מונה חשמל יוכל לאפשר לכם לעקוב אחר צריכת החשמל ביחידת דיור או בכל קו חשמלי שתרצו למדוד. לפני שאתם ניגשים להתקנה, בואו לקרוא על מחיר מונה חשמל: כמה עולה מונה חשמל חד פאזי ותלת פאזי? כמה עולה ההתקנה? ומה עוד יכול להשפיע על מחיר מונה חשמל? בואו למנות איתנו!
לכל בית או דירה בישראל צריך להיות מונה חשמל של חברת החשמל שמודד את צריכת החשמל בו. המונה הזה מותקן על ידי חברת החשמל ולא על ידי חשמלאי פרטי. אבל אם רוצים למדוד את צריכת החשמל בחלק מהמעגלים בבית: לרוב כדי לעקוב אחר צריכת החשמל של דיירים ביחידת דיור, צריך להתקין מונה חשמל נוסף על המעגלים האלה. המונה הזה קטן וקומפקטי בהרבה, ובדרך כלל דיגיטלי.
חוץ מיחידות דיור, משתמשים במונה חשמל גם כשמתקינים עמדת טעינה לרכב חשמלי בבניין משותף, ולפעמים גם כדי לעקוב אחר צריכת החשמל של כל הבית כשיש בעיה במונה הראשי. כאן תוכלו לראות את דוד החשמלאי מסביר על זה:
התקנת מונה חשמל מתבצעת על ידי חשמלאי. על פי חוק החשמל בישראל, כל עבודת חשמל שדורשת כלי עבודה (כלומר, פחות או יותר כל דבר שהוא יותר מהחלפת נורה) מחייבת חשמלאי. אבל גם אם יש לכם ידיים טובות והייתם מסתכנים בהחלפת שקע למשל, לבצע עצמאית התקנות בתוך לוח החשמל זה BIG NO NO.
החשמלאי שיגיע אליכם יתקין את המונה בתוך הלוח, ויחבר אליו את המעגלים החשמליים שאחרי הצריכה שלהם תרצו לעקוב – נניח, קווי החשמל שיוצאים ליחידת הדיור שתשכירו. ההתקנה לא ארוכה, ולרוב תיקח בין רבע שעה לשלושת רבעי השעה.
לרוב החשמלאי הוא זה שיספק את המונה. אם תרצו לקנות אותו בעצמכם, תוכלו למצוא מונים בחנויות חשמל. המחיר צריך להיות כ120 ₪ למונה חד פאזי וכ200 ₪ למונה תלת פאזי.
לרוב תקבלו על ההתקנה ועל מונה החשמל שנה אחריות. אם קניתם את מונה החשמל בעצמכם, תקבלו עליו אחריות מהחנות ולא מהחשמלאי, מה שקצת יסבך את המצב במקרה של תקלה.
מחיר התקנת מונה חשמל משתנה לפי סוג חיבור החשמל בבית: חד פאזי או תלת פאזי.
מחיר התקנת מונה חשמל חד פאזי הוא 400-500 ₪. המחיר כולל את עלות המונה, את העבודה ומע"מ.
מחיר התקנת מונה חשמל תלת פאזי הוא 600-700 ₪. המחיר כולל את עלות המונה, העבודה ומע"מ.
מלבד סוג החיבור, יש עוד כמה השפעות שיכולות להיות על מחיר המכשיר שיספור את החשמל שלכם:
חברה: בתוך טווח המחירים שציינו למעלה, מחיר המונה עצמו משתנה לפי החברה שתבחרו. יש בשוק הרבה חברות אמינות (לדוגמא ניסקו, סימס ועוד רבות נוספות) לעומת חברות אחרות שמייצרות מונים שעלולים להתחיל לזייף. תוכלו להתייעץ עם החשמלאי שתזמינו על חברה מומלצת.
מקום בלוח החשמל: מונה חשמל משני (כלומר מונה שמתקינים בנוסף לזה של חברת החשמל) חייב להיות מותקן בתוך הלוח, כי אם לא המשמעות היא שיהיו חוטי חשמל חשופים וזה לא תקני – וגם לא מומלץ. אם אין מקום בלוח למונה, החשמלאי יצטרך להתקין לוח משנה, ואתם תוכלו לשלם עליו תוספת של עד כ400-500 ₪.
עבודות תשתית: המחיר שציינו למעלה נוגע למקרים בהם אין צורך בעבודות תשתית נוספות ומדובר רק בחיבור מונה חשמל למצב חשמלי קיים. אם יהיה צורך בשינויים נוספים בלוח: נניח, חיבור של כמה מפסקים כדי לשייך אותם למונה אחד – המחיר יכול להגיע ל1,000-1,200 ₪.
חיבור מונה חשמל היא עבודה די פשוטה, אבל גם אותה כדאי להניח בידיים טובות. בשביל זה אספנו לכאן רשימה של חשמלאים מומלצים, מדורגים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים. מוזמנים לקרוא ביקורות וציונים על החשמלאים ולבחור את האיש המתאים לכם!
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.