בואו נודה על האמת - אנחנו מתים על טכנולוגיה. והנה, גם בעולם הסוככים וההצללה הטכנולוגיה הביאה לנו את הסוכך החשמלי. למה זה טוב? איך מפעילים סוכך חשמלי? וכמה הוא צפוי לעלות? כל מה שאתם צריכים לדעת על סוכך חשמלי נמצא ממש כאן.
סוכך חשמלי הוא סוכך רגיל לחלוטין אבל כמו שבטח כבר הבנתם הוא מגיע עם מנוע חשמלי שאחראי על הסגירה והפתיחה שלו. אם אתם בעניין של סוכך כזה, כדאי לדעת שיש שתי אפשרויות:
קניית סוכך עם מנוע חשמלי - לא משנה אם בחרתם לקנות סוכך זרועות או אולי סוכך מרקיזה, כל סוכך ידני ניתן לקנות גם עם מנוע חשמלי. יוצא הדופן היחיד הוא הסוכך הקבוע שהוא... זה. נו. קבוע. לכן אי אפשר להתקין בו מנוע.
התקנת מנוע על סוכך חשמלי קיים - אופציה אחרת היא להתקין מנוע חשמלי על סוכך שכבר קיים אצלכם בגינה. כך תוכלו להשתדרג מסוכך ידני לסוכך חשמלי ממש תוך כמה שעות.
כדאי לדעת שהתקנת מנוע חשמלי בסוכך קיים יקרה יותר ממנוע חשמלי שנקנה יחד עם הסוכך. מבטיחים לפרט את כל המחירים לקראת סוף המאמר.
לסוכך החשמלי יש כמה יתרונות בולטים:
נוחות ופשטות השימוש - במקום להתעסק עם הסגירה והפתיחה של הסוכך באופן ידני, המנוע החשמלי נותן לכם את התענוג בלחיצת כפתור (ולפעמים גם בלי ללחוץ על שום כפתור, כמו שתכף נפרט). ככה פשוט.
מהירות הסגירה - יש מצבים, נניח לפני רוחות חזקות שבדרך, שחייבים לסגור את הסוכך כדי למנוע קריסה שלו. כשמדובר בסוכך ידני הסגירה יכולה להיות איטית ולפעמים נתעצל קצת לסגור אותו כי "מה כבר יכול לקרות" ואז, לא עלינו, הרוח תעיף לכם ת'סוכך. המנוע החשמלי ייתן לכם את האפשרות לסגור את הסוכך ללא כל מאמץ ויחסוך את המראה הטרגי של סוכך שבור. או כמו שאמר המשורר – "רוח רוח, למה לא תשכב לנוח?"
סגירת סוכך גדול - טוב, את הסעיף הזה היה אפשר לחבר בכיף לנוחות, אך ראינו צורך להדגיש שיש פה גם קצת מעבר לזה. בסוככים גדולים בגודל 7 מטר ומעלה, פעולת הסגירה הידנית היא כלל לא פשוטה גם אם אתם מלאי מוטיבציה. ולכן, במקרים כאלה סוכך חשמלי הוא כמעט בגדר חובה.
למרות היתרונות של הסוכך, יש לו גם כמה חסרונות:
מחיר סוכך חשמלי - סוכך חשמלי עולה לא מעט כסף. ייתכן לחלוטין שהוא שווה את זה ויוכל לחסוך לכם צרות בעתיד, אבל זה דבר ששווה לדעת.
שומרי שבת - לא, אנחנו לא מתכוונים שלהיות שומר שבת זה חסרון. פשוט אם אתם שומרי שבת, או סתם טכנופובים, אתם כנראה תרצו את האפשרות לסגור את הסוכך גם באופן ידני. אמנם הטכנולוגיה בהחלט מאפשרת לרכוש מנוע שמשלב בין האפשרויות, אך מנוע כזה עולה לא מעט כסף ורלוונטי רק למנועי סומפי. דבר נוסף שהשוק מציע הוא שלט שבת שמאפשר לכוון את הסוכך החשמלי לשעות סגירה ופתיחה אך גם הוא צפוי להקפיץ לכם את המחיר.
אם אתם מעוניינים לקנות סוכך חשמלי, יש שלושה דברים שתצטרכו לבחור -
סוג הסוכך.
מנגנון הפעלה.
סוג המנוע החשמלי.
כפי שציינו קודם, למעט סוכך קבוע, ניתן להתקין מנוע חשמלי בכל סוגי הסוככים. עם זאת, חשוב שתדעו שיש הבדל מהותי בין סוכך מרקיזה לשאר הסוככים.
בניגוד לשאר הסוככים שצריך להקפיד לסגור אותם כל יום, סוכך המרקיזה לרוב יישאר פתוח ויוכל לשרוד את רוב תנאי מזג האוויר כך שבעצם, מנוע חשמלי יהיה הרבה פחות רלוונטי עבורו. עם זאת, כשמדובר בסוככי מרקיזה גדולים, כדאי לקחת בחשבון שפעולת הסגירה יכולה להיות לא פשוטה בכלל ולמען הנוחות שווה לשקול התקנת מנוע חשמלי גם בסוכך הזה.
מנגנון הפעלה לסוכך חשמלי
בכל הקשור למנגנון ההפעלה של הסוכך חשמלי, קיימות מספר אפשרויות לבחירתכם:
סוכך חשמלי עם מפסק - האפשרות הראשונה היא הפעלת הסוכך באמצעות מתג שנמצא בסמוך לסוכך החשמלי. אמנם האפשרות הזו לא נותנת לכם לסגור את הסוכך מהספה בסלון אבל היא בהחלט יעילה. אחרי הכל, אתם יודעים בדיוק איפה המפסק נמצא ולא צריכים לצעוק בכל הבית מי נגע בשלט 😊.
סוכך חשמלי עם שלט - כן, פשוט כמו שזה נשמע. באמצעות השלט תוכלו לפתוח ולסגור את הסוכך שלכם. עם זאת, חשוב שתדעו שזמן האחריות לשלט בדרך כלל קטן משמעותית מהאחריות לאופציות האחרות ועומד על שנה בלבד. הסיבה פשוטה - השלט זז ממקום למקום ומועד לפורענות.
סוכך חשמלי עם חיישן רוח - מעבר לאפשרויות הסגירה הפשוטות, קיימת אפשרות לסגירה 'חכמה'. חיישן רוח הוא חיישן שיודע לזהות רוח חזקה ולסגור את הסוכך באופן אוטומטי. זה אולי נשמע מפתה, אבל לא בטוח שאתם צריכים לעוף על זה - לא פשוט למצוא את האיזון הנכון ברגישות החיישן. מחד, אם החיישן שלכם 'רגיש' אפילו לרוח קלילה הוא כל הזמן ייסגר, גם כשלא ממש צריך. מאידך, אם הוא 'רגיש' רק לרוח חזקה, יש סיכוי סביר שעד שפעולת הסגירה תתבצע הרוח כבר תשבור לכם את הסוכך. ניתן לומר שהחיישן יעיל ב-90 אחוז מהמקרים, מה שאומר שאם תיפלו ביום סגריר על עשרת האחוזים של חוסר ההצלחה, תאלצו להתמודד עם שברי הסוכך שלכם. בקיצור, אנחנו לגמרי מעודדים עצלנות אבל יכול להיות שבמקרה הזה רוח רעה מנשבת.
אנשי הסוככים מבדילים בין שני סוגי מנועים לסוכך חשמלי - מנוע סיני ומנוע סומפי.
מנוע סיני - מנוע סיני הוא שם כולל למנועים שמציעות החברות הסיניות. מדובר על מנוע סטנדרטי ופשוט עם אחריות ל-3 שנים. אם תרצו, מנוע סיני קצת דומה לעולם הפלאפונים - שאיומי אמנם עושה את העבודה אבל כולם יודעים שהוא לא סמסונג.
מנוע סומפי - מנוע שנחשב איכותי יותר מהסיני בכל הקשור למהירות, נוחות ורעש הסגירה. בנוסף, האחריות על מנוע סומפי היא ל-5 שנים. כמובן שכל האיכות הזו תעלה לכם עוד כסף, כמעט פי 2 אם נרצה לדייק.
אם אתם מתלבטים בין שני המנועים אולי תשמחו לדעת שבסוככים סטנדרטיים בגודל של 2X3 המנוע הסיני כנראה יעבוד מצוין כך שאולי לא כדאי למהר להכניס את היד לכיס. בכל מקרה, שווה להתייעץ עם בעל המקצוע לפני ההתקנה, הוא כנראה ידע מה יהיה טוב בשביל הסוכך שלכם.
אז כבר החלטתם שאתם רוצים סוכך חשמלי אצלכם במרפסת וכעת נשאר רק לסגור פינה אחת - התקנת נקודת חשמל. אתם יודעים, בלי חשמל הסיפור לא יכול לעבוד. בשלב הזה אתם יכולים לחפש חשמלאי לעבודת החשמל שלכם, ואתם יכולים לנסות לשאול את מתקין הסוככים שלכם אם הוא מכיר אחד כזה. הרבה מאנשי הסוככים עובדים עם חשמלאים בדיוק בשביל מקרים כאלו.
עלות התקנת נקודה חשמל היא 500 ₪ בממוצע, בנוסף למחיר של התקנת המנוע החשמלי.
אחרי שהחשמלאי יסגור לכם את הפינה הזו, אתם לגמרי מוכנים להתקנה. כל מה שאתם צריכים עכשיו זה לבחור את סוג הסוכך הרלוונטי עבורכם ולקרוא למתקין הסוככים שיעשה לכם קצת נחת. זמן התקנת הסוכך החשמלי נע בין שעה לשעתיים ומשתנה לפי גודל הסוכך.
במנוע חשמלי זה או הכל או כלום - אין תקלות ביניים. אם המנוע עובד אז כולם מרוצים, אך אם המנגנון החשמלי נדפק, כמו שיכול לקרות בכל מוצר חשמלי, אין אפשרות לתקן את המנוע ויש צורך להתקין מנוע חדש. התקנה או החלפה של מנוע חדש זה עסק לא זול. וזה בדיוק השלב לעבור לכל המחירים של סוכך חשמלי.
אמנם המאמר עוסק בסוכך חשמלי אבל כמו שכבר הבנתם הדבר היחיד שמבדיל בין סוכך רגיל לסוכך חשמלי הוא המנוע. לכן, עוד לפני שנצלול אל המספרים, חשוב לנו להדגיש שהמחירים מתייחסים רק להתקנת המנוע. אל המחיר הזה תצטרכו להוסיף את מחיר הסוכך אותו תבחרו. כמו כן, כל המחירים שנציין כוללים מע"מ.
המחיר של מנוע (שנקנה יחד עם הסוכך החשמלי) תלוי בשני גורמים:
גודל הסוכך - ככל שהסוכך יהיה גדול, המנוע שלכם יצטרך להיות חזק יותר וכך גם המחיר יעלה בהתאם.
סוג המנוע - מנוע של חברת סומפי יהיה יקר יותר ממנוע של חברה סינית.
על מנוע סיני פשוט לסוכך סטנדרטי בגודל 2X3 תשלמו מחיר ממוצע של 800 ₪, כולל התקנה.
על מנוע סומפי לסוכך סטנדרטי תשלמו מחיר שנע בין 1,600 ל-2,000 ₪, כולל התקנה.
כדי שיהיה פשוט יותר להבין כמה זה יעלה לכם בסופו של דבר ניקח לדוגמה סוכך זרועות חשמלי חדש בגודל סטנדרטי של 2X3:
מחיר הסוכך עצמו יהיה כ-5,000 ₪. מחיר המנוע החשמלי צפוי להיות 800 שקלים למנוע סיני או 1,600 שקלים למנוע סומפי. בסופו של דבר תשלמו כ-5,800 ₪ על סוכך זרועות חשמלי חדש עם מנוע סיני או 6,600 ₪ על סוכך זרועות חדש עם מנוע סומפי.
קיימת אפשרות להתקין מנוע על סוכך שכבר קיים אצלכם בגינה. במקרה כזה, מכיוון שמתקין הסוככים מגיע רק בשביל המנוע, מחיר התקנת המנוע החשמלי צפוי להיות פי 2 ממחיר המנוע בקניית סוכך חדש.
אם תרצו, תוכלו גם להוסיף חיישן רוח ופתרונות שבת לסוכך החשמלי.
אז זהו, החלטתם שאתם רוצים להתקין סוכך חשמלי אצלכם בבית ועכשיו רק צריך לסגור את זה. על מנת להקל עליכם את הקנייה וההתקנה של הסוכך ריכזנו עבורכם רשימה של מתקיני סוככים מומלצים שכולם דורגו על ידי לקוחות קודמים. חשוב לציין שכל הציונים מתעדכנים מדי יום ולכן הם תמיד נשארים רלוונטיים.
סוכך חשמלי הוא סוכך רגיל לחלוטין שעליו מותקן מנוע המאפשר סגירה ופתיחה של הסוכך בצורה נוחה ומהירה. את הסוכך אפשר לתפעל באמצעות שלט, מתג או חיישן רוח, לבחירתכם.
לצערנו הרב, אי אפשר לתקן סוכך חשמלי. אם המנוע שלכם התקלקל אתם תאלצו לקנות חדש. שימו לב שעל המנועים יש אחריות של 3 עד 5 שנים ככה שלא בטוח שתצטרכו לפתוח את הכיס בשביל לקבל מנוע חדש.
מחיר סוכך חשמלי הוא מחיר סוכך רגיל + מחיר מנוע חשמלי שנע בין 800 ל-2,000 ₪. מה שמשפיע על מחיר המנוע הוא גודל הסוכך ואיכות המנוע. לצורך העניין, סוכך זרועות סטנדרטי עם מנוע סיני צפוי לעלות לכם 5,000 ₪ עבור הסוכך ועוד 800 שקלים עבור המנוע.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.