האם מחיר תיקון מסך טלויזיה דק ומשוכלל, בהכרח יעלה יקר יותר מתיקון קופסת הטלויזיה הפשוטה של פעם? לא ממש! התיקון הנפוץ ביותר בטלוויזיות, היה ונשאר – תיקון ספק כוח שנע בין 300-700 ש"ח. עם זאת, מסכי הטלויזיה הדקיקים והחדשניים, לא יחזיקו לכם מעמד שנים רבות כמו צגי הטלויזיה הטובים והישנים, וירבו להתקלקל.
בטיפ הבא, נסביר על תקלות נפוצות בטלוויזיות, מסכי LCD, LED ו- פלזמות, עלות התיקון, אחריות, שיטות של חאפרים, מחירים וגם... רשימת טכנאי טלוויזיות מומלצים.
תוכנית הטלויזיה, שחיכינו לה כל השבוע מתחילה עכשיו, אבל הטלויזיה לא מגיבה. האינסטינקט הראשון, הוא לדפוק על מסך הטלויזיה בתקווה לנס. תתפלאו... לפעמים זה עוזר. ולא ברור למה. האינסטינקט השני, להחליף בטריות בשלט. כשכלום לא עוזר - מתעצבנים ומחפשים טלפון של טכנאי טלויזיה.
אחרי שהרבצתם למסך אל תזמינו טכנאי טלוויזיות לפני שניסיתם את הדברים הבאים:
לזהות את מקור התקלה - קודם כל חשוב לבדוק, שהבעיה באמת נובעת מהטלויזיה ולא ממקור אחר כמו שקע חשמל, חיבורים לא נכונים או ממיר תקול. זה יהיה נורא מבאס כשהטכנאי יחזיר את התקע לחשמל ויגבה על זה מחיר ביקור מלא.
לנסות להדליק את הטלויזיה באמצעות השלט המקורי – היום, רוב הטלוויזיות מופעלות באמצעות השלט של הממיר. לעיתים הקוד שמחבר בין שלט הממיר לטלויזיה, הולך לאיבוד. במקרים כאלה, הטלויזיה לא תגיב לשלט. נסו להדליק את הטלויזיה באמצעות השלט, שאיתו הגיעה הטלויזיה, יכול להיות שזה מה שיפתור את הבעיה.
להוציא ולחבר מחדש את הטלויזיה לחשמל – כל שיחה עם נציגת שירות של חברת הכבלים נגמרת במשפט הזה, "פשוט תוציא את הממיר מהשקע, תחזיר חזרה והוא יעבוד". נשמע מגוחך, שעה חיכינו על הקו וכל מה שהיינו צריכים לעשות הוא להוציא ולהחזיר את התקע? במקרה של הטלויזיה, הפעולה הפשוטה הזאת לפעמים עוזרת. כי כמו כל מכשיר חכם אחר גם הטלויזיה שלנו זקוקה מפעם לפעם לאתחול מחדש.
לבדוק שמתג ההפעלה הראשי של הטלויזיה לא מכובה - לכל טלויזיה יש כפתור ON/OFF, שהוא למעשה המפסק הראשי של הטלויזיה. הכפתור ממוקם בדרך כלל מתחת או בצד המסך, כך שבעת ניקיון או הזזה של הטלויזיה, ניתן בטעות לכבות אותו וכתוצאה מכך הטלויזיה לא תדלק. לכן, בדקו תמיד שהכפתור מכוון כלפי ON. שימו לב, שאתם לא מבלבלים בין מתג ההפעלה הראשי של הטלויזיה לכפתור ההפעלה, אלה שני מתגים שונים.
בסופו של דבר, פעולות פשוטות אלה, יכולות לא רק לחסוך לנו את ביקור הטכנאי, אלא גם למנוע מחאפרים למיניהם לנצל את הטעות התמימה שלנו לטובתם. כלומר, למצוא תקלה, כשאין באמת תקלה ולקחת מאיתנו הרבה כסף. עם זאת, לצערנו לחאפרים לא חסר שיטות לעבוד עלינו.
תיקון ספק כוח: 90% מהתקלות במסכי LCD ו- LED, יצריכו תיקון של ספק כוח. תקלה זו מאוד נפוצה גם בקופסאות הטלויזיה הישנות. הספק הוא למעשה, זה שאחראי לאספקת הזרם והמתח החשמלי הנחוץ להפעלת הטלויזיה. בניגוד למחשב, בו מוחלף הספק כולו, בטלוויזיה, ניתן להחליף רכיבים ספציפיים בספק - כך שתיקון של ספק כוח לגמרי על הפרק.
תיקון כרטיס פיקוד: עוד תקלה נפוצה יחסית בטלוויזיות קשורה ללוח הפיקוד שאחראי על סינכרון הרכיבים השונים בטלוויזיה. כמו בספק הכוח, גם תקלה בכרטיס הפיקוד תתתבטא בטלוויזיה שלא נדלקת. לרוע המזל, לא תוכלו לדעת אם התקלה קשורה לכרטיס הפיקוד או לספק הכוח של הטלוויזיה, ורק בדיקה של טכנאי טלוויזיה תגלה מי מבין השניים הוא הגורם הבעייתי. אם הבעיה אכן נובעת מכרטיס הפיקוד, ב-90% מהפעמים, טכנאי הטלוויזיה יחליף אותו.
תיקון אינוורטר במסך: תקלה נפוצה נוספת במסכי LCD ו- LED נגרמת בעקבות תקלה בכרטיס האינוורטר – הכרטיס שנותן למנורות המסך מתח חשמלי. כרטיס האינוונטר מורכב ממספר שנאים (בדרך כלל 6 או 8), שמותאמים למספר הנורות של מסך הטלויזיה. במידה ואחד השנאים הלך, לא תוכלו לתקן אותו, ותאלצו להחליפו.
תיקון תאורת לדים: אם יש לכם טלוויזית LED, ייתכן שיצא לכם להיתקל בתקלה שקשורה ללדים בטלוויזיה שאחראים על התאורה במסך. הרבה פעמים, תקלה בלדים תתבטא בכך שאומנם תצליחו להדליק את הטלוויזיה, אבל כעבור זמן קצר היא תכבה, או לחילופין שהתאורה במסך תהיה חזקה מדי או מסוונרת. בדרך כלל, זה נובע מפנסי לדים שנשרפו או מלדים שנפלו (לרוב, בטלוויזיות LG). כשיש תקלה בלדים, כמעט תמיד מומלץ להחליף את הלדים - ורצוי את כולם. הסיבה לכך היא שלרוב הדבר יאותת לנו על עייפות חומר. גם בהנחה שתחליפו לדים בודדים, כנראה שהלד השרוף הבא מחכה לכם מעבר לפינה.
מה עדיף פלזמה, LCD או אולי LED? לא נכריע כאן איזו טכנולוגיה תעניק לכם איכות צפייה טובה יותר אבל בהחלט נוכל להגיד, שבמקרה של תקלה, את הפלזמה לא יהיה שווה לכם לתקן!
בין אם יש לכם פלזמה של פנסוניק ובין אם יש לכם פלזמה של היטאצ'י, ברוב המקרים עלות התיקון של פלזמה תהיה כפולה ואף משולשת, בהשוואה למחיר תיקון של LCD או LED.
רוב התקלות בפלזמה, נגרמות בעקבות נזק לכרטיסי Y.SUS או Z.SUS - שהם הכרטיסים המאפשרים את הפעלת הפלזמה. מכיוון, שהכרטיסים בפלזמה באים כיחידה אחת, לא ניתן לתקנם, אלא רק להחליפם. לכן, ברוב המקרים, תיקון פלזמה יסתכם בהוצאה כספית גדולה מאוד!
אם יש תקלה באחד הכרטיסים, מומלץ לא להסתפק בהחלפה של כרטיס בודד, אלא להחליף את כל סט יחידות ההפעלה של הפלזמה. כלומר, להחליף גם את כרטיס ה- control גם את כרטיס ה-Z.SUS וגם את כרטיס ה-Y.SUS. אם תחליפו רק כרטיס אחד, בניסיון לחסוך בעלויות, צפו לתקלה חוזרת בקרוב!
פיליפס, שארפ, Metz ו- סוני, הם רק קובץ מצומצם של שמות מתוך מגוון רחב של מותגי טלויזיה, שקיימים כיום בארץ. למרות המגוון, שמציעים לנו בחנויות, כדאי לדעת, שאת רוב מותגי הטלוויזיות מייצרים באותו מקום. כלומר, יש חברות יצרן בודדות, בדרך כלל ביפן או בקוריאה, שמייצרות את המסכים, לאחר מכן חברות שונות, רק חותמות על המסכים את סמל המותג שלהן.
רוב מסכי הטלויזיה סובלים מבעיות דומות. עם זאת יש מותגי טלוויזיות, שבהן תדירות התקלות בחלקים גבוהה יותר.
או כמו שטכנאי טלוויזיה באתר מידרג אמר לנו "אלי מגיעות לתיקון הרבה חברות טלויזיה סיניות כמו, חברת 'הייסנס'. מותגים של טלויזיה שמתקלקלים פחות הן LG וטושיבה, פנסוניק היפנית וסמסונג הקוריאנית..."
בעיה נוספת במותגים מסוימים היא, שאין בארץ חלקים זמינים, במקרה של תקלה בטלוויזיה. יש המון יבואנים של מותגי טלוויזיות אבל מלאי החלקים של היבואנים מוגבל או שהיבואנים פושטים את הרגל ואז אין יותר חלפים.
לכן, נמליץ לקנות טלוויזיות של פירמות ידועות, כמו פיליפס או פיוניר, ולא להסתפק באותם פירמות מוזרות ולא מוכרות, שלרוב ניתן למצוא על מדפי הסופרמרקט.
אמינות היא מילת מפתח בכל תחום, אך אצל טכנאי טלוויזיות חשיבותה כפולה. נוכלים בקלות יוכלו לטמון לנו פח ולהמציא בעיות שלא קיימות בטלוויזיה, מכיוון שלרובנו, אין הרבה ידע על הרכיבים השונים בתוך המסך.
בראש ובראשונה, כדאי להיזהר מאלו שהם, למעשה, שרותי הובלות ולא טכנאי אלקטרוניקה. הללו, מגיעים ללא כוונה, אמצעים או ידע כלשהו, לתקן את המכשיר בבית הלקוח. עם מברג בלבד בידם, הם עושים 'הצגה קטנה', כאילו שבכוונתם לנסות ולתקן את הטלויזיה, בעוד שמטרתם היחידה היא לקחת את המכשיר ולחייב את הלקוח עבור 'הביקור'. זכרו, שטכנאי, שבכוונתו לנסות ולתקן את המכשיר בבית הלקוח, מגיע עם ארגז כלים.
ברוב המקרים, ניתן לתקן את ספקי הכוח בטלוויזיות ומסכי LCD ו-LED, מבלי להחליף אותם. החאפר, ייקח איתו את הטלויזיה, ייטען שהוא החליף את הספק, וייגבה מכם מחיר מלא, למרות שבפועל הוא לא באמת החליף את הספק, אלא רק תיקן אותו. לכן, כשמגיע אליכם טכנאי טלוויזיות לבית, בקשו ממנו לתקן את החלק במקום. במידה והוא לוקח איתו את הטלויזיה למעבדה, דרשו ממנו שיביא את החלק הישן איתו.
הדרך הכי טובה למנוע מחאפרים לעבוד עלינו היא לדרוש אחריות. אחריות, משמעותה, שכל תיקון עתידי שיהיה קשור לבעיה שתוקנה, יבוצע ללא עלות נוספת. תקופת אחריות סבירה, עבור תיקון טלויזיה, הנה לשלושה חודשים לפחות. תקופת האחריות להחלפת חלק בטלוויזיה, תהייה בדרך כלל לחצי שנה.
על מנת שלאחריות תהיה משמעות אמיתית, יש לקבל אותה בכתב עם מס' טלפון לפניות.
בעשור האחרון, המחיר של מסכי הטלויזיה נהיה כל כך זול, וכתוצאה מכך, כל בעיה קטנה נפתרת ב- "התקלקל, נו טוב, נקנה חדש".
באופן כללי, אם המכשיר אינו נדלק, לפתע, או כל בעיה אחרת, ממש אין צורך לקנות טלויזיה חדשה, כי ברוב המקרים בהחלט אפשר לתקן את הטלוויזיה. עם זאת, כדאי לדעת שמחיר תיקון טלוויזיה משתנה מאוד, כך שתיקון טלוויזיה יכול להתחיל מ-300 ש"ח ולטפס עד ל-1,500 ש"ח ומעלה.
במה זה תלוי שאלתם? בגודל הטלוויזיה, סוג הטלוויזיה, יצרן הטלוויזיה, הדגם וגם זמינות חלקי החילוף וכמובן - סוג התקלה. תקלות פשוטות יחסית כמו תיקון ספק כוח יעלה לרוב כ-300-700 ש"ח, לעומת זאת עבודה מורכבת יותר כמו החלפת לדים תעלה כ-500-1,200 ש"ח.
מתי כדאי לשקול לקנות טלוויזיה חדשה? אם מסך הטלויזיה נפל, בדרך כלל עדיף לקנות מסך חדש. במקרה הזה, קיים חשש סביר שיגרם נזק לנורת מסך או המעגל המרכזי על גביו נמצאים הרכיבים האלקטרוניים. הרבה פעמים, במצב כזה התיקון פשוט לא יהיה משתלם.
נקודה נוספת שכדאי לשקול: האם זה באמת כל כך נורא שמסך הטלויזיה התקלקל? הרי, סוף סוף, יש קצת זמן להחליף מילה עם בן הזוג, לשחק עם הילד, לשמוע קצת שקט ולא לריב על השלט. אבל, מה לעשות, רובנו לא יכולים לחיות בלי הקופסא המרצדת שמכתיבה את חיינו.
כולם יודעים להגיד לנו שכדאי לקחת רק טכנאים עם המלצות ולא ליפול על חאפרים. להגיד זה נורא קל. הבעיה היא שרוב האנשים לא זוכרים מי תיקן להם את הטלויזיה וגם אם הם זוכרים לא בטוח שהם רוצים להמליץ עליו... לכן, ריכזנו עבורכם כאן באתר רשימת טכנאי טלוויזיה מומלצים לפי המלצות וחוות דעת של אלפי לקוחות קודמים. ההמלצות של הלקוחות מתקבלות רק בשיחה טלפונית עם לקוחות אמיתיים שקיבלו שרות מהטכנאים שברשימה.
באתר מידרג ריכזנו רשימה של מעבדות טלויזיה מומלצות, שקיבלו את חוות הדעת והציונים הכי טובים מלקוחות קודמים. לאחר כל תיקון של טלויזיה, צוות האתר, מתקשר ללקוח ומקבל ממנו דירוג אודות המעבדה, כך שהציון שלה כל הזמן מתעדכן ברשימה. לחצו כאן, על מנת לעבור לרשימת מעבדות הטלויזיה המומלצות באזורכם.
שיטת האלמינציה תעזור לנו לגלות למה הטלויזיה לא נדלקת או לא עובדת. קודם כל נבדוק את החיבורים - נוציא את כל החוטים ונחבר חזרה אחד אחד. אם כל זה לא עוזר, כנראה שצריך להחליף את ספק הכוח של הטלויזיה. עלות ממוצעת להחלפת ספק כוח בטלויזיה נעה ברוב המקרים בין 250 ל - 500 ש"ח.
קודם כל, אפשר להרגע, כשהטלוויזיה לא מתחברת למחשב, בודאות אין תקלה בטלויזיה. כל שצריך לעשות זה להסתכל במדריך שהגיע עם המחשב או הטלוויזיה ולסדר את ההגדרות המתאימות.
בדקתם במדריך, הגדרתם את הכל כמו שצריך ועדיין הטלוויזיה לא מתחברת למחשב? יכול להיות שהכבל, שמחבר בין הטלוויזיה למחשב לא תקין, נסו כבל אחר.
אם הטלויזיה לא מגיבה לשלט, נפנה את האשמה קודם לשלט. שיטה ידועה - להוציא את הבטריות ולהחזיר. לא עובד? נחליף את הבטריות. עדיין הטלוויזיה מסרבת להגיב? תבדקו עם המתגוררים בבית האם השלט נחבט או קיבל מכה לאחרונה. אם התשובה היא כן, בקשו מחברת הכבלים או הלווין להחליף לכם את השלט.
אחרי שבדקנו את כל האפשרויות ועדיין הטלוויזיה לא מגיבה לשלט, נפנה להאשים את הטלויזיה. אם הבעיה בטלויזיה, רוב הסיכויים שהעינית בטלויזיה שמזהה את האות של השלט התקלקלה ויש לתקנה. מחיר התיקון יעמוד ברוב המקרים על כ 200-250 ₪. תקלה נדירה יותר, אך אפשרית גם כן היא בעיה בכרטיס האלקטרוני. עלות החלפת כרטיס אלקטרוני כ 600-700 ₪. המחיר ישתנה כמובן בהתאם לדגם ולמותג של הטלויזיה.
אין תשובה אחת לשאלה למה התמונה מעוותת בטלויזיה. מהקל אל הכבד, הסיבה הפשוטה ביותר היא שהפרופורציות במסך לא מכוונות ורק צריך לשנות את הגדרות המסך בטלויזיה. ההגדרות בסדר? אז יכול להיות שהממיר תקול. פנו לחברת הכבלים או הלווין, ובקשו מהם להחליף את הממיר. עד כאן עשיתם ועדיין התמונה מעוותת? יכול להיות שיש בעיה בכרטיס האלקטרוני. עלות החלפת כרטיס אלקטרוני, ברוב המקרים כ 600-700 ₪. במקרה הגרוע ביותר - המסך של הטלויזיה הלך.
לפני שאנו מבכים על מזלנו הרע, כדאי לבדוק האם באמת מדובר במסך עצמו? חברו את הטלויזיה ל - DVD. אם התמונה עדיין מעוותת - אז הבעיה היא במסך. תחזיקו אצבעות שעדיין האחריות על המסך תקפה .
כשעולה על מסך הטלויזיה הכיתוב המבהיל No Signal, תשעים ותשעה אחוזים שמדובר בבעית חיבורים. בדקו מאחורי הטלויזיה אם אין איזה כבל שהתנתק בטעות. אם כל החיבורים במקומם, יכול להיות שאתם לא נמצאים על חיבור ה - AV הנכון (זה שמחובר לממיר).
שידור, שנפסק בעקבות גשם או סופות רעמים זאת בעיה נפוצה של צלחות לווין. כיוון שהגשם משבש את פעילות הלווין. אין יותר מדי מה לעשות, רק לקוות שהגשם ייפסק בקרוב והשידור יחזור.
במקום שלט לטלוויזיה, שלט למזגן ושלט לממיר, אפשר פשוט לתכנת שלט אחד חכם ואוניברסאלי שישלוט על כל המכשירים האלקטרוניים. בסרטון תמצאו הסבר נוסף והדרכה, שתעזור לכם לתכנת שלט חכם כזה:
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.