החלטתם להוסיף מחיצה בבית אבל אתם לא רוצים שזה יפגע לכם במראה הקיים? מחיצת זכוכית היא מה שאתם צריכים. לצד תחושת המרחב, תקבלו זכוכית בטיחותית וקלה לניקיון. איפה מתקינים מחיצת זכוכית? מה עובי הזכוכית הנדרש? וכמה היא עולה? כל הפרטים ממש כאן.
את מחיצת הזכוכית ניתן להתקין בכל מקום שיש בו רצפה ישרה ושני קירות. בבתים פרטיים, המחיצות נפוצות בעיקר בחדרי השירותים והמקלחות, אך ניתן להתקין אותן בכל מקום שתרצו – בין המטבח לסלון, בחדרי הורים ואפילו בין שני חדרי הילדים. הכל תלוי באופן בו המחיצה משתלבת בבית שלכם. בנוסף, מחיצות זכוכית פופולריות מאד גם במשרדי עבודה מודרניים. אתם שואלים את עצמכם למה? נפלא, זו ממש הפסקה הבאה.
למחיצת זכוכית יש מספר יתרונות שבזכותם היא זוכה לתהילה:
תחושת מרחב – בניגוד לקירות רגילים, מחיצת זכוכית לא חונקת את החדר שלכם. נניח ויש לכם יחידת הורים שכוללת שירותים ומקלחת. אתם יכולים לעשות קיר שיפריד בין השירותים לחדר, אך אם תבחרו באופציה של מחיצת זכוכית, החדר יראה רחב הרבה יותר. זו אחת הסיבות, אגב, שמחיצות זכוכית פופולריות במשרדים. לצד מרחבי עבודה אישיים, המחיצות יוצרות תחושת מרחב ופתיחות בין כל חלקי המשרד.
אסתטיקה ועיצוב – מחיצת הזכוכית היא אסתטית, יפה ומקנה למקום מראה יוקרתי. בנוסף, באפשרותכם לעצב את המחיצה בדיוק כמו שאתם רוצים. צביעת המחיצה בצבע, הדפסת משפטים, דוגמאות ועיטורים - הכל אפשרי.
קלה לניקיון – בניגוד למחיצות אחרות שעשויות לצבור לכלוכים, את הזכוכית ניתן לנקות בקלות באמצעות מטליה לחה.
ומה לגבי חסרונות? לצד תחושת המרחב שמקנה המחיצה, שקיפות הזכוכית עשויה לפגוע לכם בפרטיות. אמנם ניתן להתגבר על זה באמצעות זכוכית חלבית, אך חשוב לקחת את זה בחשבון. בנוסף, מחיר מחיצת זכוכית הוא יחסית יקר. אין מה לעשות, על איכות משלמים.
לפני שקונים מחיצת זכוכית, צריך לבחון שלושה פרמטרים – סוג הזכוכית, עובי הזכוכית ורמת השקיפות שלה. בואו נפרט הכל.
באופן כללי יש שלושה סוגי זכוכיות:
זכוכית מחוסמת– זכוכית שעוברת חימום בטמפרטורה גבוהה, מה שהופך אותה לחזקה הרבה יותר מזכוכית רגילה.
זכוכית טריפלקס– זכוכית שעשויה משתי זכוכיות מודבקות ויעילה למניעת רעשי חוץ.
זכוכית בידודית– זכוכית שעשויה משתי זכוכיות וביניהן שכבת אלומיניום המספקת בידוד תרמי מפני מזג האוויר.
איזו זכוכית תתאים למחיצת זכוכית? אם המחיצה היא בתוך הבית, סביר שתוכלו להסתפק בזכוכית מחוסמת שתמנע שברים של הזכוכית. לרוב, מחיצות בתוך הבית מותקנות במטרה להפריד בין החדרים, כך שבידוד אקוסטי ותרמי הופך לפחות רלוונטי. עם זאת, אם המחיצה שלכם היא בין משרדים ואתם מעוניינים למנוע כניסת רעש, כדאי שתלכו על זכוכית טריפלקס.
גם כאן, קיימות שלוש רמות שקיפות לזכוכית: :
זכוכית שקופה – זכוכית רגילה בעלת צבע ירקרק.
זכוכית חלבית – זכוכית לבנה ויחסית אטומה.
זכוכית אקסטרה קליר – זכוכית שקופה וצלולה לגמרי.
הבחירה בין שלושת סוגי הזכוכיות תלויה בעיקר באיך שאתם רוצים שמחיצת הזכוכית שלכם תיראה. אמנם הגיוני יותר שבמקלחת תעדיפו שהמחיצה לא תהיה שקופה אבל הכל תלוי ברצון שלכם. מה שכן, אם אתם מעוניינים להוסיף צבע או הדפס על המחיצה, כדאי שתבחרו בזכוכית אקסטרה קליר. הזכוכית השקופה, בגלל הצבע הירקרק שלה, תוביל לגוון סופי שלא יהיה בדיוק כמו שבחרתם.
בנוסף, צריך לדעת שיש הבדלי מחירים של כמה מאות שקלים בין הזכוכיות, כך שזכוכית שקופה היא הזולה ביותר מבין השלוש, וזכוכית אקסטרה קליר היא היקרה ביותר.
עובי הזכוכית במחיצה משתנה בעיקר לפי הגודל שלה. ככל שהמחיצה תהיה גדולה יותר, הזכוכית תצטרך להיות עבה יותר. ברוב המקרים העובי נע בין 8-12 מ"מ.
לצורך העניין, אם המחיצה שלכם בגובה 2 מטר תצטרכו עובי זכוכית של 10 מ"מ, ואם המחיצה בגובה 3 מטר כדאי שתבחרו עובי זכוכית של 12 מ"מ.
בנוסף לאפשרויות הרגילות של צבעים והדפסים, יש אפשרות להתקנה של מערכת חשמלית על המחיצה, שתייצר לכם אפקטים שונים. זה יכול להיות אפקט מעבר בין זכוכית שקופה לחלבית, וזה יכול להיות גם סתם אורות מתחלפים. בכל מקרה, צריך לדעת שרוב הזגגים פחות מתעסקים בזה ושהמחירים לא ממש זולים, אבל לגמרי שווה להתייעץ עם הזגג שלכם ולפנות לחשמלאי במידת הצורך.
בשלב הראשון, הזגג יגיע לראות את הקיר ומידותיו וייתן לכם הצעת מחיר. חלק מהזגגים יעשו את השלב הזה בטלפון – הם יבקשו מכם לשלוח להם תמונות, סרטונים, מידות וכל דבר נוסף שרלוונטי להצעת המחיר.
בשלב השני, לאחר שסגרתם הצעת מחיר והזגג לקח מכם את המידות, הוא ייצר עבורכם את הזכוכית, ישלח אותה לחיסום ואם צריך גם לעיצוב. זמן העבודה משתנה בין זגג לזגג אך בממוצע הוא עומד על 14 ימי עסקים.
בשלב השלישי, לאחר שהמחיצה מוכנה, הזגג יגיע ויתקין אותה בין הקירות שלכם.
חשוב לדעת שמחיצת הזכוכית יושבת עם תופסנים על אלומיניום, כך שלאחר ההתקנה אתם תיראו את פסי האלומיניום מבחוץ. אם אתם מעוניינים שלא יראו אותם, ניתן להרכיב את הזכוכית בעומק הקרקע, אך הדבר דורש שיפוץ של המבנה.
ישנם מספר דברים שמשפיעים על מחיר מחיצת זכוכית:
שקיפות הזכוכית – כפי שציינו קודם, זכוכית שקופה תהיה הזולה ביותר, זכוכית חלבית תעלה מעט יותר וזכוכית אקסטרה קליר תהיה הכי יקרה.
עובי הזכוכית – ככל שהזכוכית תהיה עבה יותר, כך המחיר יהיה גבוה יותר.
צבע והדפס – הוספת צבעים והדפסים צפויה לעלות לכם את המחיר באופן משמעותי.
יש לציין שניתן להוסיף דלת זכוכית למחיצה אך התמחור נעשה בנפרד ובצורה שונה לחלוטין. פרטים על מחירי דלת זכוכית תוכלו למצוא כאן.
מחיר מחיצת זכוכית, כולל התקנה, נע בין 550-1,200 ₪ עבור מטר מרובע, לא כולל מע"מ.
לדוגמה, מחיצת זכוכית מחוסמת בגודל 2X2 מטרים, עם צבע, צפויה לעלות לכם באיזור 2,100 ₪, לא כולל מע"מ.
כמו בכל שאר עבודות הזכוכית, גם במחיצת זכוכית אין אחריות על הזכוכית. לכן, רגע לפני שהזגג יוצא מהבית שלכם שווה להעיף מבט על הזכוכית. זה הרגע היחיד שאתם יכולים להתלונן 😊
בואו נוריד רגע את המחיצות. יש לא מעט חאפרים בשוק ואתם לא רוצים שהם יגיעו להתקין את המחיצה שלכם. לכן, ריכזנו עבורכם רשימה של זגגים מומלצים שמתמחים, בין היתר, בהתקנת מחיצת זכוכית. אחרי כל עבודה נציג ממידרג מתקשר ללקוח, מקבל ממנו חוות דעת וציונים אודות השירות, ומעדכן את הדירוג באתר, כך שהציון באתר תמיד מעודכן.
מחיצת זכוכית ניתן להתקין בין כל שני קירות, בהנחה והרצפה ישרה. המחיצות נפוצות בעיקר במשרדי עבודה מודרניים, אך ניתן גם להתקין אותן בבתים פרטיים ובכל מקום בו הם משתלבים טוב מבחינה אסתטית.
הזכוכית המתאימה והבטיחותית למחיצת זכוכית היא זכוכית מחוסמת. בנוסף, אם אתם מעוניינים שהזכוכית תבודד את הרעשים המגיעים מהחדרים הסמוכים, רצוי שתבחרו בזכוכית טריפלקס.
עובי הזכוכית במחיצת זכוכית נע בין 8-12 מ"מ והוא משתנה לפי גודל המחיצה. במחיצות גדולות של 3 מטרים מומלץ לבחור בעובי זכוכית של 12 מ"מ.
מחיר מחיצת זכוכית מושפע מהרבה פרמטרים. באופן כללי המחיר נע בין 550-1,200 ש"ח עבור מטר מרובע, לא כולל מע"מ.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.