יוד הוא מינרל שנמצא בעיקר בים, וחשוב מאוד לפעילות של בלוטת התריס שלנו. מחסור ביוד יכול להשפיע על האנרגיה, על רמות הכולסטרול בגוף שלנו ועוד. לישראלים רבים יש מחסור מסוים ביוד בגלל שתייה של מים מותפלים, שתהליך הסינון מוציא מתוכם את המינרל.
כדי להשלים את החוסרים, אפשר להוסיף מאכלים עשירים ביוד לתפריט הקבוע:
מלח מועשר ביוד
דגי ים: ברבוניה, דניס, לוקוס, סרדינים, טונה ועוד
אצות או מאכלים עם אצות: נורי, סיקורה, וואקמה, סושי ועוד
שימו לב - חשוב להעלות את כמות היוד שאתם אוכלים באופן הדרגתי, ולא במהירות.
*כדאי להתייעץ עם דיאטנית מומחית לפני כל שינוי בתזונה שלכם.