בשנים האחרונות ניאגרות סמויות הפכו להיות אורחות קבועות בכל בית ואי אפשר לומר שזה מפתיע – הן נותנות זריקת שיק בכל חדר שירותים סתמי. האם מעבר לחוויה האסתטית יש לניאגרה הסמויה יתרונות נוספים? ספוילר – לא ממש. אז למה כולם מתקינים את זה? מה החסרונות? וכמה עולה ההתקנה? כל הדברים, הגלויים והסמויים (הבנתם??? ) ממש כאן
לפני שנצלול אל כל היתרונות והחסרונות, כדאי שנבין מה זו בכלל ניאגרה סמויה. אז ככה - כל מתקן שירותים סטנדרטי מורכב מאסלה ומיכל הדחה, שמוכר יותר בשמו השני כניאגרה. הניאגרה עצמה מורכבת גם היא משני מנגנונים, מנגנון הדחה ושסתום המצוף. ניאגרה סמויה היא ניאגרה בה המנגנון כולו נמצא לחלוטין בתוך הקיר וסמוי מהעין. הדבר היחידי שנותר בחוץ הוא לחצן הדחה אלגנטי, שהוא גם פתח השירות לכל תקלה שלא תהיה.
חובבים עיצוב מודרני? אם ככה, אין סיבה שלא תכניסו ניאגרה הסמויה לחלל השירותים שלכם. אבל שנייה לפני שאתם רצים להחליף את הניאגרה הקיימת שלכם בניאגרה סמויה, חשוב לדעת שכל זמן שהניאגרה הסמויה והמגניבה שלכם מתפקדת כמו שצריך- הדברים זורמים. הבעיה כמו תמיד, מתחילה כשצצות התקלות.
היתרון הבולט ביותר של הניאגרה הסמויה הוא האסתטיקה שלה. כמו שראינו, בניאגרה הסמויה מיכל ההדחה והצנרת חבויים בתוך אריחי הקיר, מה שהופך אותה להיות כמעט בלתי מורגשת במרחב. הניאגרה הסמויה היא הפתרון המושלם גם לחובבי הניקיון ביניכם, היא מאפשרת ניקוי קליל של לחצן ההדחה על הקיר בהעברת מטלית במקום הניקוי המאומץ של הניאגרה הגלויה ומיכל ההדחה הגדול שלה, וגם, ניאגרה סמויה מגיעה לרוב עם אסלה תלויה וזה כבר בכלל נקי וכיף (ועוד נרחיב בהמשך).
התקלות בניאגרה סמויה אומנם לא שונות מתקלות בניאגרה גלויה, אבל כשמדברים על טיפול בתקלות, תיקון ניאגרות סמויות יכול להיות כאב ראש לא קטן בגלל המבנה המורכב שלהן. בניגוד לניאגרה הגלויה, בה ניתן לפתוח את מכסה ההדחה בקלות ולראות את חלקי המנגנון, בניאגרה הסמויה (באופן לא מפתיע) מנגנון ההדחה סמוי, וכדי לפתור תקלות, האינסטלטור צריך תחילה לפרק את הלחצן, לאחר מכן להוציא דרך פתח שירות קטנטן את מנגנון ההדחה, ורק אז לתקן. זה כמובן, מעכב את זמן העבודה של האינסטלטור, וזמן כידוע – זה כסף.
אם זה לא גורם לכם לחשוב פעמיים, כדאי שתחשבו גם על חלקי החילוף בניאגרה סמויה שיעלו לכם ביוקר. החלקים בניאגרה הסמויה צריכים להיות זהים לחברת הניאגרה שרכשתם והם משתנים בין מוצר למוצר, מה שהופך אותם לפחות זמינים. החלטתם ללכת על זה? מומלץ לקנות ניאגרות של חברות ישראליות כמו גבריט וגרואה שניתן להשיג את חלקי החילוף שלהם בארץ.
אם כבר בחרתם לשדרג את חלל השירותים שלכם עם ניאגרה סמויה, סביר להניח שתבחרו לצרף אליה גם אסלה תלויה - לא אסלה סמויה, בניגוד לטעות הרווחת, אלא כזאת שאפשר לראות ואפילו לשבת עליה. ובאמת, ניאגרה סמויה ואסלה תלויה הן השילוב המנצח למי שמחפש לשמור על רמת ניקיון גבוהה בחלל השירותים.
אסלה תלויה עם ניאגרה סמויה
אסלה עומדת עם ניאגרה מחרס, נקראת גם אסלת מונובלוק
אז באיזו ניאגרה ואסלה כדאי לכם לבחור? זה כבר תלוי בכם. אם אתם פריקים של ניקיון, הניאגרה הסמויה והאסלה התלויה הן הפתרון המושלם בשבילכם. הרצפות שנמצאות מתחת לאסלה התלויה פשוטות במיוחד לצחצוח בזכות המרחק שלהן מהאסלה, מה שאומר שאפילו האיי רובוט הנאמן שלכם יכול לעבור מתחתיו אבל אם אתם דווקא יותר בקטע של מוצר פשוט, נמליץ לכם ללכת על אסלת מונובלוק או אסלה עומדת עם ניאגרה מפלסטיק גבוה, שפשוטות במיוחד לתפעול דרך פתח ההדחה הרחב שלהן.
את הניאגרה הסמויה ניתן להתקין בכל שטח שירותים סטנדרטי בו נכנסת ניאגרה גלויה. בניגוד למה שנהוג לחשוב, אין צורך לחצוב בתוך הקיר בכדי להתקין את הניאגרה הסמויה וניתן להתקין אותה על קיר קיים, אותו מצפים בקיר נוסף – מגבס או מלבנים, בחיפוי אריחי קרמיקה. כיום, אינסטלטורים נוטים לבחור בחיפוי גבס שפשוט להרכבה וזול יותר בהשוואה לגבס. אבל, כדאי לכם להתעקש על חיפוי מבלוקים שעמיד יותר לאורך זמן ולא סופג הרבה מים כמו הגבס.
דבר שחשוב לקחת בחשבון שהתקנת ניאגרה על קיר קיים, יוצרת בליטה חיצונית של 15-20 ס"מ מהקיר. ככה שאם בכל זאת חשקה נפשכם במראה אסתטי וחלק של הקיר, תצטרכו לבקש מהאינסטלטור או מקבלן השיפוצים לחצוב בקיר כדי להתקין את הניאגרה.
בחירת הניאגרה - ביחד עם האינסטלטור, או בחירה עצמאית שלכם בחנות. חשוב לבחור במיכל הדחה בהתאם לחיפוי שתרצו - מיכל הדחה עם מסגרת מתאימה לגבס או מיכל הדחה מותאם לבלוקים.
הכנת התשתית לניאגרה – השלב הזה כולל חיבור לנקודת מים, מילוי מים בצינור הניאגרה והכנת מוטות הברגה לניאגרה עצמה.
חיפוי הניאגרה - במקרה של חיפוי מגבס, ממלאים חצי ממיכל ההדחה בבטון ולאחר מכן משלימים את חצי המיכל השני עם גבס. במקרה של חיפוי מבלוקים, בונים בלוקים מצידי המיכל עד גובה הברכיים, שמים רשת בקדמת המיכל ומטייחים עם בטון.
ייבוש - לאחר חיפוי הניאגרה יש להמתין כ-24 שעות עד לייבוש היציקה, ולאחר מכן מניחים את אריחי הקרמיקה.
התקנה - של לחצן ההדחה ואסלה תלויה.
השווצה בניאגרה החדשה וההורסת שלכם
מחירי התקנת ניאגרה סמויה מורכבים מכמה פרמטרים ביניהם הכנת התשתית לניאגרה הסמויה, מחיר ניאגרה סמויה ואסלה תלויה, ואריחי הקרמיקה השונים.
הצעת מחיר להתקנת ניאגרה סמויה בזמן שיפוצים-
הכנת תשתית לניאגרה עם חיפוי בלוקים ינוע בין 2,000 -2,200 ₪. מחיר ניאגרה סמויה ואסלה תלויה סטנדרטיות ביותר ינועו בין 1,000 ל-1,500 ₪. כולל ציפוי אריחים סטדרנטים ינוע בין 500- 600 ₪. סך הכול 3,500- 4,300 ₪
כשהניאגרה סמויה, חשוב שהאינסטלטור יהיה כמה שיותר גלוי איתכם. הניאגרה הסמויה דורשת טיפול של בעל מקצוע מנוסה ואמין, בדיוק בשביל זה רכזנו במיוחד בשבילכם רשימה של אינסטלטורים בתחום. לאחר כל עבודה נציגה ממידרג מתקשרת ללקוח ומבקשת ממנו חוות דעת על השירות, כך שחוות הדעת באתר תמיד מעודכנות.
מומלץ לקנות ניאגרה סמויה של חברות ישראליות כמו פלאסון, גבריט וגרואה שניתן להשיג את חלקי החילוף שלהן בארץ.
המחיר של התקנת ניאגרה סמויה מורכב ממספר גורמים: הכנת התשתית לניאגרה הסמויה, התקנת הניאגרה עצמה ומחיר הניאגרה הסמויה והאסלה התלויה.
לדוגמה- עבור ניאגרה בחיפוי בלוקים, אסלה תלויה וניאגרה סמויה סטדרנטיות, בתוספת אריחי קרמיקה פשוטים תשלמו בסך הכל בין 3,500- 4,300 ש"ח
הכל שאלה של עלות מול תועלת- אם הניקיון והאסתטיקה עומדים בראש סדר העדיפיות שלכם, אז הניאגרה הסמויה היא בשבילכם. אבל אם אתם מחפשים משהו פשוט ונוח לתפעול, עדיף שתבחרו בניאגרה הגלויה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.