מכונת הכביסה מתקלקלת בדיוק שיש לנו "הרים" של כביסה לעשות וכמעט לא נותר לנו בגד ראוי ללבוש. במצב זה אנו תלויים בחסדיו של הטכנאי, שיבוא ויפתור את הבעיה, ביעילות ובמחיר הנמוך ממחיר מכונה חדשה.
לפני שקוראים לטכנאי מכונות כביסה, חשוב לבדוק שהבעיה באמת נובעת מהמכונה ולא ממקור אחר. מכיוון שהמכונה מחוברת לתשתית המים, אפשר לטעות ולחשוב שיש בעיה של נזילה ממכונת הכביסה, למרות שהבעיה קשורה בכלל לאביזרי האינסטלציה המחברים את המכונה לתשתית המים. בסרטון הבא, טכנאי מכונות כביסה מסביר איך לזהות מהיכן נובעת הנזילה, וכך לחסוך ביקור מיותר של טכנאי:
ישנן 3 תקלות נפוצות במכונות כביסה, שמהוות 90% מהתקלות בגללן קוראים לטכנאי:
התקלה הנפוצה ביותר היא סתימה במשאבה או באחד הצינורות שמוביל לכך שהמכונה לא סוחטת - מחיר פתרון תקלה הוא עלות ביקור בלבד ונע בין 250-300 ₪
משאבה מקולקלת - מחיר החלפת משאבה במכונת כביסה נע בין 250-590 ₪ בהתאם לסוג המכונה (המחיר כולל את המשאבה עצמה ואת מחיר ההתקנה).
גוף חימום מקולקל - מחיר החלפת גוף חימום במכונת כביסה נע בין 400-500 ₪ (המחיר כולל את עלות גוף החימום ואת עלות ההתקנה).
תקלה אפשרית נוספת, אם כי פחות נפוצה, היא תקלה בכרטיס הפיקוד - מחיר תיקון כרטיס נע בין 600-750 ₪, תלוי בסוג המכונה.
בעיה נדירה יותר, היא תקלה בבולמי הזעזועים של מכונת הכביסה. בסרטון טכנאי מכונות כביסה מסביר איך נזהה בעיה בבולמים וכיצד נטפל בה:
עלות ביקור סבירה של טכנאי מכונת כביסה נעה בין 250-300 ₪, אם לוקחים לכם משמעותית יותר או פחות, כדאי לחשוד.
טכנאי שמוצא "תקלה רצינית ביותר" אבל לא מפרט לגביה, יכול לקחת לכם מחירים מנופחים על חלקים שעשויים להיות תקינים לחלוטין.
במידה והטכנאי מחליף חלק כלשהו, יש לדרוש לראות את החלק החדש באריזתו המקורית.
חלק גדול מהתקלות במכונות כביסה נגרם כתוצאה מה"אוצרות" שאנו שוכחים בכיסים - ממטבעות ועד ניירות. סיבה נוספת לתקלות היא שימוש לא נכון במכונה. כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור על מכונת הכביסה:
לא לדחוס - יש לנו את הנטייה להעמיס עוד ועוד על המכונה, כי "יש מקום". אבל עדיף להשאיר מרווח של חמש אצבעות לפחות, בין הכביסה לסיומת של התוף. אחרת העומס, יכביד על הציר של המכונה ויהרוס אותו, התוף יפסיק להסתובב והבגדים שבאמצע ישארו רטובים ולא יקבלו סחיטה כמו שצריך.
אבקת כביסה לפי הצורך - אם הבגדים יוצאים עם אבקה או עם חורים, זה לא אומר שיש בעיה במכונה. רוב הסיכויים, ששמנו יותר מדי אבקה מהכמות המומלצת. היום כבר יש קפסולות מדויקות של נוזל כביסה, שניתן לזרוק למכונת כביסה. אם אתם לא משתמשים בקפסולה, חשוב לשים את כמות האבקה או הג'ל לפי הוראות היצרן.
תוכניות קצרות - את רוב הבגדים אנו שמים במכונה אחרי שימוש חד פעמי. לכן אין טעם לעשות תוכניות ארוכות שלוקחות שעתיים, זה סתם מענה את הבגדים בתוך מכונת הכביסה. עדיף במקום לבחור תוכניות קצרות של 40 דקות או תכנית eco.
לא לנסות בכוח - פעמים רבות קורה שדלת מכונת כביסה נתקעת ולא נפתחת ובינתיים הבגדים כלואים בפנים. במקום למשוך בכוח את הדלת ולגרום לנזק, צפו בטיפ הבא שנתן טכנאי מכונות כביסה כשדלת מכונת הכביסה לא נפתחת:
רוב האנשים לא זוכרים מי תיקן להם את המכונת כביסה וגם אם הם זוכרים לא בטוח שהם רוצים להמליץ עליו... לכן ריכזנו עבורכם כאן באתר רשימת המלצות על טכנאי מכונות כביסה אמינים לפי חוות דעת של עשרות לקוחות קודמים. ההמלצות של הלקוחות מתקבלות רק מלקוחות אמיתיים שקיבלו שרות מהטכנאים שברשימה.
אם מכונת הכביסה לא סוחטת ואתם מבחינים בכך שגם המים במכונה לא מתנקזים, רוב הסיכויים שיש סתימה בפילטר או בעיה במשאבה.
שלושה גורמים עיקריים יכולים לגרום לכך. נתחיל מהקל אל הקשה. גורם ראשון, הרצועה במכונת הכביסה נפלה או נקרעה. במקרה זה, תיקון קל וזול יפתור את הבעיה – רק צריך להחזיר את הרצועה למקומה או להחליפה.
בעיה יותר חמורה, שיכולה לגרום לזה היא תקלה במנוע של מכונת הכביסה והתקלה החמורה מכל היא בעיה בכרטיס האלקטרוני. במצב כזה, כדאי לשקול אם בכלל משתלם לתקן את המכונה, כי העלות של הכרטיס מאוד יקרה.
לפני שאתם ממהרים להזמין טכנאי מכונות כביסה, בדקו לפניכן, שלא מדובר בבעיה חשמלית. רוב הסיכויים, שהפיוז של המכונה נשרף ולכן, לא מגיע מתח חשמלי למכונה.
כמו כן, ודאו שדלת המכונה סגורה היטב. לפעמים, לא שמים לב שהדלת מעט פתוחה וכל עוד יש פתח, המכונה פשוט לא תתחיל לעבוד. בעיה אחרת, שעלולה לגרום לבעיה, היא תקלה בהגדרות הכרטיס האלקטרוני של המכונה.
בסרטון הבא, תוכלו לקבל הסבר קצר על הכרטיס האלקטרוני והגורמים, שעלולים לפגוע בפעולתו:
רוב הסיכויים שהבעיה נובעת מאחד הרכיבים במערכת החימום של המכונה. ב – 90 אחוז מהמקרים, החלפת גוף חימום תפתור את הבעיה.
בדרך כלל זה אומר שיש סתימה בתא של האבקה וצריך לנקות אותו. אם אחרי הניקוי, עדיין המכונה לא לוקחת את האבקה, יכול להיות שיש בעיה בברזים של המכונה.
לפני שפונים להאשים את מכונת הכביסה, צריך לברר, שאין בעיה בצינור הניקוז, שמעביר מים מהמכונה אל הביוב. אם הנזילה מתמקדת בעיקר מתחת למכונת הכביסה, כנראה שמדובר בסתימה בצינור הניקוז. במידה ויש לכם מכונת כביסה עם פתח קדמי והמים יוצאים מקדימה, סבירות גבוהה שהשרוול (הגומי) של דלת המכונה קרוע.
כשהכביסה נשארת בפנים והדלת של מכונת הכביסה לא נפתחת, כנראה שהבעיה במנגנון של הדלת. החלפת דלת מכונת כביסה היא סיפור לא זול, אז לפני שרצים להחליף את הדלת, כדאי לנסות את הטיפ הבא:
לחכות 10 דקות מסיום פעולת מכונת הכביסה, לנתק את המכונה מהחשמל, ולתת אגרוף קל בדופן מכונת הכביסה - המנגנון של הדלת משתחרר והכביסה חופשייה לצאת מהמכונה. אם התקלה חוזרת על עצמה - כדאי להזמין טכנאי מכונות כביסה. לרשימת טכנאי מכונות הכביסה המומלצים באתר לחצו כאן
שאלנו עשרות טכנאים מומלצים, וכאן תוכלו לקרוא מה הם חשבו על מהירות הסחיטה המומלצת.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.