לפני שנתחיל בשלבים, חשוב לדעת שליצ׳י הוא צמח קשה להנבטה, כך שיש לתת לו המון יחס ואהבה. ואז, אולי אחרי 5 עד 7 שנים תקבלו פרי ליצ׳י עסיסי וטעים.
אלו השלבים לגידול ליצ׳י מגרעין:
הנבטה - יש להנביט את הגרעין של הליצ׳י, כלומר לשים אותו בצמר גפן ספוג מים ולחדש את המים כל פעם שאלו מתייבשים. כשהגרעין מתחיל להרקיב ולהוציא שלוחה מתוכו, עוברים לשלב הבא.
העברה לאדנית - מעבירים את גרעין הליצ׳י שנבט לאדנית מלאה בתערובת גננית (דשן או אדמה). את התעבורת שומרים לחה עד להוצאת גבעול מהגרעין. הגבעול יתעבה לאט לאט, ואז ניתן להמשיך להשקות אותו 3 פעמים בשבוע. כשהגבעול גדול מספיק יש להעביר אותו לאדנית גדולה יותר שתכיל אותו.
המתנה - הגבעול הקטן יהפוך לאט לאט לעץ, ואחרי 5-7 שנים של התמדה תקבלו פרי ליצ׳י טעים Home made. אנחנו מאמינים בכם!
אם תרצו לקצר קצת תהליכים, תוכלו לקנות גרעין ליצ׳י מונבט. גם לקנות ליצ'י בשל בסופר זאת אפשרות