21 נגרים למטבחים מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: אי למטבח - שיש או עץ? כחלק משיפוצים בבית אנחנו רוצים להוסיף אי במרכז המטבח. אנחנו רוצים משטח עבודה שיהיה עמיד לאורך זמן, קל לניקוי, ושלא זקוק ליותר מדי תחזוקה. המחיר הוא לא שיקול. מה עדיף, אי למטבח משיש או מעץ?
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לנגרי מטבחים עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 21 נגרי המטבחים משקל זהה.
כששאלנו את נגרי המטבחים 'אי למטבח - שיש או עץ?' לא שיערנו שהתשובה תהיה חד משמעית כל כך. 94.9% מנגרי המטבחים ענו אי משיש! נותרנו ללא ספקות, אנחנו מקווים שגם אתם.
תוכלו לקרוא עוד על תכנון אי למטבח במאמר הבא.
אי למטבח - שיש או עץ? המומחים עונים:
באופן כללי, משטח עליון שיש יותר עמיד וקל לניקוי ואין לו תחזוקה. מה שכן, הוא יותר מתועש ופחות חם במראה הסופי. יחד עם זה, חשוב לשמור על משטח מעץ: לא לשים דברים חמים, לשים תחתיות כאשר מניחים כוס קפה כדי שלא ישאיר כתמים שלא נוכל להיפטר מהם, ולכן בן אדם שיודע לשמור על עץ ואוהב מראה חם, כן יש אפשרות לעשות משטח עץ. צריך להבין שאסור לשים כל מיני חומרי כימיקלים לניקיון אלא רק סמרטוט לח ומיד להעביר סמרטוט יבש, כדי לשמור על המשטח לאורך שנים.
שיש עמיד יותר לעבודה אינטנסיבית ונשמר לאורך זמן. לעומת זאת, עץ מלא נותן מראה יותר חם אבל יותר רגיש לשריטות. במקרה ובוחרים באי מעץ צריך לעשות צביעה עם לכה ברמת שחיקה גבוהה נגד שריטות.
אי משיש הוא פרקטי, עמיד לאורך שנים ויכול לשמש כמשטח עבודה לכל מטרה.
אי עם משטח שיש יותר פרקטי למטבח. הוא משמש כמשטח עבודה וגם כדלפק. בנוסף, משטח העץ עדין יותר ופגיע יותר.
אם מחפשים אי שיראה טוב עדיף להשתמש באי מעץ. אבל אם מחפשים אי שלא דורש הרבה תחזוקה ונשמר לאורך שנים, כדאי להשתמש בשיש.
זה עניין של טעם, אבל אני ממליץ על אי משיש.
שיש לסוגיו כמו קיסר, גרניט, פורצלן ועוד, עשוי מחומרים צפופים ועמידים יותר בכל הפרמטרים: חום, שריטות וחדירת מים בהשוואה לשיש מעץ.
אני ממליץ על אי משיש אבל הכל תלוי במטבח: בצורה שלו, בשימוש שלו וגם בחומרים שמהם הוא עשוי. אני לא חושב שיש בעיה עם אי מעץ או משיש.
לאי מעץ יש משטח עבודה יפה ומרשים אך לשאלתך - אי משיש עמיד יותר לאורך זמן, ללא טיפול וללא תחזוקה.
במידה ואין מספיק מקום לעבודה בשיש המטבח כדאי שהאי יהיה עם משטח שיש שייתן עוד מקום לעבודה. במידה ושיש המטבח מספיק גדול אפשר לעשות גם אי מעץ.
שתי האפשרויות טובות, רק צריך להבין מה היתרונות והחסרונות של כל חומר: * שיש הוא יפה, חלק, קל לניקוי וקר למגע. * עץ הוא גם יפה, חלק וקל לניקוי אבל צריך לדעת מה מותר ומה אסור כדי לא לפגוע בו. הוא נעים למגע ונותן תחושה חמימה ומזמינה לשבת לידו, כמו שולחן.
אם השיקול הוא רק עמידות וחוזק לאורך זמן עדיף שיש. אם רוצים להוסיף אור, חמימות וגיוון במטבח, או לשבור קצת את הקו "המשעמם" של המטבח, כדאי לעשות משטח מעץ (ומומלץ עץ מלא ולא פורניר), על אף שזה ידרוש מכם קצת יותר תחזוקה.
אי משיש עדיף, פחות תחזוקה.
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
אי משיש | 24.6 | 94.9 |
אי מעץ | 1.3 | 5.1 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
אי משיש | 18 | 85.7 |
אי מעץ | 3 | 14.3 |
המידע המוצג כאן על "אי למטבח - שיש או עץ?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.