לימונים מתפוצצים על עץ לרוב מסיבה אחת, שהיא די מורכבת אבל נפשט אותה (ספויילר לסוף: אין לכם כל כך שליטה על זה).
במזג אוויר יבש וחם, הפירות על העץ מאבדים נוזלים ומתכווצים. ברגע שמשקים את העץ, השורשים מכוונים את המים בעיקר לפירות שהתכווצו, מה שגורם לפעמים לעודף מים בפרי וזה גורם לקליפה להתרחב מעט. כשתהליך זה קורה כמה פעמים הקליפה של הלימון, במיוחד אם היא דקה, יכולה להתפוצץ.
למרבה האכזבה אין איך למנוע מלימונים להתפוצץ על העץ כי הסיבה העיקרית לפיצוץ היא האקלים. החדשות הטובות הן שאפשר לאכול לימון שהקליפה שלו התפוצצה! רק שימו לב שאלו הלימונים הראשונים שתאכלו כי הם יתקלקלו מהר יותר בלי ההגנה של הקליפה.