להסתכל בעינית מי נמצא בדלת, לגלות שזה אורח לא רצוי וללכת על קצות האצבעות כדי שלא ידעו שאתם בבית זה כל-כך שנת 2,000. כבר כמה שנים טובות שהאינטרקום עוזר לנו לקבוע מי ייכנס לביתנו ומי לא, ולכן תיקון אינטרקום זה לא מסוג הדברים שאפשר פשוט לדחות לאחרי החגים. לפני שאתם רצים להזמין טכנאי אינטרקום, רכזנו עבורכם את התקלות והתיקונים הנפוצים באינטרקום וגם צרפנו כמה טיפים שיחסכו לכם ימים של חוסר וודאות ולא מעט כסף
טכנאי אינטרקום מספרים שלא פעם ולא פעמיים קורה שהם מגיעים לתקן תקלה, וכל מה שהם צריכים לעשות – זה לחבר את האינטרקום לחשמל. אנחנו רגילים לבדוק את החיבור לחשמל כשיש תקלה בטלויזיה או במוצר חשמלי אחר, אבל איכשהו כשזה מגיע לאינטרקום החיבור לחשמל לא ממש נמצא במודעות, וחבל. אם האינטרקום לא מגיב בכלל – הדבר הראשון שצריך לבדוק זה החיבור לחשמל. יכול להיות שהיה חשמלאי בבניין, ניתק את האינטרקום, ושכח לחבר. אם הבעיה היא יותר ספציפית (למשל מערכת השמע לא עובדת) אין טעם לבדוק את החשמל בעצמכם.
אם האינטרקום שלכם החליט על שביתה כללית ונראה שהוא יצא מכלל פעולה רוב הסיכויים שמדובר באחד משני מקרים: או שהוא לא מחובר לחשמל (ואם קראתם את הפסקה מעל אפילו תוכלו לחסוך לעצמכם את הזמנת הטכנאי בשביל לגלות את זה ) או שהשנאי התקלקל וצריך להחליף אותו. תפקידו של השנאי הוא להעביר זרם חשמלי למערכת האינטרקום, ולכן אם הוא מקולקל האינטרקום למעשה מנותק מהחשמל. במקרה כזה טווח המחירים להחלפתו רחב מאוד. עלות העבודה עצמה תהיה זהה בכל המקרים ותעמוד על כ-200-250 ₪, אך עלות השנאי עצמו משתנה לפי סוג הפאנל (הלוח החיצוני של האינטרקום) ורמת השכלול שלו. עבור שנאי שמתאים לפאנלים פשוטים תוכלו לשלם 100 ₪ בלבד, ועבור שנאי שמתאים לפאנלים מתקדמים, למשל כאלה עם מצלמה, תוכלו לשלם גם 1,000 ₪ ויותר. כמובן שיכולים להיות עוד גורמים לאינטרקום שלא מגיב, כמו למשל בעיית חיווט מקיפה, אך הם פחות נפוצים.
אם כשלוחצים על הכפתורים בפאנל החיצוני לא נשמע זמזום כנראה שהלחצנים תקולים וצריך להחליף אותם. אם הלחצנים שלכם ישנים ולא ניתן למצוא להם לחצנים חליפיים (לרוב בבניינים ישנים) יכול להיות שלא יהיה מנוס מהחלפת פאנל הלחצנים כולו. מצטערים לבאס, אבל גם אם האינטרקום שלכם יחסית חדש יש סיכוי שלא ניתן להחליף לחצן בודד – זה תלוי בדגם ובפירמה של האינטרקום. איך תדעו? טכנאי אינטרקום אמין יבקש מכם לצלם לו את פאנל הלחצנים לפני שהוא מגיע אליכם, ידע להגיד האם אפשר להחליף רק לחצן אחד או שצריך להחליף את כל הפאנל ויביא איתו את חלקי החילוף כשהוא מגיע. טכנאי חאפר לעומת זאת, יניסה להרוויח עלות ביקור כפולה – בפעם הראשונה הוא יגיע, יאבחן את סוג הלוח ורק אז ילך לקנות את החלקים המתאימים ויגיע פעם נוספת כדי להתקין אותם.
אם הלחצנים תקינים, האינטרקום עובד (כלומר, יש שמע) אך הדלת לא נפתחת בפקודה מהלחצן, הסיבות הנפוצות לתקלה הן:
אם האורחים שומעים אתכם אבל אתם לא שומעים אותם, והבעיה היא בדירה אחת בלבד רוב הסיכויים שהשפורפרת תקולה וצריך להחליף אותה. סביר להניח שלא כל השפורפרת תקולה אלא רק חלק מסוים בה, אך בכל זאת כדאי להחליף כבר את כל השפורפרת – מדובר בעלות של 300-400 ₪ (שפורפרת + עלות העבודה). אופציה נוספת היא שאחד הגידים בפאנל החיצוני התנתק וצריך רק לחבר אותו, כאן מדובר בעלות ביקור בלבד.
הפאנל החיצוני שמותקן בכניסה לבניין או על שער הבית הפרטי חשוף לכל מפגעי הסביבה ומזג האוויר, ובעיקר לקורוזיה (או בשפה פשוטה, חלודה) ולכן תקלות בו יחסית נפוצות. רוב התקלות נגרמות כתוצאה מקורוזיה לאחד החלקים הפנימיים – חוטי החשמל, הרמקול או המיקרופון. אם למשל אתם שומעים את האורחים אך הם לא שומעים אתכם, כנראה שמדובר בתקלה ברמקול שבפאנל החיצוני. במקרה כזה אין צורך להחליף את כל הפאנל אלא רק את הרכיב התקול – הרמקול עצמו או החוטים המתחברים אליו. גם במקרה בו בכל הבניין האורחים שומעים אבל הדיירים לא - סביר שהמיקרופון בפאנל החיצוני תקול. המחיר כאן נקבע בעיקר לפי עלות החלק עצמו שמשתנה בהתאם לסוג האינטרקום.
לא מעט מהתקלות באינטרקום נגרמות כתוצאה מחדירה של מים למערכת. חוטי החשמל של האינטרקום בבניין עוברים בדרך כלל מתחת לדלת הכניסה. אם נשארים חריצים בין הבלטות לחלק התחתון של הדלת, כשמנקים את הבניין יש סכנה שמים ייפגעו בחוטי החשמל ולאט לאט יהרסו אותם. כדי למנוע את הנזק, כשמתקינים אינטרקום חשוב להקפיד לאטום את אותם החריצים בעזרת סיליקון.
תמחור עבודות תיקון אינטרקום מתחלק לעלות העבודה ולעלות החלקים. במקרים הפשוטים כמו תיקוני חיווט פשוטים ותיקוני קצר עלות העבודה תסתכם לרוב ב-200-350 ₪. בעבודות שכוללות החלפת חלקים, כמו למשל החלפת שנאי או החלפת מיקרופון, רוב העלות נגזרת מעלות החלק עצמו ולכן קשה לתת טווח מחירים. כמו בכל מוצר טכנולוגי, חלקים מסוימים יכולים לעלות עשרות שקלים, וחלקים אחרים יכולים להגיע גם לאלפי שקלים – תלוי בסוג החלק, בפירמה שמייצרת אותו ובסוג האינטרקום. עבור העבודה עצמה תשלמו לרוב עלות ביקור או מעט יותר.
אם אתם כאן, כנראה שיש לכם בעיה באינטרקום. אולי את האורחים שמעבר לדלת אתם לא מסוגלים לראות, אבל מה שבהחלט תוכלו לראות זה את חוות הדעת על טכנאי האינטרקום המדורגים באתר. לאחר כל תיקון אינטרקום, נציגה מימדרג מתקשרת ללקוח ומבקשת ממנו לדרג את בעל המקצוע כך שהציונים באתר מתעדכנים תמיד.
אם הבעיה רק בדירה שלכם - רוב הסיכויים שהתקלה היא בשפורפרת וצריך להחליף אותה. אם התקלה אצל כל דיירי הבניין - כנראה שהרמקול בפאנל החיצוני של הבניין תקול.
יש לא מעט תקלות שיכולות לצוץ באינטרקום, וכל תקלה מתומחרת באופן שונה. בגדול, מבחינת העבודה עצמה לרוב העלות תנוע בין 250-350 ₪ ולזה נוספת עלות הרכיבים במיה ויש צורך להחליפם.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.