מקרר שלא מקרר זאת אמנם סתירה לוגית, אבל מסתבר שיש רשימת תקלות ארוכה שמאיימת להחזיר אתכם לעידן (מוכרי) הקרח: בעיה במערכת ההפשרה, בריחת גז ועוד הרבה. מחיר תיקון של מקרר שלא מקרר משתנה על פי החלק התקול – יש הבדל גדול בין החלפה של טיימר (בסביבות ה500 ₪) והחלפה של כרטיס פיקוד (1500 ₪ ויותר). אז למה המקרר לא מקרר כמו פעם? כמה עולה התיקון? ומה חשוב לנסות לפני שקוראים לטכנאי? כל זאת ועוד כאן לפניכם. הכינו את הגלידות.
בניגוד לתקלות אחרות כמו מקרר שנוזל, כאשר המקרר לא מקרר קשה מאד לזהות מראש מה בדיוק הגורם הסורר, חוץ במקרה בו המקרר לא עובד בכלל, ללא אור וללא קול של פעילות.
לפני הכל, כדאי לבדוק שהטמפרטורה במקרר לא מכוונת בטעות גבוה מדי. אם זה לא העניין, הדבר הבטוח ביותר לעשות במקרה שהמקרר לא מקרר הוא לנתק אותו מהחשמל ל-24 שעות! זאת מפני שאחד הגורמים הנפוצים לבעיה הוא קיפאון של מערכת הקירור. אחרי הניתוק מהחשמל מערכת הקירור תפשיר והמקרר יחזור לקרר. ראו את הסרטון שלנו בעניין:
אם הבעיה חזרה על עצמה, כנראה שמערכת ההפשרה קפאה שוב ותצטרכו לקרוא לטכנאי. למקרה שהבעיה לא נפתרה כלל, שטחנו בפסקאות הבאות גם את התקלות האחרות שאולי היו הגורם להשבתת הקירור (וכנראה גם לשמחת החיים), וכמה יעלה לכם לטפל בהן.
המחירים במאמר מתאימים לרוב סוגי המקררים ולרוב הדגמים, אך אם המקרר שלכם הוא מקרר יוקרה, דוגמת ליבר או מילה, או שהוא מקרר אינוורטר, מחיר התיקון יהיה כמעט תמיד גבוה יותר, ובחלק מהמקרים יעלה פי 2 ויותר.
הבעיה: בימים כסדרם מערכת ההפשרה אחראית להמיס את הקרח שמצטבר במקפיא, על מנת שמערכת הקירור לא תקפא ופעולת המקרר תמשיך כרגיל. כמו שאמרנו קודם, בעיה במערכת הזו היא סיבה נפוצה לכך שהמקרר לא מקרר. בשלבים מתקדמים של הבעיה תוכלו לזהות כבר הצטברות של קרח בתוך המקפיא עצמו.
מערכת ההפשרה מורכבת מכמה חלקים שכל אחד מהם יכול להיות הגורם הבעייתי:
הטיפול הזמני: ניתוק המקרר מהחשמל ל-24 שעות עד שהקרח יופשר והמקרר יחזור לפעילות לתקופה קצרה (בערך שבוע) עד שהבעיה תחזור על עצמה.
אל תעשו: זה אמנם מפתה אבל הימנעו מלשפוך מים חמים/קרים על הקרח (הבנאלי), להפשיר אותו עם פן (היצירתי) או לגרד אותו עם סכין (הרוצח הסדרתי). כל אלה עלולים לגרום נזק משמעותי למקרר.
הטיפול הקבוע: החלפה של החלק התקול במערכת ההפשרה.
מחיר החלפת גוף חימום מתחיל ב-400 ₪ ויכול להגיע גם ל-750 ₪ ויותר. *
מחיר החלפת תרמוסטט או טיימר הוא 600-400 ₪, כולל חלקי החילוף.
מחיר פתיחת צינור ניקוז סתום ברוב המקרים הוא 350-250 ₪ (מחיר ביקור טכנאי).
מחיר תיקון כרטיס פיקוד הוא עניין מסובך יותר והקדשנו לו את הפסקה הבאה.
מחיר ההחלפה תלוי כמובן גם במחיר החלק. לדוגמא, בחלק מהדגמים של מקררי סמסונג, גוף החימום נמכר אך רק יחד עם סוללת הקירור, מה שמעלה את מחיר החלק ואת מחיר העבודה בהתאם.
הבעיה: התרמוסטט הראשי (במקררים ישנים) או כרטיס הפיקוד (במקררים חדשים) הם למעשה "מגדל הפיקוח" של המקרר, ובלעדיהם מערכת הקירור לא תדע להיכנס לפעולה.
הטיפול: אם התרמוסטט תקול, הטכנאי יוכל להחליף אותו במקום.
אם הטכנאי יזהה שהתקלה היא בכרטיס הפיקוד הוא ישלח אותו למעבדה, שתוודא סופית אם הבעיה היא אכן בכרטיס ואם הוא בר תיקון. לרוע המזל, לפעמים המעבדה תמצא שפשוט אי אפשר לתקן את הכרטיס, ויהיה עליכם לקנות כרטיס פיקוד חדש, מה שכמובן גם יעלה לכם הרבה יותר.
מחיר החלפת תרמוסטט הוא 600-500 ₪.
מחיר שיפוץ כרטיס במקרר ממוצע הוא 1100-700 ₪.
מחיר החלפת כרטיס הוא 1500 ₪ ומעלה, ותלוי מאוד בדגם המקרר.
הבעיה: תפקיד המאוורר הוא "לזרוק" את האוויר הקר לרחבי המקרר. כאשר המקרר לא עובד יכול להיות שלא תרגישו קירור כלל במקרר, או שהקירור יעבוד רק במקומות מסוימים, למשל רק בתא המזון ולא בתא ההקפאה.
יש שלוש סיבות אפשריות שבגללן המאורר שלכם עבר ל"פריז" - יש בתוכו קרח שתוקע אותו, מפסק המיקרו-סוויטץ' שאמור להכניס אותו לפעולה התקלקל או שהוא עצמו הלך לעולמו בטרם עת.
הטיפול הזמני: קודם כל כדאי לנתק את המקרר מהחשמל ולתת לו להפשיר ל-24 שעות, כך שאם הבעיה היא של קרח במאוורר היא תיפתר מאליה. אם גם אחרי זה הבעיה ממשיכה – יכול להיות שיש בעיה במערכת ההפשרה שגורמת לקרח להצטבר מחדש, או שהמאוורר או המיקרוסוויטצ' שלו תקולים.
הטיפול הקבוע: החלפת החלק התקול.
מחיר החלפת מאורר או מיקרוסוויטצ' במקרר הוא בממוצע 800-500 ₪.
הבעיה: הגז, החומר שלמעשה יוצר את הקור במקרר, לא זורם אל המקרר. כמו בעלילת מתח מוצלחת, יש כאן שני תרחישים אפשריים:
הטיפול הזמני: מילוי גז על ידי הטכנאי.
הטיפול הקבוע: איתור דליפת הגז במקרר וסתימת החור.
חשוב לדעת שלפעמים מקור הדליפה נמצא במקום שאין אליו גישה כגון גוף המקרר, ולא תהיה שום דרך לתקן את הדליפה. במקרה כזה אפשר למלא גז במקרר כל כמה זמן עד שנמאס לכם* או לקנות מקרר חדש.
יכול להיות שחלק מהטכנאים יציעו לכם פתרון שנקרא "ביטול/מעקף שוליים" על מנת לבטל את הדליפה בגוף המקרר, אבל תיקון שכזה יגרום למקרר להזיע באופן תמידי ואיננו מומלץ.
מחיר מילוי גז למקרר הוא בממוצע 900 - 1500 ₪.
איתור ותיקון דליפת גז היא עבודה שיכולה לקחת מספר דקות אבל גם מספר שעות, ולכן המחיר שלה משתנה מאוד. מחיר ממוצע של איתור ותיקון דליפה הוא 1000 ₪.
מחיר החלפת מדחס במקרר הוא בממוצע 1400-1800 ₪ .
הבעיה: תריס המקרר ("דמפר") מפזר את האוויר הקר בצורה שווה בכל חלקי המקרר, והוא נפתח ונסגר בהתאם. כאשר התריס מקולקל, הוא יתקע על מצב פתיחה או סגירה, והמקרר שלכם יעבור למצב של פיצול אישיות - אם הוא סגור, חלק מהמוצרים יתקררו כרגיל וחלק לא יתקררו בכלל, ואם הוא פתוח – חלק מהמוצרים ממש יקפאו וחלק יתקררו כרגיל. מי אמר שלמקררים אין נפש?
הטיפול: החלפת התריס במקרר.
מחיר החלפת תריס במקרר הוא בממוצע 800-500 ₪.
הבעיה: גומיית הדלת אמורה ליצור אטימה מלאה בתוך המקרר אבל היא שחוקה או קרועה ולכן ואוויר ולחות חודרים פנימה אל המקרר. במצב כזה המקרר לא יקרר כמו שצריך ויכול להיות גם ש"יזיע" מבפנים.
הטיפול הזמני: אם אתם מזהים שיש בגומייה סביב הדלת רק "שקע" מסוים והיא איננה קרועה, תוכלו לחמם את המקום בזהירות עם פן ולנסות להחזיר את החלק השקוע למקומו. אם זה לא עובד, או שיש בגומייה קרע, אין מנוס מהחלפה של הגומייה.
הטיפול הקבוע: החלפת הגומייה במקרר. בחלק מהמקררים הגומייה היא חלק מובנה בדלת ובלתי אפשרי להחליף אותה מבלי להחליף את הדלת כולה. לצערינו זהו טיפול יקר שרק חברת המקררים יכולה לעשות, ולפעמים הדבר המשתלם יהיה כבר לקנות מקרר חדש.
מחיר החלפת גומיית מקרר הוא 700 – 1000 ₪.
מחיר החלפת דלת מקרר משתנה מחברה לחברה.
אם הגעתם לכאן כי המקרר שלכם לא עובד בכלל, כלומר לא משמיע רעש והאור שלו לא נדלק, כנראה שהמקרר סובל מבעיית חשמל. זה סדר הפעולות שמומלץ לנקוט במקרה כזה:
האפשרות הפשוטה היא שהשקע עצמו תקול. אם זה כך, מומלץ לקרוא לחשמלאי שיטפל בבעיה.
אם השקע תקין, יכול להיות שמגן הברקים מקולקל ומונע זרימת חשמל למקרר. נתקו אותו וחברו את המקרר ישירות לשקע הרגיל.
אם המקרר לא עובד בלי קשר למגן הברקים, כנראה שיש נתק פנימי במערכת החשמל של המקרר, מה שמצביע לרוב על כך שספק הכוח של כרטיס הפיקוד הלך לעולמו, ותצטרכו לשפץ או להחליף את כרטיס הפיקוד.
אז עשינו לכם חשק לעבור הסבה לטכנאי מקררים? אם לא, תיקון מקרר זו עבודה חשובה שכדאי לתת טכנאי מקררים אמין ומומלץ לבצע. בדיוק לשם כך אספנו בשבילכם רשימה של טכנאי מקררים מומלצים לתיקון מקרר שלא מקרר, כולם מדורגים לפי חוות דעת של לקוחות אמתיים.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.