130 חשמלאים מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: איפוס מונה חשמל דיגיטלי - האם אפשר? התקנו מונה חשמל דיגיטלי ביחידת דיור מושכרת, ועכשיו מתחלפים לנו הדיירים. רצינו לדעת אם אפשר לאפס את המונה ולהתחיל את הספירה מחדש. האם ניתן לבצע איפוס מונה חשמל דיגיטלי?
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לחשמלאים עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 130 החשמלאים משקל זהה.
חבר'ה יש לנו רוב! 73.2% מהחשמלאים ענו לא בתשובה לשאלה 'איפוס מונה חשמל דיגיטלי - האם אפשר?'. לא השתכנעתם? 26.8% מהחשמלאים חשבו אחרת. תמיד יש עוד אפשרויות, אבל אנחנו תמיד הולכים עם חכמת המומחים.
כנראה שלא ניתן לאפס מונה חשמל דיגיטלי שכבר קיים לכם בבית, ותוכלו פשוט להמשיך את הקריאה מאיפה שהיא הפסיקה. אבל החשמלאים כאן אומרים שיש מונים מיוחדים שיש בהם אופצייה חלקית לאיפוס. לכן כתבנו לכם טיפ על מחיר התקנה של מונה חשמל. בהצלחה!
איפוס מונה חשמל דיגיטלי - האם אפשר? המומחים עונים:
לא חוקי לאפס מונה חשמל דיגיטלי.
אי אפשר לבצע איפוס למונה חשמל דיגיטלי פרטי ללא אמצעי מיוחד (הגיוני... אחרת הדיירים יאפסו בעצמם).
לא ניתן לאפס מונה חשמל דיגיטלי
במוני חשמל דיגיטלים ישנה אפשרות לאפס קריאת המונה המשנית, ישנו מספר מצטבר אשר אינו משתנה.
אין דרך לבצע איפוס מונה חשמל דיגיטלי בצורה פשוטה. כדי להימנע מבעיות של גניבת חשמל או בעיות של חישוב צריכת חשמל בין שוכר למשכיר, יש מספר סוגים של מונים דיגיטליים שניתן לאפס, אך הדבר מצריך ידע וציוד שלא לכל אחד יש בבית.
אני לא מכיר אופציה לאיפוס מונה חשמל דיגיטלי. מה שכן אפשר לעשות זה לרשום את המספר האחרון שהופיע על המונה וממנו להמשיך לספור.
אי אפשר לבצע איפוס למונה חשמל דיגיטלי. כאשר מתחלפים דיירים, רושמים את המספר המוצג במונה ומחשיבים אותו כאפס ההתחלתי, והספירה מתחילה משם. אחרת.. כל אחד היה יכול לאפס מתי שהוא רוצה את המונה
לא ניתן לאפס מונה חשמל דיגיטלי. אם היה ניתן, כל אחד היה יכול לאפס לבד ולגרום לבעיות. רושמים וממשיכים.
איפוס יקלקל את המונה.
תלוי בדגם, ניתן פשוט להחליפו לחדש ומאופס
ניתן לאפס מונה חשמל דיגיטלי שקיים בו כפתור איפוס.
יש לחצן לרוב על המונה ואחרי לחיצה ממושכת עליו הוא מאפס את המונה.
בדרך כלל במונה דיגיטלי ישנן 2 ספירות, בדומה לקיים ברכב. אחת שאינה ניתנת לאיפוס ואחת הניתנת לאיפוס.
ניתן לאפס מונה חשמל דיגיטלי אם במונה יש אופציה מיוחדת לאיפוס.
כל היצרנים לא איפשרו איפוס של מונה דיגיטלי
רק בדגמים מסוימים ניתן לבצע איפוס במונה חשמל דיגיטלי. יהיה כפתור Reset שלחיצה עליו מאפסת את המונה. אבל אין חובה לקנות מונה מיוחד או להתחיל מאפס. אפשר פשוט לתעד את המספר הקיים ולהתחיל ספירה חדשה ממנו.
אי אפשר לאפס מונה חשמל דיגיטלי. אבל במונה דיגיטלי יש שני סוגים של קריאות: קריאה של מונה מהרגע שהוא מחובר החשמל (ולא מפסיק למנות, כמו ק"מ ברכב), ויש קריאה נוספת שאותה אפשר לאפס (תלוי בסוג המונה).
כן, ניתן לאפס מונה חשמל דיגיטלי בלבד, ורק את השורה השנייה שניתנת לאיפוס ולא את המונה שרץ מיום ההתקנה (ממש כמו ברכב).
ניתן לאפס מונה חשמל דיגיטלי. במונה יש שתי שורות של ספרות: שורה עליונה שניתן לאפס, ושורה אחת תחתונה שהיא מונה ברצף מאז שהותקן.
לא ניתן לאפס מונה חשמל
בדרך כלל במונה דיגיטלי יש כפתור איפוס
אפשר לבצע איפוס מונה חשמל דיגיטלי בלחיצה של 5 שניות על כפתור האיפוס.
לא ניתן לאפס מונה חשמל דיגיטלי.
לא ידוע לי אם ניתן לאפס מונה ואם כן אז זה צריך להתבצע מול חברת החשמל לישראל. ובכל זאת בהתייחסות לעניין ניתן לשמור את קריאת המונה מרגע כניסת הדיירים ואז באופן תקופתי לבדוק את הקריאה ולחשב את ההפרש מהקריאה הקודמת.
לא כדאי לגעת בזה. פשוט עושים צילום קריאה ישנה וקריאה חדשה. מצריך פתיחת לוח . אל תעשו את זה
ישנם מוני חשמל דיגיטליים שאפשר לאפס.
אין דרך לאפס מונה דיגיטלי.
ישנם מונים דיגיטלים שבהם מודול איפוס. כל השאר לא ניתנים לאיפוס
לוח איפוס שמונה קוט"ש אפשרי רק במונה חשמל דיגיטלי עם אפשרות כזו (קיים רק במשוכללים). אפשר לאפס גם מונה מכני אך זה מחייב פתיחה של אמצעי האבטחה שלו (פלומבה). בסופו של דבר, המטרה של החסימה היא שמירת אמינות התוצאה, מכאן לפתרון הפשוט - רושמים את המספר הקיים ומתייחסים אליו כמצב אפס. אם מוצאים מונה במצב אפס זה מעיד שהוא חדש או מחודש. במקרים נדירים כשנראה ישן מאופס, זה מראה שמישהו טיפל בו ללא סמכות מקצועית.
יש כפתור שמאפס את המונה, אך הוא מאפס שורת מספרים אחת והשורה השנייה ממשיכה לספור כרגיל.
מונה חשמל דיגיטלי פשוט אינו ניתן לאיפוס, כדי שבכל רגע נתון לא ינסו לאפס אותו ולשבש את המידע. כאשר מתחלף דייר ביחידת דיור רושמים כמה הופיע במונה לפני כניסת הדייר החדש, וכך ממשיכים הלאה
לא ניתן לאפס מונה חשמל דיגיטלי.
במרבית המונים אין אפשרות לבצע איפוס. יש מעט מאוד מונים עם שורה נוספת שאותה אפשר לאפס. לפי דעתי, מונה שאפשר לאפס הוא קצת בעייתי מכיוון שכל אחד יכול לאפס אותו, ואז הקריאה לא אמיתית. היום יש גם מונים שאפשר לחבר לרשת האינטרנט, ולעשות קריאה מרחוק, ואפליקציה אפילו מחשבת את הסכום לחיוב.
רוב המונים אינם ניתנים לאיפוס.
אין אפשרות לאפס מונה מונה חשמל דיגיטי. צריך לרשום את הקריאה הנוכחית ולשלם ממנה והלאה.
אין אפשרות לאפס מונה חשמל דיגיטלי.
לרוב, המונים לא מתאפסים. זה נובע מחשש לזיופים ואיפוסים שלא בכוונה. קיימים מונים מתאפסים, אבל לרוב הם לא לשימוש ביתי.
אפשר לאפס מונה חשמל דיגיטלי, אבל עדיף לא לאפס.
יש דגמים של מוני חשמל דיגיטליים שאפשר לאפס, ויש דגמים שלא.
יש מונים עם אפשרות איפוס אך הם יקרים ולא באמת יש בהם שימוש... בכל מקרה אין צורך לאפס מונה אלא לקחת קריאה אחרונה וממנה לספור את הצריכה.
מונה חשמל דיגיטלי לא ניתן לאיפוס.
אי אפשר לאפס מונה חשמל דיגיטלי מכיוון שאז כל אחד היה יכול לחקור טיפה איך עושים את ולרמות. צריך פשוט להתחיל לספור מאיפה שעצרו הדיירים הקודמים.
אי אפשר לאפס מונה חשמל דיגיטלי כי המונה חתום בפלומבה על מנת למנוע זיופים מצד הצרכנים. לכן, כשמתחלף דייר, יש לרשום את מספר הצריכה של המונה בכניסה של דייר חדש, ולחשב את הצריכה מאותו המספר.
רק בדגמים מסויימים אפשר לאפס את המונה החשמלי, אם קיים כפתור reset.
לרוב אי אפשר, למעט מונים שהיצרן השאיר אופציה לשני שעונים - אחד שניתן למחוק ואחד לא ניתן למחוק. הם בדרך כלל לא במלאי בחנויות החשמל המקצועיות.
כן יש כפתור ריסט קטן לוחצים עליו רצוף והוא מאפס את המונה על כל תוכניותיו
לפי דעתי זה כסף מיותר. אין צורך לאפס את השעון, פשוט מצלמים לי שהדייר יצא ושהדייר נכנס ואז יודעים מה כל חודש וחודש. אם אתם רוצים אתם יכולים להתקין מונה שבעצם רואה את הצריכה בפועל דרך הפלאפון ולא צריך לגשת למונה עצמו פיזית.
בלתי אפשרי לאפס מונה חשמל דיגיטלי כי כול דייר יוכל לאפס באמצע החודש ולרמות בעצם את בעל הדירה.
אין דבר כזה לאפס מונה מההתחלה, אפשר רק לאפס את הקריאה האחרונה.
לא ניתן לאפס מונה חשמל דיגיטלי. צריך לכתוב את המד הנוכחי ולחשב בהתאם.
יש שתי שורות במונה דיגיטלי. אחת השורות לא ניתן לאפס (אם אני זוכר נכון זו העליונה). ניתן לאפס את השורה השנייה.
אפשר לרשום את הספרות האחרונות ולהתחיל ספירה משם.
ישנם מונים שאפשר וישנם שלא, מומלץ לחפש את מפרט המוצר באתר החברה ולראות.
בדרך כלל לא ניתן לאפס מונה חשמל דיגיטלי . יש מונים שכן, אבל רוב בעלי הבתים לא רוצים שהשוכרים יתחילו לשחק איתם.
אפשרי אך לא בכל סוגי המונים.
לא ניתן לאפס מונה חשמל מהסיבה שהדבר יכול לגרום לבעיה שכן כל אדם יוכל לאפס את המונה והספירה תאבד. מה שכן עושים בחילופי דיירים זה רושמים את המספר וממשיכים את הספירה מהמספר שנשמר
מונה לא ניתן לאיפוס מכיוון שהדירים לא יאפסו באמצע את המונה ולא תוכלו לדעת לקרוא. מה שצריך לעשות זה לרשום את מס הקריאה הישן וסופרים ממנו.
יש סוגים שמאפשרים איפוס.
מונה חשמל דיגיטלי בנוי בצורה כזו שלא ניתן לאפס אותו כדי שהוא יהיה אמין למשתמש ושלא יהיה ניתן לעקוף אותו בצורה כזו או אחרת
לרוב במונים דיגיטליים אין איפוס.
לא ניתן לאפס מונה חשמל דיגיטלי אם היה ניתן כל אחד היה יכול לשנות ולגרום לבעיות.
כל מונה שסופר את הצריכה חשמל, מים, גז... אי אפשר לאפס אותם מכייון שאז כל אחד היה בא ומאפס. לכן יצרו אותם שלא ניתן לאפס
מונים לא ניתנים לאיפוס, בכדי למנוע רמאויות בקשר לצריכת החשמל בכל מקרה ניתן לצלם את הקריאה האחרונה ולחשב ממנה והלאה
מונה דיגיטלי לא ניתן לאפס. ישנם מונים שיש להם שתי קריאות, ואחת מהן כן ניתן לאפס. קריאה אחת שמתחילה מרגע חיבור המונה לחשמל - שאותה לא ניתן לאפס, וקריאה נוספת שאותה כן ניתן לאפס - אבל לא הייתי ממליץ להסתמך עליה שכן לא ניתן לדעת בוודאות מתי אופסה בפעם האחרונה.
ברוב המונים אפשר לאפס. יש מונה של ניסקו שיש עליו 2 קריאות: 1. צריכה כללית שאותה אי אפשר לאפס. 2. קריאה משנית שאותה אתם יכולים לאפס מתי שתרצו.
יש סוגי מונים שניתן לאפס, אם במונה שאתם מחזיקים אין אופציה לאיפוס, ניתן להתחשבן לפי הקריאה האחרונה שבמונה.
חשוב לציין שישנם מונים שאין להם אופציית איפוס. עם זאת, לרוב המונים הפרטיים קיימת האפשרות.
בגדול אי אפשר לאפס מונה חשמלי, אך יש מונים מיוחדים שכן. מה שכן אפשר פשוט להמשיך את הקראות להבא לפי הקריאה האחרונה של הדיירים האחרונים
אין אפשרות לבצע איפוס מונה חשמל דיגיטלי.
לא ניתן לאפס מונה דיגיטלי או מכני, אלא אם תרכוש מונה מיוחד שאפשר לאפס אותו. בחילופי דיירים, ברירת המחדל היא לרשום את הקריאה הנוכחית ולהתחיל את הקריאה לדייר החדש משם.
התשובה היא כן ולא, ואסביר. כמעט ובכל מונה דיגיטלי מודולרי אשר מותקן בתוך לוח החשמל הבייתי ( למעט מונה צר שתופס מקום 1 בלוח ) קיימות 2 רשומות של ספרות, העליונה קבועה ונספרת מרגע ההתקנה ללא אפשרות איפוס והשניה ניתנת לאיפוס וסופרת מרגע זה והלאה. היתרון בזה שאם רוצים למדוד צריכה על זמן קצוב יש אפשרות לאיפוס ובנוסף אין חשש שהדייר יאפס את הצריכה שלו כי קיימת הרשומה שלא נמחקת.
לא ניתן לאפס מונה דיגיטלי שיושב בלוח החשמל. כאשר מתחלפים דיירים, ברירת המחדל היא לרשום את הקריאה הנוכחית ולהתחיל את הקריאה לדייר החדש. חשוב לציין שישנם מונים שיש להם אופציה לאיפוס משני אך הספירה הראשונה תמיד תישאר.
יש מונים בהם ניתן לבצע איפוס, במידה שלא ניתן באותו מונה לבצע איפוס צריך לשמור את הקריאה ולהמשיך ממנה לדייר הבא.
ישנם מונים דיגיטליים שבהם יש אפשרות לאפס את הספירה המשנית, אך הספירה הקבועה לא ניתנת לאיפוס. במידה שמתחלפים דיירים רצוי לרשום בקרבת לוח החשמל את המספר שמופיע בעת הכניסה לדירה.
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
לא | 108.8 | 72.0 |
כן | 42.3 | 28.0 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
לא | 95 | 73.1 |
כן | 35 | 26.9 |
המידע המוצג כאן על "איפוס מונה חשמל דיגיטלי - האם אפשר?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.