אוגרות יחסית מעט אנרגיה, לכן חברת החשמל לא תהיה מעוניינת לרכוש את החשמל שנאגר בסוללות – ואתם, לצערנו, לא תרוויחו מהתקנת סוללות לאגירת חשמל ביתית.
כדי להתקין סוללות לאגירת חשמל ביתית יש שני תנאים:
מערכת חשמל תלת פאזית –הספק החשמל במערכת צפוי לגדול, ולכן צריך חיבור מספיק גדול. אם עדיין אין לכם חיבור תלת פאזי, תצטרכו להזמין חשמלאי לפני ההתקנה.
ממיר היברידי – בכל מערכת סולארית יש ממיר שמחובר לפאנלים הסולאריים וממיר את האנרגיה לחשמל. ממיר היברידי מאפשר לחבר למערכת גם סוללות לאגירת חשמל.
אחרי כל ההכנות, ככה יראה תהליך ההתקנה:
אישורים מחברת החשמל – למרות שחברת החשמל לא מרוויחה מהתקנת סוללות לאגירת חשמל ביתית, היא רוצה להכיר ולאשר את הסוללות שמותקנות במערכות שמחוברות אליה. אם יש לכם מערכת סולארית on-grid ואתם יצרנים של חברת החשמל – תצטרכו לקבל אישור להתקנת סוללות.
שימו לב: אם המערכת שלכם לא מחוברת לחברת החשמל, הבירוקרטיה הזו נחסכת מכם.
התקנת סוללות – אחרי שהאישור קיים הטכנאי יחבר את הסוללות לממיר ההיברידי (יחליפו אותו אם נדרש). הסוללה תותקן על הגג ותתחבר למעין סוללת גנרטור פנימית בחלל הבית. גודל הסוללות תלוי בגודל הפאנלים הסולאריים, ככה שהמתקין יחליט מה הכי נכון להתקין.
חיבור ללוח החשמל – את הסוללה הפנימית יחברו ללוח החשמל במקומות בבית בהם תרצו שהחשמל יפעל במקרה של הפסקת חשמל – כמו מקרר, מזגן, אורות. וזהו! העבודה הושלמה. תהליך ההתקנה לרוב לוקח כיום עבודה.
כדי להתמלא עד הסוף הסוללות צריכות בין כמה ימים לשבוע (תלוי בגודל הסוללה).
אם עוד אין לכם מערכת סולארית בכלל, אבל אתם מתכוונים להתקין אחת, הסוללות יחוברו באותו תהליך בעת התקנת המערכת, והיא תתחיל לאגור חשמל החל מהיום הראשון.
אגירת חשמל ביתית היא סיפור יקר, אבל לחשמל מתפקד בשעת חירום כנראה שאין מחיר. לשיקולכם:
מחיר אגירת חשמל ביתית נע בין 15,000-30,000 פר סוללה, ככה שאם אתם מתקינים 5 סוללות, המחיר יהיה בין 75,000-150,000 ש׳׳ח.
מחיר ממיר היברידי נע בין 10,000-15,000 ש׳׳ח.
אם אתם מתקינים את הסוללות יחד עם המערכת הסולארית המחיר ירד מעט, בכ-2,000 ש׳׳ח לסוללה.
לרוב תקבלו אחריות של 10 שנים לפחות על סוללות אגירת חשמל.
אגירת חשמל ביתית נצרכת לרוב בתרחישי אימים. שלא נצטרך, אבל בכל זאת – ריכזנו לכם רשימה של חברות להתקנת מערכות סולאריות להתקנת סוללות לאגירת אנרגיה ביתית. כל החברות מדורגות על ידי לקוחות קודמים, אז אפשר להיות בטוחים שהם יודעים איך לעבוד עם השמש.
מחיר תוספת מערכת אגירת חשמל ביתית למערכת סולארית קיימת נע בין 75,000-150,000 ש׳׳ח.
מערכת אגירה ביתית יכולה לאגור עד 50 קילו וואט - חשמל מספק בערך ל-12 שעות של שימוש מינימלי.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.