בואו נתחיל מהעיקר – מחיר הצהרת הון ראשונה שתעשה על ידי רואה חשבון נע בין 800-1,500 ש"ח, בעוד שמחיר כל הצהרת הון נוספת יתחיל ב-1,500 ₪ ויכול להגיע גם ל-4,000₪, בהתאם למורכבות. אז מה משפיע על המחיר, למה יש הבדל בין מחיר הצהרת הון ראשונה לבאות אחריה והאם יש דרך להוזיל את כל העניין? אם אתם צריכים להגיש הצהרת הון בקרוב ורוצים לדעת כמה זה יעלה לכם ולמה, הטיפ הזה בשבילכם
כל עצמאי במדינה מחויב במילוי הצהרת הון, המשמשת למעשה כשיקוף תמונת המצב הכלכלית של האדם נכון לתאריך ספציפי בשנה. הצהרת הון מכילה פירוט על היקף הרכוש של האדם, הנכסים, ההון וכל מה שעשוי להעיד על שוויו הכלכלי. ההצרה מסייעת לרשות המיסים לוודא שדיווחתם על ההכנסות שלכם כחוק ולא בחרתם להעלים חלק מהם ובכך להתחמק מתשלום מס. במהלך הקריירה תצטרכו למלא מספר הצהרות הון, ובשל החשיבות שבמילוי נכון של ההצרה וההשלכות שעשויות להיות להצהרת שאינה נכונה, רבים נעזרים בשירותיהם של יועצי מס או רואי חשבון, הממלאים עבורם את ההצהרה במסגרת השירות השוטף שהם מעניקים ללקוח או באופן חדש פעמי.
ואם אתם רוצים לדעת על כל זה קצת יותר, הכנו מאמר שלם רק על הצהרת הון, ככה שתוכלו להתחיל קודם ממנו ואז להתקדם למאמר שלנו, המוקדש יותר למחירים.
כמו שהזכרנו בהתחלה, יש הבדל במחירים בין הצהרת הון ראשונה לשנייה, כאשר גם בתוך כל אחת מהן יש טווח מחירים נרחב. יש כמה גורמים המשפיעים על ההבדל במחירי הצהרת הון:
הצהרת הון ראשונה או שנייה – מטרתה של הצהרת הון ראשונה היא לשקף את תמונת המצב הכלכלית של האדם ולהוות בסיס לשוויו, בעוד שההצהרות ההון הבאות משמשות למעשה כהשוואות הון, ומראות את השינוי בשווי של האדם, כאשר לוקחים את הצהרת ההון התחלתית, בוחנים כמה הכנסות נוספו בין שתי ההצהרות, מחסירים את הוצאות המחיה ובודקים האם יש גידול לא מוסבר בהון. עבודת ההשוואה ומציאת הסברים לשינויים בלתי מוסברים מצריכה עבודת רבה יותר, ובהתאם לכך המחיר של הצהרת הון ראשונה יהיה נמוך יותר משל הבאות אחריה, בכמה מאות או אלפי שקלים, בהתאם למורכבות.
מורכבות ההצהרה – ככל שלאדם יהיו יותר נכסים, רכוש, הון ואמצעים פיננסים מורכבים נוספים, כך ההצרה תהיה יותר מורכבת, תכלול יותר אינפורמציה ותצריך יותר עבודה מצד רואה החשבון. כלומר, אם אדם אשר יש בבעלותו עוסק פטור, הוא משכיר דירה, מחזיק ברכב אחד ולא בעל רכוש אישי רב - ההצהרת ההון שלו תהיה פשוטה יותר, ובהתאם לכך המחיר שלה יהיה נמוך יותר מהצהרה מורכבת. הצהרה מורכבת היא הצהרה של אדם אשר יכולה להיות בבעלותו חברה בע"מ, מספר דירות, רכבים, קרנות פנסיה, מניות ורכוש יקר כמו תכשיטים או חפצים שונים. הרכוש הרב מצריך עבודה רבה יותר מצד רואה החשבון, מה שמעלה את מחיר ההצהרה בהתאם. בנוסף, אם מתגלים שינויים בלתי מוסברים בין ההצהרות ונמצא סכום כסף שלא ברור מה המקור שלו, רואה החשבון צריך לחקור ולספק הסברים הגיוניים לשינוי, מה שמצריך מצידו עבודה נוספת, שתעלה את המחיר הסופי בעוד כמה מאות שקלים.
קשר שוטף או חד פעמי – יותר מסביר להניח שאם אתה מטופל אצל אותו רואה החשבון באופן קבוע תשלם פחות על הצהרת ההון והיא תהיה חלק מהטיפול השוטף שמעניק לך רואה החשבון, מאשר אדם שנעזר באותו רואה החשבון באופן חד פעמי רק לצורך מילוי ההצהרה.
אחרי שאנחנו יודעים מהי הצהרת הון ומה יכול להשפיע על המחיר שלה, הגיע הרגע לשמו התכנסנו – לגלות כמה תעלה לכם הצהרת הון. חשוב לציין שאין מחיר אחיד להצהרת הון בגלל שבני האדם אינם אחידים – כל אדם שווה סכום אחר, מה שהופך את הצהרת ההון למורכבת מאחד לאחד ואת המחיר בהתאם.
אדם סטנדרטי לדוגמה, אשר בבעלותו דירה אחת עם משכנתא, רכב אחד, מלאי ציוד קטן המתאים לעוסק פטור, ועוד משתנים צנועים, ישלם פחות על הצהרת הון שכן היא תחשב כפשוטה יחסית.
מחיר הצהרת הון ראשונה פשוטה נע בין 800-1,000 ₪.
מחיר הצהרת הון שנייה פשוטה יהיה בין 1,000-2,000 ₪.
לעומת זאת, אם ניקח אדם אמיד למשל, אשר בבעלתו שתי דירות, מספר מכוניות, מספר תוכניות חסכון, מניות וציוד יקר הקשור לעסק, יחד עם קיומם של שינויים בלתי מוסבים בשווי ההון הנוכחי – הצהרת ההון שלו תהיה מורכבת יותר והוא ייאלץ לשלם על עבודתה בהתאם.
מחיר הצהרת הון ראשונה מורכבת נע בין 1,500-2,000 ₪.
מחיר הצהרת הון שנייה מורכבת יכול להגיע גם לעד 2,500-4,000 ₪.
אם מחירי הצהרת הון הלחיצו אתכם קצת, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לחסוך בעלויות:
עשה זאת בעצמך – אם אתם חושבים שאתם מסוגלים למלא הצהרת הון לבד בצורה מקצועית ומדויקת, לכו על זה. במקרה כזה לא תצטרכו לשלם בכלל לרואה חשבון או יועץ מס, וגם אם תבחרו להתייעץ עם בעל מקצוע בקשר לאחד מהסעיפים, הוא בטח לא ייגבה מכם את המחיר הרגיל שלו למילוי הצהרת הון. אם אתם בעניין, תוכלו לעקוב אחר השלבים במאמר שכתבנו על הצהרת הון, או שתוכלו גם לצפות ברואה חשבון מסביר על מילוי הצהרת הון:
פנה לרואה חשבון צעיר – לרוב, רואה חשבון בעל ניסיון של שנים שצבר כבר קהל לקוחות נאמן, יגבה עבור הצהרת הון מחיר גבוה יותר מאשר רואה חשבון שרק כמה שנים בתחום. אם אתם חושבים שהצהרת ההון שלכם יחסית פשוטה, רואה חשבון צעיר יכול לעשות את העבודה בצורה טובה ובמחיר שיכול להיות משתלם יותר.
עכשיו כשאתם יודעים מה המחיר של הצהרת הון, זה הזמן לגשת למלאכה. בין אם בחרתם למלא את ההצרה לבדכם ואתם רק רוצים עצה או בין אם החלטתם להיעזר בשירותיו של רואה חשבון לכל הפרוצדורה, תוכלו להיעזר באחד מרואי החשבון המומלצים שבאתר, המדורגים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים. תוכלו לקרוא את ההמלצות ולבחור ברואה החשבון המועדף עליכם. בהצלחה 😊
מחיר הצהרת הון ראשונה משתנה בהתאם למורכבות ההצהרה, כך שהצהרת הון ראשונה פשוטה תעלה בין 800-1,000 ש"ח והצהרת הון ראשונה מורכבת תעלה בין 1,500-2,000 ש"ח.
את הצהרת ההון הראשונה תתבקשו למלא כמה חודשים לאחר פתיחת תיק העסק במס הכנסה, ואת הצהרות ההון הבאות תצטרכו למלא כל 5-4 שנים, בהתאם לדרישת מס הכנסה.
בהחלט כן. תוכלו להשיג את טופס ההצהרה באתר רשות המיסים, למלא את כלל הפרטים בעצמכם, לצרף את כל הנספחים הנדרשים ולהגיש. קחו בחשבון שתצטרכו לעשות זאת במקצועיות ודיוק רב, שכן הטעות הכי קטנה באחד מהפרטים יכולה לגרור השלכות כלכליות ומשפטיות.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.