אין ספק - זה לא כל כך נעים לראות מסך סגור, ואם הגעתם לכאן, כנראה שהגיע הזמן לתקן את הטלוויזיה. טווח המחירים של תיקון טלוויזיה רחב מאוד, כך שתיקון ספק כוח בטלוויזיה 32 אינץ' יכול לעלות 300 ₪ ותיקון מורכב של החלפת לדים יכול לעלות אפילו 1,000 ₪. חוץ מסוג התקלה, מחיר תיקון הטלוויזיה תלוי גם בגודל הטלוויזיה וביצרן. איך תדעו האם הטלוויזיה שלכם תהיה בצד הנמוך של טווח מחירי תיקון טלוויזיה או לרוע המזל בצד הגבוה? כל התשובות ממש כאן
לפני שאנחנו מפזרים את הערפל ממסך המחירים ומבינים מה המחיר של תיקון טלוויזיה, בואו נעשה היכרות עם כמה גורמים שצפויים להשפיע על המחיר:
גודל הטלוויזיה: כלל ברזל בתיקון טלוויזיה הוא - טלוויזיה גדולה יותר = מחיר תיקון גבוה יותר. בתיקון טלוויזיות גדולות במיוחד, הרכיבים יהיו יקרים יותר ובדרך כלל גם העבודה תהיה מורכבת יותר. אנחנו לא רוצים חלילה למנוע מכם להתפנק על בינג' בטלוויזית 80 אינץ', אבל כדאי לדעת שבמקרה של תקלה, המחיר צפוי להיות כפול בהשוואה לתיקון טלוויזיות קטנות יותר בגודל 42 אינץ'.
סוג הטלוויזיה: מחיר תיקון פלזמה יהיה כפול ואפילו משולש ביחס לטלוויזיות LCD או LED. ואם תהיתם למה, אז כדאי לדעת שהפלזמה מורכבת מחלקים גדולים, שכל אחד הוא יחידה בפני עצמו. כאשר חלק מתקלקל בפלזמה, יש להחליף את כל הרכיב ולא ניתן לתקן אותו באופן נקודתי. כשמדובר במסכי LCD או LED, הם יהיו מורכבים מיחידות קטנות, לכן ברוב המקרים אפשר לתקן כמעט כל חלק במסך.
יצרן הטלוויזיה: עלות תיקון של מותגי טלוויזיה מוכרים כמו LG או סמסונג תהיה גבוהה בדרך כלל מטלוויזיות מתוצרת סינית למשל. הסיבה העיקרית היא שחלקי החילוף של המותגים המוכרים (והאיכותיות יותר) יהיה גם יקר יותר. החדשות הטובות שלטלוויזיות מוכרות כמו LG למשל יש יבואן רשמי בארץ מה שמבטיח שבמקרה של תקלה, יהיו חלקי חילוף זמינים. בנוסף, מדובר לרוב בחברות אמינות יותר, כך שבדרך כלל תסבלו פחות מתקלות בהשוואה לחברות לא-מוכרות וגם תקבלו אחריות לזמן ארוך יותר.
דגם הטלוויזיה: בתוך כל אחד מהמותגים המוכרים יש כמעט אינספור דגמים שצפויים גם הם להשפיע על המחיר בצורה לגמרי שונה. כך במקרה של דגמים מתקדמים במיוחד, או טלוויזיות חכמות התיקון צפוי להיות מסובך יותר, ולכן גם המחיר צפוי לקפוץ בכמה מאות שקלים.
זמינות חלקי החילוף: כשיש צורך בהחלפה של חלקי חילוף ספציפיים לטלוויזיה, גם לזמינות של החלקים יש משמעות מבחינת המחיר. אם יש לכם טלוויזיה משנת תרפפ"ו, יכול מאוד להיות שיהיה קשה עד בלתי אפשרי להשיג חלקי חילוף מתאימים. גם בהנחה שטכנאי טלוויזיה יצליח להשיג את החלק הנכסף, בדרך כלל הוא יהיה יקר למדי מה שישפיע על עלות העבודה הכוללת. במקרה הפוך, בו התמזל מזלכם ויש לכם תקלה בכרטיס הפיקוד למשל בטלוויזיה מסוג Philips ולטכנאי יש במקרה כרטיס פיקוד במלאי, זה יכול להוזיל מעט את המחיר ב-100-200 ₪.
אם אתם מנסים להדליק את הטלוויזיה שלכם ללא הצלחה, וכשאתם מסתכלים על נורית החיווי (הנורית האדומה בתחתית המסך) אתם רואים כשהיא כבויה - כנראה שיש לכם תקלה בספק הכוח בטלוויזיה, שהוא הרכיב שאחראי על אספקת הזרם והמתח החשמלי לטלוויזיה שלכם.
לתקן או להחליף? ברוב המקרים, אפשר לתקן את ספק הכוח. לפעמים, כשמדובר בתיקונים מורכבים יחסית או כשאין זמינות של חלקי חילוף - נאלץ להחליף את ספק הכוח.
מחיר תיקון ספק כוח נע בין 300-700 ₪ כתלות בסוג הטלוויזיה, גודל הטלוויזיה ומספר הרכיבים שיש להחליף.
מחיר החלפת ספק כוח נע בין 450-1,000 ₪ כתלות בסוג הטלוויזיה, גודל הטלוויזיה, הדגם וזמינות חלקי החילוף. אם למשל יש לכם טלוויזית LCD בגודל 42 אינץ', תשלמו כ-600-800 ₪ עבור החלפת ספק כוח. לעומת זאת, החלפת ספק כוח בטלוויזית LED בגודל 75 אינץ' תעלה לכם כ-900-1,000 ₪.
לוח הפיקוד הוא בעצם כרטיס קטן שיושב בטלוויזיה, מתפקד כמוח של הטלוויזיה שלה ואחראי על סינכרון בין הרכיבים השונים. בדומה לספק כוח, גם במקרה של תקלה בלוח הפיקוד, בדרך כלל תתקלו בקושי להדליק את הטלוויזיה. לצערנו, אין ממש דרך לדעת איזה רכיב הוא הסורר מבין השניים, עד לביקור טכנאי הטלוויזיה. במקרים אחרים, תקלה בלוח הפיקוד יכולה להתבטא גם בבעיה בסאונד.
לתקן או להחליף? ב-90% מהמקרים, תקלה בלוח הפיקוד מצריכה החלפה של כרטיס הפיקוד. לפעמים, בעיקר כשמדובר בטלוויזיות ישנות, ניתן לתקן את הכרטיס, אבל מדובר במצבים יחסית נדירים.
מחיר החלפת לוח פיקוד נע בין 600-1,200 ₪ כתלות בגודל הטלוויזיה, סוג הטלוויזיה, היצרן וזמינות החלקים. במקרים של טלוויזיות גדולות במיוחד כמו למשל טלוויזיה של LG 75 אינץ', מחיר החלפת לוח פיקוד יכול לקפוץ גם ל-1,500 ₪.
מחיר תיקון לוח פיקוד נע בין 350-1,000 ₪ כתלות בגודל הטלוויזיה, בסוג הרכיב ובמורכבות העבודה.
אם יש לכם טלוויזית LED , הדלקתם את הטלוויזיה וכעבור שנייה היא כבתה, ברכותינו- כנראה שיש לכם תקלה בתאורה האחורית של הטלוויזיה. בחלק האחורי של הטלוויזיה (מאחורי המסך) מודבקים פסי לדים שאחראים על אספקת התאורה למסך. הלדים, כיאה לפנסים, לפעמים נשרפים וזאת גם הסיבה העיקרית שתגרום לכם לצלצל לטכנאי טלוויזיה.
לתקן או להחליף? במקרה של תקלה בלדים, מומלץ להחליף את כל סט הלטים במלואו. לדים הם קצת כמו דומינו – ברגע שאחד "נופל" זה סימן ששאר הפנסים בדרכם לשבוק חיים. החלפה של כל הלדים בביקור אחד תהיה זולה יותר מהחלפה של לדים בודדים בטווח הארוך.
מחיר החלפת סט לדים נע בין 500-1,200 ₪, כמו שאתם כבר זוכרים - כתלות בדגם, גודל וסוג הטלוויזיה. ברף התחתון של המחיר, למשל כשמדובר בטלוויזיית LG 42 אינץ' תשלמו כ-450-500 ₪ עבור החלפת לדים. בטווח העליון של המחיר, לדוגמא כשמדובר בטלוויזיית LG 70 אינץ' ומעלה תשלמו כ-1,000-1,200 ₪.
מחיר תיקון לדים נע בין 400-700 ₪. כתלות בדגם, בגודל ובסוג הטלוויזיה, אבל כמו שכבר אמרנו זה מחיר זול שיעלה בעתיד ביוקר.
כרטיס האינוורטר אחראי על אספקת מתח החשמלי לתאורת המסך האחורי. בטלוויזיות מסויימות, כרטיס האינוונטר מגיע משולב עם ספק הכוח, אבל בחלק מהמסכים מעגל האינוונטר הוא עצמאי ותיקון שלו יהיה נפרד מתיקון ספק כוח..
לתקן או להחליף? לרוב, ניתן לתקן כרטיס אינוונרטר. יחד עם זאת, אם אחד השנאים שנמצאים בכרטיס האינוונטר הלך, לא ניתן לתקן את הכרטיס ויש להחליפו.
תיקון אינוורטר נע בממוצע בין 300-600 ₪ כתלות בסוג בדגם, גודל, סוג הטלוויזיה והרכיבים שיש לתקן.
החלפת אינוורטר נעה בין 600-900 ₪ כתלות בדגם, גודל וסוג הטלוויזיה.
כרטיס המסך הוא רכיב שאחראי על הופעת התצוגה במסך שלנו. אומנם תקלה בכרטיס מסך לא שכיחה במיוחד, אבל יש כמה סימנים שיכולים לאותת לנו שכרטיס המסך שלנו פגום – מסך ללא תמונה, תמונה מטושטשת, או תמונה מרצדת שיגרמו לכם לצעוק "רד מעל מסך הטלוויזיה שלי" (הבנתם? )
לתקן או להחליף? כמעט תמיד, תקלה בכרטיס המסך דורשת החלפה של הכרטיס במלואו. כשמדובר בטלוויזיות מדגמים ישנים יותר, אפשר לתקן את כרטיס המסך – אבל שוב, אלה מקרים הרבה פחות נפוצים.
מחיר החלפת כרטיס מסך עולה בממוצע 350-700 ₪. בטלוויזיות גדולות במיוחד, של 70/80 אינץ' המחיר יכול לטפס מעל 1,000 ₪.
והנה הגענו לשאלת מיליון הדולר – לתקן את הטלוויזיה או לתת לה לסיים את חייה זרוקה ברחוב? באופן כללי, היינו ממליצים ללכת לפי כלל האצבע שאומר – אם עלות התיקון היא מעל 50% מעלות הטלוויזיה – כדאי לשקול לרכוש טלוויזיה חדשה.
למשל, אם מסך הטלוויזיה נפל ונחבט ברצפה, הרבה פעמים יהיה עדיף לקנות מסך חדש. במקרה הזה, קיים חשש לנזק חמור בנורת המסך או המעגל המרכזי (עליו יושבים כל הרכיבים). כנראה נשברו, כך שמחיר התיקון פשוט לא יהיה משתלם.
כמובן שלכל כלל יש גם יוצא מהכלל. אתם בטח זוכרים שתיקון של פלזמה בהכרח יקרה יותר מתיקון LCD או LED. לצערנו, הפלזמות הולכות ונעלמות מהנוף, כך שאם אתם לא רוצים לוותר על פלמזה שהתקלקלה, מומלץ לשקול לתקן אותה גם אם עלות התיקון תעלה על 50% מעלות הטלוויזיה.
אז אחרי שהבנתם בדיוק כמה תיקון טלוויזיה הולך לעלות, יכול להיות שאתם מתלבטים אם כדאי לכם תקן את הטלוויזיה או לקנות חדשה. במקרה הזה, הרבה פעמים טכנאי טלוויזיה מנוסה יוכל לייעץ לנו אם מדובר בתקלה ששווה את הזמן ואת הכסף שלנו. בדיוק בשביל זה, קיבצנו לכם רשימה של טכנאי טלוויזיה מומלצים עם חוות דעת מלקוחות קודמים. ושיהיה בהצלחה
קיבצנו את חוכמת ההמונים ונעזרנו בטכנאי טלוויזיה כדאי להכריע אחת ולתמיד - LG או סמסונג. ביקשנו מטכנאי הטלוויזיה שלנו לבחור באחת הטלוויזיות, כאשר השיקול שמנחה אותנו הוא טלוויזיה עם איכות צפייה טובה ואמינה, עם כמה שפחות תקלות - ויש יש כאלה, שחלקי החילוף יהיו זמינים. התשובות היו חד משמעיות - LG היא הטלוויזיה המועדפת על המומחים שלנו מבין השניים. כאן תוכלו לקרוא למה טכנאי הטלוויזיה שלנו בחרו ב-LG.
באופן כללי, גם אם יש לכם תקלה חלקית בפנסי הלד, כשמתעוררת תקלת לדים - מומלץ להחליף את סט הלדים קומפלט. הסיבה לכך היא שלרוב תקלה בלדים מאותת לנו על עייפות החומר של הלדים, וכנראה שממש בקרוב יתר הלדים שלכם ילכו לעולמם. מחיר החלפת סט לדים נע בין 500-1,200 ש"ח. הפער במחיר נובע מסוג הטלוויזיה, גודלה והדגם.
במקרה של תקלה בספק כוח, בהחלט אפשר לתקן את הספק וברוב המקרים אין צורך בהחלפה שלו. עלות ספק כוח נעה בין 300-700 ש"ח בהתאם לסוג הטלוויזיה, גודל הטלוויזיה, הדגם ומספר הרכיבים שיש להחליף. במקרה שאין אפשרות לתקן את ספק הכוח, אם למשל אין חלקי חילוף מתאימים תשלמו בין 450-1,000 ש"ח.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.