נתחיל מהסוף – מחירי נוטריון קבועים ומעוגנים בחוק, מה שאומר שעבור כל פעולה של הנוטריון תשלמו סכום קבוע וידוע מראש. עד כאן הכל טוב ויפה, אבל מי קובע את המחירים האלו, האם ניתן לחרוג מהם וכמה נשלם בפועל עבור שירותי נוטריון השונים? אל תדאגו, הכנו לכם את מחירון הנוטריונים השלם עם כל מה שצריך לדעת
לפני הכל, בואו נסגור פינה ונסביר מיהו הנוטריון בכלל ולמה הוא זכה למחירון קבוע משל עצמו (ואם אתם כבר חסרי סבלנות מוזמנים לקפוץ לפסקת המחירים ולגלות כמה בדיוק אתם הולכים לשלם). אז ככה, נוטריון הוא עורך דין עם ותק של עשר שנים לפחות בתחום אשר עבר הסמכה מיוחדת וקיבל אישור לשמש כנוטריון.
בפועל, זה אומר שתפקידו של הנוטריון הוא לאשר ולהנפיק מסמכים מסוימים אשר תחת אחריותו. זוהי אחריות מיוחדת אשר אין לעורכי דין או לגופים משפטיים אחרים, ולמעשה הנוטריון הוא זרוע של מערכת המשפט בארץ. כל מה שזה צריך להגיד לכם הוא שיש מסמכים שפשוט לא יתקבלו בלי חתימת נוטריון, שכן הוא זה שנותן למסמכים את התוקף הדרוש.
שימו לב, לפעמים פעולת הנוטריון נראית מהירה ופשוטה – רק לחתום על מסמך ובזה נגמר הסיפור. אל תתנו לזה לבלבל אתכם, לחתימת הנוטריון יש משקל כבד ותפקידו לא רק לחתום אלא גם לוודא שמדובר במסמך תקין ושכל הצדדים המעורבים בתהליך לא נפגעים בשום שלב. חשוב? חשוב!
כמו שהזכרנו, מחירי הנוטריון קבועים בחוק הנוטריונים (כן כן, יש חוק כזה!), אבל למה זה ככה בעצם? הנה כמה סיבות:
שירותי הנוטריון נפוצים מאוד וכמעט כל אחד מאיתנו יצטרך לפנות לנוטריון בשלב כזה או אחר ולהיעזר בשירותיו. לכן חשוב שמחירים אלו יהיו קבועים והוגנים ונגישים עבור כלל האוכלוסייה, ללא קשר למעמד כלכלי.
אנחנו מקווים שהבהרנו את זה, אבל נזכיר את זה שוב – לנוטריון תפקיד משמעותי וחתימתו על המסמך היא לא משהו שאפשר לעשות על הדרך או ללא מחשבה מעמיקה. לכן, כדי למנוע הטיות חלילה וכדי למנוע מצב שהנוטריון יחתום על מסמכים לטובת צדדים מסוימים שמשלמים יותר, הוחלט שמחירי הנוטריון יהיו קבועים ובכך מובטח שכל הצדדים מקבלים יחס שווה לחלוטין מהנוטריון.
מחירי הנוטריון נקבעים על ידי משרד המשפטים בהתאם למדד המחירים לצרכן ומתעדכנים אחת לשנה בהתאם לשינויים במדד. מדד המחירים לצרכן הוא פשוט מדד הבוחן כמה עולה לנו סל שירותים קבועים במדינה – או במילים אחרות כמה עולה לנו לחיות כאן. מה הקשר לנוטריון בכלל? אז האמת היא שככל שמדד המחירים לצרכן יהיה גבוה יותר כך גם מחירי הנוטריון ישתנו בהתאם. באופן כללי לא מדובר בשינויים משמעותיים אלא בחריגות של חצי שקל לפה או לשם.
למרות כל מה שאמרנו, יש כמה מקרים בהם הנוטריון רשאי ולפעמים אף צריך לשנות את המחירים:
במקרה והנוטריון משתכנע שהלקוח חסר אמצעים ולא יכול להרשות לעצמו לשלם את המחיר, הנוטריון רשאי לא לגבות תשלום או לגבות תשלום חלקי בלבד. שימו לב שבמקרה כזה צריך להעביר לנוטריון מסמך שמעיד שזה אכן המצב.
עולה חדש או תושב חוזר – לא חייבים בתשלום מלא גם כן.
במקרה והנוטריון ביצע טעות כלשהי בעריכת המסמך או האישור ועכשיו עליו לתקן את הטעות – לרוב הוא לא יגבה תשלום עבור התיקון.
אתם במקרה נוטריונים בעצמכם? הרווחתם כי נוטריונים רשאים שלא לגבות תשלום עבור קולגות שלהם.
לפני שנצלול למחירי הנוטריון נגיד שהתשלום לנוטריון יועבר לאחר ביצוע העבודה ולאחר שתקבלו את המסמך או האישור שנדרשתם אליו.
ועכשיו לחלק המעניין באמת – כמה עולים שירותי הנוטריון. המחירים מעודכנים לשנת 2024 ולא כוללים מע"מ:
- עד מאה המילים הראשונות במסמך – 236 ₪
- לכל מאה מילים נוספות או חלק מהן (עד הגבלת אלף מילים) – 186 ₪.
- לכל מאה מילים נוספות או חלק מהן (מעל אלף) – 93 ₪.
- לכל העתק נוסף של המסמך – 73 ₪.
- אימות חתימה יחיד – 186 ₪
- אימות חתימה נוספת על אותו המסמך – 73 ₪
- מחיר העתק נוסף של העמוד הראשון – 73 ₪
- העתק של כל עמוד נוסף – 13 ₪
- חתימה של אדם יחיד על הצוואה – 277 ₪
- כל חותם נוסף – 138 ₪
- לכל העתק נוסף של הצוואה – 83 ₪
- מצהיר ראשון – 189 ₪
- כל מצהיר נוסף –75 ₪
- לכל עותק של התצהיר – 73 ₪
- אימות הסכם יחיד – 420 ₪
- עבור כל העתק נוסף – 70 ₪
- לשעה הראשונה או חלק ממנה – 608 ₪
- לכל חצי שעה נוספת או חלק ממנה – 186 ₪
שעות העבודה הסטנדרטיות של נוטריון הן בין השעות 8:00-19:00. כל שירות בשעה החורגת מכך תוסיף 50% למחיר העבודה המקורי.
אחרי שדיברנו כל כך הרבה על מחירי הנוטריון יש דבר אחד שאולי חסר, והוא נוטריון מומלץ שיבצע עבורכם את השירות הנדרש. כמו שאתם בטח יודעים, חתימת נוטריון היא לא משהו שאפשר לעשות בקלות ולכן חשוב שהנוטריון שתבחרו יהיה אמין ומומלץ. אנחנו שמחים להגיד שממש כאן תוכלו למצוא רשימה מדורגת של נוטריונים מומלצים, מדורגים לפי חוות דעת וציונים מלקוחות קודמים.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.