מוקד מידרג: 1-700-707-233

סוכך זרועות

אם גם אתם ישבתם בחום של הקיץ וחשבתם שאתם חייבים הצללה במרפסת, הגעתם למקום הנכון. רגע לפני שאתם מאבדים שפיות מהחום, אנחנו כאן כדי לספר לכם כל מה שרציתם לדעת על סוכך זרועות. למה דווקא על סוכך זרועות אתם שואלים? כי מכל סוגי הסוככים, סוכך הזרועות הוא לגמרי הכוכב המבוקש של הקיץ. אז איך מתקינים אותו וכמה זה עולה? כל התשובות לפניכם.


סוכך זרועות – איך זה עובד?

סוכך זרועות הוא סוכך מתקפל שעשוי מלפחות שתי זרועות אלומיניום. הוא יכול להכיל גם 3 ו-4 זרועות, תלוי בגודל. כל מה שסוכך הזרועות דורש זה קיר תומך אליו הוא מחובר ומתקין סוככים שישים אותו, כך שלא נדרשת הכנה מיוחדת וההתקנה די פשוטה. הוא מתאים למרפסות, חלונות וכניסה לבתי עסק, ויכול גם לתפקד כסוכך לחניה. למעשה, סוכך הזרועות מתאים בכל מקום שדורש הצללה ויש בו קיר תומך. מה שממש מגניב זה שסוכך הזרועות לא מצריך אישור עירייה, כך שהתקנתו לא תגרור עלויות נוספות וכאב ראש בירוקרטי (שבינינו, לפעמים גרוע יותר מהעלויות).

 

 סוכך זרועות לבן

 


דגמים של סוכך זרועות

לסוכך הזרועות יש מגוון דגמים, אבל מתקיני סוככים מעידים שאין כמעט הבדל ביניהם, וקשה לשים את האצבע על דגם אחד שטוב יותר מהאחרים. גם מבחינת המחיר אין כמעט הבדל בין הדגמים. בדרך כלל כל מתקין סוככים עובד עם חברה אחת קבועה שהוא קונה ממנה את הסוככים, ולא מחזיק במלאי את מגוון הדגמים שבשוק. חשוב רק להגיד שלא בכל הדגמים אפשר להתקין את התוספים לסוכך הזרועות שעליהם נדבר בהמשך וזה עניין ששווה לבדוק מראש.


סוכך זרועות – הצללה או קירוי מפני גשם?

כל מתקיני הסוככים יגידו לכם שסוכך הזרועות הוא המבוקש ביותר כפתרון הצללה בקיץ. בנוסף ליתרונות שכבר ציינו, נאמר גם ששטח הכיסוי שלו יכול להגיע עד ל-7 מטר עומק, ו- 3 מטר רוחב, לעומת סוכך המרקיזה שלא יכול לכסות יותר מ-3 מטר לעומק פחות או יותר.

סוכך הזרועות יכול גם להתאים בחורף להגנה מגשם, אבל חשוב להדגיש שהוא יכול להיהרס בקלות במקרה של רוח חזקה. הוא נמתח כמה מטרים מהקיר ורוח חזקה שמנענעת אותו יכולה לשבור את הזרועות. לכן, גם אם החלטתם להשתמש בסוכך הזרועות בחורף, חשוב לקפל אותו לפני רוח. אם אתם רוצים סוכך שיתאים גם לחורף ולרוחות,  עדיף שתבחרו בסוג סוכך אחר שמתאים לשתי העונות, למשל סוכך מרקיזה.

 


מנגנון ההפעלה של סוכך הזרועות

אפשר לקפל את הסוכך ידנית בעזרת מוט מנואלה (מעין מוט שמתחבר לנקודה בסוכך הזרועות ומאפשר קיפול ופתיחה בתנועות סיבוביות), ואפשר גם להוסיף מערכת חשמלית שתקפל ותפתח את סוכך הזרועות בלחיצה על מתג או שלט רחוק.

 פתיחת סוכך זרועת במנואלה
 סוכך זרועות - פתיחה חשמלית בשלט

 


תוספים לסוכך זרועות

שבשבת רוח

שבשבת רוח (או "תרנגול") היא חיישן שאפשר להוסיף לסוכך הזרועות והוא מסוגל לזהות רוח חזקה ולסגור את הסוכך בעצמו. זה בהחלט פתרון מגניב שמאפשר לנו לוודא שהסוכך ייסגר אוטומטית ברוח חזקה ולא ייהרס.

טיפ חשוב: שבשבת הרוח היא אמנם פתרון טוב, אבל לא פתרון מושלם. ייתכן שהיא לא תזהה את הרוח בזמן, או שהחיישן שבה יתקלקל, ואז הסוכך נמצא בסכנה. אומנם  אלו לא תקלות נפוצות, אבל אם תשאלו אותנו – זה לא שווה את הסיכון ולכן גם אם התקנתם שבשבת, אנחנו ממליצים מאוד להיות ערים לרוחות שבחוץ ולא לסמוך עליה בעיניים עצומות.

קסטה

"קסטה" – תודו שכמעט שכחתם מהמילה הזאת! מסתבר שהיא עוד בשימוש בתחום הסוככים. הקסטה היא רצועת אלומיניום מוארכת שמכסה את החלק המגולגל של סוכך הזרועות. יש דגמים של סוככי זרועות שמתאימים להתקנת קסטה, ויש כאלה שלא ממש, ולכן כדאי לכם לחשוב לפני שאתם מזמינים את הסוכך, אם בא לכם דגם שמכיל קסטה.

 זוכך זרועות קסטה לעומת סוכך זרועות בלי קסטה

סוג הבד לסוכך זרועות

יש שלושה סוגי בדים שאפשר להתקין על סוכך הזרועות:

סוכך זרועותבד דראלון - סוג בד הנפוץ בסוככי הזרועות. אריגתו צפופה ויש לו ציפוי של חומר טפלון שמשפר את האיטום שלו. לכן, הבד מתאים גם לגשם וגם להצללה משמש. הוא נחשב בד יפה אבל מתבלה מהר יחסית ודורש החלפה אחת לשלוש שנים.

סוכך זרועות בד שמשונית (pvc) - בד שעשוי מחומר דמוי ניילון קשיח (pvc). זה הבד שמגן הכי טוב מגשם וגם עושה הצללה טובה, ובדרך כלל גם מחזיק לאורך שנים. לעומת הדראלון הוא נחשב פחות אסתטי, ולכן רבים מעדיפים בכל זאת להתקין את בד הדראלון ולא בד שמשונית בסוכך הזרועות.

סוכך זרועותבד רשת - בד עם חורים ממש קטנים שיוצרים "אפקט קירור" ומאפשרים זרימת אוויר נעימה. הוא נחשב אפילו עמיד בגשם אבל מתקיני סוככים מעידים שמים יכולים לזלוג מהחורים, ולכן אנחנו ממליצים להתקין אותו על סוכך הזרועות רק לצורך הצללה בקיץ.


תמונות של התקנת סוכך זרועות

התקנת סוכך זרועות חשמלי בגודל 3X5.5 מ''ר.
צילום: משה בר-ניב, רעננה.
התקנת שני סוככי זרועות חשמליים בגודל 5 מ''ר ...
צילום: ליאור ויסמן, כפר סבא.
התקנת סוכך זרועות במרפסת.
צילום: ענבר ג. כפר סבא.
התקנת סוכך זרועות חשמלי.
צילום: מ. פ. תל אביב.
התקנת סוכך זרועות בגודל 3.5 על 3 במרפסת ביתית.
צילום: בוריס סיקלייר, כפר סבא.
התקנת סוכך זרועות ידני.
צילום: איתמר בירנצוויג, ראש העין.
התקנת סוכך זרועות חשמלי.
צילום: דרור אלבז, רמת גן.
התקנת סוכך זרועות.
צילום: י. ק. הרצליה.
התקנת סוכך זרועות חשמלי לעסק.
צילום: איתמר אפגין, בקוע.
התקנת סוכך זרועות ידני במרפסת.
צילום: יוליה אובלבסקי, פתח תקווה.

גוון הבד של סוכך הזרועות

תוכלו להזמין לסוכך איזה גוון בד שתרצו, אבל אנחנו הכי ממליצים על ורוד-מידרג! וברצינות – גוון הסוכך חשוב בעיקר בגלל הצל שתקבלו ממנו. בד הדראלון ייתן צל בגוון דומה לצבע שלו. למשל בד דראלון בצבע אדום ייתן צל אדמדם. זה גם המקום להגיד שבעצם, ככל שגוון בד הדראלון יהיה בהיר יותר, כך הצל יהיה חלש יותר, וכדאי לקחת זאת בחשבון.  בד השמשונית ייתן את אותו הצל בכל גוון שיהיה, ולכן אם בוחרים בו, בחירת הגוון לא קריטית מבחינת חישובי הצל.


תחזוקה שוטפת

הנה עוד יתרון מובהק לסוכך הזרועות – כמעט אין צורך בתחזוקה שוטפת. הדבר היחיד שחשוב להקפיד הוא לשמן את הצירים של הזרועות פעם בשנה. שימון הצירים מגן על סוכך הזרועות מפני חול ואבק שנתפסים בצירים ועלולים לגרום לחריקות ורעש בסגירה ובפתיחה של הסוכך. מבחינת חלודה אין לכם מה לדאוג, אלומיניום לא מחליד! איזה כיף! אם בא לכם להסיר את האחריות מעצמכם, אין בעיה. תוכלו להזמין את שירות התחזוקה לסוכך הזרועות גם ממתקין הסוככים, אבל תכלס, אין סיבה. כל שצריך הוא סולם, שמן רגיל ומי שירסס אותו, ויירד מהסולם בשלוםמחייך

 סוכך זרועות למרפסת

 


סוכך זרועות – מחיר

אז מה המחיר של כל התענוג הזה? לצערנו, לא זול. מחיר התקנת סוכך זרועות מורכב ממשתנים רבים כמו גודל הסוכך, סוג הסוכך, סוג הבד ואילו תוספים החלטתם להתקין בו.

כדי להבין את סדר הגודל של המחירים ועלות התוספים, ניקח לדוגמה סוכך זרועות בגודל 2 וחצי מטר על 3 מטר:

מחירהמחיר של סוכך זרועות בלי מערכת חשמלית, בלי שבשבת רוח ובלי קסטה הוא 4,000-5,000 ₪ בממוצע.

מחירמחירו של סוכך הזרועות עם קסטה ועם מערכת חשמלית הוא 8,000-9,000 ₪ בממוצע.

מחירמחיר סוכך זרועות עם קסטה, מערכת חשמלית ושבשבת הוא כבר 8,500-9,500 ₪ בממוצע.

 


מתקיני סוככים מומלצים

הבנו כבר שהתקנת סוכך זה עסק לא זול, ולכן כדאי למצוא מתקין סוככים מומלץ שיצדיק את ההשקעה. בדיוק בשביל זה רכזנו עבורכם רשימה של מתקיני סוככים מומלצים שמדורגים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים בדיוק כמוכם. אחרי התקנת סוכך הזרועות, אנחנו מתקשרים ללקוח כדי לקבל חוות דעת, והדירוג מתעדכן אוטומטית באתר.

ואם חס וחלילה הסוכך התפרק שישה חודשים לאחר התקנתו? גם לזה יש לנו פתרון – בדיקת איכות חוזרת. נציגי מידרג מתקשרים ללקוחות פעם שנייה ושלישית כמה חודשים (ואפילו שנים) אחרי התקנת הסוכך ושואלים את הלקוח אם הוא עדיין מרוצה – הכל, כדי שהדירוג יהיה האמין ביותר שאפשר.


;

שאלות נפוצות לדף זה

כמה עולה סוכך זרועות?

זו שאלה גדולה מאוד - תלוי בגודל הסוכך ובתוספים שמוסיפים לו. ללא תוספים, סוכך של 2 וחצי מטר על שלוש מטר יעלה כ4000-5000 ש"ח בממוצע. כולל תוספות, אותו סוכךך יגול להגיע גם ל9000 ש"ח בממוצע. על אילו תוספות מדובר והאם מומלץ? אפשר לקרוא במאמר שלמעלה.

איך מתקינים סוכך זרועות?

זו שאלה שאתם לא צריכים לדעת את התשובה שלה - אבל מתקיני הסוככים צריכים לדעת את התשובה:) מדובר בעסק מורכב ומסובך, ויכול להיות גם מסוכן ולכן רק מתקיני סוככים יכולים לבצע התקנת סוכך זרועות. לא מדובר במשהו שאדם תמים יכול לעשות בעצמו.

מה זה סוכך זרועות?

סוכך זרועות הוא סוכך מתקפל שעשוי מלפחות שתי זרועות אלומיניום. הכל מה שסוכך הזרועות דורש זה קיר תומך, כלומר הקיר שאליו הוא מחובר. הוא מכסה שטח גדול יחסית לסוגי סוככים אחרים - הוא יכול לכסות בצל עד 7 על 3 מטר מרובע. הוא הסוכך הנפוץ ביותר כהצללה לקיץ. רוצים לשמוע עוד? במאמר שלמעלה.

אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק