מייבש כביסה הוא מכשיר די פשוט, סוג של פן גדול. לכן, תיקון מייבש כביסה לא אמור לעלות הרבה כסף וטכנאי מייבש כביסה אמין יכול לפתור את רוב הבעיות בעלות של 300-600 ש"ח. ישנם שלושה רכיבים הגורמים ל- 90% מהתקלות: גוף החימום, התרמוסטט והרצועה שמסובבת את התוף. לפניכם מאמר טיפים לטכנאי מייבש כביסה.
אחת משתי התקלות הנפוצות ביותר במייבשי כביסה היא שהמייבש לא מחמם כלל את הבגדים. אתם ממששים את הבגדים לאחר רבע שעה ואתם נוכחים לדעת כי הם לא התחממו כלל. ברוב המקרים התקלה נובעת מגוף חימום מקולקל. במעט מקרים זה נובע מתרמוסטט מקולקל.
כמה עולה לתקן?
מחיר החלפת גוף חימום למייבש כביסה – 300-500 ₪
מחיר החלפת תרמוסטט למייבש כביסה – 450-700 ₪
תקלה זו והתקלה הקודמת, יחד, מהוות את עיקר העבודה של טכנאי מייבשי כביסה. כל אחת מהן לוקחת נתח של כ- 40% מקריאות השרות בענף זה! מדוע התוף לא מסתובב כלל? אתם שואלים.... ובכן, ב- 98% מהמקרים הרצועה שמעבירה את הכוח מהמנוע לתוף נקרעה. בסה"כ רצועה. לא מנוע ולא נעליים.
כמה עולה לתקן?
מחיר החלפת רצועה למייבש כביסה – 350-600 ₪
כאשר הבגדים מתחממים אך נשארים לחים לאחר זמן עבודה ארוך של המייבש - הבעיה איננה בגוף החימום. ברוב המקרים, הדבר שגורם לתקלה הוא צינור היציאה של האוויר. כאשר צינור היציאה סתום או, גרוע מכך, אין צינור יציאה כלל, האוויר החם נשאר בסביבת המייבש ואז התרמוסטט מפסיק את פעולת החימום.
כמה עולה לתקן?
אספקה והתקנת צינור יציאה למייבש הכביסה – 200-300 ₪
כאשר התוף לא מסתובב ברוב המקרים הפתרון הוא החלפת רצועה ובמקרים מסויימים צריך להחליף כבל. בין אם זה רצועה ובין אם זה קבל התיקון לא עולה יותר מ-600 ש"ח.
כאשר המנוע לא עובד כלל ברוב המקרים כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על מפסק הביטחון הפנימי. מפסק זה פועל באופן דומה למפסקים של החשמל בבית - אם יש עומס יתר על המנוע הוא משבית את המנוע בשביל שלא יהרס.
החלפת מנוע במייבש כביסה - רק במקרים נדירים הפתרון הוא באמת החלפת מנוע. טכנאי מייבש כביסה אמין יציג בפניכם את השיקולים לתיקון וגם יאמר לכם גם שאם מחיר המייבש שלכם הוא עד 1,500 ש"ח לא מומלץ להחליף מנוע וכבר עדיף לקנות מייבש כביסה חדש!
עלות הדלקת מייבש לשעה היא בסביבות 1.5 ש"ח. עלות זו מחושבת ע"פ הספק מייבש ממוצע של 3000 ואט כפול המחיר לקוט"ש לצרכן פרטי. לפניכם מספר פעולות פשוטות שיעזרו לכם לחסוך בשעות הפעלת המייבש גם בשביל הסביבה וגם בכדי להקטין את חשבון החשמל:
סחטו את הכביסה במהירות הגבוהה ביותר שאפשר לפני הכנסתה למייבש.
נקו את הסיבים מהמסנן לאחר כל ייבוש. הניקוי מאפשר למייבש לעבוד ביעילות ולכן חוסך בחשמל. הניקוי חשוב גם בשביל למנוע נזק למפוח או למנוע.
השתמשו במייבש שיש לו חיישני לחות. המייבש אומנם יעלה יותר אך לאורך זמן החיסכון בחשמל משתלם, כי החיישנים מפסיקים את פעולת המייבש בדיוק בזמן הנכון וכך חוסכים בחשמל.
אפשר גם לתלות כביסה באוויר הפתוח!
הבעיה היא שרוב האנשים לא זוכרים מי תיקן להם את המייבש וגם אם הם זוכרים לא בטוח שהם רוצים להמליץ עליו... לכן ריכזנו עבורכם רשימת טכנאי מייבש כביסה אמינים המדורגים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים. ההמלצות של הלקוחות מתקבלות רק בשיחה טלפונית עם לקוחות אמיתיים שקיבלו שרות מהטכנאים שברשימה.
כשהבגדים יוצאים מסריחים אחרי ייבוש במכונה, זו בעיה ממש לא נעימה. אך הפתרון הוא בדרך כלל פשוט. זה קורה בגלל, שהבגדים נשארו זמן רב במייבש או שבאחד הבגדים שהכנסנו למייבש היה ריח רע, שהתפשט במהלך הייבוש במכונה. כל שצריך לעשות הוא להשאיר את דלת המייבש פתוחה למשך מספר שעות, כדי לאוורר אותו.
באופן כללי רצוי שאחרי שימוש במייבש, הדלת תשאר מעט פתוחה, כדי למנוע מריח לא נעים ל"היתקע" במייבש.
אם לוקח למייבש זמן רב לייבש את הכביסה, כדאי לבדוק ש"כפתור הכביסה העדינה" לא דולק. כיוון, שבכביסה עדינה המייבש משתמש רק בחצי מעוצמת החימום כדי לא לפגוע בבגדים העדינים ולכן זמן הייבוש ייקח כמעט פי 2. אם הכפתור לא דולק, בדקו שהפילטרים במייבש לא סתומים מלכלוך ושאין שום גוף שמפריע לאוויר לצאת דרך צינור הפליטה של המייבש. אם צינור הפליטה פונה לקיר למשל, האוויר החם שבתוך המייבש לא יוכל "לברוח" החוצה כדי לפנות מקום לאוויר חדש, מה שיגרום לבגדים להישאר לחים גם כאשר המייבש עובד למעלה משעה.
הדרך הכי טובה לחסוך בחשמל, היא לא להשתמש במייבש אבל בחורף כשאין באמת ברירה, מומלץ להגדיל את מהירות הסחיטה במכונת הכביסה. כך לא יידרש לבגדים זמן רב לבגדים להתייבש.
באופן כללי, לא מומלץ לשים בגדים שכלל לא עברו סחיטה במייבש כי אז אנו עלולים לגרום למאמץ יתר למייבש וקריעה של רצועת המייבש.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.