שוקלים להתקין קמין? מעולה, אבל יש כל כך הרבה סוגים - קמין עץ, קמין גז, או אולי בכלל קמין פלט? כשבאים לבחור קמין אחד השיקולים המרכזיים הוא מחיר הקמין. אבל כדאי שתדעו שגם אם מצאתם קמין זול במיוחד, זה לא בהכרח אומר שמחיר החימום בו יהיה נמוך, ויכול להיות שבעתיד תאלצו להשקיע בו לא מעט כסף. אז כדי לעשות קצת סדר במחירים הכנו עבורכם את המדריך השלם למחירי הקמין.
מחיר של קמין, כל קמין, אפשר לחלק לשני סוגים – עלות ראשונית ועלות שוטפת. העלות הראשונית כוללת את מחיר הקמין עצמו ומחיר ההתקנה שלו בבית.
אבל פה ממש לא מסתיימות ההוצאות שלנו, כי לכל קמין ישנה גם עלות שוטפת, שכוללת את מחיר השימוש היומיומי (תכלס, השימוש היומיומי בחורף בלבד ) בקמין, ומחיר התחזוקה של הקמין. בניגוד לרדיאטורים או סוגי חימום אחרים לבית, רוב סוגי הקמין דורשים תחזוקה וניקיון יסודי לפחות פעם אחת בשנה, כדי שהתנור שלכם יהיה יעיל, ועל מנת לשמור על בטיחות, חשוב להקפיד לנקות את הארובות. בשביל זה צריך בעל מקצוע– מה שכמובן מוסיף לעלות הכוללת של הקמין.
חשוב לדעת שגם אם מצאתם קמין שהעלות הראשונית שלו נמוכה יחסית – לא בהכרח כדאי לקפוץ על המציאה. כדאי לבדוק שגם ההוצאות השוטפות לא גבוהות מדי, כדי שלא נגלה אחרי שנה שנתיים שלא רק לא חסכנו כלום, אלא גם הוצאנו יותר ממה שתכננו...
בהמשך נרחיב על המחירים והעלויות של כל אחד מסוגי הקמינים המרכזיים – קמין עץ, קמין גז, קמין סולר וקמין פלט. ככה שתוכלו לבחור את הקמין במחיר שמתאים לכיס שלכם.
אמ;לק (או במילים אחרות - ארוך מדי; לא קראתי) - בטווח הרחוק, מחירו הכולל של קמין עץ נמוך בהשוואה לסוגי קמין אחרים. אם תוסיפו לכך את המראה הרומנטי של העצים הנשרפים בקמין – תבינו למה הוא כל כך אהוב ופופולארי.
מחיר הקמין תלוי בעיקר באיכות הקמין ובעיצוב שלו. ניתן למצוא קמינים פשוטים יחסית במחיר 3,000 ₪, ואפשר לבחור קמין מעוצב ואיכותי במיוחד שיעלה 20,000 ₪ ויותר. ובכל מקרה, לפני שאתם בוחרים קמין חשוב מאוד לוודא שיש לו תו תקן, כי עם בטיחות באמת לא כדאי להסתבך.
באופן כללי, ככל שהתקנת הקמין תהיה מורכבת יותר – מחירה יעלה (וזה נכון לכל סוגי הקמינים). הגורם המרכזי שמשפיע על מחיר ההתקנה הוא התקנת הארובה: ככל שהארובה תהיה ארוכה ואיכותית יותר היא תהיה גם יותר יקרה, ומחירה נע בין 200-500 ₪ למטר. כך שאם אתם גרים בבית עם כמה קומות, תצטרכו ארובה ארוכה יותר שתעלה את מחיר ההתקנה. גם מיקום הארובה ישפיע על המחיר שלה – אם מתקינים את רוב הארובה בתוך הבית (מלבד הקצה, שיוצא לגג) ניתן בדרך כלל להסתפק בארובה פשוטה יחסית, אך אם מתקינים את הארובה כולה מחוץ לבית נצטרך לבחור ארובה אטומה, עמידה ויקרה יותר.
סך הכל, מחיר התקנת קמין עץ, כולל התקנת ארובה והובלה של הקמין נע בין 6,000-9,000 ₪.
את העצים לקמין מודדים במידת נפח הנקראת קוב, וכל קוב עץ עולה בין 300-700 ₪, בהתאם לסוג העץ. משפחה ממוצעת משתמשת בדרך כלל ב-2-3 קוב עץ בחודש, כך שעבור חימום בקמין עץ תשלמו בין 600-2,100 ₪ בחודש.
קמין עץ דורש לא מעט תחזוקה, שכן בעצים יש שרף שמצטבר בתוך הקמין, מלכלך אותו, סותם את פתחי האוורור ומפריע לפעולה התקינה של הקמין. לכן חשוב לנקות היטב את הקמין לפחות פעם אחת בשנה. ניתן לנקות את הקמין לבד, אבל מדי פעם כדאי לקרוא לבעל מקצוע כדי שיעשה ניקיון יסודי ויוודא שהכל תקין בקמין שלכם, ומחיר ביקור כזה יעלה בין 350-450 ₪.
למרות כל הצדדים הנחמדים והטובים של קמין עץ, חשוב שתדעו: בעירת עצים לחימום, פוגעת בסביבה ועלולה לפלוט עשן רעיל ומסוכן. כיום יש בשוק אפשרויות אחרות, כמו קמין גז, שיכולים להעניק מראה של עצים נשרפים, גם בלי שממש תשרפו אותם. כן כן, נפרט תכף.
אמ;לק – מצד אחד, קמין גז וההתקנה שלו יקרים יותר בהשוואה לסוגי קמין אחרים. מצד שני, יש לו טיימר ותרמוסטט שניתן לשלוט בעזרתם על טמפרטורת חימום הרצויה וזמן הפעלת הקמין – מה שיכול לחסוך בעלויות מיותרות.
מחיר של קמין גז נע בין 7,000-35,000 ₪, תלוי בגודלו של הקמין ובעיצוב שלו.
התקנת קמין גז מורכבת יותר מאשר התקנת קמין אחר, מכיוון שיש צורך גם להתקין את הקמין עצמו וגם לחבר אותו לתשתיות הגז בבית, שנעשה בנפרד על ידי טכנאי גז מקצועי. עם זאת, כאשר מתקינים קמין גז ניתן להשתמש בארובות פשוטות יחסית, ולחסוך קצת מהכיוון הזה.
סך הכל נצטרך להוציא עבור ההתקנה כולה 3,000-4,000 ₪.
את הגז מוכרים בבלוני גז, אשר מחירם נע בין 500-750 ₪ לבלון. לחימום דירה ממוצעת באמצעות קמין גז נצטרך בין 2-3 בלוני גז בחודש, מה שאומר שעלות החימום החודשית בקמין גז תנוע בין 1,000-2,250 ₪. החדשות הטובות הן שבקמין גז מותקנים תרמוסטט וטיימר ששולטים בטמפרטורת החימום ובזמן ההפעלה הרצויים, ומאפשרים שימוש חסכוני יותר.
במקרה של קמין גז חשוב במיוחד להביא טכנאי גז לפחות אחת לשנה כדי שיפתח את מעברי הגז ויוודא שכל המערכות בקמין תקינות. מחיר ביקור כזה ינוע בין 350-500 ₪, תלוי בזמן ומורכבות העבודה של הטכנאי.
אמ;לק – מחיר קמין נפט/סולר ועלות ההתקנה שלו נמוכים יחסית, והוא נחשב לקמין איכותי ואמין מאוד. הבעיה העיקרית של הקמין הוא העלייה במחירי הנפט והסולר, שמייקרים את עלות החימום בקמין בטווח הרחוק.
אמנם אין מבחר גדול של קמיני נפט או סולר, אבל היתרון שלהם הוא מחירם הנמוך יחסית.
מחיר קמין נפט/סולר נע בדרך כלל בין 6,000-11,000 ₪.
התקנה של קמין נפט או קמין סולר תהיה בדרך כלל פשוטה יחסית ומחירה נע בין 1,500-3,000 ₪, בהתאם למורכבות ההתקנה.
עלות החימום בקמין נפט או קמין סולר גבוהה ביחס לקמינים אחרים ומשתנה כל הזמן בהתאם למחירי הנפט והסולר בארץ – כיום המחיר עומד על כ-8 ₪ לליטר של נפט או סולר. משפחה ממוצעת צורכת בין 200-300 ליטר של חומר בעירה בחודש, ולכן בפועל עלות החימום הכוללת בקמין נעה בין 1,600-2,400 ₪ בחודש.
כמו כל קמין, גם קמין נפט או קמין סולר צריך לנקות על ידי בעל מקצוע לפחות פעם אחת בשנה כדי שינקה את הקמין מכל שאריות הנפט ויפתח את מעברי האוורור והארובה. מחיר ביקור כזה ינוע בין 400-500 ₪.
אמ;לק – קמין פלט נחשב זול לעומת סוגי קמין האחרים, שכן הפלט (שהוא חומר הבעירה של הקמין) לא יקר ולכן עלות החימום של הקמין ביומיום נמוכה יחסית, וגם עלויות התחזוקה שלו נמוכות.
מחיר של קמין פלט יכול להתחיל מ-9,000 ₪ ולהגיע ל-20,000 ₪ במידה ומדובר בקמין מעוצב וחזק במיוחד.
התקנת קמין פלט דורשת חיבור של הקמין לחשמל והתקנת ארובה מתאימה. מחיר ההתקנה מתחיל מ-2,000 ₪ ויכול להגיע גם ל-4,000 ₪ אם מדובר בהתקנה מורכבת יותר. למשל, אם מתקינים את הקמין בקומת הקרקע ויש צורך בארובה ארוכה שתגיע עד לקומה השלישית – זה יעלה את מחיר ההתקנה.
כדי לחמם בעזרת הקמין צריך לשרוף פלט, שזה גלילי נסורת עץ, ואותו מוכרים בשקים של 15 ק"ג. כל שק מספיק ל-24 שעות בעירה ומחירו כ-80 ₪, למעט סוגי פלט בודדים שיהיו יקרים יותר ויכולים להגיע עד 120 ₪. בסך הכל, בית ממוצע ישלם בחודש בין 1,000-2,400 ₪ עבור חימום בקמין פלט.
קמין פלט לא דורש הוצאות רבות על תחזוקה – הוא קל מאוד לניקוי ולכן כמעט תמיד ניתן להסתדר לבד, מבלי להיעזר בבעל מקצוע. פעם בשנתיים כדאי בכל זאת לקרוא לבעל מקצוע כדי שינקה את הקמין ביסודיות, ומחיר ביקור כזה יעלה בין 200-400 ₪.
עכשיו כשסיימנו עם כל המספרים והמחירים של הקמינים, אפשר לדבר על מה שחשוב באמת – בעל מקצוע שיתקין את הקמין בצורה איכותית ובטיחותית. התקנת קמין צריכה להיעשות במקצועיות כדי שלא תגלו תקלות בהמשך הדרך שיעלו עוד הרבה מאוד כסף. כדי להקל עליכם למצוא בעל מקצוע כזה, הנה רשימה של מתקיני קמין מומלצים, עם חוות דעת שהתקבלו מלקוחות קודמים על עבודות שביצעו. אז שיהיה בהצלחה!
קמין עץ עולה בין 3,000-20,000 ₪. אבל אל תשכחו להוסיף גם את עלות ההתקנה ואת עלות החימום בקמין - חימום בית בגודל ממוצע בקמין עץ יעלה בחודש 600-2,800 ₪.
מחיר של קמין גז נע בין 5,000-35,000 ₪. בנוסף, בחודש נצטרך 2-3 בלוני גז כדי לחמם את הבית אשר מחירם נע בין 500-750 ₪. בסך הכל, חימום בקמין גז יעלה 1,000-2,250 ₪ בחודש.
קמין נפט או סולר זולים יחסית ומחירם 6,000-11,000 ₪. עלות החימום משתנה בהתאם למחירי הנפט והסולר בארץ, ונעה בין 1,600 לבין 2,400 ₪ בחודש.
קמין פלט עולה 9,000-20,000 ₪. הפלט עצמו עולה כ-80 ₪ לשק במשקל 15 ק"ג, אשר מספיק ל-24 שעות בעירה בערך. מה שאומר שנשלם כ-1,000-2,400 ₪ בחודש עבור החימום בקמין.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.