פרקט זה נחמד, אבל זה לא תמיד פרקטי. פרקטים מעץ או למינציה הם אמנם יפים, אבל עלולים להתקלקל בשטיפה. לפעמים אתם חושבים, לו רק הייתה רצפה שגם לא מתקררת כמו רצפת אבן אבל גם עמידה למים, ואז נזכרים - מזל שהמציאו את הפרקט הפולימרי. אז מה זה בעצם פרקט פולימרי, מה היתרונות והחסרונות שלו, למי מתאים פרקט פולימרי וכמה זה יעלה? תנעלו את נעלי הבית שלכם וצאו עמנו לדרך
פרקט פולימרי הוא פרקט מבוסס פלסטיק ובשנים האחרונות הוא הפך לפופולארי מאוד. בשכבה העליונה שלו יש הדפס, בדרך כלל דמוי עץ, ועליו ציפוי עמיד במים. אז למה אנשים בוחרים בו ולא בפרקטים אחרים? כמו לכל דבר, גם לפרקט פולימרי יש חסרונות ויתרונות:
✔️ פרקט עמיד למים - בניגוד לפרקט למינציה או עץ, פרקט פולימרי עמיד לחלוטין למים ואפשר לשטוף אותו. עם זאת, יש מתקיני פרקטים שממליצים לא לשטוף פרקט פולימרי כמו ששוטפים רצפה רגילה, אלא להשתמש רק בסמרטוט לח.
✔️ רצפה ללא מרווחים ריקים - בניגוד לפרקטים אחרים שמתרחבים לצדדים ומצריכים השארת מרווחים ריקים בין חלקי הפרקט, פרקט פולימרי מאפשר התקנה של משטח אחיד ללא מרווחים.
✔️ עמידות ואחריות - פרקט פולימרי הוא פרקט עמיד מאוד ולכן רוב חברות הפרקטים מספקות עליו אחריות לזמן רב. על פרקט פולימרי תקבלו לרוב בין 10-30 שנות אחריות. עם זאת, האחריות לא מכסה נזקי מים או שריטות.
❌ מחיר פרקט פולימרי - מחיר פרקט פולימרי גבוה בהשוואה לפרקט למינציה, נפרט יותר על המחירים של פרקט פולימרי בהמשך.
❌ תחושה סינטטית - בסוף לא מדובר בדבר האמיתי, לפרקט פולימרי אין תחושה של פרקט עץ ולמי שאוהב ללכת יחף ההבדל הוא משמעותי.
אמנם פרקט פולימרי הוא פרקט עמיד למים, אך לא מומלץ להתקין אותו בחדרי אמבטיה. למה? כי למרות שהוא עמיד למים, הוא גם מונע חלחול של מים ולכן עלול לצבור מים עומדים. בנוסף, בדרך כלל בחדרי אמבטיה משתמשים בחומרי ניקוי חזקים שעלולים לפגוע באיכות הפרקט לאורך זמן.
כמו כן, לא מומלץ להתקין פרקט פולימרי בחוץ בגלל שכמו שאר הפרקטים, גם הוא רגיש לשמש.
יש שני סוגים עיקריים של פרקטים פולימריים:
פרקט SPC- פרקט פולימרי המורכב משכבות של אבקת אבן וחלקיקי פלסטיק המחוברים בדבק פולימרי. פרקטים פולימריים שמכילים אחוזים גבוהים יותר של אבן יהיו עמידים יותר לשריטות ומכות ומומלץ להשתמש בהם אם יש לכם בבית ילדים קטנים, חיות מחמד, או אם אתם עינה וויליאמס, האישה עם הציפורניים הארוכות בעולם. כן זה השם האמיתי שלה. עם עליית אחוזי האבן מחיר הפרקט מתייקר.
פרקט LVT - הוא פרקט עשוי PVC, שהוא סוג של פלסטיק. פרקט LVT מורכב משכבה אחת והוא פחות גמיש, כך שההתקנה שלו מורכבת יותר. הוא בדרך כלל דק יותר מפרקט SPC ועולה פחות ממנו. היום, הוא כבר פחות נפוץ.
פרקט פולימרי מגיע בעובי של בין 3-8 מ"מ. ככל שהפרקט עבה יותר הוא גם יקר יותר. בחלק מהפרקטים יש בסיס שעשוי מספוג אנטי בקטריאלי המונע עובש. הבסיס הזה גם מעלה את המחיר.
בגדול, פרקט פולימרי הוא תחליף לפרקט עץ ולכן רוב הפרקטים הפולימריים מגיעים בהדפס עץ,ויש מאות דגמים המדמים סוגים שונים של עץ. עם זאת, תוכלו למצוא גם פרקטים פולימריים עם הדפס דמוי אבן, פרקטים בצבע אחיד ופרקטים עם דוגמאות וצבעים - השמיים הם הגבול. או הרצפה, במקרה זה.
בנוסף לפרקטים הפולימריים הרגילים, שמותקנים בצורת פסים ישרים, יש פרקטים בצורת זיגזג: אלו נקראים גם פרקטי פישבון, והם מותקנים באלכסונים בצורה שנותנת לרצפה מראה של מפל במשחק מחשב ישן. התקנת פרקט פישבון מורכבת יותר מהתקנת פרקט פולימרי רגיל, ולכן מחיר ההתקנה שלו יהיה גבוה יותר.
התקנת פרקט פולימרי היא תהליך פשוט יחסית: מנקים את הרצפה ומוודאים שהיא ישרה לחלוטין באמצעות פלס, מניחים על הרצפה את חלקי הפרקט מחברים אותם זה לזה כמו לגו. שלא כמו בפרקט למינציה, אין צורך בתשתית ספוג בהתקנה.
במקרה שהרצפה לא ישרה יהיה צורך בפילוס, כלומר יישור רצפה – מתקין הפרקט ישתמש בחומר בשם מדה מתפלסת, שעובד בצורה דומה לבטון. אי אפשר להתקין פרקט אם אין רצפה קיימת. אם אתם בונים בית חדש ומעוניינים בפרקט תוכלו להשתמש בתשתית של בטון מוחלק או בטון שעליו יש שכבת מֵדה מתפלסת.
שימו לב, התקנת פרקט פולימרי מגביהה את הרצפה ולכן מצריכה בדרך כלל גם קיצור דלתות. בדלתות ישנות זה אומר שצריך להוריד מעט מהחלק התחתון של הדלת, ואילו בהרבה דלתות מודרניות יש אפשרות פשוט להגביה את הצירים. מתחת לדלת מחברים פס מתכת לקצה הפרקט, שמונע פגיעה בשוליים שלו.
מחיר פרקט פולימרי: טווח המחירים של פרקט פולימרי הוא בין 220-250 ₪ למ"ר, כולל התקנה. המחיר משתנה ותלוי במותג, עובי הפרקט, אחוזי האבן בו והעיצוב. ככלל, ככל שהפרקט איכותי יותר - הוא יעלה יותר, אבל זה לא אומר שאתם חייבים לקנות דווקא את הפרקט היקר ביותר. אפשר להשיג פרקטים מצוינים גם בטווח המחירים הנמוך יותר.
🏡 גודל הדירה: ככל שהשטח שמתקינים עליו פרקט פולימרי גדול יותר, כך מחיר ההתקנה ירד.
🛋️ כמות הרהיטים: רוב המתקינים יעלו את מחיר ההתקנה כאשר יש צורך בפינוי רהיטים מהחדר. זה הזמן להיפטר מרהיטים מיותרים.
📏 האם הרצפה ישרה: אם מתקין הפרקטים יצטרך לפלס את הרצפה, המחיר יעלה.
🏗️ הובלה לדירה: קומה גבוהה ללא מעלית תייקר את מחיר ההתקנה של פרקט פולימרי.
מחיר התקנת פרקט פולימרי נע בין 220-250 ₪ למ"ר בפרקטים רגילים. בהתקנת פרקט פישבון, תהיה תוספת שנעה בין ובין 130-150 ₪ למ"ר, בגלל שההתקנה שלו מורכבת יותר.
כלומר מחיר התקנת פרקט פולימרי רגיל כולל עלות הפרקט ינוע בין 220-250 ₪ למ"ר, ומחיר התקנת פרקט פישבון פולימרי ינוע בין 350-400 ₪ למ"ר.
מחיר קיצור דלת פנים נע בין 100-150 ₪ לדלת.
מחיר קיצור דלת פלדלת נע בין 200-500 ₪, תלוי בסוג הדלת – ככל שמורכב יותר לקצר את הדלת המחיר יעלה. אם מדובר בדלת מעוצבת ומיוחדת, מתקין הפרקטים בדרך כלל לא יקצר את הדלת בעצמו אלא יזמין נגר, דבר שייקר את מחיר קיצור הדלת.
מחיר יישור הרצפה באמצעות מֵדַּה מתפלסת נע בין 200-250 לשק. כמות המדה שבה ישתמשו תלויה בעיקר בכמה הרצפה עקומה - המדה ממלאת את המרווח בין הנקודה הנמוכה ביותר ברצפה לנקודה הגבוהה ביותר. כדי להגביה את הרצפה ב-5 מ"מ למשל, תצטרכו להשתמש בשק אחד לכל 3 מ"ר.
מחיר פס אלומיניום לסף הדלת נע בין 30-50 ₪ לפס. ברוב המקרים, זה יהיה כלול במחיר ההתקנה.
החלטתם שאתם רוצים פרקט פולימרי? ברכותינו, עכשיו נשאר לכם לבחור מתקין פרקטים אמין ומקצועי. בדיוק בשביל זה אספנו לכם רשימה של מתקיני פרקט פולימרי עם המלצה של מאות לקוחות קודמים. כשתשבו בסלון מצופה הפרקט שלכם תתנו גם אתם חוות דעת על בעל המקצוע.
פרקט פולימרי הוא עמיד במים, ולכן אפשר לשטוף אותו בשטיפה רגילה. עם זאת, מתקיני פרקטים רבים ממליצים להשתמש רק בסמרטוט לח ולהמנע משטיפה בהרבה מים. אין להשתמש בחומרי ניקוי חזקים כמו אקונומיקה.
1️⃣ מנקים את הרצפה היטב
2️⃣ מוודאים שהרצפה ישרה ומפולסת
3️⃣ אם הרצפה לא ישרה, מפלסים באמצעות מדה מתפלסת
4️⃣ מניחים את הפרקט על הרצפה ומחברים את הלוחות זה לזה
המחיר נע בין 220-250 ₪ למ״ר. אם תרצו להתקין פרקט פולימרי בשיטת התקנה של פישבון, תהיה תוספת שבין 130-150 ₪ למ״ר.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.