אם אתם גרים בבניין בלי מעלית או שהריהוט שלכם לא נכנס בדלת, סיכוי טוב שתצטרכו להזמין הובלה עם מנוף. אז מה המחיר של מנוף? מי מזמין את המנוף ומה צריך לבדוק לפני הובלה עם מנוף? סידרנו לכם את כל המידע בגובה העיניים.
רגע לפני שאנחנו צוללים לפרטים. אושרי, בעל חברת הובלות מסביר מתי עושים הובלה עם מנוף ואיך זה עובד:
יש כמה מקרים שבהם יהיו צורך או עדיפות להובלה עם מנוף ולא הובלה רגילה:
אין גישה להובלה - אם ההובלה מתבצעת אל או מקומה 2 ומעלה בבניין בלי מעלית ויש הרבה ציוד כבד, המובילים יעדיפו להשתמש במנוף. גם במקרים בהם יש חדר מדרגות צר מדי או שלא כל הציוד לא עובר דרך דלת הכניסה, לא תהיה ברירה אלא להזמין מנוף.
רהיטים כבדים או עדינים במיוחד - אם אתם רוצים להוביל פסנתר או את המזנון הכבד של סבתא, יש חשש שהוא יינזק בהובלה דרך חדר מדרגות. לכן, כדאי להזמין הבולה עם מנוף, ולוודא שכל הציוד יגיע בשלום אל הבית החדש שלכם.
חסכון בזמן - אם יש לכם הובלה של בית גדול או שיש המון ציוד, יש סיכוי שחברת ההובלות תמליץ לכם להזמין הובלה עם מנוף, ולקצר את זמן ההובלה בידיים, שיהיה ארוך מהרגיל. כדאי לדעת שלפעמים חברת ההובלות תתעקש על מנוף במקרים שהעבודה מורכבת מאוד ומסובכת ולעיתים היא תשאיר את ההחלטה בידיים שלכם.
בכל מקרה, כנראה שתשמחו לשמוע שהובלה עם מנוף יכולה ילחסוך לכם עד 75% מזמן ההובלה, ואתם יודעים איך אומרים - זמן זה כסף. את השאלה מה יעלה יותר - שעות עבודה של סבלים או תוספת הזמנת מנוף להובלה - תצטרכו לחשב יחד עם המוביל לפי הדירה הספציפית שלכם. אנחנו רק יכולים להגיד שיחד עם שיקולים נוספים של רגישות הציוד וזמן ההובלה, פעמים רבות מנוף הוא הפתרון הנכון והמשתלם להובלה.
הרוב המוחלט של ההובלות הביתיות מתבצעות עם מנוף הרמה שנקרא גם מנוף סולם. מנוף הסולם שכשמו כן הוא מנוף עם סולם גדול, רחב ומאובטח שמגיע לגבהים. אל הסולם מתחברת פלטת ברזל גדולה עם גלגלים ועליה אפשר להעמיס ארגזים וציוד פשוט אך גם ציוד כבד ועדין כמו ספות ופסנתרים. את מנוף הסולם מחברים בזווית אל קצה המרפסת או החלון ובעצם "מחליקים" את הציוד למטה.
במקרים בהם אין שום אפשרות להשתמש במנוף סולם, הובלה עם מנוף תכלול שימוש במנוף זרוע, שהוא בעצם זרוע ברזל גדולה שמחוברת לפלטה גדולה. על הפלטה מעמיסים את הציוד ומורידים אותו למטה. בדרך כלל מנוף זרוע יתאים להובלות של ציוד כבד וגדול כמו פלטות של שיש וחומרי בניין. השימוש העיקרי להובלה עם מנוף זרוע הוא במקומות בהם אין מספיק מקום למנוף סולם - כמו רחובות צרים, אך כאמור, מנוף זרוע פחות נפוץ לשימוש בהובלות.
לפני שמזמינים הובלה עם מנוף, כמה דברים שכדאי לבדוק:
רישיון וביטוח
הסיכוי שתתקלו במובילים שמבצעים הבולה עם מנוף ללא רישיון, שואף לאפס. בלי טסט פשוט אי אפשר להחזיק במנוף. מצד שני - מה אכפת לכם לוודא ולהיות בטוחים. בקשו מאנשי המנוף או מההובלה לראות רישיון וגם ביטוח. שימו לב שהביטוח מכסה גם את הנזק לציוד שלכם, גם נזק לסביבה או לאנשים במקרה של נפילת חפצים (חלילה!).
גישה לבית
לפני שמזמינים הובלה עם מנוף, צריך לוודא שיש לו גישה גם בקרקע וגם באוויר. כלומר, שיש מקום חנייה למנוף בסמוך למשאית ההובלות, ושיש מרפסת או חלון גדול שדרכם אפשר יהיה להכניס ולהוציא את הציוד.
אם אין מספיק מקום חניה למנוף + זווית לסולם, סיכוי סביר שחברת ההובלות תזמין מנוף זרוע שיכול להרים ולהוריד ציוד גם במקומות צפופים יחסית. כדאי לקחת בחשבון שהבולה עם מנוף זרוע תהיה יקרה יותר מהובלה עם מנוף סולם, ותעלה כ-1,000 ש"ח לשעה (לשימוש במנוף).
אם אין לכם חלון גדול זה עוד לא אומר שאתם לא יכולים להזמין הובלה עם מנוף, אבל זה כן הופך את הסיפור למורכב יותר. הפתרונות האפשריים הם שהמנוף יוביל את הדברים לגג, ומשם תצטרכו להעביר אותם במדרגות לדירה שלכם או לחלופין לפרק את הרהיטים הרחבים כך שאפשר יהיה להכניס אותם דרך החלון.
יש מקרים שבהם אי אפשר להזמין הובלה עם מנוף בכלל - כמו בשכונות צפופות או מדורגות שאין בהן גישה לכלי רכב, כמו בשכונות גילה או נחלאות בירושלים. אם אתם גרים בגוש דן, סיכוי גבוה שאין בעיית גישה למנוף.
תשלום
לפני ההובלה כדאי לבדוק האם אתם משלמים לחברת ההובלות תשלום אחד והיא מעבירה את החלק היחסי לשירותי המנוף, או שאתם צריכים להכין שני צ'קים - אחד לחברת ההובלה והשני לשירותי המנוף.
מי מזמין את המנוף
ברוב המקרים חברת ההובלה מזמינה את המנוף אבל כדאי לכם לוודא שזה מופיע בהצעת המחיר. אגב, לחלק מחברות ההובלה יש מנוף משל עצמן וחלקן מזמינות מנוף חיצוני, אבל עליכם זה לא אמור להשפיע.
עלות הובלה עם מנוף מתמוחרת לפי שעת עבודה. שימו לב שהמחיר כאן הוא רק על שירותי המנוף. למחיר הזה תצטרכו להוסיף כמובן גם את מחיר ההובלה עצמה.
מחיר הובלה של מנוף סולם מושפע משני פרמטרים עיקריים: מספר השעות שהמנוף בשימוש וקומת הבית.
מחיר לפי שעות - בגדול, מחיר של שעת מנוף נעה בין 400 ל-1,500 ₪. איך יכול להיות שהפער כל כך גדול? זה כבר תלוי בקומה של הבית.
קומת הבית - כשמדובר בהובלה עם מנוף עד קומה 6, ברוב הבניינים אפשר להשתמש במנוף סולם קטן יחסית. מעל קומה 6 כבר יהיה צורך במנוף גדול יותר ומאסיבי יותר, שבהתאם - גם יעלה הרבה יותר.
המחיר המדובר הוא לשעה, ואם אתם זקוקים למנוף לשעתיים ויותר המחיר כמובן יקפוץ בהתאם. אם אתם צריכים מנוף גם בדירת המוצא וגם ביעד, זה כבר יהפוך לשעתיים. נוכל להגיד לכם שלדירות שלושה חדרים לרוב תספיק שעה אחת לכיוון אחד. לדירות ארבעה עד שישה חדרים בדרך כלל כבר תצטרכו כשעה וחצי עד שעתיים של מנוף לכל כיוון, הכל כמובן בהתאם לכמות הציוד.
אגב, אם אתם רוצים לדעת כמה עולה הובלה, דאגנו גם לזה:
לחצו על הלינק כדי לראות מחירים של הובלות או מחירים של הובלות קטנות.
אם אתם בעניין של לחשב את מחיר ההובלה שלכם לבד, תוכלו להשתמש במחירון ההובלות שלנו.
עם יד על הלב, הובלה עם מנוף אולי נשמעת פשוטה, אבל בכל זאת מדובר בעבודה בגובה, לפעמים גובה רב. לכן, אתם בטח רוצים חברת הובלות מקצועית שמתמחה בהובלות עם מנוף, באנו להרים לכם ואספנו חוות דעת וציונים על חברות הובלה מומלצות להובלה עם מנוף. כל חוות הדעת הן של לקוחות קודמים שביצעו הובלה, בדיוק כמוכם. לכם רק נשאר לקרוא ולבחור את המובילים שלכם. שיהיה המון בהצלחה!
מחיר של מנוף לשעה אחת נע בין 400 ל-1,500 ש"ח, לא כולל מע"מ ותלוי קומה של הבית.
בגדול, עד קומה 5-6 המחיר הוא 400-500 ש"ח לשעה, כשכל קומה נוספת מעלה את המחיר ב50-100 ש"ח.
מחיר של הובלת פסנתר נעה בין 450 ל-1,500 ש"ח, תלוי בגודל הפסנתר.
הובלה עם מנוף לרוב תתבצע לרוב בעזרת מנוף הרמה, הנקרא גם מנוף סולם. מדובר על מנוף רחב ומאובטח שמגיע לגבהים, אליו מחברים פלטת ברזל גדולה עם גלגלים. על הפלטה מעמסיים ארגזים וציוד פשוט, אך גם ציוד מורכב וכבד כמו ספות ופסתנרים. את המנוף מחברים אל קצה המפרסת או החלון, ומחליקים בסיום את הציוד למטה. אבל, במקרים של רחובות צרים, בהם אין גישה למנוך סולם, נשתמש בהובלה עם מנוף זרוע. מדובר על זרוע ברזל המחוברת לפלטה גדולה, עליה מעמיסים את הציוד ומורידים למטה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.