היזכרו בילדות לרגע, חריקות נעלי ספורט על משטח לינוליאום מבריק, צליל משרוקית חד, הופה חזרנו להווה. בהווה (שזה ממש עכשיו) משתמשים כמעט תמיד בריצוף PVC, שהוא חומר סינטטי עמיד למים, ולא בלינוליאום. אז איך יודעים אם ריצוף PVC מתאים לכם, כמה זמן תיקח ההתקנה וכמה תשלמו על זה? יאללה, יוצאים לדרך. אתם הראשונים לבחור כוחות.
ריצוף PVC הוא התחליף הפלסטי של ריצוף הלינוליאום, שעשוי מחומרים טבעיים. למרות שמדובר בחומרים שונים למדי, לא כולם טורחים לעשות את האבחנה הדקה הזאת ויהיו כאלה שיקראו לריצוף PVC לינוליאום. מה לעשות.
ריצוף PVC מגיע בצורת גלילים שמודבקים על הרצפה, עוד מעט נסביר בדיוק על תהליך ההתקנה. אם חיפשתם מידע על פרקט מאריחי PVC תוכלו לקרוא עליו כאן. ריצוף לינוליאום ו-PVC מתאימים בעיקר למוסדות ומחסנים, ופחות לבתים פרטיים.
כמו לכל דבר, גם לריצוף PVC יש יתרונות וחסרונות. כל הכבוד לו, הוא דמות עגולה. הנה סיכום מסודר:
✔️ ריצוף עמיד למים – PVC הוא חומר פלסטי ואטום, מה שהופך את הריצוף לאידיאלי עבור מקומות רטובים כמו בתי מלאכה ומעבדות או מחסנים.
✔️ התקנה מהירה – יישום PVC הוא עניין של כמה שעות, בניגוד לריצוף אבן שלוקח מספר ימים.
✔️ מחיר – התקנת ריצוף PVC היא זולה יחסית ונעה בין 80-130 ₪ למ"ר, בהתאם לגודל העבודה ואיכות החומר.
✔️ מתאים למקומות עם מכשור חשמלי רגיש – זה לא נכון לכל סוגי ה-PVC, אבל ריצוף PVC אנטי סטטי הוא אידיאלי לחדרי מחשבים או מעבדות עם מכשירים חשמליים.
✔️ מגוון עיצובים – יריעות PVC הן מודפסות, ואפשר למצוא אותן במגוון דוגמאות וצבעים. הן יכולות לחקות מראה של פרקט או אבן טבעית וגם סתם להיות בצבע שנראה לכם שמתאים לקירות.
❌ מראה תעשייתי – למרות שלל היתרונות שלו, ריצוף PVC פשוט לא מתאים לבתים. זה אמנם עניין של טעם, אבל לא תמצאו מעצבות פנים שימליצו לכם להתקין אותו בסלון. אם תרצו ריצוף PVC אסתטי יותר תוכלו להתקין פרקט פולימרי במקום.
התקנת ריצוף PVC מתחלקת לארבעה שלבים.
יישור הרצפה – ברוב הרצפות מספיק למרוח שכבת שפכטל של חומר צמנטי על בסיס גבס. במשטחים לא ישרים יהיה צורך ביישור באמצעות מדה מתפלסת. ברצפות ישרות במיוחד אפשר לדלג על שלב היישור ורק לנקות את הרצפה ביסודיות לפני מריחת הדבק.
הדבקת היריעות – מחכים ששכבת הבסיס תתייבש ומדביקים את יריעות הPVC בעזרת דבק אקרילי.
הלחמת היריעות – ההלחמה מחברת בין היריעות ויוצרת משטח אחיד ואטום למים.
גימורים – כשרצפת הPVC- מותקנת הגיע הזמן להדביק פאנל פולימרי על הקירות וקו חזית מאלומיניום שמגן על שולי היריעות.
מחיר התקנת ריצוף PVC מושפע משלושה גורמים עיקריים:
היקף העבודה – העבודה מתומחרת לפי מ"ר, וככל שהשטח גדול יותר המחיר למ"ר יורד.
מורכבות העבודה – האם המשטח שעליו מתקינים את יריעות ה-PVC הוא משטח ישר וגדול, או שמדובר בהרבה חדרים שונים? התשובה לשאלה תשפיע משמעותית על מחיר ההתקנה: ככל שיהיה צורך ביותר חיתוכים והלחמות המחיר יתייקר.
מצב הרצפה – ככל שפערי הגובה שצריך ליישר גדולים יותר מחיר יישור הרצפה יתייקר, וייקר את מחיר התקנת יריעות ה-PVC
מחיר גליל PVC נע בין 40-90 ₪ למ"ר, תלוי באיכות ובעובי היריעה.
מחיר התקנת רצפת PVC ללא יישור רצפה נע בין 40-70 ₪ למ"ר, תלוי בהיקף ומורכבות העבודה.
מחיר יישור רצפה נע בין 30-80 ₪ למ"ר, כאשר הטווח הנמוך של המחיר הוא במקרה של יישור של 3 מ"מ והטווח הגבוה הוא יישור של ס"מ או יותר.
בסך הכל במקרה הטוב תשלמו על ריצוף PVC 80 ₪ למ"ר, ובמקרה היקר ביותר תשלמו 240 ₪ למ"ר, אם כי לא סביר שזה יקרה.
המחירים לא כוללים מע"מ.
החלטתם להתקין אצלכם רצפת PVC? כדאי שמי שיתקין אותה יהיה אמין ומנוסה, כזה שיש לו חוות דעת של עשרות לקוחות קודמים. לכן ריכזנו לכם רשימה של מתקיני ריצוף PVC מומלצים עם דירוגים של לקוחות קודמים. מוזמנים לבחור במי שירצף לכם את המשרדים או אולם הספורט, היי, אולי אפילו את שניהם.
מומלץ לנקות ריצוף PVC באמצעות סמרטוט לח, ולא לשפוך עליו כמות גדולה של מים.
מחיר הגליל עצמו נע בין 40-90 ₪ למ"ר, תלוי באיכות החומר. מחיר ההתקנה נע בין 40-80 ₪ למ"ר, ואם יש צורך ביישור הרצפה תאלצו להוסיף למחיר ההתקנה בין 30-80 למ"ר.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.