לכל חברה שלט למזגן משלה הכולל פונקציות שעושות פעולות זהות אך נראות שונה על מסך התצוגה. בגלל זה עשינו השוואה בין שלושה שלטים למזגן שונים (טורנדו, תדיראן ואלקטרה), ובין הפונקציות השונות כדי לייצר לכם את המילון האולטימטיבי לשלט למזגן.
למי זה לא קרה: הגעתם לבית זר או קניתם מזגן חדש ועל הלוח תצוגה של השלט למזגן צורות משונות, לרוב כאלה הכוללות טיפות, אדים ועוד סימנים השמורים לתחזית מזג האוויר - ואתם אבודים בסבך.
ON/OFF - כיבוי או הפעלה של המזגן. לחיצה אחת מדליקה את המזגן, לחיצה שנייה מכבה אותו.
MODE – לחיצה על כפתור זה מאפשרת לבחור בין מצבי ההפעלה השונים:
AUTO – נראה כמו סמל המחזור אליו אנחנו רגילים. מצב אוטומטי, המזגן בוחר בעצמו את המצב שעליו להפעיל בהתאם לטמפרטורה בחדר וזהו גם מצב ברירת המחדל של המזגן.
FAN – נראה כמו סימן של מאוורר. מדובר מצב אוורור בלבד של החלל. לחצן זה מאפשר לבחור בין כמה מצבים של אוורור: אוטומטי, נמוך, בינוני וגבוה. במצב של פעולת ייבוש (DRY) ניתן לבחור במהירות מאוורר נמוכה בלבד.
HEAT – לרוב מגיע עם סימן של שמש. מדובר במצב של חימום החלל (ולא מצב של "חם בחוץ אז לוחצים עליו והוא למעשה מקרר את החלל").
COLD – מופיע לרוב כסימן של פתית שלג. מדובר במצב של קירור החדר בלבד.
SLEEP – מופיע ברוב המזגנים כסימן של ירח. הכפתור הזה בעצם מתאים את המזגן לשעות הלילה בהן אתם הולכים לישון. הוא ימנע מכם להתעורר בזעה או בשקשוק מקור במהלך הלילה. איך עובד הכפתור הזה ולמה הוא שונה ממצב אוטומטי? הוא מתחיל מהטמפרטורה שהגדרתם לו ועולה בהדרגה במעלה אחת בכל שעה בלילה.
CLOCK – הלחצן הזה משמש לכיוון השעון בשלט למזגן. לרוב לוחצים עליו ביחד עם שימוש כפתור הטיימר וזאת על מנת לקבוע שעה של כיבוי או הדלקה של המזגן.
כפתור פלוס – משמש להעלאת הטמפרטורה הרצויה. טווחי הטמפרטורה משתנים ממזגן למזגן (תדיראן עד 30 מעלות, אלקטרה עד 32 מעלות, טורדנו עד 30 מעלות).
כפתור מינוס – הלחצן משמש להורדת הטמפרטורה הרצויה (תדיראן עד 17 מעלות, אלקטרה עד 14 מעלות וטורדנו עד 17 מעלות).
TEMP/ I FEEL – לחצן זה מאפשר לבחור בין המצבים כמו הטמפרטורה אותה אתם מרגישים עכשיו, הטמפרטורה שבחוץ או הטמפרטורה שבקרבת המזגן.
TIMER ON – הלחצן מפעיל את הטיימר בשלט המזגן. בלחיצה על TIMER ON סימן ה "ON" יהבהב וניתן יהיה לכוון את הזמן הרצוי על ידי לחיצה על פלוס או מינוס בשלט למזגן. לאחר בחירה של השעה הרצויה יש ללחוץ על המקש SET להפעלה. שעת ההפעלה תוצג על המסך.
TIMER OFF – לחצן זה מפעיל את שעת הכיבוי של הטיימר. בלחיצה על כפתור זה הסימן ה "OFF" יהבהב וניתן יהיה לכוון את הזמן הרצוי ע"י לחיצה על פלוס או מינוס בשלט למזגן. לאחר בחירת השעה הרצויה לחצו על SET, לאחר מכן ההבהוב יפסק ותוצג שעת הכיבוי.
ישנם מזגים בהם ניתן לחזור על פעולת הטיימר במזגן יום אחר יום וזה על ידי פעולת הRP (קיצור של Repeat).
BLOW – פונקציה זו מופעלת לאחר כיבוי המזגן, במטרה לייבש את הלחות שהצטברה במאדה של היחידה הפנימית וזאת כדי למנוע עובש במזגן. המזגן, שאחראי מלבד הקירור גם לסינון האוויר בחדר וברגע שקיים עובש בפנים המזגן הוא יצא יחד עם האוויר.
TURBO – הפונקציה הזו מפעילה את המאוורר היחידה במהירות גבוהה במיוחד ומאפשרת לקרר או לחמם את החדר במהירות גבוהה ככה שהחדר יגיע לטמפרטורה הרצויה במהירות.
נעילת לוח המקשים – קיימים מזגנים בהם לחיצה על פלוס ומינוס תוביל לנעילה של לוח המקשים. ברגע שלוח מקשים נעול יופיע על הצג סימן של מנעול. במצב שהלוח נעול ולוחצים על מקש מסוים, הסימן של המנעול יהבהב שלוש פעמים.
שקט – מצב זה בורר את מצב המפוח (האזור ממנו יוצא האויר) כדי שזה יפעל במצב שקט יותר, לרוב הכפתור נראה כצללית עם אוזניות (הפונקציה לא קיימת בכל המזגנים).
נורית ירוקה – המזגן עובד והכל תקין.
נורית כתומה – משמע הגיע הזמן לנקות את הפילטרים. כדי להעלים אותה יש ללחוץ על "Reset" או על הנורה עצמה. אם גם אחרי ניקוי הפילטרים והאיפוס הנורה לא מספיקה להבהב יש לקרוא לטכנאי מזגנים.
נורית אדומה – נורית אדומה מצביעה על תקלה (בחלק ממזגנים אלקטרה היא דווקא מצביעה על כך שיש חשמל במערכת ורק כשהיא מהבהבת היא מצביעה על תקלה). במצב כזה יש להזמין טכנאי מזגנים.
לפעמים כשאנחנו לוחצים על השלט והמזגן לא נדלק אנחנו בטוחים כי מדובר בתקלה במזגן עצמו והאפשרות שהבעיה היא בשלט לא עולה בראשנו. אז איך אפשר לדעת שהתקלה במזגן או בשלט למזגן?
קודם כל וודאו כי אתם לא עומדים על מעל ל-8 מטרים מהמזגן, כי שאין שום דבר שחוסם את העיניות ואת טווח השידור של השלט למזגן.
אחרי שווידאתם שהכל תקין, לוקחים את השלט למזגן ולוקחים סמארטפון, פותחים את המצלמה של הסמארטפון ומכוונים את הנוריות בקדמת השלט כלפי המצלמה ולוחצים על כפתור ההדלקה, במידה ורואים הבהוב של אור במצלמה – השלט למזגן הוא לא הבעיה שלכם.
אם התקלה היא באמת רק בשלט למזגן תוכלו לרכוש שלט חדש למזגן בעלות של כמה עשרות שקלים. כמו כן, קיימות בחנות האפליקציות בסמארטפון שלכם אפליקציות של שלט אוניברסלי למזגן. חלקן עובדות ויכולות להיות תחליף טוב לשלט למזגן לפחות עד שתקנו שלט חדש.
אם השלט למזגן תקין, נקו את העינית של המזגן ונסו שוב. במידה ועדין המזגן לא מגיב ואתם חושדים שהבעיה היא בעינית תוכלו להדליק ולכבות אותו ידנית על ידי הכפתורים במזגן עצמו ולקרוא לטכנאי מזגנים בהמשך.
לפעמים אנחנו לוחצים על כפתורים בשלט למזגן והמזגן לא מגיב. התקלות בו יכולות לנוע מהתקלה הכי פשוטה כמו עינית מלוכלכת אבל גם לתקלות בסדר גודל גדול יותר כמו שריפה של העינית במזגן או שריפה של לוח הפיקוד. במידה וניסיתם את שלבי התיקון והמזגן עדין לא מגיב – במידרג תוכלו למצוא אלפי חוות דעת של לקוחות על טכנאי מזגנים מומלצים.
תלוי בשלט למזגן הקיים ברשותכם -
תדיראן וטורנדו - לחיצה נוספת על מקש המנעול משחררת את השלט מנעילה.
אלקטרה - לחיצה בו זמנית על לחצן הפלוס ולחצן המינוס.
יש ללחוץ על כפתור הReset בשלט למזגן. במקרה ולא קיים כפתור כזה ניתן לאפס את המזגן עצמו (גם כפתור Reset).
בדקו קודם כל האם הבעיה היא בשלט או במזגן עצמו:
אם התקלה שלכם היא בשלט תוכלו לרכוש שלט אוניברסלי באחת מהטמבוריות, בינתיים תוכלו להפעיל את המזגן ישירות מהמכשיר עצמו:
בדקו קודם כל האם הבעיה היא בשלט או במזגן עצמו:
אם התקלה שלכם היא בשלט תוכלו לרכוש שלט אוניברסלי באחת מהטמבוריות, בינתיים תוכלו להפעיל את המזגן ישירות מהמכשיר עצמו:
בדקו קודם כל האם הבעיה היא בשלט או במזגן עצמו:
אם התקלה שלכם היא בשלט תוכלו לרכוש שלט אוניברסלי באחת מהטמבוריות, בינתיים תוכלו להפעיל את המזגן ישירות מהמכשיר עצמו:
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.