ספת העור שלכם כבר לא צעירה. היא ראתה אתכם מתאהבים, מחתלים עליה את הילד הראשון ואחר כך הוא חזר הביתה ודרך עליה עם בוץ. אבל אל חשש, תיקון ספות עור הוא דבר אפשרי ואפילו לא מאוד מורכב. אפשר לתקן קרעים בספות עור, שריטות, רצועות, ריפוד ואפילו שברים בספה. אז איך מתקנים ספת עור? כמה זה עולה? האם אפשר לתקן לבד? (כבר נגלה לכם שלצערינו התשובה היא לא) ואיך תשמרו על ספת העור שלכם? כל התשובות ממש כאן
אחרי שהשקעתם את מיטב כספכם בספת העור ההורסת שיש לכם בסלון, פתאום אתם מגלים קרע קטן, שריטה או שבר בשלד של הספה. אנחנו מניחים שתשמחו לדעת שאפשר לתקן כמעט כל ספת עור, ותכף גם נפרט איך.
תיקון קרעים
החלפה והוספה של ספוגים
תיקון רצועות
תיקון שברים
תיקון שריטות
ניקוי כתמים ותיקון צבע שדהה
עור, כמו כל ריפוד, נשחק אחר שימוש רב. ישיבה מול הטלוויזיה, משחקים ושנ"צים – ואחרי כמה שנים נפער קרע בספת העור עתירת הזכרונות שלכם. יש שני סוגים עיקריים של קרעים בספות עור: הסוג הראשון הוא קרע בתפר, והשני - קרע בעור עצמו ולא על התפר.
אם התמזל מזלכם והקרע בספה שלכם קרה בדיוק בתפר שבין שתי יריעות עור, התיקון יהיה פשוט מאוד. אם מדובר בקרע קטן, הרפד יוכל לתפור אותו ממש בבית שלכם. במקרים שבהם הקרע רחב יותר, הרפד יוריד את הריפוד מהספה, או ייקח אליו את כל הספה, יוריד את העור, יתפור מחדש את הריפוד ויחזיר לכם את ספת העור לאחר התיקון, כשהיא נראית ממש כמו חדשה.
אם הקרע לא נמצא על התפר, המצב קצת מסתבך ויש כמה שיטות לתפור את הקרע ולתקן את הספה.
הדבקה – אם מדובר בקרע קטן יש רפדים שיציעו להדביק את הקרע. המלצה שלנו - זה זול, אבל זה מתכון בטוח לקרע רחב יותר בעתיד, כי ההדבקה חלשה ביחס לתפירה ויכולה להיקרע שוב.
החלפה של עור במושב אחד – אם יש לכם ספה תלת מושבית כל מושב תפור אל המושב שלידו ולכן לא תצטרכו להחליף את הריפוד של כל הספה, אלא רק את היריעה הספציפית של המושב שנקרע. בגלל שכל הריפוד תפור יחד הרפד יצטרך לקחת איתו את הריפוד של כל הספה, אז שזה לא יבהיל אתכם. היתרון של השיטה הזו הוא כמובן המחיר. ככה אתם לא צריכים להחליף את כל העור, אלא רק חלק ממנו. החיסרון הוא שלפעמים יש הבדלים קלים בצבע הריפוד, בין העור החדש לישן.
אם במקרה ספת העור שלכן תפורה ריבועים ריבועים (כמו בתמונה), יש לכם מזל! את ספות העור האלה קל מאוד לתקן במקרה של קרע. פשוט מחליפים את הריבוע או הריבועים הקרועים וזהו. במקרה כזה גם ההבדל בצבע לא משמעותי, כיוון שכל ריבוע שונה במעט משאר הריבועים.
ריפוד מחדש – האופציה היקרה ביותר לתיקון קרע בספת עור היא לרפד את כל הספה ביריעת עור חדשה. זה עולה לא מעט כסף, אבל יתן לכם שקט לשנים הקרובות וידיעה שהעור לא יקרע שוב בקרוב. והיי, אתם אפילו יכולים לרפד בבד ולא בעור, ולקבל ספה בסגנון חדש!
מחיר של תיקון קרע בספת עור הוא החל מ-400 ₪ כשמדובר בהדבקה פשוטה של קרע קטן ויכול להגיע גם ל12,000 ₪, כשמדובר בריפוד מחדש של ספת העור כולה בגודל שלושה מושבים.
כדאי לציין שתיקון הריפוד בספת עור יכול להיות גם יקר יותר, הכל תלוי בגודל הספה, סוג העור, האם יש אלמנטים עיצוביים מיוחדים בספה ואופן הובלת הספה לרפד ובחזרה הביתה. כמובן שבמקרה כזה, כדאי לקחת בחשבון עלויות של ספה חדשה ולהבין האם משתלם לכם לתקן את הישנה או שזו הזדמנות מצוינת להתחדש בספה אחרת.
אם אתם יושבים על הספה ומרגישים את הקרש בטוסיק או שהמילוי של הספה כבר "נמוך" משמעותית ממה שהוא היה פעם, זה הזמן להחליף את הספוגים או למלא אותם.
בהחלפת ספוגים הרפד יסיר את ריפוד העור מהספה ויבדוק מה המצב של הספוגים. אם הם כבר "אכולים" לגמרי ואין עם מה לעבוד, הוא יחליף את כל הספוג. אם הספוג עדיין במצב תקין, אבל קצת איבד מהנפח שלו, הרפד יוסיף עוד ספוגים שיתנו את הנפח והנוחות הרצויה לספת העור. לאחר מכן, הוא כמובן יחזיר את ריפוד העור למקומו והספה שלכם תהיה מושלמת .
מחיר של תיקון ספוגים בספת עור שלושה מושבים נע בין 300-550 ₪ לכרית, במידה ויש כריות נשלפות.
מחיר של תיקון ספוגים בספת עור יכול גם להגיע ל- 2,500 ₪ לספה כולה אם התיקון מצריך גם שינוע של הספה.
התפקיד של הרצועות בספת העור היא "להחזיק" את הספוגים. הרצועות הן גם מה שנותן לישיבה תחושה אלסטית, קצת קפיצית ולא קשה. לפעמים אחרי כמה שנים של ישיבה על הספה הרצועות נקרעות או נמתחות ואז צריך לחזק אותן או להחליף את כל הרצועות, אם הן קרועות.
בתיקון רצועות מורידים את הריפוד, מוציאים את הספוג, מחליפים או מותחים את הרצועות ומחזירים את הכל למקום.
מחיר של תיקון רצועות נע מ-500 ₪ למתיחה בלבד ועד 2,000 ₪ להחלפה של כל הרצועות בספה.
בטח תשמחו לדעת שכל שבר אפשר לתקן. פשוט ככה. אפשר לתקן שבר קטן ברגל של הספה וגם שבר גדול יותר בקרשים שיוצרים את שלד הספה. לפעמים מדובר בהחלפה של קרש אחד ספציפי ולפעמים יידרש תיקון רחב יותר.
חלק מהרפדים מבינים שאם הקרש נשבר בנקודה ספציפית, זו כנראה הנקודה החלשה של הספה – זו שיושבים עליה הכי הרבה או שהמשקל הכולל של הספה "מתנקז" אליה. לכן, הם לא יסתפקו בהחזרת המצב לקדמותו אלא יבנו תוספת לשלד בצורה שמחזקת את המבנה ואת הנקודה שנשברה.
המחיר של תיקון שלד בספת עור תלוי מאוד באופי השבר. לפעמים מדובר רק בבורג שישתחרר ואז חלק מהרפדים אפילו לא יקחו כסף על העבודה הזו. במקרים אחרים מדובר בהחלפה של קרש חיצוני קטן או רגל ואז התיקון של הספה יעלה בין 450-600 ₪, ולפעמים מדובר בהחלפה של כל השלד או חיתוך והתאמת הספה ואז המחיר של תיקון ספת העור יכול להתייקר בהתאם.
ניקוי ספות עור נשמע כמו עניין פשוט למדי, אבל האמת היא שאם תנקו את הספה שלכם לבד, לא רק שלא תצליחו להסיר את הלכלוך, אלא תגרמו לנזק מתמשך. בואו נסביר קצת.
העור מורכב משלוש שכבות :
1.יריעת העור עצמה
2. שכבת הצבע
3. לכה ששומרת על הצבע והעור.
כשאתם מנקים את הספה לבד אתם בעצם פוגעים בשכבת הלכה, מה שגורם לצבע ולעור להתייבש ולהיסדק. כל הרעיון בניקוי ספות עור הוא להסיר את הלכלוך אך בו בזמן לשמור על שכבת ההגנה של הספה. כדי לנקות את ספת העור שלכם לבד, כדאי להתייעץ עם הרפד או אנשי ניקיון לספות איזה חומרים טובים ונכונים לספה שלכם ולא יגרמו לה נזק. שימו לב, לא כל חומר ניקוי שעליו כתוב שהוא מותאם לעור, באמת ינקה וישמור על הספה שלכם.
איך מתבצע ניקוי מקצועי לספות עור?
כשמדובר בעור רגיל אנשי הניקיון ינקו את הספה עם חומר רטוב שמפרק את הלכלוך ושומר על הלכה. כשרוצים לנקות עור נובוק, שנקרא גם "עור הפוך" או זמש, משייפים את הלכלוך עם נייר שיוף עדין ולאחר מכן מורחים שכבת הגנה חדשה על העור.
אם אתם לא רוצים לחכות לרפד או לאנשי הניקיון, אז אפשר להעביר סמרטוט לח, עם מים בלבד, ולנקות איתו את הספה.
זה עובד קצת כמו תיקון שריטות ברכב. הרפד ישייף מעט את השריטה, ימלא אותה בחומר מיוחד ולאחר מכן ימרח שכבת הגנה על ספת העור.
המחיר של תיקון שריטות בספת עור יהיה נע סביב 400-500 ש"ח ₪.
ספות עור הן בדרך כלל ספות איכותית שיכולות להחזיק מעמד גם 10-15 שנים. יחד עם זאת, צריך להבין איך לשמור על הספה, כך שלא תצטרכו לתקן אותה כל שני וחמישי.
לשמור על ספת העור ביום יום – זה כמעט ברור מאליו, אבל אם הילד יקפוץ על הספה והכלב ישן עליה בקביעות, יש סיכוי טוב שהספה תשחק ותיהרס מהר יותר. אנחנו לא אומרים לא להשתמש בה, או חס וחלילה לכסות אותה עם כיסוי בד, אנחנו רק אומרים שתשתמשו בה בשביל מה שהיא נוצרה - ישיבה בכיף עם חברים ומשפחה.
לא להשתמש בחומרי ניקוי על ספת העור – לפעמים זה ממש מפתה, רק להעביר איזה "ויש" על הספה ולנקות את הכתם המעצבן מהמסיבה של אתמול. כמו שכבר הסברנו קודם, הניקוי הזה פוגע בספה ומייבש אותה. אז או שתזמינו ניקוי מקצועי של ספת עור, או שתעבירו סמרטוט לח בלבד על הספה.
לא לחשוף את ספת העור לשמש – שמש מייבשת את ספת העור וגורמת לסדקים ולקרעים. לכן, כדאי לא למקום את הספה מול חלון גדול שפונה אל השמש בשעות היום החמות. אם הסלון שלכם מעוצב כך שהוא מול השמש, כדאי לשים ווילון אטום או לשקול ספת בד שתינזק פחות. עוד דבר שכדאי לשים לב אליו הוא שאם הוצאתם את הספה החוצה כי עשיתם פסח, החלפתם מרצפות או עשיתם שיפוץ קל בסלון, כדאי לכסות אותה כשהיא בחוץ ולהחזיר אותה מהר הביתה.
שימון ספת עור - כדאי לשמן את הספה כל כמה חודשים בחומר ייעודי לספות עור. כך תשמרו על הלחות של שכבת ההגנה לאורך שנים ותוכלו להמנע מתיקונים בספת העור.
שווה לדעת שרפדים נותנים אחריות של שנה עד שנתיים לתיקונים של שברים או קרעים בספת עור. אם אתם עוד במסגרת האחריות ויש בעיה עם התיקון, אל תחששו לחזור אליהם.
כל התיקונים בספת עור וספה מבד דמוי עור זהים והמחירים די דומים. ובכל זאת, יש 4 הבדלים עיקריים בין עור לדמוי עור:
מחיר - ריפוד עור יקר בצורה משמעותית מדמוי עור, לפעמים פי שתיים. למשל, אם מחיר של ריפוד ספת עור שלושה מושבים עולה 4,000 ₪, ריפוד של ספה תלת מושבית בבד דמוי עור יעלה 2,000 ₪.
איכות - ספות עור מחזיקות מעמד לאורך שנים רבות יותר ונקרעות פחות מספות דמוי העור.
תחושה ומגע - עוד הבדל בין עור לדמוי עור היא התחושה. בשינוי הטמפרטורה ובימים חמים דמוי העור "יזיע" יותר מהעור הרגיל והתחושה בישיבה תהיה לא נעימה.
סיבות אידיאולוגיות - כמובן שיש גם את עניין בעלי חיים. אם בעלי החיים חשובים לכם ואתם לא רוצים לפגוע בהם אבל עדיין מעוניינים בספה שנראית כמו עור, דמוי עור הוא פתרון מצוין.
תיקון ספות עור הוא עסק לרפדים מקצועיים בלבד. היינו שמחים להגיד לכם שתוכלו לתקן את הספה שלכם לבד ולחסוך כסף, אבל תיקונים ביתיים יכולים לפגוע בספה לטווח הרחוק. אז אם כבר להוציא כסף על תיקון מקצועי, כדאי לוודא שתזמינו רפד אמין, ישר ומקצועי שיעשה עבודה לא פחות ממצוינת. בדיוק בשביל זה, אספנו לכם חוות דעת על רפדים מומלצים לתיקון ספת עור. אחרי כל תיקון של ספת עור צוות אתר מידרג מתקשר אל הלקוחות ומבקש מהם חוות דעת וציונים. כל חוות הדעת עולות לאתר והציונים מתעדכנים כל יום מחדש, כך שרק מי שמקצועי ואמין נשאר באתר.
אם יש קרע בספה התיקון יהיה בתפירה או בריפוד מחדש.
תיקון שבר יעשה על ידי החלפה של הקרש, תיקון רצועות יכול להיות על ידי החלפה או חיזוק של הרצועות.
ניקוי של ספת עור כדאי לעשות על ידי איש מקצוע, כדי לא לפגוע בשכבת ההגנה של העור.
אם הקרע בספה נעשה על התפר, הרפד יוכל לתפור אותו בקלות.
אם הקרע נעשה שלא בתפר עצמו יש שתי אופציות - או להחליף רק את יריעת העור של המושב הספציפי שנקרע או להחליף את כל הריפוד מחדש.
היתרון של החלפת חלק מהריפוד היא המחיר והחסרון - יכול להיות שיהיה הבדל קל בין הצבעים של חלקי העור השונים.
אם מדובר בשבר קטן הרפד יכול לתקן את הקרש הקיים. אם מדובר בשבר גדול הרפד יחליף את הקרש וגם ידאג לחזק את השלד הקיים, כדי למנוע שברים בעתיד.
כשמנקים ספת עור לבד צריך לשים לב לא לפגוע בשכבת ההגנה של העור, אחרת הנקיון ייבש את הספה ויצור נזק עתידי.
מומלץ להתייעץ עם הרפד באיזה חומרים אפשר להשתמש ובכל מקרה, אפשר להסיר בעדינות את הלכלוך בעזרת מטלית לחה בלבד (ללא אלכוהול).
המחיר של תיקון ספת עור תלוי בהרבה מאוד פרמטרים כמו האם מדובר בקרע או בשבר, האם הקרע נמצא בתפר או לא בתפר, האם יש צורך להחליף ספוגים ועוד.
נוכל להגיד שתיקונים קלים בספת עור יעלו כ500 ש"ח ותיקונים גדולים יותר כמו החלפת ריפוד בכל הספה יכולים לעלות גם 5,000 ש"ח.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.