ניקוי ספות לא נשמע כמו עבודה מסובכת, אבל ניקוי של מישהו לא מיומן יכול להשאיר את הספה שלכם אפילו מלוכלכת יותר. כדי שתצאו מרוצים מניקוי הספות הכנו עבורכם טיפ על שיטות הניקוי, חומרים מומלצים ובעיקר – באילו חומרים לניקוי ספות אסור להשתמש.
התשובה לשאלה האם אפשר לנקות כל ספה תלויה בשני גורמים: סוג הכתם, וסוג הבד של הספה.
ניקוי ספות מקצועי נחוץ במקרה של כתמים שלא יורדים בניקוי קל עם מטלית. אמנם ברוב המקרים ניקוי ספות שכזה יביא לספה נקייה יותר מהמצב ההתחלתי שלה, אבל חשוב לדעת – ניקוי ספות הוא לא פתרון קסם, ולא כל ספה או כתם יגיעו למצב מושלם לאחר הניקוי.
יש שני סוגי כתמים שלא ניתן לנקות מהספה: כתם לכלוך (מה שמכונה באנגלית Spot), וכתם שגורם לבד להשתנות.
כשמדובר בכתם לכלוך, למשל של זיעה או אוכל, ניתן ברובם המכריע של המקרים להגיע לתוצאות מרשימות בניקוי ספות מקצועי.
לעומת זאת, כשמדובר בכתמים שמשנים את הבד, כמו כתמי אקונומיקה או לק שנשפך לתוך הבד, ניקוי ספות אולי יביא לתוצאות טובו אבל יכול להיות שגם זה לא יעזור להסיר את הכתמים.
מעבר לסוגי הכתמים השונים, חשוב לדעת שגם סוג הבד של הספה שלכם משפיע על תוצאות הניקוי.
ניקוי ספות בד מבד סינתטי או רחיץ יהיה אפקטיבי יותר מבדים טבעיים כמו כותנה או פשתן, שהם בעייתיים יותר לניקוי (בייחוד אם הכתם נמצא על הספה הרבה זמן). לכן, רוב חברות הניקיון המליצו על בד סינטטי כששאלנו אותן איזה בד כדאי לספה?
גם בניקוי ספות עור ישנם מקרים שעדיף לא לנקות. למשל, יש בעלי מקצוע שלא יסכימו להתקרב לספות עור סדוקות או שחוקות ("עם פיצוצים", בעגה הפחות מקצועית ), או לספות שאינן עשויות מעור אמתי.
בעלי מקצוע אמינים יעדיפו לבחון קודם את סוג הבד או העור, ולוודא שאכן ניתן לנקות אותו ושפעולת ניקוי הספות לא גורמת לירידת צבע מהבד, או להתקלפות העור מהספה. לאחר בחינה מקיפה הם יוכלו להדריך אתכם בדיוק כיצד כדאי לנקות את הספה (אם בכלל), ולאילו תוצאות תוכלו לצפות.
אז איך מנקים ספות בד? באופן כללי מומלץ תמיד להתייעץ עם בעל מקצוע, כדי לא לעבוד סתם על ספה שלא ניתנת לניקוי, או יותר גרוע – לעשות כתם גדול יותר. אספנו עבורכם את השלבים בתהליך ניקוי ספות בד.
לפני שמתחילים לנקות את הספה עם חומרים מיוחדים, עדיף קודם לשאוב את הספה "על יבש", כדי להוציא את הלכלוך החיצוני. מומלץ גם לבדוק לפני שמתחילים ירידת צבע- רססו מעט מהחומר במקום נסתר בגב הספה ובדקו האם הוא גורם נזק לצבע של הספה.
בשלב שני, מרססים חומר ניקוי ייעודי על הספות. לאחר השהייה קצרה עם החומר, שבדרך כלל הוא שמפו שגם מרכך את הספה, משפשפים בעדינות את הבד ושוטפים.
חלק מבעלי המקצוע משתמשים לצורך זה במכונת קיטור מיוחדת, שמזריקה ומתיזה את חומר הניקוי לספות, ומצד שני גם שואבת אותו. הנה הדגמה של פעולת מכונת הקיטור בניקוי ספות:
אמנם, ניקוי ספות מקצועי הוא הפתרון הטוב ביותר לניקוי ספות, אבל ביום יום – אנחנו אחראים לניקוי הספות שלנו. אז איך נעשה זאת נכון, ואיך להימנע מטעויות שיגרמו נזק לספות? הנה כמה טיפים שילמדו אתכם איך מנקים ספות בד .
אל תרטיבו ספות בד באופן עצמאי - ברוב המקרים הרטבה של ספות בד באופן מקומי תשאיר סימן גדול יותר מהכתם המקורי. ספות בד מרטיבים רק באופן מקצועי – הרטבה בשלמות, וייבוש בשלמות.
נקו ספות בד באמצעות שואב אבק בלבד, או מברשת ניקוי עם שערות עדינות - אלא אם כן יש באמת צורך מיוחד.
אל תנקו את הספה עם חומרי ניקוי חזקים, כמו אקונומיקה ומסיר שומנים - גם אם מדובר בכתמים קשים במיוחד. חומרי הניקוי האלו גורמים נזק לבד, ולפעמים אפילו לרצפה שמתחתיו. גם מגבונים המכילים אלכוהול יכולים לגרום נזק רציני לספה, ולהוריד ממנה צבע.
התייעצו עם בעל מקצוע לפני שאתם מתחילים לנקות את הספה - עדיף לא לנסות 'תרופות סבתא' על מוצר יקר כמו ספה. דקה אחת של טלפון לבעל מקצוע, ותוכלו למנוע נזק גדול מהספה, ומעוגמת הנפש שלכם.
במקרים קשים יותר, אם החלטתם להשתמש במים, עדיף שתבדקו קודם ירידת צבע מהבד במקום מוסתר, כמו גב הספה.
אם הבד עבר את המבחן בהצלחה ולא הוריד צבע, תוכלו להשתמש בסמרטוט לח ומיד לייבש את המקום.
גם בניקוי ספות עור, חשוב לאבחן קודם כל את סוג העור, ולבדוק שהוא ניתן לניקוי, ושניקוי הספה לא פוגע בציפוי או מקלף את העור.
בשלב ראשון ניתן לשאוב את הלכלוך החיצוני שעל הספה, ולרכך מעט עם מים חמים וסמרטוט, אך לא חובה.
לאחר מכן משתמשים בתמיסה או משחה ייעודית לניקוי ספות עור, ובעדינות מברישים ומנגבים את העור. מומלץ לעבוד ידנית – לנקות בעדינות ולייבש כל קטע בנפרד.
השלב האחרון בניקוי ספות עור הוא שימון העור. בניקוי ספות עור יש לשימון פעולה כפולה – הוא גם מזין את העור ומשיב לו את השומן שהוא צריך, וגם מעניק לעור ברק, אחידות ועומק.
בניקוי ספות עור חשוב להימנע מטעויות שיגרמו נזק לעור של הספה. איך עושים זאת נכון? הנה:
נקו את הספה עם מטלית לחה ומים בלבד - ניקוי שגרתי של ספות עור צריך להיות מאוד עדין, כדי לא לפגוע בלכה של הספה או בצבע של העור. לכן, כדי להסיר את הלכלוך החיצוני חשוב לבצע את הניקוי עם מטלית לחה ומים בלבד. שימו לב לא לנקות עם מגבונים המכילים אלכוהול, הם גורמים נזק! אפשרות אחרת היא לנקות את הספה באמצעות שואב אבק.
אל תנקו את הספה עם חומרים המכילים אקונומיקה - החומרים הביתיים המיוצרים היום לניקוי ספות עור מכילים בדרך כלל חומרי ניקוי חזקים הגורמים נזק לספה ומקלפים את העור. לכן, מומלץ שלא להשתמש בחומרים המכילים אקונומיקה, כלור או חומרים כימיים אחרים. גם "ספוג הפלא" לא מומלץ כלל לניקוי ספת עור.
הקפידו לשמן את העור מספר פעמים בשנה - מומלץ לשמן את הספה באמצעות חומרי שימון ייעודיים (שימו לב שלפעמים קיימים חומרי שימון מומלצים ע"י החברה המייצרת את הספות). השימון חשוב להזנת העור, ולשמירה על מראה אחיד ומבריק.
אל תשפכו את חומר השימון ישירות על העור - כשאתם משתמשים בחומרי שימון, שימו לב שלא לשפוך את החומר על העור ישירות. המגע הראשוני של החומר עם העור עלול להיות חריף מדי, ולכן הקפידו תמיד להחיל את החומר קודם כל על מטלית ורק לאחר מכן על ספות העור.
אם שאלתם את עצמכם עם מה כדאי לנקות ספת עור? אז תדעו ששאלנו חברות ניקיון והן נתנו לנו תשובות שונות ומגוונות שאותן תוכלו למצוא ממש כאן.
מחירי ניקוי הספות משתנים בהתאם לסוג הבד או העור ממנו הספות עשויות, מספר המושבים בספה וסוג הניקוי. אספנו עבורכם טווח מחירים ממוצע לניקוי ספות:
מחיר ניקוי כורסת בד - 100-180 ש"ח
מחיר ניקוי ספת בד דו - מושבית - 200-275 ש"ח
מחיר ניקוי ספת בד תלת - מושבית - 250-450 ש"ח
מחיר ניקוי כורסת עור - 150-220 ש"ח
מחיר ניקוי ספת עור דו - מושבית - 275-360 ש"ח
מחיר ניקוי ספת עור תלת- מושבית - 350-350 ש"ח
שימו לב שהמחירים שמציעים לכם כוללים מע"מ
הרבה פעמים בעלי המקצוע מציעים הנחה משמעותית בניקוי של מספר ספות, או סלון שלם. שאלו על כך – אולי תוכלו לחסוך הרבה כסף.
ישנם בעלי מקצוע שדורשים מינימום לביצוע עבודה. הגעה לבית הלקוח כרוכה עבור בעל המקצוע בנסיעה ובזמן, ויש כאלו שלא יהיו מוכנים להשקיע אותם עבור ניקוי כורסה בודדת.
כאן במידרג אספנו עבורכם המלצות של לקוחות אמתיים על בעלי מקצוע המתמחים בניקוי ספות. לאחר כל עבודה של בעל מקצוע, אתר מידרג מתקשר ללקוח ומקבל ממנו חוות דעת על ניקוי הספות, כך שרשימת מנקי הספות המומלצים מבוססת על שיחות טלפון אמתיות בלבד עם לקוחות שביצעו עבודת ניקוי ספות עם בעלי המקצוע מהרשימה.
קודם כל, שאבו את הספה "על יבש", כדי להסיר את הלכלוך החיצוני. בשלב שני, מרססים חומר ניקוי ייעודי על הספות. חשוב – לפני שאתם מתחילים בהתזה, בדקו ירידת צבע במקום נסתר בגב הספה. לאחר השהייה קצרה עם החומר, משפשפים בעדינות את הבד ושוטפים. מומלץ לקרוא את ההמלצות בטיפ.
ראשית, בדקו שהעור אכן ניתן לניקוי, ושניקוי הספה לא פוגע בציפוי או מקלף את העור. בשלב ראשון, שאבו את הלכלוך החיצוני מהספה (ניתן לרכך את העור עם סמרטוט לח במעט מים רותחים. לאחר מכן משתמשים בחומר ייעודי לניקוי ספות עור, ובעדינות מברישים ומנגבים את העור. השלב האחרון הוא שימון העור. מומלץ לקרוא את ההמלצות בטיפ.
מחירי ניקוי הספות מושפעים מסוג הבד או העור ממנו הספות עשויות, מספר המושבים בספה וסוג הניקוי.
:: ניקוי כורסת בד - 100 - 180 ש"ח
:: ניקוי ספת בד דו - מושבית - 200 – 275 ש"ח
:: ניקוי ספת בד תלת - מושבית - 250 – 400 ש"ח
:: ניקוי כורסת עור - 150 – 220 ש"ח
:: ניקוי ספת עור דו - מושבית - 275 – 360 ש"ח
:: ניקוי ספת עור תלת - מושבית - 350 – 500 ₪
כאן באתר מידרג ריכזנו רשימה של בעלי מקצוע מומלצים , שקיבלו את חוות הדעת והציונים הכי טובים מלקוחות קודמים. לאחר כל ניקוי של ספה, צוות האתר מתקשר ללקוח ומקבל ממנו דירוג על העבודה של בעל המקצוע. כך שהציון שלו כל הזמן מתעדכן ברשימה. לחצו כאן, על מנת לעבור לרשימת מנקי הספות המומלצים באזורכם.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.