מוקד מידרג: 1-700-707-233

התקנת קמינים

החורף הגיע ואיתו הקור שמצריך חימום של הבית. נכון לנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מעל ל- 75% ממשקי הבית בישראל, בחרו במזגן כאמצעי לחימום הבית, אבל מה לגבי האלטרנטיבות האחרות? בטיפ זה נדבר על הקמינים כאמצעי לחימום הבית, שאותם מתקינים אנשי מערכות חימום. מלבד המראה המהפנט של אש בוערת, לקמין יש יתרונות רבים כאמצעי חימום. נסביר על הקמינים השונים: קמין עץ, קמין נפט/סולר, וקמין גז, מה ההבדלים ביניהם, היתרונות, החסרונות, והעלויות של כל אחד – כדי שנדע לחמם את הבית בצורה הכי טובה (ויפה) עבורנו. 

 

קמין עם ארובה

קמינים

הקמין הוא וודאי רומנטי, אך האם הוא גם פרקטי לחימום הבית, ולא רק לחימום הלב?

הקמינים נחלקים לשלושה סוגים:

אחד קמין עץ.

מספר שתיים קמין סולר או נפט.

מספר שלוש קמין גז.

בחלק הבא, נסקור כל סוג קמין בהרחבה, עלויות הקמין עצמו, עלויות החימום, ויתרונות וחסרונות:


קמין עץ

קמין העץ הוא אמצעי החימום הוותיק ביותר. בעוד שבעבר הסתפקו במספר לבנים מסביב לאש, היום העיצובים של קמין העץ, הופכים אותו לאמצעי דקורטיבי בנוסף להיותו אמצעי חימום. בחלק זה נדבר על יתרונות, חסרונות ועלויות קמין העץ.
 

עלויות קמין עץ

כאשר מתייחסים לעלויות של קמין צריך להפריד בין עלות הקמין עצמו, ובין עלות התקנת הקמין שצריכה להיעשות על ידי בעל מקצוע.

מחיר קמין העץ הוא הזול ביותר מבין הקמינים, ועלותו מתחילה בכ - 3000 ₪.
מחיר עבור התקנת קמין תשלמו בממוצע בין 3,000 ל - 5,500 ₪.
טווח המחירים הרחב נובע מהתלות בסוג הארובה, גובה הארובה, ומורכבות ההתקנה. התקנת קמין בבית עם גג רעפים למשל, תעלה יותר מהתקנת קמין בבית בגודל דומה עם גג שטוח, הסיבה לכך היא גג הרעפים אשר ידרוש ארובה גבוהה יותר.

 

מחיר מחיר קמין עץ, כולל התקנה ומע"מ, נע בטווח של - 6,000 ₪ ועד 9,000 ₪ ואף יותר.
 תלוי בחברת הקמין, בדרישות ומורכבות ההתקנה. להרחבה על התקנת קמין עץ - לחצו כאן

 

 התקנת קמין עץ


עלויות חימום קמין עץ

העץ הוא הזול ביותר מבין חומרי הבערה לקמין. העלות הממוצעת של קוב עץ נעה בין 300 ₪ ל - 800 ₪, תלוי באיכות העץ. בחודש חורפי אחד, צורכת משפחה בממוצע כשני קוב עץ ולכן, בחודש תוציא המשפחה כ- 600-1,600 ₪ על חימום באמצעות קמין עצים.

לכל קמין עץ יש קיבולת שונה וניצולת שונה, ולכן חשוב לבדוק את הדברים לפני רכישת קמין עצים. קמין תקני שיובא לארץ, יקבל לוחית שנמצאת בצידו האחורי. על לוחית זו מצוין נתון התפוקה של הקמין, ככל שנתון זה יהיה גבוה יותר - כך יוכל הקמין לחמם שטח גדול יותר.

 

יתרונות קמין עץ

וי היתרון המרכזי של קמין העץ, הוא החזות האסתטית שלו. קמין נחשב כפריט עיצובי, ניתן לשים אותו במרכז החדר, להיאסף סביבו כמו סביב 'מדורת השבט', ולחוות תחושה חמימה של רומנטיקה בתוך הבית. החום של קמין העץ נעים ולא מייבש וניתן להשתמש בלהבות הקמין גם לבישול או לצליית מרשמלו מחייך הקמין אינו תלוי בתנאי מזג האוויר, ויכול לפעול תמיד, גם במקרה של הפסקת חשמל למשל. בהתחשב בהפסקות החשמל הארוכות שיכולות להיות, זה יתרון לא מבוטל בישראל!

 

חסרונות קמין עץ

איקס קמין עץ דורש המון התעסקות. צריך להזמין עצים - אלא אם כן אתם במקרה חוטבי עצים מנוסים מחייך, למצוא להם מקום אחסון, לנקות את האפר ולדאוג שהאש לא תדעך. מחשש לסתימה של הארובה, בקמין עץ יהיה עלינו להזמין בעל מקצוע, אחת לשנה, כדי לנקות את הארובות. חסרון נוסף הוא שחום הקמין מורגש בעיקר באזורים שבהם נמצאים גוף הקמין והארובה, אזורים אחרים בבית לא ירגישו את אותה עוצמת חום.

אזהרה חשוב לדעת: בעירת עצים לחימום, פוגעת בסביבה ועלולה לפלוט עשן רעיל ומסוכן, אם אתם לא נעולים על קמין עץ, יכול להיות שתקבלו אפקט דומה ופחות מזהם בעזרת אפשרויות אחרות, כמו קמין שמבוסס על גז

לסיכום, קמין עץ מתאים בעיקר לבתים פרטיים ולאנשים שאוהבים את ההתעסקות עם העץ, את ריח העץ הבוער, רעשי הפצפוץ של העץ ואת הרומנטיקה. אם החלטתם שזה אמצעי החימום המנצח בשבילכם, תוכלו להתקשר למתקיני מערכות חימום מומלצים שייסיעו לכם בהתקנה. 
 

כל הדרכים לחמם את הבית


קמין נפט / סולר

בעבר קמין הנפט והסולר היו הפופולאריים ביותר. אך בשנים האחרונות, עם עליית מחירי הנפט וסולר בעולם, הם הפכו לפחות חסכוניים ועקב כך פחות מבוקשים. למרות זאת, יש מי שרואה בהם את החימום הטוב והאמין ביותר לבית.
 

עלויות קמין נפט / סולר

מחיר  המחיר ההתחלתי של קמין נפט או קמין סולר הוא כ - 5,000 ₪.
עלות התקנת קמין נפט היא כ- 3,000 ₪ בממוצע, אך יכולה להגיע גם ל- 5,500 ₪. כאמור, הכול תלוי במיקום ומרוכבות ההתקנה.

מחיר לסיכום, מחיר קמין נפט, כולל מע"מ והתקנה, נע בטווח של 8,000 - 15,000 ₪.

 

עלות חימום קמין נפט / סולר

מחיר חימום על ידי קמין נפט או סולר נחשב לחימום יקר יחסית. מחיר ליטר נפט או סולר לשימוש ביתי משתנה כל הזמן, ועומד כיום בין 6 ל - 8 ₪. משפחה צורכת בממוצע כ - 200 עד 300 ליטרים של נפט לחימום חודשי, ולכן תשלם בממוצע בין 1,200 ל - 2,400 ₪, עבור שימוש חודשי בקמין נפט או סולר.

 

יתרונות קמין נפט / סולר

 וי קמין הנפט או הסולר נחשב כאמצעי חימום אמין מאוד. על ידי הצבת מיכל אחסון של מאות ליטרים של סולר או נפט בחצר, אנחנו יכולים להיות בטוחים שהחימום שלנו יעבוד ללא קשר לתנאים חיצוניים ולמשך כל תקופת החורף.

 

חסרונות קמין נפט / סולר

איקס מלבד העלות היקרה של חומר הבערה, נצטרך להזמין בעל מקצוע, שינקה את הקרבורטור מנפט ואת תא הבעירה. מדי פעם, ציפורים שמחליטות להקים קן מעל הארובה, סותמות אותה ובכך גורמות לכניסה של פיח לבית. ניקוי הארובה בידי איש מקצוע תפתור את הבעיה.
כל אחד משירותי הניקוי והתחזוקה, עולה בממוצע בין 400 ל - 700 ₪.

לסיכום, עם עליית המחירים של הדלקים, קמין הנפט או הסולר הופך לאמצעי חימום פחות פופולארי והרבה יותר יקר. למרות זאת, למי שחי באזורים מבודדים וקרים - אמינות קמין הנפט היא הגבוהה ביותר.


קמין גז

קמין הגז הוא המשוכלל ביותר מבין הקמינים. קמין גז מאפשר את מירב האופציות במינימום ההתעסקות, אך מחירו בהתאם. להרחבה על התקנת קמין גז - לחצו כאן.
 

עלויות קמין גז

מחיר מחיר התחלתי עבור קמין גז, עומד היום על כ - 10,000 ש"ח.
מחיר קמין גז, כולל מע"מ והתקנה, נע בממוצע כ- 14,000- 21,000 ש"ח. שימו לב: יכולים להיות קמיני גז יקרים יותר. המחיר הוא ממוצע.
 

עלות חימום קמין גז

מחיר  שני בלוני גז גדולים הם הכמות הממוצעת שצורכת משפחה בחודש על ידי חימום בקמין גז. כל בלון עולה בחברות הגז בין 500 ₪ ל - 800 ₪ ולכן, בחודש, תוציא משפחה על חימום באמצעות קמין גז, כ- 1,000- 1,600 ₪ בממוצע.

 

יתרונות קמין גז

וי קמין גז ניתן להפעלה על ידי שלט, וכך אפשר לכוון את הטמפרטורה. בנוסף, התפעול שלו קל ובטיחותי. האפשרות לווסת את הטמפרטורה, בנוסף לאפשרות לכוון טיימר, הופכים את קמין הגז לנפוץ בקרב שומרי שבת. יתרון נוסף של קמין הגז הוא היותו נקי יחסית, ואין בו צורך בהתעסקות או ניקיון רב.

 

 התקנת קמין גז


חסרונות קמין גז

איקס מלבד מחירו היקר שמהווה את החיסרון המשמעותי ביותר, בקמין גז יש כמובן צורך בהזמנת בלוני גז ואחסונם. הדבר דורש דגשי בטיחות מיוחדים והזמנת טכנאי גז מוסמך.

לסיכום, קמין גז מתאים למי שאין לו מגבלה כספית ומעוניין בחימום מעוצב, נקי ואסטטי של הבית.


שיטות של חאפרים

התקנת קמין היא עסק לא פשוט ועלול להיות אף מורכב. חאפרים, שינסו לחסוך ישימו ארובה זולה, שעולה כ - 80 למטר במקום ארובה איכותית שעולה בין 200 ל - 600 ₪ למטר. אותם חאפרים ישימו ארובות דקות, במקום לשים כנדרש ארובות, שעוביין לפחות 8 מ"מ. כעבור שנה - שנתיים הארובה לא תעמוד בעומס החום, ותתחיל להישרף מבפנים. כתוצאה, עלולה להיווצר אפילו שריפה. ישנם בעלי מקצוע שאינם בהכרח נוכלים עם תעודות אך פשוט חסרים את הידע המקצועי הדרוש לצורך חישוב נכון של הארובה הדרושה לקמין הספציפי.

 

בעל מקצוע מסביר איך לתחזק קמין נכון


המלצות על מתקיני קמינים

לא משנה אם מדובר בקמין גז, קמין נפט או קמין עץ, חשוב במיוחד לבדוק את אמינות ומומחיות מתקין הקמין. התקנה לא נכונה יכולה להוביל לא רק לבזבוז של כסף, אלא גם לסכנת חיים של ממש. לכן, ריכזנו עבורכם כאן באתר רשימת המלצות על מתקיני קמינים אמינים ,לפי חוות דעת של אלפי לקוחות קודמים. ההמלצות מתקבלות רק בשיחה טלפונית עם לקוחות אמיתיים שכבר התקינו קמין עם בעל המקצוע שברשימה.


רוצים לדעת כמה יעלה השיפוץ שלכם? נסו את מחירון השיפוצים של מידרג


התקנת קמינים - תמונות לקוחות מידרג

תיקון נזילה בצינור המוביל נפט לתוך הקמין, כלל ...
צילום: מיכל ב. לפיד.

;

שאלות נפוצות לדף זה

איפה ניתן למצוא מתקין קמין מומלץ באזור שלי?

באתר מידרג ריכזנו רשימה של מתקיני קמינים מומלצים, שקיבלו את חוות הדעת והציונים הטובים ביותר מלקוחות קודמים. לאחר כל התקנה של קמין מכל סוג, צוות האתר, מתקשר ללקוח ומקבל ממנו דירוג אודות המתקין, כך שהציון שלו כל הזמן מתעדכן באתר. לחצו כאן, על מנת לעבור לרשימת המלצות על מתקיני קמינים אמינים!

כמה עולה קמין עץ?

מחיר קמין עץ, כולל התקנה, נע בין 6,000-9,000  בממוצע.

כמה עולה קמין גז?

מחירו של קמין גז מתחיל מ-10,000 . יחד עם עלויות התקנת הקמין, המחיר ינוע בין 14,000 ל-21,000 .

איזה קמין כדאי לקנות?

אז כמו להרבה דברים בחיים, אין לשאלה הזו תשובה חד משמעית :)

לכל קמין יתרונות וחסרונות משלו, אז אנחנו ממליצים לכם לקרוא בפסקאות פה מעל על היתרונות והחסרונות של כל קמין, כדי שתמצאו את הקמין שמתאים לכם.

אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק