מגשי אירוח חלביים הפכו לפתרון פופולרי ונוח בעיקר בזכות זה שהם חוסכים כל כך הרבה התעסקות וכאב ראש, כי בואו נודה באמת - אף אחד מאיתנו לא נהנה מלדאוג לכל מה שאירוע (מכל סוג) מצריך. אז מה היתרונות של מגשי אירוח חלביים? לאיזה אירועים זה מתאים? וכמה זה עולה? לפניכם ההסבר המפורט והמלא.
מגשי אירוח חלביים ומגשי אירוח בכלל הם למעשה פתרון אירוח לא פחות ממבריק! מדובר במגשים מוכנים ואסתטיים של מגוון מאכלים (במקרה שלנו חלביים) שכל מה שצריך לעשות זה לפתוח אותם, להניח על השולחן ולהתלהב מהמחמאות של האורחים.
תדמיינו את זה: מגשי ירקות מסודרים לפי צבעים, מגוון מאפים קטנים (למה דברים בגרסה המוקטנת שלהם זה יותר כיף?), טורטיות מגולגלות מסודרות בשורות… וכל הטוב הזה כבר מגיע מוכן ומעוצב במיוחד לאירוע שלכם - בלי התור המתיש בסופר, בלי ערימה של כלים בכיור ובלי המרדף אחרי המצרך היחיד שחסר לך ובדיוק נגמר בכל מקום. גאונות! (כבר אמרנו?)
הו! שאלה מעולה. לפניכם רשימה מפורטת של כל מה שטוב במגשי אירוח חלביים:
מגוון - כשמדובר במגשי אירוח חלביים, יש מגוון רחב מאוד של מנות שמשתייכות לקטגוריה הזו - החל מירקות צלויים ועד קישים במגוון טעמים, דבר שמאפשר אירוח עשיר, מיוחד ומפנק.
התאמה לקהל הרחב - מגשי אירוח חלביים מתאימים להרבה קהלים כי הם עונים גם על הצרכים של צמחוניים ונגישים יותר עבור אורחים שומרי כשרות.
נוחות - מגשי אירוח חלביים כשמם כן הם - מגשים! האוכל האסתטי, הצבעוני והמגוון מגיע מסודר במגשים שמראש מיועדים להגשה ככה שכבעלי האירוע אין לכם שום התעסקות בעריכה וסידור שלו.
וזה עוד לא הכל! לרוב, מגשי אירוח חלביים יורכבו ממאכלים שנחשבים "פינגר פוד", או בעברית פשוטה - אוכל שנהוג לאכול עם הידיים. בזכות זה אתם למעשה חוסכים מעצמכם גם התעסקות עם סכו"ם וחד"פ (אולי כדאי רק שתדאגו למפיות ).
התאמה למגוון אירועים - מגשי אירוח חלביים מתאימים לימי הולדת, לישיבות, להרמות כוסית, לארוחת בוקר ואפילו למסיבת רווקות. ויותר מזה! מגשי אירוח חלביים אפשר לאכול לאורך כל שעות היום - אנחנו למשל היינו שמחים לנשנש כריכון עם חביתה וגבינת שמנת גם ב- 10:00 בבוקר וגם ב-22:00 בלילה (ואנחנו יודעים שגם אתם).
תמורה ביחס למחיר - עלויות של מגשי אירוח חלביים הן בדרך כלל זולות יותר משל אופציות אחרות כי איך שלא נהפוך את זה אנחנו חיים במציאות שבה אין גבינה טובה שעולה יותר מסטייק טוב.
שימו לא לשכוח לעדכן את הספקים במידה ויש אורחים עם רגישויות או אלרגיות מסוימות.
טוב קאץ' זו מילה קצת גדולה אבל בהחלט צריך לקחת בחשבון מספר דברים:
הזמנה מראש - למרות שהמאכלים שבמגשי אירוח חלביים הם יחסית "קלילים", יש לדאוג להזמין אותם מספיק זמן מראש ולא פחות מהתראה של חמישה ימים. כמובן שצריך להתחשב גם בזה שככל שהאירוע גדול יותר, כך יש לבצע את ההזמנה יותר זמן מראש.
טיפ מאיתנו: ככל שתזמינו יותר מוקדם ככה יותר טוב. זה יאפשר לכם גם להוריד את ההתעסקות הזו מכם בשלב מוקדם של ארגון האירוע וגם יפחית משמעותית את הסיכוי לאיזושהי בעיה שעלולה להתעורר במצב של לחץ בזמנים.
רגישות לחום וקור - מאכלים חלביים רגישים יותר לטמפרטורה ולכן למרות שמגשי אירוח חלביים לא מצריכים מכם חימום או קירור, כן חשוב לשים לב שאתם לא נמצאים באיזור קר או חם מדי לאורך זמן ושהמגשים נשמרים בטמפרטורת החדר או קצת מתחתיה.
מגיע ללא שתייה - כשמזמינים מגשי אירוח חלביים צריך לקחת בחשבון שפרט למגשי האוכל (והקינוחים כמובן!) צריך לדאוג גם לשתייה קלה/חמה/חריפה שבדרך כלל לא מסופקת על ידי אותם ספקים.
טוב, אז די ברור לנו שכמות מגשי האירוח שצריך להזמין תלויה בכמות האנשים ובסוג האירוע אבל איך יודעים בדיוק כמה כדאי להזמין? לרוב, לא תצטרכו לשבור את הראש לגבי זה. הספקים יודעים להתאים בדיוק לצרכים שלכם את כמות המגשים ולא פחות חשוב גם את הסוג שלהם - הכל בהתאם לאילוצים ולהעדפות האישיות שלכם.
אבל לידע כללי - מומלץ להזמין כל סוג מנה פר אורח. כלומר, אם האירוע כולל 50 משתתפים אז מומלץ להזמין 50 יחידות מכל סוג (50 טורטיות, 50 כריכונים וכו'). כשמדובר על סלטים ומנות שקשה לכמת כמובן שהספקים יגידו לכם כמה לדעתם צריך.
נעשה את זה קצר ולעניין - בגלל שמדובר במגשי אירוח, הכי הכי הכי חשוב שהם יהיו יפים וטעימים כי מי מאיתנו לא שואף להרשים את האורחים? אז איך תבטיחו את זה?
היום, לרוב הספקים של מגשי האירוח יש תמונות מאירועים קודמים - תוכלו לראות את זה באתרים העסקיים שלהם או לבקש בעצמכם. ככה למעשה תוכלו להבין מהסתכלות ראשונית אם האסתטיקה וצורת ההגשה של המגשים לטעמכם. אם לא, תמשיכו לחפש ואל תתפשרו עד שתמצאו משהו שקולע בול. מצאתם? אפשר להתקדם לכלל השני.
עכשיו אחרי שבחרתם את המגשים הכי יפים שיש בשוק חשוב לוודא שהם טעימים זוכרים? כי הרי הדרך ללב עוברת דרך הקיבה. כדי להבטיח שהמגשים טעימים לפחות כמו שהם יפים אפשר לבחור באחת משתי האפשרויות הבאות:
אפשר לבקש מהספק מגש ניסיון שכולל בתוכו את סוגי המאכלים שבחרתם (כמובן בתשלום שישתנה לפי הסוגים והכמות) וככה להיות הכי רגועים שזה קולע לטעמכם.
אפשרות נוספת היא לחפש חוות דעת והמלצות קודמות (תודו לנו אחר כך
) על אותו ספק כי בסוף אי אפשר להתווכח עם חוכמת ההמונים.
כמו שהזכרנו, המחירים של מגשי אירוח חלביים מושפעים ממספר גורמים ובעיקר מסוג המאכלים שנבחרו, כמות היחידות מכל סוג במגש ומספר המגשים אבל אל תדאגו לא נשאיר אתכם באוויר - הנה דוגמה להצעת מחיר של מגשי אירוח חלביים שתעשה לכם קצת סדר:
סוג המגש |
מס' יחידות |
מחיר פר מגש |
מגש ירקות אנטיפסטי |
20 יח' |
250 ₪ |
מגש טורטיות |
20 יח' |
300 ₪ |
מגש ירקות טריים |
2 מגשים קטנים |
360 ₪ |
מגש מיני בורקסים |
20 יח' |
230 ₪ |
מגש מיני כריכונים |
20 יח' |
350 ₪ |
מגש פירות העונה |
מגש גדול |
400 ₪ |
פטריות ממולאות |
24 יח' |
160 ₪ |
תודה מיוחדת ללידור, ספקית מגשי אירוח חלביים המדורגת במידרג, שעזרה לנו להביא לכם מידע מקצועי הכולל מחירים וטיפים חשובים.
אם הגעתם עד לפה אנחנו די בטוחים שאתם כבר להוטים להזמין איזה מגש אירוח חלבי ומפנק. יש לכם מזל שבגלל שעוד בפסקת הפתיחה הבטחנו לחסוך לכם כאב ראש, דאגו גם להכין רשימה של ספקים מומלצים למגשי אירוח חלביים. יאללה הנה סימנתם עוד וי בצ'ק ליסט לקראת האירוע הקרוב. בהצלחה! ובתיאבון!
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.