רהיטים מעוצבים במיוחד בשבילכם נשמעים אולי כמו משהו שמתאים רק לעשירון העליון, אבל למעשה נגרות בהתאמה אישית יכולה לשמש גם אנשים מן השורה: בין אם יש לכם חלל מאתגר שקשה להתאים לו רהיט מחנות, ובין אם אתם רוצים להוסיף את הטאצ' האישי שלכם לבית. רגע לפני שאתם כותבים בוויז "איקאה", תוכלו לקרוא כאן על תהליך העבודה של נגרות אישית, על התמחור ומה משפיע עליו (ספויילר: לא יקר כמו שחשבתם!) ועל איך להיזהר מנגרים חאפרים ולמצוא נגר אמין.
בימינו אפשר למצוא כמעט כל רהיט או חפץ בייצור תעשייתי: מספריות ענק בממדים אוניברסיטאיים עד לקולפן בצורת תות. אז למה שתרצו להזמין רהיט בבניה אישית במקום לקנות אחד? יש שלוש סיבות מרכזיות:
שימוש אופטימלי בחלל - אם יש לכם נישה בקיר בגודל מסויים, מקום ריק מתחת למדרגות, חלל גבוה שאתם רוצים לבנות בו גלריה מעץ, או חדר קטן שאתם רוצים להפוך לחדר ארונות - נגרות בהתאמה אישית יכולה להיות הפתרון.
התאמה להרגלים וצרכים אישיים - ריהוט תעשייתי נוצר כדי לענות על הצרכים של האדם הממוצע, אבל לכל אדם או משפחה יש גם צרכים אישיים משלהם. זה יכול להיות כל דבר! ארונות בהתאמה אישית, מתקן נעליים עם מדפים גבוהים מאד לאישה שאוהבת נעלי עקב, משטח עבודה נמוך למטבח לחובב בישול בכיסא גלגלים, או כל דרישה אחרת.
ייחודיות - לפעמים מוצאים בחנות רהיטים את הכיסא, הארון, ארון האמבטיה או המיטה שחלמתם עליו, ולפעמים פשוט לא. נגרות בהתאמה אישית היא ההזדמנות שלכם לעצב רהיט בדיוק כמו שרציתם שיראה, ולדעת שיש רק אחד כזה בעולם.
מתי לא מומלץ ללכת על רהיט בעיצוב אישי? אם יש שינוי קרוב. אם אתם מתכננים רילוקיישן, אין מה לטרוח להתאים ריהוט לחללים בדירה שאתם עומדים לעזוב. ואם המשפחה עומדת להתרחב, אתם עלולים לגלות ששולחן הסלון הדקורטיבי הוא בעיקר שביר ומלא פינות חדות שמסכנות את הפעוט החדש.
אז החלטתם ללכת על נגרות בהתאמה אישית, מה קורה עכשיו?
בשיחת הטלפון הראשונית הנגר ינסה להבין כמה שיותר עליכם ועל הרהיט שתרצו להזמין, כדי להגיע מוכן לביקור בבית, והוא אולי יבקש שתשלחו תמונות של החלל המדובר. בשיחה תקבעו גם זמן לביקור מקדים, זו גם ההזדמנות להכיר את הנגר ולחשוב האם מתאים לכם לעבוד יחד. נסו להרגיש אם נח לכם לדבר איתו, אם הוא סבלני לבקשות שלכם, בררו אם יש לו ניסיון בתחום הספציפי שדרוש לכם, ובעיקר, האם נוצרת דינמיקה טובה. אתם עומדים להכניס את האיש הביתה, לפעמים לתקופה לא קצרה, וכדאי לוודא לפני כן שהחיבור הזה יתאים לכם. אם נראה לכם שלא אולי כדאי לחפש נגר אחר.
כשהנגר יגיע אליכם הוא יחקור את החלל אליו אתם רוצים להתאים את הרהיט או הרהיטים. הוא ייקח מידות, ויבדוק עם איזה רהיטים נוספים הוא חולק את החדר, ומה הסגנון העיצובי בבית אליו הוא צריך להתאים. לאחר מכן תשבו יחד לשיחה של תיאום ציפיות: איך תרצו שהרהיט יראה? איזה פונקציות תרצו שיהיו בו? מי עוד ישתמש בו ומה תהיה ההתנהלות היומיומית סביבו? מה התקציב שלכם?
בשלב הזה תעשו בחירה ראשונית של החומרים, תוכלו לבקש מהנגר שיביא איתו דוגמיות של החומרים הרלוונטיים כדי לעזור לכם לבחור. בעזרת הידע והניסיון של הנגר תחשבו יחד על תכנון כללי ותקבלו הצעת מחיר ראשונית. תוכלו לבקש לראות תמונות של עבודות קודמות שלו כדי לקבל רעיונות ואפשרויות בחירה.
ככל שתדעו טוב יותר מה אתם רוצים התהליך יהיה פשוט יותר ויימרח פחות, אז את כל השאלות כאן למעלה כדאי לשאול את עצמכם לפני שהנגר מגיע. אך מצד שני, לנגר יש הרבה ניסיון, וההצעות שלו יכולות להיות יותר פרקטיות מהתכנון הראשוני שלכם.
לאחר הביקור בבית, הנגר או המעצב שעובד איתו יושבים ומתכננים את הרהיט בשבילכם. הם ייצרו שרטוטים מותאמים, חלק מהנגרים גם משתמשים בהדמיות תלת מימד - ויעבירו אותם לאישור שלכם. אחרי שהתרגשתם מיופיו של הרהיט העתידי, תצטרכו לבחור את הפרזולים (חלקי המתכת) והמנגנונים שלו: ידיות, רגליים, מסילות, מנגנוני פתיחה וסגירה, צירים. אחרי שאישרתם את התכנון ובחרתם את כל החומרים והמנגנונים תקבלו הצעת מחיר סופית והערכת זמנים, והנגר יתחיל לבנות את הרהיט או החדר שלכם. מכאן והלאה. התכנון הוא חשוב, משום ששינויים שתרצו לעשות אחרי השלב הזה יהיו כרוכים בעבודה מיותרת ותשלום נוסף.
אם אתם מרהטים חדר שלם, מהשיחה הראשונה ועד ההתקנה יכול לעבור חודש עד חודש וחצי. ברוב הרהיטים שתזמינו תצטרכו לחכות הרבה פחות. זה כמובן בתנאי שהנגר שבחרתם פנוי, ושלא עיכבתם את תהליך העבודה עם שינויים. את ההתקנה יכול לעשות הנגר שבנה את הרהיט או נגר אחר שעובד איתו ומתמחה בהתקנה ולא בעיצוב. תהליך ההתקנה בדרך כלל לוקח עד חצי יום. חשוב לדעת: הרהיט שהזמנתם אמור להתאים בדיוק לחלל! אז שימו לב שהמתקין לא משאיר רווחים מיותרים, משתמש בפלס להתקנה ישרה, ועושה עבודה מקצועית ומדוייקת. התקנה לא נכונה היא מתכון לבלאי גבוה ותקלות גם בעמיד שברהיטים.
נגרות בהתאמה אישית יכולה להגיע למחירי טייקונים, אבל גם להישאר בתקציב המשפחה המומצעת. המחיר מושפע מכמה גורמים עיקריים:
סוג החומרים שבחרתם - בין סוגי עץ שונים קיימים פערים גדולים במחיר, כך גם בין סוגי פרזול ומנגנונים שונים.
צבע הרהיט - צביעת עץ או פורמייקה היא תהליך לא זול בכלל, ויכולה לייקר בכ-1,000 ₪ מחיר של רהיט בינוני.
אילוצי מקום - אם החלל לרהיט העתידי קטן מאד, אלכסוני, סגור מכמה כיוונים או מסיבה אחרת יאלץ את הנגר לעשות התאמות מיוחדות ועבודה נוספת - זה יתבטא במחיר שתשלמו.
כאשר תתכננו את הרהיט שלכם, הנגר יעזור לכם להתאים אותו לתקציב הרצוי, ויכוון אתכם לבחור חומרים כאלו שמתאימים לטווח העלויות שלכם. איש המקצוע יגיד לכם במקרה שהתקציב נמוך מידי לרהיט המבוקש וכדאי לוותר.
כדי שתוכלו לקבל רעיון כללי של טווח מחירים, הנה מספר עבודות נגרות בהתאמה אישית שנעשו על ידי אנשי מקצוע המדורגים באתר, והמחירים ששולמו עליהן:
בניה והרכבה של ארון שתי דלתות בגומחה במקלחת, מחומר עמיד ללחות גבוהה וללא ידיות. 983 ₪.
בניה והרכבה של ארון שתי דלתות בתוך נישה, כולל תאים לנעליים ולמיני-בר, שני מדפים, דלתות וידיות. מחיר: 2,340 ₪.
בניה והרכבה של שולחן עבודה לשען. מחיר: 1,638 ₪.
בניה והרכבה של שולחן משרד ל-6 עמדות, כולל 4 יחידות מגירות ומחיצת זכוכית. מחיר: 11,808 ₪.
בניה והרכבה של ארון ארבע דלתות אלכסוני מתחת למדרגות, כולל שתי מגירות, שני תאים ושלושה מדפים, ללא ידיות. מחיר: 7,850 ₪.
אז איך תיזהרו מנגרים חאפרים ותדעו שבחרתם באיש המקצוע הנכון? דבר ראשון, נמליץ לכם לא להתעצל, לקחת כמה הצעות מחיר ולהשוות בין כמה נגרים. שימו לב: הצעת מחיר נמוכה מאד לא תמיד מעידה על בעל מקצוע מתחשב, אלא על חומרים באיכות ירודה - חשוב שתכירו את סוגי החומרים השונים ותדעו מה אתם עומדים לקבל. נגר אמין ייתן לכם הצעת מחיר מפורטת, בה הוא מתחייב על סוגי העץ והפרזולים שישתמש בהם לפי מה שסיכמתם.
לפני תחילת תהליך העבודה, בקשו מהנגר תמונות של עבודות קודמות שלו. אתם יכולים גם לבקש ללכת פיזית ולראות רהיטים קודמים שבנה בבתי הלקוחות הקודמים שלו, ולראות האם הם מוצאים חן בעיניכם ועומדים בסטנדרטים שלכם. לאורך העבודה המשותפת, שימו לב שהנגר לא עושה קיצורי דרך ולא מדלג על שלבים. גם אם הוא בונה לכם רק ארונית קטנה לגומחה בקיר, הוא צריך לבוא אליכם לביקור מקדים ולקחת מידות בעצמו. אם אתם שומעים "צלם לי, תמדוד לי, כבר נסתדר" - זה הזמן לחפש בעל מקצוע אחר.
בעל המקצוע צריך לכלול במחיר הרהיט גם אחריות, מקובל לתת אחריות לחמש שנים בממוצע.
האמינות של כל בעל מקצוע שתכניסו אליכם הביתה חשובה, אבל נגר שבונה לכם רהיט או רהיטים הוא לא טכנאי שבא, מסדר משהו והולך. הוא אמן שהולך לשהות אצלכם יחסית הרבה, והרהיט שייצור עבורכם אמור לשמש אתכם שנים רבות.
כאן באתר מידרג תוכלו למצוא רשימת נגרים מומלצים לנגרות בהתאמה אישית, על פי חוות הדעת שקיבלנו מלקוחות קודמים. לאחר כל עבודת נגרות נציג ממידרג יצור קשור עם הלקוח לקבל ממנו ביקורת על איש המקצוע, כך הדירוג באתר נשאר מעודכן תמיד.
רהיטים בהתאמה אישית ניתן להזמין בטווח רחב מאד של מחירים ועלויות. המחיר יושפע מהיקף העבודה, מסוג החומרים שבחרתם, מצבע הרהיט שתרצו ומאילוצי החלל והדיוקים. דוגמאות להצעות מחיר תוכלו למצוא בתוך המאמר כאן למעלה.
עיצוב, בניה והתקנה של רהיטים לחדר שלם אורכים כחודש-חודש וחצי, חודשיים ומעלה אם מדובר במטבח. אם מדובר ברהיט קטן יותר זה יארך הרבה פחות - אפילו יום או שניים לרהיטים קטנים במיוחד. תוכלו לקבל הערכת זמן מדוייקת מבעל המקצוע.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.