מוקד מידרג: 1-700-707-233

התקנת סוככים

התקנת סוככים היא פתרון מעולה בחיפוש אחר צל בקיץ הישראלי, אך השאלה היא איזה סוכך כדאי להתקין? בטיפ הבא נפרט על סוגי הסוככים השונים – יתרונות וחסרונות, לאן מתאים כל סוכך, כמה עולה התקנת הסוככים השונים וגם, איפה תמצאו מתקינים מומלצים.


איך לבחור סוכך

בחיפוש אחר פתרונות הצללה, יש לכם שתי אפשרויות מרכזיות – סוככים או פרגולות. במקרה הזה, יתרונות הסוככים ברורים: פרגולות הן מבנה קבוע שלא ניתן להזיז ואילו התקנת סוככים זולה יותר ופשוטה יותר, ולרוב סוככים לא דורשים היתרי עירייה או תחזוקה רבה.

סוככים ניתן להתקין במגוון מיקומים: סוכך לחניה, לחצר ולמרפסת. יש סוככים שמתאימים לכל מזג אוויר, ואפשר להשתמש בהם כסוכך למרפסת נגד גשם, ויש כאלו שיתפרקו בגשם הראשון, אז איך תדעו לבחור את הסוכך המתאים עבורכם? הכנו עבורכם 9 שאלות, שהתשובות עליהן יעזרו לכם לבחור את הסוכך המתאים.

 

9 שאלות שיעזרו לכם לבחור איזה סוכך להתקין

1. לאן מיועד הסוכך - חלון? מרפסת? גינה? חניה לרכב?

2. האם הסוכך נועד להצללה בלבד, או גם להגנה מפני גשם?

3. מהו גודל השטח שאותו תרצו שהסוכך יכסה?

4. האם הצללה עליונה מספיקה? או שנדרשת גם הצללה בצדדים ובחזית?

5. במרבית הזמן לדעתכם הסוכך יהיה פתוח או סגור?

6. אתם מעדיפים שקיפול הסוכך יהיה חשמלי או ידני?

7. מה חשוב לכם יותר בסוכך, אסתטיות או פונקציונאליות?

8. יש לכם כוח וזמן לבירוקרטיה שנדרשת עבור אישורי עירייה?

9. וכמובן – מה התקציב שלכם להתקנת הסוכך?

עניתם על הכל? מחייך, עכשיו קחו את התשובות, והתאימו אותן לסוגי הסוככים השונים.


סוכך מרקיזה

התקנת סוכך מרקיזה היא הנפוצה ביותר בחלונות ובמרפסות. סוכך המרקיזה הוא סוכך מתקפל בצורת רבע עיגול. מקור השם אם תהיתם, הוא ככל הנראה בבנות האצולה באירופה שכונו מרקיזות, ושמלותיהן יצרו צורת עיגול מחייך.

סוככי מרקיזה מורכבים מזרועות אלומיניום אל חלד, שמאפשרות את הקיפול וקובעות את שטח הכיסוי של הסוכך. קיפול הסוכך נעשה ידנית על ידי משיכת חבל, או על ידי התקנת מנגנון חשמלי שמאפשר לשלוט בסוכך באמצעות שלט. במרבית המקרים, התקנת סוכך מרקיזה לא תדרוש מכם אישור עירייה.

החיסרון של סוככי מרקיזה הוא ששטח הכיסוי המקסימלי הוא מטר וחצי. אך גם לכך מצאו פתרון – התקנת מבנה קבוע בין הסוכך לבין הקיר התומך, וחיבור הסוכך אליו. התקנה זו תאפשר הגדלה מסוימת של השטח המוצל.

סוכך מרקיזה מתאים גם למזג אוויר גשום, אבל חשוב להשאיר את המרקיזה פתוחה כדי שהמים יתנקזו, אחרת פרופילי האלומיניום עלולים לקרוס מעומס המשקל של המים שיצטברו עליהם.

מחירי סוככי מרקיזה משתנים לפי גודל הסוכך, המיקום של ההתקנה והחומרים שבחרתם. למשל, סוכך מרקיזה ידני בגודל של 1X1.5 מטר, יעלה לכם בין 1200 – 2000 ₪, כולל התקנה. סוכך מרקיזה חשמלי באותו הגודל, יעלה בממוצע 2300 – 3000 ₪.

 


סוכך זרועות

סוכך זרועות הוא סוג של סוכך מתקפל המתאים בעיקר למרפסות שמש. התקנת סוכך הזרועות דורשת קיר תומך, ובמידה ואתם עצלנים כמוני ותרצו קיפול חשמלי של הסוכך מחייך - גם נקודת חשמל.

היתרון בהתקנת סוכך הזרועות, הוא קודם כל העובדה שאף פעם לא נדרשים עבורו אישורי עירייה. שנית, אם יש לכם מרפסת ענקית, סוככי זרועות מאפשרים שטחי כיסוי נרחבים במיוחד, אפילו עד 7X3 מטרים.

החיסרון של סוכך הזרועות הוא בכך שהוא עדין יחסית, ולכן במשב רוח חזקה או גשם, הסוכך עלול להתפרק ולהשאיר אתכם עם שברי סוכך במרפסת.  בנוסף, הסוכך מספק הצללה רק בחלק העליון, ושמש עדיין יכולה לחדור מהצדדים ומהחזית.

למרות זאת, יש מספר תוספות אפשריות להתקנה, שתמורת תשלום נוסף, יפתרו חלק מהחסרונות של סוכך זרועות:

שבשבת רוח – חיישן שמותקן על הסוכך ותפקידו לזהות טלטולים ורוח חזקה, ולסגור את הסוכך אוטומטית בכדי שלא יינזק. תוספת של גלאי רוח תעלה לכם כ- 500 ₪ בממוצע, אבל כדאי לקחת בחשבון שמספר בעלי מקצוע אמרו לנו שמדובר בבזבוז של כסף.

קסטה - סוג של קופסא שמטרתה להגן על הסוכך כאשר הוא סגור ולשמור עליו. הסוכך 'מתגלגל' לתוך הקסטה, שגם מענקיה מראה אסתטי ונקי יותר. תוספת קסטה לסוכך תייקר את המחיר ב- 1200 – 2000 ₪ בממוצע.

מסך קדמי – בסוככי זרועות ללא קסטה, ניתן להוסיף בחלק הקדמי של הסוכך מסך שמאפשר לגלול אותו ובכך לספק גם הצללה בחזית. מחיר המסך תלוי בגודל ובבד שתבחרו.

מחיר סוכך זרועות משתנה גם הוא לפי גודל הסוכך, צורת הקיפול – ידנית או חשמלית, והתוספות שבחרתם. למשל, סוכך זרועות ידני בגדול 2X3.6 מ', יעלה בממוצע בין 3,000 ל – 5,000 ₪, כולל התקנה. אותו הסוכך בגודל של 3X7 מ', יעלה לכם בין 6,000 – 10,000 ₪. הפיכת המנגנון לחשמלי, כלומר תוספת של מנוע ושלט, תייקר את התקנת הסוכך בכ – 1500 – 2500 ₪, תלוי בסוג המנוע.

 


סוכך מסילות

התקנה של סוכך מסילות מתאימה בעיקר לפטיו, גינות ומרפסות גדולות. סוכך מסילות מספק הצללה מקיפה מכל הצדדים וניתן לקיפול חלקי, המאפשר לנו לשלוט על מידת הצל. בסוככי מסילות, כמעט תמיד מדובר במנגנון חשמלי. סוככי מסילות מתאימים במיוחד לכיסוי שטחים הגדולים מ- 12 מ"ר.

היתרון של התקנת סוכך מסילות הוא בעמידות הגבוה שלו, שמאפשרת לו לפעול גם במזג אוויר סוער ולהישאר יציב במיוחד.

החיסרון של סוכך מסילות, הוא במחיר. מחיר סוככי מסילות מתחיל בדרך כלל מ- 10,000 ₪ ומטפס מעלה. המחיר הגבוה נובע מכך שמדובר בסוכך חזק במיוחד שנפרס לרוב בשטח גדול ובמנגנון חשמלי.


סוכך קבוע

התקנת סוכך קבוע מתאימה לרוב לחניות ולגגון עבור כניסת בתים. הסוכך הקבוע  כשמו כן הוא – קבוע, הוא לא ניתן להזזה או קיפול, ולכן מתאים למקומות בהם נדרשת הצללה או הגנה מפני גשם לאורך כל עונות השנה. לסוכך קבוע אפשר למצוא עיצובים שונים – גליים, מקומרים, ישרים ועוד, הכל לפי הטעם האישי שלכם. מחיר סוכך קבוע נע בממוצע בין 300 – 500 ₪ למטר.

היתרון של הסוכך הקבוע הוא בהגנה המתמדת שלו, ובעיצוב - שלרוב נראה טוב יותר מסוככי בד.

החיסרון הוא המחיר היקר יחסית, והעובדה שברוב המקרים נדרש אישור של העירייה או הרשות המקומית לפני ההתקנה שלו, ולעיתים גם תוספת תשלום בארנונה.

מתקין סוככים מסביר על ההבדלים בין סוכך קבוע וסוכך מתקפל

 


בד לסוכך

לא משנה באיזה סוכך תבחרו, בבחירת הבד של הסוכך, יש שתי אפשרויות עיקריות שמחירן פחות או יותר זהה:

  • דארלן - בד אוורירי יותר ולכן מתאים יותר לקיץ ולא למזג אוויר גשום. הדארלן מגיע  במבחר של צבעים ודוגמאות ואסתטי יותר.
  • בד PVC (שמשונית) – השמשונית עשויה מחומר אטום למים ועמיד במיוחד, ולכן יכולה  לשמש אותנו בכל עונות השנה.

מתקיני סוככים מומלצים

לא משנה באיזה סוכך בחרתם - העמידות, האסתטיות והיציבות שלו תלויות בעיקר באופן התקנה. לכן, כדאי לבצע התקנה של סוככים עם בעלי מקצוע מנוסים ומיומנים. כאן תוכלו למצוא רשימה של בעלי מקצוע מומלצים המתמחים בהתקנת סוככים, לפי חוות דעת של אלפי לקוחות קודמים. כל חוות הדעת וההמלצות באתר, מתקבלות טלפונית מלקוחות אמיתיים, לאחר שקיבלו שירות מבעל המקצוע שברשימה.


;

שאלות נפוצות לדף זה

איפה אני יכול למצוא מתקיני סוככים מומלצים?

באתר מידרג ריכזנו רשימה של מתקיני סוככים מומלצים, שקיבלו את חוות הדעת והציונים הטובים ביותר מלקוחות קודמים. לאחר כל התקנה של סוכך, צוות האתר, מתקשר ללקוח ומקבל ממנו דירוג אודות המתקין כך שהציון שלו כל הזמן מתעדכן באתר. לחצו כאן, על מנת לעבור לרשימת מתקיני הסוככים המומלצים באזורכם!

איך מתקינים סוכך? צירפנו תשובה בווידאו!

התקנת סוכך, צריכה להעשות על ידי מתקין מקצועי. בטיפ הבא מתקין סוככים מסביר מהם הדגשים בהתקנת סוכך. 
 

 

 

מה זה סוכך מרקיזה? צירפנו תשובה בווידאו!

סוכך מרקיזה הוא סוכך פופאלרי במיוחד, בטיפ הבא מתקין סוככים מסביר מהו סוכך מרקיזה, מה היתרונות ומה החסרונות שלו. 

 

איך בוחרים סוכך?

כשאתם באים לבחור סוכך, יש 9 שאלות שאתם צריכים לשאול את עצמכם כדי להתאים את הסוכך אליכם:

1. לאן מיועד הסוכך - חלון? מרפסת? גינה? חניה לרכב?

2. האם הסוכך נועד להצללה בלבד, או גם להגנה מפני גשם?

3. מהו גודל השטח שאותו תרצו שהסוכך יכסה?

4. האם הצללה עליונה מספיקה? או שנדרשת גם הצללה בצדדים ובחזית?

5. במרבית הזמן לדעתכם הסוכך יהיה פתוח או סגור? 

6. אתם מעדיפים שקיפול הסוכך יהיה חשמלי או ידני? 

7. מה חשוב לכם יותר בסוכך, אסתטיות או פונקציונאליות? 

8. יש לכם כוח וזמן לבירוקרטיה שנדרשת עבור אישורי עירייה? 

9. וכמובן – מה התקציב שלכם להתקנת הסוכך?

כמה עולה סוכך מרקיזה?

מחירי סוככי מרקיזה משתנים לפי גודל הסוכך, המיקום של ההתקנה והחומרים שבחרתם. למשל, סוכך מרקיזה ידני בגודל של 1X1.5 מטר, יעלה לכם בין 1200 – 2000 ₪, כולל התקנה. סוכך מרקיזה חשמלי באותו הגודל, יעלה בממוצע 2300 – 3000 ₪.

מה זה סוכך זרועות?

וכך זרועות הוא סוג של סוכך מתקפל המתאים בעיקר למרפסות שמש. התקנת סוכך הזרועות דורשת קיר תומך, ובמידה ואתם רוצים לעשות לעצמכם חיים קלים תוכלו להוסיף קיפול חשמלי של הסוכך - גם נקודת חשמל.

כמה עולה סוכך זרועות?

מחיר סוכך זרועות משתנה גם הוא לפי גודל הסוכך, צורת הקיפול – ידנית או חשמלית, והתוספות שבחרתם. למשל, סוכך זרועות ידני בגדול 2X3.6 מ', יעלה בממוצע בין 3,000 ל – 5,000 ₪, כולל התקנה. אותו הסוכך בגודל של 3X7 מ', יעלה לכם בין 6,000 – 10,000 ₪. הפיכת המנגנון לחשמלי, כלומר תוספת של מנוע ושלט, תייקר את התקנת הסוכך בכ – 1500 – 2500 ₪, תלוי בסוג המנוע.

מה זה סוכך קבוע?

התקנת סוכך קבוע מתאימה לרוב לחניות ולגגון עבור כניסת בתים. הסוכך הקבוע כשמו כן הוא – קבוע, הוא לא ניתן להזזה או קיפול, ולכן מתאים למקומות בהם נדרשת הצללה או הגנה מפני גשם לאורך כל עונות השנה. לסוכך קבוע אפשר למצוא עיצובים שונים – גליים, מקומרים, ישרים ועוד, הכל לפי הטעם האישי שלכם. מחיר סוכך קבוע נע בממוצע בין 300 – 500 ₪ למטר.

מה זה סוכך קסטה?

קסטה היא סוג של קופסא שמטרתה להגן על הסוכך כאשר הוא סגור ולשמור עליו. הסוכך 'מתגלגל' לתוך הקסטה, שגם מענקיה מראה אסתטי ונקי יותר. תוספת קסטה לסוכך תייקר את המחיר ב- 1200 – 2000 ₪ בממוצע.

כמה עולה סוכך קבוע?

מחיר סוכך קבוע נע בממוצע בין 300 – 500 ₪ למטר.

כמה עולה סוכך מסילות?

סוכך מסילות, או סוכך כבלים בשם אחר, מתחיל מ- 10,000 ₪ ואף יותר, תלוי בגודל השטח אותו הוא מכסה.

אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק