אז יש לכם עיצוב מיוחד לאמבטיה, בחרתם כיור ועכשיו הגיע הזמן לבחור את המשטח. אז אמנם לא תחתכו עליו סלט ולא תתקינו עליו כיריים, אבל לגמרי תוכלו להתקין משטח שיש לאמבטיה. אז איך בוחרים שיש לאמבטיה? מה השיקולים ומאיזה סוג שיש כדאי להיזהר (רמז: אבן חברון). כל הפרטים על שיש לאמבטיה ממש כאן.
בואו נדבר רגע על הבעיה המרכזית: השוליים של הכיור באמבטיה – איך קוראים להם? אדן הכיור? משטח? מעמד למעמד למברשות שיניים? איכשהו קרה שהרבה אנשים קוראים למשטח הזה שיש, למרות שברוב המקרים הוא בכלל עשוי מחרסינה.
לא בטוחים איזה משטח יש לכם באמבטיה? אם זה בצבע לבן אחיד, דק במיוחד, עם כיור אינטגרלי (כלומר; מובנה כחלק מהמשטח) וחלול יחסית - רוב הסיכויים שמדובר במשטח חרסינה. אחרת, יש לכם משטח שיש לאמבטיה. שימו שבמקרים מסוימים, משטח שיש לאמבטיה יכול 'להתחזות' למשטח חרסינה ולהיות דק, קל ורגוע בצבעים - בדיוק כמו משטח החרסינה, אבל על העיצובים השונים נדבר בהמשך.
אמנם שני החומרים האלו הם הנפוצים ביותר בחדרי אמבטיה בישראל, אבל תוכלו לבחור גם במשטח זכוכית או עץ מיוחד לאמבטיה. אז למה שיש לאמבטיה קיבל מקום של כבוד ומה היתרונות והחסרונות שלו על פני שאר האפשרויות? (יש גם טבלה בסוף)
בבחירת השיש הנכון לאמבטיה ובשמירה ותחזוקה נכונה שלו (בהמשך נפרט גם על כל אלו), לא תצטרכו לתקן אותו עוד לעולם. משטח שיש לאמבטיה מחזיק מעמד כמעט כל החיים.
משטח שיש לאמבטיה נחתך ונמדד לפי המידות שתבחרו – באורך, ברוחב ובעובי. בנוסף תוכלו לשחק עם העיצובים השונים כאוות נפשכם וכיסכם: שיש עם תאורה פנימית, שיש דק במיוחד, שיש בשלל צבעים או שיש לאמבטיה יוקרתית במיוחד. הכל בעיני האמנים (כלומר, אתם וקבלן השיש J)
לעומתו, משטח חרסינה לאמבטיה מגיע כמקשה אחת: המשטח והכיור. הוא מיוצר במפעל ולכן הוא פשוט יותר ממשטח שיש ובלי יותר מדי עיצובים משוגעים. אם אתם רק מחפשים מעמד למברשות השיניים וסבון הידיים – יכול להיות שמשטח חרסינה זה הפתרון עבורכם.
עם עיצוב וייחודיות מגיע מחיר גבוה. לכן, קחו בחשבון שמשטח שיש לאמבטיה יקר יותר מכיור חרסינה, בגלל החומר עצמו (שיש ואבן הם חומרים יקרים) ובגלל שמוצר ייחודי שמגיע בחיתוך לפי מידות מדויקות תמיד יהיה יקר יותר ממוצר שקונים בחתיכה אחת ממפעל שמייצר אותו בכמויות.
לא לכולם יש מרחב תנועה גדול בחדר האמבטיה. לפעמים תעדיפו את העיצוב הכי מינימלי וקטן, כדי שהכיור לא יתפוס את כל החדר. אם זה המקרה אצלכם – משטח שיש לאמבטיה זה לא בשבילכם. השיש גדול יחסית ובדרך כלל לא משתלם להתקין שיש לאמבטיה בשביל קטע קצר של כחצי מטר (אבל בהמשך נציע אפשרות להוזיל את המחיר גם עבור מקטע שיש קצר).
|
חוזק ועמידות |
אפשר לעצב? |
מחיר |
גודל |
משטח שיש |
כן |
כן |
יקר |
תופס מקום |
משטח חרסינה |
כן |
לא |
זול |
לא תופס מקום |
משטח זכוכית |
רגיש |
כן |
יקר |
לא תופס מקום |
משטח עץ |
דורש תחזוקה |
כן |
יקר |
לא תופס מקום |
למען האמת, בחירת שיש לאמבטיה לא שונה מאוד מבחירת משטח שיש למטבח מבחינת אופי ההתקנה, העיצוב או המחיר. ההבדל המרכזי הוא בסוג השיש שמתאים לחדרי אמבטיה, אותו תבחרו לפי כמה שיקולים. המרכזי שבהם הוא העמידות ללחות.
חדר האמבטיה מתמלא באדים ולחות באופן שוטף (), לכן כדאי להימנע משיש שסופג לחות וכתמים בצורה גבוהה ויכול להיהרס בלחות קיצונית.
סוגי שיש לא עמידים ללחות באמבטיה: אבן גיר, חברוני.
בנוסף לשיקול הזה יש עוד כמה פרמטרים שתרצו לשים לב אליהם בבחירת שיש לאמבטיה:
כן, קראתם נכון, זו מילה אמיתית והכוונה היא לעובי השיש: שיש מגיע לרוב בעובי של 2 ס"מ, אך תוכלו לבקש עובי דק יותר. קבלן השיש יוריד שכבה מהעובי וכך תוכלו לדקק את עובי השיש לאמבטיה עד 12 מ"מ. קחו בחשבון ששיש טהור וגרניט רגישים מאוד ולכן קשה מאוד עד בלתי אפשרי לדקק אותם. כלומר, אם תרצו משטח שיש דק ביותר תיאלצו לבחור במשטח דמוי שיש או אבן לאמבטיה.
פלטות השיש לרוב מגיעות באורך של 5-6 מטר. בהתקנה למטבח זה לא מאוד משנה, כי האורך של מטבח סטנדרטי בישראל הוא כ-5 מטר ולכן קבלן השיש לא זורק הרבה פלטה בחיתוך. אבל במקרה של שיש לאמבטיה, שיש באורך של כחצי מטר מייקר את מחיר השיש וההתקנה פר מטר. התמחור מתייקר כיוון שקבלן השיש ייאלץ להיפטר מכמות רבה של שיש עבור העבודה הזו.
טיפ להוזלה במחיר השיש לאמבטיה: להרבה קבלני שיש יש 'שאריות' של פלטות שיש במחסנים שלהם. אל תפחדו מהמילה הזאת, כי לפעמים מדובר בפלטות מעוצבות יפות ביותר, שפשוט לא התאימו במידות ונאלצו להיחתך. בחירת שיש מקטלוג השאריות של קבלן השיש יכול להוזיל את המחיר משמעותית.
ועכשיו כשהפרמטרים לבחירה של שיש לאמבטיה ברורים ומפורטים, נוכל לגלות: משטחי השיש לאמבטיה הנפוצים ביותר בישראל עשויים גרניט, גרניט פורצלן או אבן קיסר. הסיבה היא ששלושת הסוגים האלו הכי עמידים לחדרי אמבטיה לחים.
בנוסף לזה, לאבן קיסר יש עוד יתרון משמעותי על השניים האחרים: הוא זול יותר ועמיד לא פחות. לכן ברוב המקרים קבלני השיש ימליצו על אבן קיסר עבור שיש לאמבטיה.
הטריק הוא בתחזוק: אם תשמרו טוב על משטח השיש שלכם באמבטיה, הוא עוד ישרוד אחריכם. אז איך עושים את זה נכון ומה להיזהר?
הימנעו מאקונומיקה בכל מחיר. חדרי אמבטיה לרוב נשארים סגורים והשילוב של אקונומיקה עם לחות גבוהה יוצרת אבנית שתיתקע על השיש ועם הזמן תחליש אותו.
אם מדובר בשיש אבן קיסר, כדאי שתימנעו גם ממסיר שומנים (גם אם אתם ממש רוצים להסיר איזה כתם סורר). מסיר שומנים פועל על אבן קיסר כמו סיר חם ועלול לגרום לשבירת השיש.
אם מדובר בשיש גרניט או גרניט פורצלן כל מה שתצטרכו זה מטלית לחה כדי לנקות את האבק. שני סוגי השיש הללו עמידים מאוד ולא מצריכים טיפול מיוחד.
אם יש לכם שיש אבן קיסר תוכלו לרכוש את אחד מחומרי הניקיון הייעודיים לשיש אבן קיסר, אבל בפועל גם הוא מאוד עמיד ולא תצטרכו להשתמש בחומרי ניקוי לעתים קרובות.
מחיר שיש לאמבטיה מתחיל מ-1,300 ₪ למטר רץ ומגיע גם ל-2,500 ₪ ויותר.
טווח המחירים הרחב הזה נובע בעקבות שיקולים רבים כמו; העיצוב הרצוי, גימורים ועובי השיש – כאן ספציפית, שיש דק יותר ייקר את העבודה כפי שהסברנו למעלה. בנוסף, יש שיקולים כמו נוחות הגישה לבית ולחדר האמבטיה, קומת הבית ועוד שיכולים לייקר את העבודה.
לכן אנחנו ממליצים לתקצב מראש את עלות העבודה והשיש לאמבטיה שתרצו וכך לבוא מוכנים יותר להתקנת שיש לאמבטיה.
עוד טיפ מאיתנו: משפצים את כל הבית וחושבים להתקין שיש לאמבטיה ולמטבח? כדאי לכם לבצע את שתי ההתקנות ביחד כי זה יוזיל לכם את המחיר. בנוסף, תוכלו להשתמש באותו שיש לאמבטיה ולמטבח וכך להשתמש בכל ה'שאריות' שחיתוך השיש במטבח משאיר אחריו.
התקנת שיש לאמבטיה צריכה להיעשות בצורה מדויקת, עם החומרים הנכונים שלא ייפגעו מסביבת הלחות של חדר האמבטיה. לכן, אתם קודם כל צריכים קבלן שיש שאפשר לסמוך על שיקול הדעת שלו בבחירת החומרים הנכונים ויבצע התקנה נכונה, אסתטית ומדויקת. בדיוק בשביל זה הכנו לכם רשימה של קבלני שיש ואבן מומלצים, על פי חוות דעת של אלפי משתמשים קודמים.
טווח המחירים של שיש לאמבטיה הוא רחב מאוד ונובע מהרבה שיקולים: עיצוב, מידות, תוספות מיוחדות (כמו קנטים) והוא נע בין 1,300-2,500 ₪ למטר רץ בממוצע.
אנחנו ממליצים לתקצב מראש את הסכום אותו תרצו להשקיע על משטח השיש לאמבטיה ולהגיע מוכנים לקבלן השיש.
בגדול, כל שיש שלא סופג מאוד בלחות גבוהה יכול להתאים לחדר אמבטיה.
לכן, אבן גיר כמו אבן חברון - פחות יתאים. לעומת זאת שיש טבעי כמו גרניט, או דמוי שיש כמו גרניט פורצלן או אבן קיסר - לחלוטין יתאימו לחדר האמבטיה שלכם.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.