מוקד מידרג: 1-700-707-233

מרקיזה למרפסת

"בשנה הבאה נשב עם המרקיזה למרפסת ונספור ציפורים נודדות.." נכון קצת ערכנו את השיר... אבל תודו שהקיץ בארץ כל כך חם עד שאין אדם שפוי עם מרפסת שלא מחפש פתרונות הצללה, למרות שמדובר בעסק לא זול לפעמים. אז אם יש לכם חנות על רחוב או מרפסת שצריכים פתרון הצללה, סוכך מרקיזה למרפסת הוא כנראה המענה האידיאלי עבורכם, ותוכלו לקבל אותו אפילו לפני השנה הבאהמחייך. כל המידע לפניכם.


מרקיזה למרפסת – מה זה?

אז מה זה בעצם סוכך מרקיזה ולמה יש לו שם מוזר כל כך? מדובר בסוכך מתקפל עשוי זרועות אלומיניום שמאפשרות את הקיפול של הסוכך. צורת המרקיזה למרפסת היא מעין חצי גליל שיוצר סככה מעוגלת בעיצוב אלגנטי.

מקור השם "מרקיזה" בתואר אצולה צרפתי, שהאישה המשתייכת אליו נקראה מרקיזה. בת האצולה הצרפתית נהגה ללבוש שמלה עגולה שדומה לצורת סוכך המרקיזה למרפסת. אז אם אתם רואים את עצמכם בני אצולה או סתם אנשים חשובים מאוד, הנה לכם עוד סיבה למה מרקיזה למרפסת היא הפתרון המושלם בשבילכםמחייך

 מרקיזה - בת האצולה הצרפתית

 


למה כדאי מרקיזה למרפסת?

מרקיזה למרפסת מתאימה למי שמחפש הצללה לקיץ או סוכך מקורה לחורף לכל מקום שהוא: מרפסת, חלון או פתח חנות ברחוב. בעבר המרקיזה נועדה רק לחלונות אבל היום היא פתרון הצללה לכל מרפסת או פתח חנות.

היתרון העיקרי של המרקיזה הוא שהיא טובה גם להצללה בקיץ וגם מגינה מגשם בחורף, בניגוד לסוכך הזרועות למשל שמתאים בעיקר לקיץ. היא מחופה מלמעלה ומשלושה כיוונים נוספים – מהאמצע והמצדדים, מה שמעניק גם צל אופטימלי וגם הגנה מעולה מגשם.

 מרקיזה למרפסת לעומת סוכך זרועות

מרקיזה למרפסת או סוכך קבוע?

לרוב מרקיזה למרפסת עדיפה על גגון קבוע. הנה שלוש סיבות עיקריות למה:

:: אישור מהעירייה – לרוב אין צורך לאישור מהעירייה להתקנת מרקיזה למרפסת, לעומת גגון קבוע שבדרך כלל דורש זאת.

:: מודלריות – המרקיזה למרפסת מתקפלת, כך שתוכלו לשלב בין צל לשמש לפי רצונכם.

:: אסתטיקה – מרקיזה היא פשוט יפה וססגונית ומוסיפה עניין למרפסת שלכם.

התקנת סוכך מרקיזה במרפסת

שטח הכיסוי של המרקיזה למרפסת

אם יש חיסרון מובהק למרקיזה למרפסת הוא שטח הכיסוי שלה - המרחב שבו תהיו יבשים במקרה של גשם או לא תחטפו זפטה שמש במקרה של חום כבד. בשל המבנה המעוגל שלה, המרקיזה יכולה לכסות עד 1.70 מטר בצורתה הרגילה. אפשר לשפר את כושר הכיסוי על ידי הוספת חלק קבוע בקיר שממנו מתקינים את המרקיזה הרגילה, כך שאפשר להגיע לכיסוי של בערך 2.5 מטר, תלוי בתנאי השטח. יש מקרים יוצאי דופן בהם מתקינים יכולים להגדיל שטח כיסוי גם בלי הוספת חלק קבוע בקיר, אבל את זה יוכל להכריע רק מתקין הסוכך בפועל כשיראה את המרפסת שלכם.

בקיצור – אם אתם צריכים שטח כיסוי של 2.5 מטר ומעלה כנראה המרקיזה למרפסת היא לא הפתרון בשבילכם, ובכל מקרה תמיד כדאי להתייעץ עם מתקין הסוככים.

 מרקיזה למרפסת עם חלק קבוע

 


סוגי הבד למרקיזה למרפסת

יש שלושה סוגי בד עיקריים שמשתמשים בהם לסוככי המרקיזה למרפסת, לכל בד ייעוד קצת שונה:

:: בד שמשונית (pvc)

מדובר בחומר דמוי ניילון קשיח. הוא הבד הנפוץ לסוככי המרקיזה למרפסת כי אטימותו למים היא הטובה ביותר מבין כל סוגי הבדים, והוא גם פתרון הצללה מצוין. חולי הניקיון שבכם, בטח יכירו את הבד משטיחון המטבח שמופק בדיוק מאותו חומר pvc.

:: בד דראלון

סוג בד שאריגתו צפופה והוא מצופה בחומר טפלון שמשפר את האיטום שלו, כך שהוא מתאים גם לחורף וגם לקיץ. לפי רוב הדעות הוא יפה ואסתטי יותר מהשמשונית, אבל חשוב להגיד שהוא מתבלה מהר יחסית, ודורש החלפה אחרי 3 שנים בערך.

:: בד רשת

בד עם "אפקט קירור" שמכיל חורים ממש קטנים שמאפשרים זרימת אוויר נעימה, ולכן מומלץ לשימוש בעיקר במזג אוויר חם. עקרונית הוא מוגדר עמיד בגשם, אבל תיתכן זליגת מים מהחורים, ולכן עמידותו בפני גשם היא הנמוכה ביותר מבין שלושת הסוגים.


איזה צבע לבד סוכך המרקיזה?

גוון בד המרקיזה למרפסת חשוב בעיקר אם בחרתם את בד הדראלון. בסוג הבד הזה ההצללה "נצבעת" בגוון הצבע שבחרתם, כך שלמעשה צבע כהה ייתן יותר צל מצבע בהיר. זה יכול להיות גם אפקט עיצובי – למשל, מרקיזה למרפסת מבד דראלון כתום תיתן צל כתמתם, שיתאים בדיוק אם יש לכם דוכן למיץ תפוזים סחוט סמיילי. הצבע של השמשונית לא רלוונטי מבחינת אפקט ההצללה, הוא יעשה תמיד את אותו הצל החשוך יחסית ולכן ההצללה היא לא שיקול בבחירת הצבע של בד זה, אלא רק טעמכם האישי.

 


מרקיזה למרפסת - תמונות

התקנת סוכך מרקיזה חשמלית במרפסת.
צילום: שלי סולומון, תל אביב.
אספקה והחלפת בד לסוכך מרקיזה במרפסת, התקנת ...
צילום: שולי אסף, תל אביב.
התקנת מרקיזה במרפסת בגודל 4 מ"ר.
צילום: מור ארביב, ראשון לציון.
התקנת סוכך מסוג מרקיזה בכניסה לבית.
צילום: בני וקנין, נתניה.
התקנת סוכך מרקיזה ידנית.
צילום: ציון בריגה, פתח תקווה.
התקנת מרקיזה עבור מרפסת.
צילום: חיה לוי, תל אביב.
התקנת מרקיזה חמש מטר במרפסת הכביסה.
צילום: שי אויניף, קרית מוצקין.
התקנת מרקיזות לבית.
צילום: יגאל בן-שחר, פתח תקווה.
התקנת מרקיזה חדשה והחלפת בד לשתי מרקיזות ישנות ...
צילום: יגאל דרכסלר, גן יבנה.
התקנת סוכך מרקיזה וסוכך נוסף כולל החלפת בד.
צילום: אילן בסן, בנימינה.

מנגנון ההפעלה של המרקיזה למרפסת

יש שתי אפשרויות לקפל ולפתוח את המרקיזה למרפסת –

:: מוט מנואלה – מנואלה זה מעין מוט ארוך שתצטרכו לחבר אותו במקום המתאים ולסובב כדי לפתוח ולקפל את המרקיזה למרפסת. זה המנגנון שכל סוכך מגיע איתו בכל מקרה. חשוב לציין שבמרקיזות גדולות במיוחד זו פעולה שעשויה להיות קשה מבחינה פיזית, ולכן אנחנו ממליצים להתייעץ עם מתקין המרקיזה למרפסת האם המנגנון הזה לבד מספיק לפתיחה ולסגירת סוכך המרקיזה. הנה תמונה של פתיחת סוכך במנואלה, שימו לב לא מדובר בסוכך מרקיזה אלא בסוכך זרועות!

 פתיחת סוכך זרועת במנואלה

:: מנגנון חשמלי – פתרון קל ונוח – מתקין הסוככים יתקין לכם את המנגנון בתשלום נוסף כמובן (על המחיר נדבר בהמשך)כך שבלחיצה על מתג הסוכך יתקפל וייפתח.

 


מרקיזה למרפסת – ממה כדאי להיזהר

בכל הקשור לתחזוקה, אין משהו מיוחד שתצטרכו לעשות במרקיזה למרפסת כדי שתעבוד לאורך זמן. כן רצוי להיות ערים לגבי מזג אוויר:

:: בגשם – תוכלו להשאירה אותה פתוחה או סגורה לפי רצונכם, הוא לא מפריע לה.

:: ברוחות חזקות – אנחנו ממליצים מאוד להשאיר את המרקיזה למרפסת סגורה ברוחות חזקות כדי שלא תיהרס.

:: בשלג - הירושלמים שבכם, הצפתיים (האנשים, לא הגבינות) וכל שוכני הצפון הרחוק בטח ישמחו לדעת שבשלג עדיף להשאיר את המרקיזה למרפסת סגורה אלא אם מדובר במרקיזה ממש גדולה שאותה כדאי להשאיר פתוחה בשביל שהשלג לא יצטבר עליה כשהיא מקופלת.

סוכך מרקיזה במרפסת

 


מחיר התקנת מרקיזה למרפסת

טוב אז הגיע הזמן לספר לכם שהתקנת מרקיזה היא עסק לא זול. התקנת מרקיזה למרפסת עולה כ-600 ₪ לכל מטר היקפי. בטח זה השלב שבו אתם שואלים מה זה מטר היקפי? אז אנחנו כאן, לא לדאוג. מטר היקפי מחושב כך - הרוחב של קיר המרפסת עליו תותקן המרקיזה + פעמיים העומק של המרפסת. כלומר פעמיים אורך השטח שאותו תכסה המרקיזה ועוד פעם אחת הרוחב שלו. לכן אם עומק המרפסת שלכם הוא 1.5 מטר ורוחב הקיר עליו תותקן המרקיזה הוא 5 מטר, החישוב הוא 5+1.5+1.5, ואז השטח ההיקפי הכולל שלכם הוא 8.

נוסיף גם שרוב סוגי הבד הנבחרים לא משנים את המחיר משמעותית, ושאם תרצו להתפנק עם איזה מנגנון חשמלי לסוכך המרקיזה למרפסת, תיאלצו להשקיע כ-1500 ₪ נוספים בממוצע.


מתקיני סוככים מומלצים

אז גם אם עכשיו חורף וגם אם קיץ, המרקיזה למרפסת יכולה להיות הפתרון האידיאלי עבורכם. מדובר בהשקעה לא קטנה, ולכן בטח תעדיפו לשמוע על מתקיני סוככים שאחרים המליצו עליהם. באתר מידרג יש רשימה של מתקיני סוככים מומלצים שמדורגים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים בדיוק כמוכם. אחרי כל התקנת מרקיזה למרפסת, אנחנו מתקשרים ללקוח, שואלים איך היה, והדירוג מתעדכן אוטומטית במערכת.


;

שאלות נפוצות לדף זה

מה זה סוכך מרקיזה?

מרקיזה למרפסת זה סוכך מתקפל  מזרועות אלומיניום שאפשר לקפל אותו בכמה שלבים (לא רק פתוח לגמרי או סגור לגמרי). הצורה של סוכך המרקיזה למרפסת היא כמו חצי גליל שיוצר סככה מעוגלת בעיצוב מגניב.

איך מתקינים מרקיזה למרפסת?

התקנת המרקיזה למרפסת נעשית אך ורק בידי מתקיני סוככים מקצועיים, ופשוט חשוב שהמתקין שאתם מזמינים יידע לעשות את זה הכי טוב שאפשר. אחרי שהוא יתקין את המרקיזה למרפסת, כל שנותר לכם הוא להשתמש בה - לקפל ולפתוח את המרקיזה לפי רצונכם. איך תוודאו שאתם מזמינים מתקין סוככים מצוין? באתר מידרג יש מתקיני סוככים מומלצים שמדורגים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים.

כמה עולה מרקיזה למרפסת?

התקנת מרקיזה למרפסת עולה כ-600 ש"ח לכל מטר מרובע. אם המנגנון קיפול שתבחרו הוא ידני (על ידי מנואלה), זה גם המחיר הסופי שתשלמו, אבל אם תרצו מנגנון קיפול ופתיחה חשמלי שיקל לכם על החיים, תצטרכו להשקיע 1500 ש"ח נוספים בממוצע.

אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק